Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Xtreme

Medlem
 • Antal inlägg

  94
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. fdisk användes på win 98 och tidigare för att partionera disken och det gör man numera under installationen av XP.
 2. XP finns kvar på den andra disken. Men det ska väl inte ha någon betydelse eftersom datorn alltid ska börja att läsa från pri master, vilket är 120 nu. Prova kan jag dock. 40 gb sitter på sec master. [inlägget ändrat 2004-06-17 20:18:11 av Xtreme]
 3. En kompis har köpt en ny färdigmonterad dator med allt utom hårddisk eftersom han redan hade det. I den gamla datorn körde han en 2 månader gammal 120 GB som slave och en 40 GB som master. Nu stoppade han in dem i den nya datorn fast 120 GB som pri master och tänkte installera XP på den. Bootar från XP-skivan. Installationen startar och det står att enhet C: är okänd. Partionerar C: (120 GB) under installation och väljer sedan att göra en full ntfs formatering. När formateringen är klar står det att datorn måste starta om och kommer göra det automatiskt efter några sekunder. Strax efter att systeminformationen kommit upp ska ju installationen fortsätta där men i stället kommer det upp under systeminformationen "Ett diskläsfel uppstod, tryck Ctrl+Alt+Delete för att starta om datorn". Trycker man detta startas ju datron om men medelandet kvarstår efter omstart. Går man in på installationen igen står det fortfarande att disken är okänd och inte formaterad. Vad är felet? Moderkortet är ett ASUS och hårddisken är en Samsung.
 4. Eller så är det samma person som hoppas på att olika personer kollar olika forum Dock verkar responsen här inte särskillt hög... =)
 5. Planerar att åka till Australien om 3 månader och planerar att vara borta minst ½ år, kanske ett år. Därför vill jag ha en digitalkamera som är liten (ska gå att ha i fickan utan problem), tar bra bilder men inte kostar allt för mycket. Har kommit fram till två kameror, Canon Ixus 430 och Olympus µ[mju:] 410, men kan inte bestämma mig. Ixus är ex lite mindre, billigare minneskort medan Olympus är lite mer tålig och har en skärm som syns lättare i solljus vilket kanske är två egenskaper man behöver när man reser. Sägs att dom har samma processor och tar likvärdia kort. Lite info om dem http://www.cyberphoto.se/olympus/m410.php http://www.cyberphoto.se/canon/digital/ixus430/ixus430.php
 6. En person körde innan windows 98 och då var det inga problem att koppla upp eller ner sig. Har nu uppdaterat till windows XP och när han ska koppla ner sig genom att klicka på dom två datorerna vid klockan och koppla ner sig så säger datorn att den är nerkopplad men lyfter man på telefonluren märker man att man inte är det. Startar man om datorn så kopplas men ner på riktigt och det kommer ton i telefonen. Vad kan problemet vara?
 7. Finns hemsidor för gratis nerladdning av clipart, foto och illustrationer. Finns det någon sida där man kan ladda ner pixelbilder? Söker inte sidor som gjort pixelkonstverk utan vanliga bilder som gubbar, hus, datorer, verktyg etc.
 8. Datorn är kopplad till ett externt USrebotics modem. Om modemet är på och man ringer till hemtelefonen så startar datorn automatsikt. Hur är detta möjligt, kan man stänga av så att modemet kan vara på och det går att ringa hem utan att datorn startar? Provat slå av "Wake on ring" i BIOS men problemet kvarstår. [inlägget ändrat 2004-02-11 21:38:03 av Xtreme]
 9. En dator scannades med ett antivirusprogram och hittade ca 50 infekterade filer. Antivirusprogrammet kunde inte reparera alla filer så då frågade den om filerna skulle tass bort i stället. Personen valde här att ta bort filerna. Nästa gång han skulle starta kom där massa fel och datorn ville inte starta. Då stoppade han in en startdiskett och av någon anledning började datorn att formatera. När den var uppe i 1% av formateringen drog personen ut kontakten ur datorn. När han startade den nästa gång kommer han bara till dospromten. Skriver man "dir" visas bara 8 filer som är fdsisk, autoexe.bat etc. Informationen på datorn är vädigt viktig. Går det på något sätt att återskapa informationen som varit där eller i alla fall en del av den?
 10. Har en kompis som innan körde AutoCad i dos och då funkade allt bra. Nu har han lagt in Windows 2000 och hans dongle (hårdvarulås gissar jag) funkar nu inte längre. Han har även provat med Windows XP. Vad är problemet och hur löser han det?
 11. en bra lösning hade varit att ett script kollar om filen är mindre än 10 Mb när den är färdiguppladdad och är den inte det så raderas den och personen får ingen credit. Men hur skulle ett sådant se ut?
 12. 1535 kr mot 4747 kr är mer än 3 gånger så mycket. Det är mer än "lite" dyrare och något mer än vad jag tänkt lägga ut på en bilstereo.
 13. Blir nog faktiskt sonyn. Hänger alltid fjärren med på den? Finns inte med på följande bild: http://www.technikdirekt.de/main/page.xp?pageid={2044BB28-1628-46FA-BF47-D976AA0E4224}&SESSIONID=L/D2AORUSX3HCNGSY8K&DS=2&TS=2901125650&type=focus&doctype=article&focus=500659&focuslayout=full2&focuslayout=full2&history=add
 14. Funderar på någon av dessa, vad tycker ni? SONY CDX-MP40 Radio: RDS/EON. SSIR-EXA ABC-tuner. BTM. 18 snabbval (FM). Förstärkare: Uteffekt på 4x50W. Fyrkanals lågnivåutgång 2V. CD: CD/MD-växlarstyrning. MP3-avspelning på CD-R. ID3 tag. CD-text. CD-R/RW-kompatibel. Övrigt: DSO-II. EQ-3 (3-bands EQ). Blå LCD segmentdisplay. Löstagbar front. Klocka. Joystick tillval (RM-X4S). Fjärrkontroll medföljer. Telefondämpning. Monteringsvinkel 0-60grader. ISO-kabel. Panasonic CQ-RDP383N Radio: FM/AM RDS-tuner. 18 snabbval (FM). Förstärkare: Uteffekt Mosfet 4x50W. Fyrkanals lågnivåutgång 2,5V. Loudness. Bas/diskantkontroll. CD: MP3/WMA-avspelning på CD-R. CD-växlarkontroll. CD-R/RW-kompatibel. CD-text. MP3: WMA 64-128kb/s. MP3 32-320kb/s. Max 255 mappar. Max 999 filer. Filtyp ISO9660. Övrigt: Blå LCD-display. Fjärrkontroll (tillval). Telefondämpning. Löstagbar front. ISO-kontakt. SONY http://se.pricerunner.com/sound-and.../147783/details Panasonic http://se.pricerunner.com/sound-and.../165365/details [inlägget ändrat 2003-12-29 11:15:49 av Xtreme]
×
×
 • Skapa nytt...