Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

pege22

Medlem
 • Antal inlägg

  336
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Jag har en Iphone 6 som är säkerhetskopierad till Itunes på en win10-maskin. När jag ska lägga på samma kopia på en annan Iphone så vill Itunes ha ett lösenord. Jag kan inte detta lösenord. Jag har googlat en massa och kan konstatera att jag måste ha lösenordet. Det jag har försökt är att radera alla säkerhetskopior på min win10-maskin. Jag har ominstallerat Itunes och jag har raderat en massa filer under c:\users. Sen har jag kopplat in min iphone 6 igen för att göra en säkerhetskopia. Men fortfarande vill Itunes ha ett lösenord! När och i vilket sammanhang har detta lösenord satts? Varför försvinner det inte när jag tycker mig ha raderat allt? Tips på vad jag ska göra?
 2. När jag kör Mysql Workbench så har jag inga problem att ansluta till aktuell databas. Men när jag ska göra samma sak från Excel eller Access (2010) så går det inte. Jag anger exakt samma inloggningsinformation. Men jag får bara felmeddelanden, se skärmdump. Nån som vet vad som är problemet? Saknar jag någon drivrutin?
 3. Hej Jag har en gammal XP-dator som jag inte kan flytta. Jag kan möjligtvis plocka ut hårddisken. På denna dator finns det ett program som jag är i behov av lite då och då, och jag skulle helst vilja köra det programmet på min bärbara dator som kör Win7. Jag kan inte installera om programmet, jag har inga installationsfiler. Finns det något sätt att lösa detta? Kan jag på något sätt ghosta hårddisken och köra programmet genom någon typ av XP-klon på min bärbara? Jag har hört talas om mini-versioner av XP, som kan köras på en usb-sticka. Skulle det funka?
 4. Jag kör på engelska, antar att du menar count.ifs. Problemet är ju att jag vill utvärdera den inloggade tiden mot alla tidpunkter under en månad. Om det hade handlat om en kort period (tex 12.00-12.03 hade det varit enklare. Hur många användare var inloggad 12.00? 12.01? 12.02? 12.03? Men nu rör det sig om en månad, dvs 43200 minutrar att kontrollera. Kanske får bli ett makro istället.
 5. Hej Jag har en stor lista (tusentals rader) som visar när personer har varit aktiva med en viss syssla. Första kolumnen visar id för den unika personen. Nästa kolumn visar start och tredje kolumn visar slut. Jag behöver veta hur många som varit aktiva samtidigt. Det jag vill veta är vid vilka tidpunkter under en månad som mer än 20 personer varit aktiva samtidigt. Exemplet jag bifogar visar följande från den 7 juni: Mellan 08.18 och 08.40 var 1 person aktiv. Mellan 08.41 och 09.51 var 2 personer aktiva. Mellan 09.52 och 10.34 var 3 personer aktiva. Mellan 10.35 och 14.56 var 2 personer aktiva. Mellan 14.57 och 16.00 var 1 person aktiv. Jag har alltså tusentals rader, hur kan jag sammanställa detta? Jag kör Excel 2010.
 6. Funkade klockrent! Stort tack!
 7. Hej. Jag har en liten nybörjarfråga. Jag har 2 tabeller. En som heter avdelning och som innehåller fältet idavd. En annan tabell som heter aktivitet och som innehåller fälten idavd och idakt. Om jag skriver select avdelning.idavd, count(aktivitet.idakt) from avdelning left join aktivitet on avdelning.idavd=aktivitet.idavd group by avdelning.idavd; så får jag fram hur många aktiviteter som varje avdelning har. Även de avdelningar som inte har några aktiviteter syns i listan, de har en nolla. Det ser ut så här [log] GNA 25 GU1 44 KRY 1 MOW 0 MUS 1 ROV 0 SKM 50 SNA 39 STI 31 WAI 35 [/log] Men om jag lägger till ett datumvillkor, så här select avdelning.idavd, count(aktivitet.idakt) from avdelning left join aktivitet on avdelning.idavd=aktivitet.idavd where aktivitet.starttid>'2009-08-10' group by avdelning.idavd; så får jag inte fram de avdelningar som inte har några aktiviteter. Är det möjligt att få fram även dessa i resultatet?
 8. Win XP vill göra en disk check vid uppstart, trots att inget speciellt har inträffat, datorn har stängts av på normalt sätt. Dessutom tar det mer än en timme för den att göra sin disk check. Vad kan problemet vara?
 9. Kanske har jag blivit knäpp eller nåt, men jag får inte detta att gå ihop. Jag skriver in en siffersträng i en cell, nämligen denna: 4257570006852143 Det som händer i Excel (har testat i både 2000 och 2007) är att värdet ändras till 4257570006852140, dvs 3:an på slutet byts ut mot en 0:a. Nån annan som råkar ut för detta? Varför blir det så?
 10. Funkar inte. Funkar det för dig när du lägger ut det på en websida?
 11. Ingenting. Inget felmeddelande.
 12. Nä, tyvärr funkar inte nu heller. Funkar det för dig? Vad kör du för browser? Jag har googlat lite och läst att det är själva html-standarden som sätter stopp för den här typen av funktioner. Kan det vara problemet?
 13. <html> <body> hej här är det lite text<br> <a href="file:///c:\old_alfa\mall1.vsd">länk till filen</a> </body> </html>
 14. Funkar inte. Inget händer, får inget felmeddelande ens. Jag kör IE7
 15. Hej Kan jag på min hemsida ha en länk som leder till en fil som ligger på besökarens hårddisk eller nätverksplats? Obs, jag håller inte på med nåt farligt, skadligt eller olagligt, jag lovar. Det handlar helt enkelt om ett system på nätet där olika användare här på kontoret ska kunna ange info om ett ärende och en del av den infon är en sökväg till ett dokument.
×
×
 • Skapa nytt...