Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

JOPS

Medlem
 • Antal inlägg

  72
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Mina maskiner är redan ljuddämpade.
 2. Ett tips är att låta bootloadern skriva till en fil istället för MBR. Filen lägger man i sin tur på XP's partition och lägger till ett entry i boot.ini som slänger in den som ett nytt alternativ i XP's bootmeny. Alltså kan man alltid lämna sin MBR intakt om man kör 2000/XP på samma maskin.
 3. Någon bugg i drivaren till nätverkskortet? Prova att uppdatera. Kör du med DHCP eller statisk adress inställt på själva maskinen?
 4. Min erfarenhet är tvärtom vad gäller ASUS-kort. Detonators strular hur mycket som helst medan man har större chans med ASUS modifierade drivare.
 5. Jag kanske ska förklara orsaken till varför jag behöver funktionen. Jag har en maskin kopplad till TV'n och stereon för att spela musik, film och emulatorspel. Denna styrs av ett trådlöst tangentbord med inbyggd trackball kopplat till PS/2 portarna. Vill dock kunna använda maskinen som speldator för tyngre spel som fungerar bäst med riktigt bra tangenbord, optisk mus och riktig monitor så frågan är vilken lösning som är bäst?
 6. Går det skriva på båda tangentbord samtidigt alltså? Någon som testat det i Linux?
 7. Vilken typ av Y-koppling kan man köra det med? Har sett att vissa ligger på 5-600:- men går det med en som bara splittar själva kontakten också?
 8. Japp. Verkar som om du kör med 100 MHz FSB. Kan du inte sätta frekvensen direkt i BIOS på det kortet?
 9. Någon som har koll på om man kan ha dubbla tangentbord och möss aktiva samtidigt på en dator? Typ 1 PS/2 tangentbord och 1 PS/2 mus samt 1 extra av vardera via USB. Man ska alltså kunna ge input på vilken enhet som helst av dem utan att behöva ändra med mjukvara eller så.
 10. Har för mig att jag startade i felsäkert läge och tog bort "CD-spelarna" samt IDE-kontrollerns drivare för att få det att detekteras på nytt vid nästa uppstart när detta hände mig.
 11. Hittade en länk till en sida med floppy's som fixar XFS och ReiserFS också (vet inte om de officiella gör det än). Jag har inte testat dem än men det tänker jag göra vid nästa installation. http://www.physik.tu-cottbus.de/~george/woody_xfs/
 12. Du kan dra Debian's diskar direkt från Sunet om du vill. http://ftp.sunet.se/pub/os/Linux/distributions/debian/dists/Debian3.0r0/main/disks-i386/current/images-1.44/ Du behöver rescue.bin, root.bin, driver-1.bin, driver-2.bin, driver-3.bin och driver-4.bin för en standardinstallation. Har du inga konstigheter i din dator borde du kunna prova med compact eller idepci versionerna.
 13. Vad finns det för switchar som klarar den farten i en vettig prisklass då? Eller har jag missat nåt med hur tekniken fungerar?
 14. Jag installerar alltid Debian GNU/Linux från mina "ReiserFS-enablade" installationsfloppys. Sen drar dem i sin tur alltsammans från nätet. Fungerar klockrent varje gång.
 15. JOPS

  shell

  mcedit heter den om man inte går via mc och den fungerar ju suveränt. Annars är joe och nano enligt mig inte heller så dumma.
×
×
 • Skapa nytt...