Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lars2W2

Medlem
 • Antal inlägg

  1 941
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Är det likadant när du kör via kabel?
 2. Lars2W2

  IE8 RTM

  Själv fick jag avinstallera min ie8 på min XP-maskin. (Gick alldeles utmärkt och sjuan kom upp igen). Orsaken var att ie8 hängde sig vid öppning av ny flik eller byte till en öppnad flik. Jag slog av a-virus, brandvägg med mera, men problemen kvarstod. Då var det bara att ta bort den. Pga detta vågade jag inte testa åttan på min Vista.
 3. Eforum föll i min ranking också. Det var nämligen då jag slutade att hänga på Eforum. Inte för själva kapningen --som jag upplevde i realtid en lördagmorgon-- utan för att IDG hanterade historien så illa. Man försökte till en början bagatellisera och släta över händelsen, som innebar risker för åtskilliga besökare. Det gläder mig att se att Eforum har ny och engagerad ledning. Jag ska försöka komma ihåg att komma hit lite oftare än de 1-2 ggr/mån som har gällt sedan dess. [Edit stavfel] [inlägget ändrat 2009-03-23 16:09:38 av Lars2W2]
 4. Fejk. 'Viral marknadsföring' för ett tyskt jeansmärke, om jag minns rätt.
 5. Börja med att scanna efter spyware. Vad är det för sidor, förresten?
 6. I mitten av förra veckan så drabbades Eforum av en SQL-injektion som spred en uppgiftsdammsugare till de besökare som inte hade ett uppdaterat virusskydd. Sajten stängdes ett dygn eller så, och allt vi fick var en vit sida. I fredags öppnade Eforum igen, men folk fick fortfarande malwarevarningar på varje sidladdning. En tråd i forumet 'Diskutera Eforum' avhandlade saken med snunsförnuftiga råd från bl.a chefredaktör Robert Brännström på IDG med en uppmaning om att virusscanna systemet. Detta långt inne i en tråd i forumet 'Diskutera Eforum'! Ingen flaggning som alla kunde se förrän bland andra jag påpekade saken. Sen togs flaggan bort och kom upp igen. Interna stridigheter på IDG: Ska vi erkänna att vi inte har varit perfekta eller inte? Striden verkar vara avgjord. Ingen flaggning skedde. Eforum kapades därpå, i lördags morse. Vid ca niotiden loggade jag in och såg en typisk phising där de skulle ha alla möjliga uppgifter om mig om jag skulle kunna skriva inlägg på Eforum. Jäpp. Eforum tog en evig tid att läsa in och det vimlade av underliga internetadresser i underkanten av min läsare under tiden. Jag såg också att någon larmade om att Eforum var kapat och jag skrev själv en bekräftande notis med mina observationer. Sen gick Eforum ner för 'Systemunderhåll' i fyra dagar. IDG.se var tysta och nu är Eforum uppe igen utan annat än ett par regimvänliga inlägg i just en tråd i Diskutera Eforum. Långt nere, faktiskt. Fy i h*lv*te vad jag är besviken på IDG och Eforums sätt att hantera saken. Folk kan ha tagit skada av att ha besökt Eforum de här dagarna, men redaktör Brännström et concorties struntar väl i det. Bara historien tystas ner.
 7. Det är tråkigt att IDG valde att sticka huvudet i sanden under tiden man rensade sajten. En skylt om 'systemunderhåll' var allt vi fick dagar i sträck. IDG.se låtsades över huvud taget inte om att Eforum hade attackerats. Inte så lite pinsamt, faktsikt. IDG har skjutit sig själva i foten vad mig anbelangar.
 8. Iom att det handlar om skadlig mjukvara som man kan ha fått från ett besök på Eforum så tycker jag nog allt att IDG borde skylta det hela lite bättre. Det går faktiskt i nuläget att tro att IDG försöker mörka det hela, vilket i så fall gör mer skada än nytta åt både IDG och dess besökare.
 9. Det är riggat i ett avseende. Deltagarna förbinder sig skriftligen att inte städa två veckor före inspelningen. Det förklarar en del av kaoset, men inte allt...
 10. En sån rekommendation borde väl ändå stå med fetstil överst på alla forumsidor? Alla besökare läser inte alla trådar.
 11. Högerklicka på Startmenyns knapp och välj Egenskaper. Välj Start-menyfliken och Anpassa. Där finns en rensa-funktion
 12. Sitter och får igång en Vista Home Premium i lugn och ro. Emellertid: Det CMD-kommando från ett administratörskonto, Net user administratör /Active:yes som enligt alla sökningar och egen erfarenhet borde aktivera det slumrande Adminkontot fungerar inte. Jag får 'Systemfel 5 har uppstått' och åtkomst nekad. Vad göra? Det handlar alltså om Vista Home Premium och inget annat.
 13. Här skulle jag vilja lägga till en regel: Du Skall Berätta Hur Det Gick Även Om Det Gick Bra. Lägger man ett råd och det inte funkar, så får man för det mesta veta det snart nog. Men lägger man ett råd och inte får någon respons, så kan man inte veta om det gick bra. Frågeställaren kan ju lika gärna ha fått annan hjälp eller klurat ut svaret själv. Det är viktigt att berätta därför att det för det mesta finns andra med samma problem som har nytta av informationen.
×
×
 • Skapa nytt...