Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Pigge

Medlem
 • Antal inlägg

  47
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. jag slutade att leka med datorer för 5 år sedan nu är det enbart ett arbetsredskap och vill int ägna tid åt att hindra fjortisar att nå min dator. Inte helt sant iofs, 25% av försöken kommer från KTH 500m bort.. Om jag bootar och genast får info om att "ngn vill blabalabla" kan inte vara normalt! Jag har The cleaner+Tiny Firewall+fast inkopplade virusprogran(varierar) + Ad-aware + daglig scanning av Trend Micro virurprogramvara och tycker faktiskt att det borde räcka. IP:t som nämndes i början av tråden har enligt logg gjort över 3000 försök på 5 timmar. kan detta vara "normalt"?
 2. Surfade igår kväll (29 dec)och har oupphörligen fått "Someone on address jfk-core-01.inet.qwest.net [205.171.30.13] wants to send ICMP packet to your machine" (29.dec 23.00) med lite olika variationer på "from" och IP-adress Detta höll på hela kvällen. Nu på morgonen - 10sek efter att jag kopplat upp mig kommer detta igen!! H-e också, tur att brandväggen verkar funka! Sitter på BBB. Är det flera som har samma problem??? Det verkar vara energiska gossar det här (portscan?)
 3. Jag har använt något som heter "System Mechanic", ett sharewareprogram. Finns på div ställen för nedladdning. Det har gjort rejäla städningar i min maskin och kortat uppstarttiden.
 4. 75-> 90 är 20% överklockning och det bör processorn tåla. MEN, inte säkert! Detta beror på när processorn är tillverkad, i början eller slutet av produktionen, de i slutet är alltid bättre. Jag har själv kört en 75Mhz i 120MHz utan fläkt eller kylare och då slutade den att fungera efter ca 2 min, dvs tämligen normalt. 100Mz gick alldeles utmärkt, utan fläkt/kylare. Har du verkligen ingen typ av jumper på mb:t så att du kan sänka klockfrekvensen? Det brukar gå att hitta dem även utan manual??
 5. Jag förstår inte eric6:s svar och tänker därför inte komma med ngn utläggning hur värmeutbredningen i en CPU är och vilka tidskonstanter som är inblandade. Om Anders Lindgren kontaktar mig på min mail (se anv info) så skall vi rädda julen..
 6. Vi fortsätter. Fläkten i kraften går på 12V. Denna 12V finns bara om 5V-en är OK. Kraften har också ett överbelastningsskydd/kortslutningsskydd.Alltså fel finns någonstans. Under förusättning att din nätdel verkligen ger tillräckligt med watt (Athlon 1700 suger ju i sig en del kräm... ) tyder det på kortslutn nånstans. Börja med att koppla ur så mycket det går, t ex låt bara moderkortet få ström från nätdelen. Funkar inte detta (fläkten går) är trol nätdelen paj, kablar v felvända etc.. Annars är ett mycket vanligt fel att moderkortet är felaktigt monterat i lådan, dvs någon ledare på undersidan är i kontakt med en metallisk stand-off (mest roligt fel) Kör hårt!!
 7. Denna fråga har nog besvarats tusen ggr här. Dessutom en bättre felsbekrivning tack. Snurrar fläkten i nätagget t ex?? ----------------------------------- Felbeskrivning på videorepobjekt i butik: "Fungerar inte"
 8. Svar: Ja Det finns specialtillverkade testkort som jackas in i bussen som kan utföra en rätt omfattande test tillsammans med en extra PC + specialskriven mjukvara. Detta grundkit kostar (exkl PC-n) storleksordningen ca 15-20 moderkort... Konklusion: 1.Låna en processor för test 2.Köp nytt m-kort
 9. Efter två bärbara Compaq i rad, (tyvärr) där båda kraschat för gott strax efter garantitidens utgång och en obefintlig support är jag nu lycklig ägare till en Toshiba som går fullständigt felfritt. Aldrig mer en Compaq!
 10. Om jag nu inte misstar mig så använder man toppvärdeskännande VU-metrar i branschen. TV-kanalerna hävdar att de INTE höjer volymen, möjligtvis så ökar man kompressionen "en smula"...vilket om jag minns rätt inte påverkar toppvärdet, dvs uttalandet är ingen lögn...
 11. Det hänger helt och hållet på servern i andra änden (+all kommunikationsutrustning däremellan förstås..). Vissa siter ger t ex bara 50Kbit till varje anslutning men du kan ju öppna 2,3 eller flera, a 50Kb/st. Mitt bästa är en 80Mbyte programfil på 90 sekunder..
 12. Tack för hjälpen. Råkade ut för samma sak när jag, hmmm, surfade på en del skumma warez-sidor. Efteråt blev min startsida en porrsida - och det gick inte att ändra, den ändrades omgående tillbaka! Iofs så hjälpte faktiskt att starta med blanksida men tipset om autostart/regedit gjorde susen!! Tackar...
 13. Hur ofta råkar ni ut för intrångsförsök när ni surfar på Internet? Jag sitter på BBB:s nät (dvs olika IP varje gång) och sedan jag skaffade en ny brandvägg och satte säkerhetsnivån lite högre än normalt larmar bv:n regelbundet (minst 1-2ggr/dag). Kollar i Whois vem som äger IP:t och förvånansvärt ofta är det privatpersoner i andra änden, nån på KTH, mm. Nästan alltid spårbart.. Bara undrar - vad är era erfarenheter??
 14. Pacmangenerationen? De är väl dom som blivit politiker? Som bara består av en stor käft som tuggar i sig allt som kommer ivägen, företrädesvis $$$$$...
 15. Format c: !!!! Det suddar väl hela disken ????? a:/sys c: är nog bättre
×
×
 • Skapa nytt...