Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kribbe

Medlem
 • Antal inlägg

  6
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Hallå!! Spontant så känns det som att du ska använda dig av "Static Routes". Du får då antagligen ange två portnummer (default ftp, 20 och 21) som routern ska passa vidare till ett specifikt ip på nätverket. Många routrar klarar också av att ändra portnummer "inåt". dvs. dina klienter anger ftp port 21, men routern passar vidare till t.ex port 1970, som då din server är konfigurerad att lyssna på! Din FTP-Server måste dessutom ha fast IP. Inget uttömmande svar men det kanske kan hjälpa dig på traven!?
 2. Hej! Den funktion du "råkar ut för" är det som kallas "Self-Healing" och är normalt något som är bra. Får man dock problem med att samma program installerar om sig till dödagar så beror det oftast på att MSI-Paketet är felpaketerat. D.v.s. någon eller några filer saknas, trots att den finns som komponent i paketet.. krångligt? Tittar du i loggboken direkt efter att installationen dragit igång, så kan du se vilken komponent som felar. Är dina installationer packade av någon i efterhand kan du alltid hacka på dom ;o) Om du vet med dig att programmen fungerar klanderfritt trots dom eviga installationerna torde lösningen för dig vara att byta ut ALLA dina genvägar du har till aktuella program. Dina genvägar pekar mot s.k. "features" istället för direkt mot exe-filen. Det är dessa som checkar att installationen inte saknar några filer (testa ta bort hela ACDSee-programkatalogen och se vad som händer! Programmet installerar om sig själv! OBS! inga garantier ). Om du skapar nya genvägar, direkt från gällande exe-fil, kommer "Self-healing" -effekten att utebli. programmet startar iallafall....under förutsättning att samtliga vitala filer FINNS förstås!! Vore jag dig skulle jag nog köra en ominstallation iallafall. Brukar oftast vara det snabbaste och bästa!
 3. Systemvariabler = Globala, Alla konton Användarvariabler = Endast aktivt konto
 4. Hallå!! Tips: Uppdatera BIOS. Brukar lösa många skumma problem. Om disken är formaterad med NTFS så klarar inte en vanlig DOS-diskett att läsa disken. Du får isåfall välja att ta bord "NON-DOS-Partition" (eller vad det nu står) med FDISK och lägga till en ny partition, för att sedan formatera den med FAT, eller FAT32. Vilket operativ ska du lägga på? Win98, Me, 2000 och XP kan du ju starta upp på skivan direkt, vilket innebär att du slipper krångla med startdisketter och annat trams. Härifrån kan du sen partitionera och formatera som du vill! btw... NTFS är ju att rekommendera!
 5. Hallå!! Hmmm... låter inte detta misstänkt likt MS Blaster så säg..? Läs info på denna länk: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.blaster.worm.removal.tool.html Vill du avbryta nedstängningsprocessen så gå till "start-->kör" och skriv "shutdown -a". Stäng sedan omedelbart ner processen "msblast.exe" via aktivitetshanteraren. OBS! detta tar inte bort viruset. För att göra det, läs info på länken ovan... [inlägget ändrat 2003-09-12 00:28:43 av Kribbe] [inlägget ändrat 2003-09-12 00:29:40 av Kribbe]
 6. Hallå! Låter som att du försöker installera direkt från Windows. Du bör starta upp datorn på CD:n istället. Lägg skivan i CD-enheten och starta om datorn. Alternativet "tryck valfri tangent för att starta på skivan" dyker upp, gör det... Nu borde du få upp en meny där du kan välja att ta bort/lägga till partitioner och formatera. Vill du göra det enkelt för dig så väljer du att behålla befintlig(a) partitioner och endast formatera.
×
×
 • Skapa nytt...