Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Micael Karlsson

Medlem
 • Antal inlägg

  337
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Micael Karlsson

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 10 februari

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://mkarlsson.eu/

Profil

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Elektronik, foto, matlagning, film, musik, historia, robotik, programmering och en hel del till.
 1. Hej BitB! Lite sent men jag har missat din tråd tills för 5 minuter sedan (troligen för att jag tagit en paus från Eforum). Skulle vilja ge lite tankar ur ett hårdvarunära perspektiv. Assambler är så nära du kommer utan att använda maskinkod (ettor och nollor). Steget upp blir C, som jag föredrar då jag inte sysslar med så extremt tidskritiska applikationer. Skillnaden på C och Assambler är att man hat total kontroll på hur koden fungerar, är i alla fall tanken. Läste en humoristisk jämförelse av C och C++: Med C kan man skjuta av sig foten medan man med C++ skjuter av sig hela benet. På fråga två skulle jag föreslå Java som språk både för en applikation och att köra i en wedläsare. Har för mig att det kan fungera med Python men är osäker.
 2. Tror inte du behöver vara orolig för att Gimp ställer till det för dig. Jag kör Gimp på en P4 (2,4 GHz) med 2 GB minne och upplever inga andra "problem" än att det ibland tar lite tid (sekunder) när jag arbetar med bilder. Det tar ett tag att vänja sig vid Gimp, i alla fall för mig. Har bara kört Gimp under XP och Ubuntu men har inte upplevt andra bekymmer än min egen kunskapsnivå....
 3. Tack för all hjälp Jonas__B!! Nu ser det ut som om allt fungerar, nu skall jag bara snygga till resten av koden. Micael
 4. Har testat ditt förslag men nu fungerar ingenting, av någon anledning. <HTML> <HEAD> <TITLE>Fåglar</TITLE> <script type="text/javascript"> function openWindow(_url) { <!-- var myImage = new Image() myImage.src = _url; myImage.onload = function(){ var _w = myImage.width + 30; var _h = myImage.height + 40; window.open(myImage.src,'image','width='+_w+',height='+_h); } } --> </script> </HEAD> <BODY> <br><br><br><br> <a href="javascript: openWindow('birds_01.jpg');"><img src="birds_01_thumb.jpg"></a> <a href="javascript: openWindow('birds_02.jpg');"><img src="birds_02_thumb.jpg"></a> <a href="javascript: openWindow('birds_03.jpg');"><img src="birds_03_thumb.jpg"></a> <a href="javascript: openWindow('birds_04.jpg');"><img src="birds_04_thumb.jpg"></a> <a href="javascript: openWindow('birds_05.jpg');"><img src="birds_05_thumb.jpg"></a> </BODY> </HTML> Jag kan inte se vad som är fel. Någon som kan hjälpa till! Micael
 5. Tack Jonas__B! Det var precis vad jag var ute efter. Ett stort tack Micael Uppdatering: Det fungerar utmärkt i Opera men inte i SeaMonkey och Firefox, vad kan det bero på?
 6. Hej Som nybörjare på Javascript skulle jag behöva lite assistans med följande: Jag har i min html-fil följande rad: <a href="javascript:ny_sida('FinBild.jpg');"><img src="FinBild_liten.jpg"></a> Så har jag en funktion som heter ny_sida och i den skulle jag vilja läsa ut storleken på bilden som ligger på samma ställe som html-filen. Så hur får jag in bredd och höjd på bilden i window.open() ? eller jag kanske skulle skriva: Hur läser jag ut bildens höjd och bredd när jag har bildens URL inuti funktionen ny_sida() som finns i samma html-fil?
 7. Hej Sebastian! Tack för ditt svar. Om jag följer ditt råd och skriver: print("Tillverkarens namn_: ".$rad[Tillverkare]); Får jag korrekt resultat, t.ex. Texas Instruments Om jag däremot skriver så här: print("<input type=text size=100 name=Tillverkare value=" . $rad[Tillverkare] . "><p/>"); Får jag resultatet: Texas i inmatningsrutan. Någon som ser vad som är fel?
 8. Hej! Jag är nybörjare på PHP så förklara gärna enkelt. Så här ligger det till: Jag har en databas med elektronikkomponenter (man vill ju ha ordning på grejorna) och hittills har jag lyckats få till mycket enkla, men fungerande funktioner för att lägga till, radera och skriva ut databasen med hjälp av PHP-script. Det är inte vackert men fungerar. När jag kommer till att uppdatera informationen har jag lyckats med allt utom att skriva ut hela textsträngar i ett formulär. Om jag skall skriva ut t.ex. "Texas Instruments" skrivs bara "Texas" ut. Jag har kikat på den här hjälpen: http://iwtjanster.id...ikel.asp?id=202 och hämtat den mesta koden därifrån men när jag kommer till problemet ovan tar det stopp. Nu ser koden ut så här: $hamta = "SELECT * FROM Min_databas WHERE Komponentnamn = '$Komponentnamn'"; $resultat = mysql_query($hamta) or die("Det gick inte att hämta information från databasen!"); $rad = mysql_fetch_object($resultat); ---- Några rader kod ----- print("<b>Tillverkare</b><br/>"); print("<input type=text size=100 name=Tillverkare value=" . $rad->Tillverkare . "><p/>"); Som jag förstår det så är det denna del som ställer till det för mig: $rad->Tillverkare Hur skall jag skriva för att skriva ut en textsträng som innehåller mellanslag och inte bara fram till första mellanslaget och inte resten. Jag har försökt (och sökt) men inte lyckats lösa problemet, hur gör jag?
 9. Tack för alla kommentarer och synpunkter. Hur skall man då veta när en bild på en fyrfläckig trollslända (bara som ett exempel) har uppnått "viss självständighet och originalitet". Det är ju betydligt lättare med t.ex. en kretslayout. Kan det räcka med ett påpekande att man måste veta vad man gör när kopplar in hemgjord elektronik till elnätet?
 10. Hej på Er allihop! Jag håller på att bygga upp (eller snarare utöka) min hemsida och då har det blivit så att jag utökat med saker som kan skada ovana/oförsiktiga läsare. Nej, det är inte "bomber och granater" utan tillverkning av kretskort och nätanslutna hobbyprojekt. Så nu undrar jag hur man skall gå tillväga för att friskriva sig för vad personer kan hitta på med det jag skriver om. Jag vill ju inte på något vis ta ansvar för vad någon "tokstolle" hittar på och sedan påstå att jag inspirerat honom/henne. Jag tänker INTE sälja vare sig komponenter, kretslayouter, kopplingsscheman eller annat. Dessutom vill jag påpeka att all text och alla bilder är mina och inget andra kan använda hur som helst utan mitt medgivande. Tips på text eller länk till text uppskattas. Gäller min hemsida: http://mkarlsson.eu/ om någon nu vill ta en titt.
 11. Tack för hjälpen!! Efter en stunds letande i onlinemanualen till PHP fann jag kommandot: file_get_contents(); som också fungerar bra.
 12. Jag har lagt in "©Micael Karlsson" i de bilder jag lagt upp på min hemsida. Fast gäller det 80 bilder kan det ju ta sin lilla tid att lägga in på 80 bilder. Det ser ut som om "picture-shark" som länkades till ovan har möjlighet att köra en hel hög bilder.
×
×
 • Skapa nytt...