Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

NovaLand

Medlem
 • Antal inlägg

  316
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Det är vanligt att det ofta kommer kommentarer om reportrarna på idg och huruvida dessa kan stava och/eller leta faktafel. Exakt hur vanligt har jag ingen koll på, men det känns iallafall som det dyker upp beska kommentarer titt som tätt. Hur ofta det är i förhållandet antal skrivna artiklar kan man ju bara spekulera i dock. Jag själv tänkte späda på lite mer och kommentera dagens 'tyck till', där någon har skrivit "Blått är flått" vilket förståss är felaktigt. Jag är ganska säker på att skribenten menade "Blått är flott". Jag vill inte riktigt stanna där, utan vill fortsätta med frågan; Är kvalitetskraven på webben i allmänt sett lägre när det gäller det skrivna ordet, eller är kunskapen i användandet at rättstavning bara bristen? Kanske det hela är baserat på att det är lätt att själv publicera material och därför aldrig t.ex. frågar efter granskningskontroll av en kompetent medarbetare? Slutligen, är detta bra eller dåligt? Vill vi ha "snabba nyheter" till priset av lite skräp i påsen, eller är det dags att börja aktivt välja vad man egentligen vill se där ute på webben?
 2. Kolla på t.ex. lantmäteriet och deras satelitbilder. Dom har ju löst det med watermarks typ i den storleksordning att det e fan ett helvete om man vill försöka klippa ihop "ett orginal" av bilden, men man ger upp efter en halvtimmes klippandes. Då har man ändå tillgång till all information. Om man slänger över ett watermark över bilden så att det inte finns någon form av orginal för vissa delar så kommer man nog snabbt ge upp helt.
 3. Men lol... Jag kunde inte ens läsa det utan att bli yr i huvudet av alla språkfel =)
 4. Har inte vinnaren utsetts? När får vi reda på resultatet? Känns som både 31:a augusti och 13-15:e september har passerats, båda tidigare utsedda som datum för datumen som vinnaren utses. =)
 5. Japp. Antar att du menar att det ska vara samma fysiska nätverk. Lägg alla på skilda subnät sen använder du bara flera virtuella ip-adresser på gateway'n, t.ex. 192.168.0.1, 192.168.1.1, 192.168.2.1, 192,168.3.1 osv. För att göra allt det där så är det förståss olika beroende på vad du använder för hårdvara och mjukvara. Det är ju t.ex. kanske inte möjligt att göra sånna lösningar i en vanlig bredbandsrouter från netgear, men om du kör t.ex. en linuxserver som gateway är det ju inga problem alls. Sedan förståss så finns det det där med "utan åtkomst till de andras" förståss, då det troligen kommer krävas mer avancerade lösningar för att folk inte bara ska ändra/lägga till ip-adresser så att dom genererar åtkomst till varandras nät. Om du nu menar att du vill ha fysikt olika nätverk så får du förståss nämna det, då det är en annan lösning förståss.. :-)
 6. Låter enligt mig som dom bara har hjärnsläpp. Det är bara att hävda att du inte har det och att dom har rökt på om dom påstår att du har ADSL. Dom får helt enkelt ta tummen ur röven, släppa greppet och komma in i matchen!
 7. Jag antar att du har planerat att göra hemmagjorda bomber av recept du har hittat på nätet och behöver en "magnetic stirrer". Vet inte vad du kan hitta info om det på svenska, men det e bara att leta lite på google.. http://www.eidusa.com/Magnetic_Stirrers_Economic.htm
 8. Är det någon här som använder match.com och har bråttats hela helgen med att inte kunna skicka meddelanden till andra? Jag har haft problem och man kan ju givetvis inte utesluta att felet skulle ligga på min sida, så det enda är ju att få tag i någon annan som också har problem för att konstatera att det inte är jag. Ja, om ni undrar varför det inte går så kan jag ju informera att jag också har problem isåfall.
 9. Jag använder Gaim som klient. Kanske inte är en fullspäckad MSN-klient, men bra nog för mig. I den kan man iallafall under egenskaper på personen se diverse saker som blockeringsstatus och liknande. Så den infon finns tillgänglig för klienterna antar jag, så det är bara upp till programvaran hur man använder det. Kanske är det så att man i någon "egenskaper"-ruta kan se status för varje användare man har i sin lista? Vad vet jag.. [inlägget ändrat 2005-05-10 21:28:01 av NovaLand]
 10. Jag letar efter olika ISP:er som erbjuder server-hotel för en rimlig summa. (Under 1000:- / mån) Det handlar om att jag vill kunna ha full access till en server, lägga upp mina egna speciallösningar och ha tillgång till att lägga upp egna domäner och mail för dessa obehindrat. (Jag använder förståss inte detta för att spamma eller annan olustig verksamhet). Prestandan på servern kan vara ganska minimal och backup och UPS är inte nödvändigt, men är förståss ett plus i kanten om det inte höjer priset aldeles för mycket. Jag har försökt kika omkring lite, men jag hittar bara lite sporadiskt utan att egentligen vara säker på om det är det enda som finns där ute. Dessutom, dom få jag har hittat har presenterat priser för extra domäner. Då undrar jag bara, om jag har full tillgång till min server inkl kan lägga upp en egen DNS, kostar det då också? Självklart erbjuder detta inte reverse lookup på IP-adresserna, men det är inte nödvändigt. Jag har för tillfället kört dessa saker på min egna uppkoppling men har tröttnat på att bli helt utelämnad när linan gått ner eller liknande. Tack på förhand, // Stefan M!
 11. Min standardlösningar för "pollning" är att bara köra en while-loop och efter varje försök så skickar man en yield, dvs säger åt programmet/tråden att lämna plats åt andra trådar att exekvera och göra så åter och åter igen tills man uppnår något, t.ex. att datorns klocka uppnår en sekund efter vad det nu är man vill mäta. Det går även att köra t.ex. sleep eller liknande, men sleep tar ganska mycke kraft om man ska göra det hela tiden. Thread.yield() brukar kännas smidigare tycker jag. Exempel: ---------- pulic static final long waittime = 1000; // 1000 millisekunder = en sekund. private long executetime = System.currentTimeMillis()+waittime; while(true) { // while-true loopar kanske inte e snyggt, men... if(System.currentTimeMillis()>executetime) { // Gör vad du har tänkt att göra.. // Sedan gör du antingen detta: executetime = System.currentTimeMillis()+waittime; // Du kan också välja att lägga till 1000ms till den senaste tiden för att // landa på en sekund varje gång. Detta "kräver" dock att det tar mindre // än en sekund för sakerna att exekvera för att det inte ska bli trubbel. // executetime = executetime+waittime; } else { Thread.yield(); } } ---------- Ganska simpel lösning men brukar fungera rätt stabilt. Alternativet är att helt enkelt lägga ner tråden helt och väcka den med timers och liknande. För att kolla om det kommit nya filer så får du kanske göra det från grunden; lista upp vilka filer som fanns sist och jämnför om det kommit in ytterligare filer än dom du hadde senast. Typiskt arbete för en for-loop ;-)
 12. Jag känner inte till något sätt för att kunna få en indikering på när en ny fil kommer till en mapp utan meddelandehantering eller liknande, därför kommer du antagligen behöva "polla" själv, t.ex. en gång per sekund och se ifall det har kommit in några nya filer till mappen. Du vet väl hur man listar filer i en mapp? Skapar en File med sökvägen till mappen och använder metoden listFiles() för att få en array med File där varje post är en fil. Sedan i sin tur får du "lista ut" vilka som är nya resp. gamla, men det finns det en uppsjö lösningar för, allt beroende på hur du känner för att göra. För att sedan kunna exekvera ett externt program så använder du klassen Runtime. Kika gärna närmare själv på den klassen för att se vad du kan åstakomma.. Men ett exempel skulle kunna vara: Process proc = Runtime. getRuntime().exec("lame.exe", {"-b", "64", "namnet_på_den_nyinkomna_filen.mp3", "nyttnamn.mp3"}); Du nämner att java ska stänga programmet efter konverteringen. Jag har ingen kunskap i programmet lame.exe, men jag hoppas att det stänger sig själv efter den har gjort det den skulle göra. Arnars blir det ett svårare steg att lista ut när den är klar. Finns kanske en del lösningar för det med, men det som sagt får bli nästa steg ifall det behövs.
 13. Efter att ha kört ett par år nu med en "servergarderob" så har jag kommit fram till att det spelar ingen roll hur många små datorer man delar upp det hela i, det kommer bli samma värme oavsett. Ta min lilla ITX-låda med en 2.5" och en 3.5" (5400rpm), den lyckas värma upp garderoben till 40-graders klassen, lätt. Hadde även en till server i samma garderob men diskarna havererade pga värmen då som närmast översteg 50-60 grader (diskarna va nog närmare 100 grader). Det enda sättet är GOD luftcirkulation, t.ex. genom att montera in ett fläkthål upptill eller liknande i garderobsdörren. Vad du har i den sedan i form av 3 små IDX-burkar eller en dual opteron med 2GB ram och nån terrabyte hårddisk spelar ingen roll, summan blir detsamma ändå av all beräkning som sker! :-) Jag löste mitt genom att ha brandväggen/httpservern i garderoben och filservern/databasen under diskbänken :-)
 14. Hände mig idag när jag skrev ett lång inlägg.. bara dom första 12 orden kom med..
 15. Om du ökar eller minskar kontrasterna så kommer du märka att någonstans finns det ett läge där du ser det som bäst rakt frammifrån medans det självklart kommer se lite sämmre ut uppifrån/nedifrån.
×
×
 • Skapa nytt...