Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

TW2

Medlem
 • Antal inlägg

  23
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hjälper inte. Typsnitten är ju dessutom på i princip alla sidor bestämda med font-taggar så vad jag väljer för defaulttypsnitt har ju i stort sett aldrig någon betydelse.
 2. På vissa sidor... t ex Föreninssparbankens inloggningssida: https://www.viainternet.foreningssparbanken.se/bvi/inloggning_noframe_fspa Får jag helt oläsbara tecken i IE och Opera (ser bra ut i Firefox). Det första jag trodde var att det hade något med teckenkodsvalet i IE att göra. Men det spelar ingen roll vad jag väljer där. Det är inte bara å, ä, ö som blir konsiga som det brukar vara i sådana fall heller. Utan hela meningar. Ibland hela sidor. Ser mer ut som om man besker en asiatisk sida och inte har det landets tecken installerade. Fast det här kan som sagt bli på vilka sidor som helst även engelska eller svenska. SE BILD Ett tag så trodde jag att min IE hemma hade får krupp bara, men det är likadant på jobbet (och som sagt i Opera). Någon som varit med om det och har en lösning? [bild bifogad 2005-11-22 13:13:53 av TW2] [inlägget ändrat 2005-11-22 13:14:27 av TW2]
 3. TW2

  Docka till Zire 72?

  Det verkar inte finnas någon docka som är kompatibel med Zire 72. Är det så illa, eller är den som funkar med Zire 71 även kompatibel med 72:an?
 4. Funderar på att köpa en Nokia 6230, dels för att använda som mp3-spelare. Är det något att rekommendera? Funkar den bra som just detta? Kan man spela allt med en viss artist, från en viss platta osv (typ automatiska playlists) eller hur funkar det? Är det mycket strul med minneskort till den?
 5. Finns det något kortkommando i XP för att gå ner i viloläge (om man nu inte har ett tangentbord med en knapp för ändamålet)???
 6. Dessvärre är det inte så. Det allra konstigaste i det hela är ju att vissa sidor funkar och andra inte, för samma användare. Men det är inte samma sidor som inte funkar för alla användare. Alltså: För Kalle funkar sid 1,2 men inte 3 För Egon funkar sid 2 men inte 1,3 För Pelle funkar alla sidor ... och alla kör samma MSIE Felmeddelandet är så diffust att jag inte har någon aning om vad det är jag ska kolla efter. [inlägget ändrat 2004-08-26 16:58:15 av TW2]
 7. På en sida jag har gjort så uppstår följande fel för vissa personer. "Det gick inte att öppna Internet-platsen http://... (urlen) Ogiltig pekare" Det märkliga är att sidan funkar jättebra för mig, och många andra. Men vissa får ovanstående felmeddelande på vissa sidor. Det är inte samma sidor som alla får fel på, dock får varje person fel på samma ställe varje gång... Vad är det för fel? Jag kan inte hitta nått på MS-sidor. Flera av de som får felet har exakt samma operativsystem och webläsare. Sidan är gjord i ASP, med koppling mot en Access-databas.
 8. Vad jag har förstått finns det ingen officiell patch från MS för att få stöd för WPA i Windows 2000. Någon som känner till om det finns någon tredjepartsleverantör av en sådan patch? Och isådana fall är den bra och tillförlitlig?
 9. Jag har en dvd samt en förstärkare som ingen av dem har dolby digital-dekoder. Vilket gör att jag inte kan få ut 5.1 ljudet i förstärkaren (och vill helst inte byta ut någon av dem). Kan man köpa en extern dolbydigitaldekoder som jag drar ljudet via? Hittar inget på de ställen där jag kunde tänka mig att det skulle finnas.
 10. OS: Win 2000 DB: SQL Server 7 Jag vill skapa en användare till SQL-server som endast har läsrättigheter i databasen. Detta för ett en utomstående person ska kolla på den utan att ha möjlighet att göra nått (se men inte röra). Men jag förstår inte hur jag ska gå till väga. Måste jag skapa en användare i Win2000 först? Jag hittar inte ens var sa-kontot ligger? Fattar inget alls?
 11. SQL-Server 7.0 Jag har gjort ett DTS-paket i SQL-server som jag vill schemalägga. Oj, vad lätt tänker jag och väljer "Schedule package..." genom att högerklicka på ovan nämnda DTS-paket. Glad i hågen ställer jag in hur jag vill att schemat ska se ut och klickar sedan OK. Morgonen efter går jag in och kontrollerar om det körts. Icke. Jag går då in och skall redigera schemat för att se vad som gått snett. Då visar det sig att det är nollställt. Jag försöker igen, den här gången väntar jag inte för att se om det fungerar utan går in direkt och kollar schemat, det är nollställt igen. Efter att har provat ett otal gånger med alla möjliga varianter ger jag nu upp. Vad händer? Varför sparas inte mitt schema, varför körs det inte? Hjälp!
 12. Finns det något motsvarande PWS i XP Home (eller i Proffesional för den delen?)... Jag skulle vilja sätta upp en enkel webserver för att greja med asp-sidorn på internt innan jag lägger ut dem skarpt. Om inte kan ni rekommendera någon gratis webserver som man kan tanka ner (lämplig för XP Home)...
 13. Kan man uppgradera från 2000 Pro till 2000 Server utan någon dataförlust? Alltså installera Server på Pro och fortfarande ha kvar IIS-inställningar, användare, grupper etc? Även om det säkert är att rekommendera skulle jag vilja slippa en ominstallation.
 14. Varför har inte bilstereotillverkarna tänkt på att ha en ingång i fronten på stereon så man kan ansluta t ex sin iPod? Man vill ju kunna nyttja sin bärbara musik även när man åker bil. Jag vet att det finns tillbehör till t ex iPod som skickar ut en FM-signal, men bor man i Stockholm så är ju FM-nätet fullt av blajiga reklamradiokanaler så man är tvungen att byta frekvens titt som tätt.
 15. Funderar på hårddisk-mp3-spelare. Någon som har tips på vilken man ska välja? iPod, någon av Creatives? Vill ha en stor disk och hyffsat ljud till ett bra pris (vem vill inte det Bra synkningsprogramvara och gärna stöd för många format; mp3, aac, wmv OS: Windows XP Anslutning: gärna USB 2.0
×
×
 • Skapa nytt...