Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

lizardKng

Medlem
 • Antal inlägg

  13 912
 • Gick med

 • Senaste besök

Om lizardKng

 • Medlemstitel
  Beroende

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. "Orka med" är mest en fråga om hur länge du är beredd att vänta på olika saker Det är en hemskt stor skillnad på enkla redigeringar i vanliga bilder och att jobba med 3D-rendering i Photoshop. För vanlig bildredigering tror jag i princip vad som helst duger nu för tiden, förutsatt att minnesstorleken är tillräcklig för de bilder du vill jobba med. 4GB räcker till rätt stora bilder!
 2. Vad är skillnaden? Det är väl alltid operatören som måste stå för leveransrapporter?
 3. Angående ringsignaler så tror jag att jag var tvungen att aktivera synkning av dem, det var avstängt.
 4. När jag bytte från PC till en Mac kopierade jag ingenting. Jag autoriserade telefonen på Macen, gjorde "överför inköp" och synkade sen. Jag har inte märkt att jag saknar nåt, alla appinställningar t ex finns kvar. Enda "otrevliga" som hände var att när apparna synkade tillbaka blev de utslängda lite hipp som happ på olika startskärmar.
 5. Testa Subtitle Workshop: http://www.urusoft.net/products.php?cat=sw
 6. Tack för svar! TrueCrypt använder jag själv men jag tror det blir lite besvärligt för deras del. EFS hade jag totalt glömt bort. Det skulle kunna funka bara det är "transparent" för de som jobbar där. I båda fallen blir lösenorden en viktig komponent och det vet jag att de slarvar otroligt mycket med. Det skulle behövas nån kontroll så de inte väljer för enkla lösenord och att de tvingas byta emellanåt.
 7. Om det här är nåt du brukar göra så finns det bra appar för att underlätta överföringen. Tre exempel: "Recorder" (överför ljud genom WiFi). Recorder är väl i princip en klon av den inbyggda röstinspelaren + möjligheten att föra över ljud. "Four Track" (överför ljud genom WiFi + iTunes). Four Track är en inspelare som har fyra ljudspår som kan hanteras separat. Man kan spela in på nytt i ett spår, mixa ihop spår m m och dessutom föra över med WiFi pch iTunes. "Monle" (överför ljud genom WiFi, iTunes och FTP). Monle är en fyraspårs ickelinjär ljudredigerare där ljud läggs ut på fyra spår i en tidslinje. Mycket enkelt att lägga till ljudeffekter på olika ställen, mixa ljud med olika nivåer m m. WiFi, iTunes och FTP används för att föra över ljud. Alla tre stödjer dessutom utbyte av ljud mellan varandra (genom vanliga copy/paste alternativt audiocopy/audiopaste).
 8. Lite osäker på vad du är ute efter men kanske Venture Cup kan va nåt? http://www.venturecup.se/
 9. På den förskola där min fru jobbar är man väldigt flitiga med att dokumentera vad barnen gör och ofta(st) sker detta genom att fota. Bilderna hamnar sedan på en dator och, ja, där ligger de år ut och år in. Jag undrade lite försynt om någon funderat på vad som skulle hända om en dator blev stulen och alla barnbilder dök upp på nätet men det var det förstås ingen som funderat på. Så, nån som har nåt bra tips på hur de ska göra? Nu kör de Windows XP. Datorerna är kopplade i nätverk men det är något som fungerar lite halvknackigt så en nätverkslösning är nog utesluten. Pengar är en bristvara men jag tror de finns i det här fallet eftersom det är ett känsligt ämne. Personalen är inte speciellt datorkunnig och supporten, ja, den ska visst finnas men den tar väldigt god tid på sig. Lösningen måste klara att skydda bilderna vid stöld. Den måste också vara enkel att hantera.
 10. Det var ju "kbps" jag menade (inte "Hz"), det är det som styr storleken på filen och alltså kvaliteten. Din observation är helt korrekt!
 11. Jag tror algoritmen för att komprimera till mp3 är så väl använd och utprövad att det spelar liten eller ingen roll stereo/mono eller olika "Hz". Den enda sak som betyder mycket är just hur stor plats ditt komprimerade ljud får ta. Svaret är alltså att du behöver "mer Hz" när du vill få bättre kvalitet. Man kan ju tycka att stereo ska ta dubbelt så stor plats som mono men så är det ju inte. Stereo är detsamma som mono plus en liten skillnad mellan höger och vänster.
 12. Du skulle ju kunna dra upp fönstret i storlek så det täcker båda dina skärmar hemma och sedan välja att visa båda (remote)skärmarna samtidigt.
 13. Ett alternativt till att skicka filen som bilaga är att använda en tjänst som t ex Sugarsync. Öppna ett gratiskkonto med "sugarsync" (https://www.sugarsync.com/). Gör din "stora fil" tillgänglig i Sugarsync. Du får nu en länk till din fil där den finns lagrad i Sugarsync. Denna länk kan du maila till de som behöver komma åt filen, när de får länken kan de enkelt ladda ner filen via Sugarsync (de behäver inte installera Sugarsync). Mycket smidigt, kräver inga stora mail och du har hela tiden kontroll över den "stora filen".
 14. Vilken app har du spelat in med? Om du har spelat in med "röstmemon" kan du skicka inspelningen med epost.
 15. Jag vet inte om nåt sätt att se exakt vad datatrafiken har använts till. Men 40KB låter ju som en rätt hanterlig mängd. Men håller du koll på det så ser du ju om det börjar springa iväg och då kan det väl vara läge att börja kolla upp vad det kan vara.
×
×
 • Skapa nytt...