Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Poker

Medlem
 • Antal inlägg

  840
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Jag är ute efter en MFP som bör/måste ha följande spec. 1: måste kunna skanna ett dokument till valfri e-post från skrivaren direkt. motttagaren ska få detta som en PDF-fil, 2: måste Kunna skanna till USB som PDF. 3: bör Skriva ut så bra som möjligt. lägst 600x600 dpi, en av skrivaren skriver ut i hela 2 400 x 600 dpi, förmodligen interpolerad. 4: bör ha bra toner. gärna med så många "startsidor" som möjligt, en del har bara upp till 500 sidor, andra har 1200 sidor Vilken hade ni valt med er erfarenhet av MFP, vilken skriver ut bäst enligt er? http://www.samsung.com/se/consumer/it-products/printer/multifunction-color-laser/CLX-4195FW/SEE http://www8.hp.com/se/sv/products/printers/product-detail.html?oid=5097652&jumpid=reg_r1002_sesv_c-001_title_r0001#!tab=features http://www.brother.se/g3v1/g3.cfm/s_page/64510/s_level/23830/s_product/DCP9020CDWZW1/searchkey/DCP-9020CDW http://www.office.xerox.com/multifunction-printer/color-multifunction/workcentre-6015/svse.html http://www.canon.se/For_Home/Product_Finder/Multifunctionals/Laser/i-SENSYS_MF8380Cdw/
 2. ok vad gör skivan efter att jag bränt den? jag har snabbskummat igenom men berätta gärna ni som använt detta.
 3. Hårddiskfel efter en uppdatering? Det lät otroligt? Finns det något sätt att komma åt filerna på visma så att jag kan blåsa om maskinen? Eller kan jag via skivan fixa till problemet? Nåt sätt borde det gå på tycker jag.
 4. På min bärbara som bara fungerar som "faktueringsdator" har falerat sedan jag gjorde en uppdatering. Det var 2 år sedan sist och jag behöver inte göra alla uppdateringar då jag inte använder datorn mer än till att faktuera. Nu efter den senaste uppdateringen kan jag inte starta visma eller andra program Att trycka ctrl-alt-delete är verkningslöst, jag kommer inte vidare Att via felsäkert läge göra en systemåterställning fungerar inte heller. Hur kommer jag vidare? Windows 7 ultimate.
 5. Vi har lite maskiner, Ipad, Iphones, Macbook pro samt två PC. - Alla Apple-produkterna kommer ut på internet utan problem - De två PC kommer inte ut på internet. - Apple kommer inte in i routern (192.168.0.1) - PC-datorerna kommer in i routern. Väl inne i routern har man tidigare kunnat se Ip utåt se som BBB har, det gör man inte när man kikar i routern via PC. BBB-produkt som är den vita som de delar ut har gått sönder och vi fick en ny och det är nog då problemen har dykt upp. Vad är det som gör att PC-datorerna inte kommer ut på internet? Eftersom jag kommer ut på internet via min mac är det ju inte fel på internet i sig. Vad ska jag kika efter? Routern är en DLINK DIR 655. Känner inte igen problemet och jag har resetat routern flera gånger.
 6. Drobo är ju drobo. Enkelt och lätt men saknar de funktioner jag vill ha. Såg just nu att en disk rasat i pris från 2500 kr till 1300 kr. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=748007 Det enda som skiljer den disk som är kompatibel mot denna är DTL i beteckningen. Vad som skiljer sig? Vet ni? WD30EZRS= Kompatibel med Readynas Ultra 4 WD30EZRSDTL = Ej med på listan Priserna tycks falla i alla fall.
 7. Jag har en Netgear ReadyNAS Ultra 4 och har inte hittat diskar som ligger bra i pris i 3TB segmentet. Tittar man på Netgears "Hardware Compatibility List Hard Disks" finner man utan att skriva ut vilka diskar att "finns ej i lager" på alla av prisjakts webb-butiker. Visst finns det en och annan disk för 3000 kr. Enligt vissa webb-butiker finns det en vag möjlighet att priserna sänks någongång under 2-3 kvartalet 2012. Bortsett från listan på min NAS finns det en disk som tycks vara en ersättare nämligen Western Digital Caviar Green WD30EZRX som finns överallt och många av. Den tycks vara en ersättare till Western Digital Caviar Green WD30EZRS som finns med på listan. Har ni kört denna disk i era NAS och WDIDLE, 300 ms som står på vissa forum. Hur implementerar man detta i NASen? Netgears lista f.ö. verkar vara som en gammal inköpslista på Domus från 1973. http://www.readynas.com/?page_id=82
 8. Jag har en fundering: Om jag anser att jag vill göra reklam för ett företag jag arbetar för eller som entreprenör. Finns det uttalat vad olika slags reklamlogo för företaget på t.ex. bil är värt? Är det relaterat till storlek (klisterdekal på bakre sidorutorna(200x70mm), på sidodörrarna(600mmx200mm)) eller är det upp till varje enskilt företag att själva bedöma storleken på summan/månad?
 9. I vårt 10/10Mbit har vi haft en inkommande lina som gått till en DIR-100 vidare LAN-kabel till en DLINK GDS1016D och där vidare ut till tre datorer och en skrivare. En kabel har gått till övervåningen till en DLINK DIR655. Där är problemet nu som inte funnits tidigare. Vi kan köra direkt med den 20 meter långa kabeln till datorn men när man skall ansluta via trådlöst går inte det. Varför vi kör en router är enkelt. Vi har en LAN-kabel från DIR-655 som går till en gammal laptop som vidare är kopplad via USB till en skrivare på övervåningen. Så att köra en AP är inte aktuellt i nuläget. Så här säger DLINK 655 när man försöker koppla upp sig via WiFi i loggarna. "The adressing of the internet side learnt thru DCHP conflicts with the adress selected for the LAN-side. Internet communiaction will be disabled until you have changed the LAN side adressing to resolve the problem" Jag har aldrig sett detta förut och förvisso bör man inte blanda router med en router i samma nät. Även om det nu är två olika nät. DIR-100 har ip 192.168.0.2 och DIR-655 har 177 på slutet f.ö. Vad är felet som har uppstått nu som "fungerat" i ett par års tid.
 10. Enligt specen ska det vara en 2.2Ghz och jag har kört Novabench ett par gånger men visar att det bara är en 2.0Ghz. Om så är fallet är jag blåst på 3500 kr i inköpspris. Vore bra att hitta ett program som verkligen kan avgöra det korrekt. Skärmbild på detta. Jag har letat efter macbaserade program som talar om vilken hastighet processorn har.
 11. En enkel fråga för macusers. Macens egna "om den här datorn" säger 2.2Ghz medans novabench skriver att processorn bara är 2.0Ghz Riktigt lurigt, hur kontrollerar vad som är sant och vad som visar korrekt info?
 12. Att lägga till en drulle för ca: 2000 kr kanske mycket pengar men fan bra när datorn blir överkörd av en dumper eller nåt annat icke kul. Då gäller det att lusläsa villkoren så att den gäller ALLT, ALLA tider ALLA platser och utomlands! (lite grovt kanske men men....)
 13. Ok min spontana slutsats är då att DELL kanske inte är det märke ett enmansföretag ska välja? Utan här borde jag då välja i denna ordning. 1: Var finns min serviceverkstad som kan fixa min maskin utan större dröjsmål? 2: Vad rekomenderar denna auktoriserade firma för dator som de kan repa utan att vara en bebis med haklapp. (som inte "klarar" att byta en disk själv) 3: Vad tycker jag själv? Så då faller kanske valet på HP. Hur dell gör vet jag inte men vi var nästan på väg för 3.5 år sedan att köpa 10 bärbara DELL men jag tror mig minnas att nackdelen var detta med delar och dylikt. Förbannat synd då DELL har denna maskin ovan första inlägg med bakgrund belyst TB. Priset: Priset på den maskin som ska hålla i tre år ligger på minst 16000-18000 kr. I det prissegmentet är det nästan att jag sneglar på en mac som ligger i samma prisklass. Jag får köra två enheter. ljud/bild på mac och bokföring på pc.
 14. Det där är nog en fråga om extremfall kanske. Inget datormärke är nog bäst men i mitt fall har jag bra kontakt med HP´s serviceverkstad här och har direktnummer till mobil så om service erfodras är det enkelt. men å andra sidan är delldatorn kanske lite roligare och lite mer innovativt med bakgrund belyst TB som i övrigt har samma spec. Rätt användbart att sitta på tåg eller i dunkelt ljus och ändå kunna se knapparna. (varför tar inte fler efter?) Servicetiden: Jag vet inte om firman Office är opartiskt eller inte men de berättade att de inte fick byta en HDD utan den skulle skickas in medans man på HP låter en auktoriserad DELL/HP verkstad göra detta. Varför inte denna firma inte fick byta en HDD låter jag vara osagt men osmidigt är det att låta kunden vänta. Så av de modeller ni sett jag valt ut. Är det något där ni ser är rödflaggat? Framför allt grafikkortet eller övrig hårdvara.
 15. Det är ju det med DELL, misstanken är just detta även om det du skriver var lite old. Men varför väljer då stora bolag DELL som datormärke. Jag vet ett stort mediabolag som har DELL. DELL har vad jag också hört haft dålig service om grejerna pajar. Kunder som fått vänta två månader på sin dator eller att en ÅF abolsut inte fått byta en disk för att snabba upp servicen utan den måste skickas. Jag bor heller inte i sthlm där det finns nya datorer att hämta på ett kick så jag behöver en dator dom funkar. Har HP en dator i mitt segment med bakgrundbelyst tangentbord?
×
×
 • Skapa nytt...