Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Sangberg

Medlem
 • Antal inlägg

  357
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Ett litet tips är att köra aldrig RAID 0 på OS diskar eller på diskar där du har viktig data på. Risken för diskkrasch blir fördubblad och du kommer aldrig att kunna återskapa tappad data.
 2. cd %windir% Tar dig direkt till windowsmappen oavsett vart i filträdet du står.
 3. Om de delar ut/publicerar materialet på ett publikt nätverk måste det rimligtsvis jämställas vid ett offentligt framförande. Se utdrag ur lagförslaget nedan. 2. När verket framförs offentligt. Som offentligt framförande anses endast sådana fall då tillgängliggörandet för allmänheten sker, med eller utan användning av ett tekniskt hjälpmedel, på samma plats som den där allmänheten kan ta del av verket. 3. När exemplar av verket visas offentligt. Som offentlig visning anses endast sådana fall då ett exemplar av ett verk görs tillgängligt för allmänheten på samma plats som den där allmänheten kan ta del av exemplaret och tillgängliggörandet sker utan användning av ett tekniskt hjälpmedel. Om ett tekniskt hjälpmedel används vid ett sådant förfogande utgör det i stället ett offentligt framförande enligt 2. Framställning av exemplar för privat bruk Var och en får framställa enstaka exemplar av offentliggjorda verk för enskilt bruk. Exemplaren får inte användas för andra ändamål. Var och en får för privat bruk framställa ett fåtal exemplar av offentliggjorda verk. Såvitt gäller litterära verk i skriftlig form får dock exemplarframställningen endast avse begränsade delar av verk eller sådana verk av begränsat omfång. Exemplaren får inte användas för andra ändamål än privat bruk.
 4. Rimligtsvis måste APB dela ut eftertraktat (läs upphovsrättsskyddat) material för att få tillgång till fildelningsnätverk i allmänhet och torrentsiter i synnerhet.
 5. Sitter och läser igenom lagrådsremissen för den nya lagstiftningen som är tänkt att träda i kraft 1/7. Känns en aning trögläst och jag har ett par funderingar kring vad som menas med "offentligt framförande"? Som jag har förstått det så kommer vi konsumenter även fortsättningsvis få framställa tillfälliga exemplar av offentligt framförda verk, tanken är väl att man fortfarande ska få spela in på TV/Radio. Något som slog mig var att den film/musik/mjukvara som APB och andra intresseorganisationer delar ut för att få tillgång till fildelarnätverken förmodligen måste räknas som ett offentligt framförande eftersom APB mfl har upphovsrättsinnehavarens tillstånd. Vilket i sin tur innebär att det är lagligt att framställa en kopia för eget bruk av det av APB utdelade materialet. Är det någon annan som har läst igenom remissen och vill kommentera mina funderingar? http://www.regeringen.se/sb/d/5072/a/37443
 6. Så han han hade samma löneanspråk som dig när han sökte tjänsten men fick snopptillägg på 5K? Eller menar du att han krävde högre lön än du? För övrigt så kan man ju fundera över om ni verkligen identiska arbeten?
 7. Columns("K:K").Select Selection.Replace What:=",", Replacement:=".", LookAt:=xlPart, _ SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _ ReplaceFormat:=False Funkar hos mig iaf.
 8. Använd vanliga search and replace kanske?
 9. Det inbyggda stödet för cluster i 2003 (enterprise edition) stödjer bara upp till åtta maskiner men du kanske menar lastbalansering av webservrar snarare än traditionell klustring? Annars om du ska bygga stora kluster på windows plattformen så är du hänvisad till 3:e parts leverantörer som tex veritas. http://www.veritas.com/Products/www?c=product&refId=20
 10. Ja det är bäst att vi lägger ner 3G, dom däringa radiovågorna verkar farliga. Eller inte.
 11. Sangberg

  Hjälp!

  Filmen är i fel format, du måste koda om den ifall du ska kunna bränna den som DVD. Använd ---> tmpgenc Mer info här ----> www.dvdrhelp.com
 12. Om du prompt måste in på sidan så kanske någon som kommer åt den kan vara så vänlig att posta ipadressen till servern. Då kan du komma åt den trots DNS problemen.
 13. Skulle nog ta en titt på storagesystemet i första hand eftersom det går segt att öppna filer även lokalt (förutsatt att du har uteslutit virus). Sen skulle jag även kontrollera nätverksbindningen ute hos klienterna så de inte sitter och försöker på något protokoll som ni inte använder på servern...VIlket skulle orsaka tidsfördröjning pga timeouter.
 14. Är det lika segt att öppna filerna lokalt på servern?
 15. Kan du speca vad det är som går långsamt samt vad servern används till?
×
×
 • Skapa nytt...