Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mindsleep

Medlem
 • Antal inlägg

  2 653
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Foruminlägg postade av mindsleep


 1. Hej!

   

  Ett tag sedan jag var här. Kul att se att forumet lever.

   

  Efter att ha jobbat som webbutvecklare/systemutvecklare för ett företag så bytte jag till ett annat företag. Främst för att de skapar saker som ligger i framkant för teknik.

   

  Jobbet är spännande. Tyvärr så har vi en "crappy" hemsida....på alla sätt som man kan fantisera om. Så jag föreslog ett par punkter som vi skulle kunna göra den mera intressant för investerare, kunder och framtida anställda. Detta möttes av ignorerande av en av mellancheferna som tyckte att det var onödigt att lägga resurser på något sådant "otyg".

   

  Så därför vänder jag mig till er. Hjälp mig att övertyga min chef om varför det är viktigt med en vettig hemsida. Jag efterlyser länkar till undersökningar, forskningsrapporter å dyl.

   

  Typ, hur mycket bättre man säljer om man uppvisar referenser, har foto på säljare å dyl.

   

  Tips önskas!

   

  Tack på förhand!


 2. Hur suttit och kollat lite på PhoneGap och hur man hämtar data från en extern server.

   

  Då måste man tydligen använda JSONP. Så jag har testat lite med JQuery och JSONP. Problemet är ju en massa säkerhetsproblem som ingen verkar ha löst. Vad jag förstår så är det största problemet att någon hijackar sidan som anropas och skriver in skadlig kod som då körs på själva mobilen. Eller har jag fel? Kan mobilappen som anropar sidan på servern injekta skadlig kod på själva servern? Det tycker jag i alla fall att det bode lösas av checkar av indata som skickas med URLén.

   

  Finns det andra sätt att hämta data som är mera säkert än JSONP?


 3. Jag har en hemsida som förändras nästan timme för timme.

   

  Google Bot kommer och försöker komma åt gamla länkar (2-3 timmar sedan). Följande headers finns på min webb:

  Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0

  Pragma: no-cache

   

  Dessutom har jag satt Expires: till ett gammalt datum.

   

  Men Google Bot fortsätter komma med gamla länkar. Problemet är att min logg fylls av google fel. Hur löser jag detta på ett bra sätt? Det finns många sätt men jag vill ju google ska fortsätta crawla min webbplats.


 4. <div style="clear:both;"> </div>

  Eftersom du har ett blankslag så det det ett mellanrum motsvarande en linjehöjd.

  ta bort nbsp så fixar det sig säkert eller sätt stilen på stycket där texten finns

   

  I Firefox fungerar det men inte IE och andra webbläsare.


 5. Jag har floatat 2 stycken divs

   

  Sedan använt <div style="clear:both;"> </div>

  Efter det använder jag en <div>Text</div>

   

  Problemet är att det blir extra mellanrum ovan för <div>Text</div> Jag vill att den diven ska hamna precis under de floated lagren.

   

  Hur fixar jag detta?


 6. Om du har möjlighet att påverka http-headrarna så är det nog det bästa. Du kan sätta Cache-Control: max-age=3600 tillexempel. Det berättar att sidan kommer vara aktuell i 3600 sekunder. Och om din besökare besöker sidan efter att tiden gått ut så bör den hämta en ny version.

   

  Annars så brukar jag använda Expires och Last-Modified. Jag tycker det fungerar rätt bra. Last-Modified i kombination med att man tar hand om If-Modified-Since är mycket kraftfullt för att styra cache och därmed även svarstider.

   

  Tack för tipsen! Kör XHTML/PHP. Kan du visa lite exempel eller referera till någon som visar så jag kan förstå hur jag ska skriva.


 7. Överväger vilket som är bästa sättet att tjäna några kronor på en webbsida. Vanligaste alternativet är att allt är gratis och sidan har annonser eller att sidan saknar annonser och en del av sidan är gratis och en del är för betalande medlemmar. Syftar på sidor som endast innehåller information, vilken typ spelar mindre roll men vi kan ex säga att det är en sida om hur man bygger något, utför trolleritrick, nyheter etc. Informationen är på engelska, så tänkt utifrån ett väldsperspektiv.

   

  Gratissida

  Möjligt att sidan får fler besökare. Dock klickar folk inte på annonser.

   

  En del av sidan för betalande medlemmar

  Nästan all information går att hitta gratis någonstans. Så frågan är om någon vill betala för information. Dock kan sidan vara bättre än gratisversioner i form av design, SEO etc.

   

  Vad säger ni?

   

  Svårt att göra en bedömning med tanke på din information. En helt gratis sida med klicklänkar kommer inte generera några större pengar i alla fall. Då ska du ha fruktansvärt mycket besökare.


 8. Vad är det som gäller nu för att tvinga webbläsarna att inte hämta cachen. Utan i hämta webbsidan från servern?

   

  Har en webbsida som uppdatera innehåll rätt ofta och jag sitter och tittar i loggar och ser att visa webbläsare verkar hämta från cachen då de borde hämta nytt innehåll.

   

  Förut körde man ju:

  <HTTP-EQUIV="PRAGMA" CONTENT="NO-CACHE">

   

  Men vad är det som gäller idag?


 9. Prövad precis samma kod som du. Det är jättemärkligt. Då jag kommer till sidan som innehåller koden och är inloggad som en person på FB så står det att "Du gillar sidan". Men då jag loggar in som administratör på sidan så finns det 0 personer som gillar sidan.

   

  Hur går det till egentligen?


 10. Testade att lägga upp en Gilla-knapp på http://eforum.kicks-ass.net/ med kod enligt nedan och det tycks ju funka fint...

  <div id="wp_fb_like_button">
   <script src="http://connect.facebook.net/sv_SE/all.js#xfbml=1"></script>
   <fb:like href="http://eforum.kicks-ass.net/" send="true" layout="standard" width="400" show_faces="false" font="tahoma" action="like" colorscheme="light"></fb:like>
  </div>

   

  Har inte provat FBML bara IFrame. Har du kollat att "gillandet" syns på själva facebook sidan då? Tror det är krångel med det om man inte anger Open Graph. Det blir ingen riktig koppling mellan FB sidan och själva webbplatsen. Bara besökaren på webbplatsen och besökarens privata FB sida.


 11. Du kan väl lägga till en Like-knapp utan Open Graph? Förvisso får man då inte ut all funktionalitet men det ska funka ändå.

   

  Men det bästa är väl att på din företagssida klicka på länken för "Använd Facebook som XXX" och sedan skapa Open Graph-taggar med det Id:t.

   

  Nej, det går inte att gilla sidan utan "Open Graph". Det verkar ha ändrats sedan förut.

   

  Har provat "Använd Facebook som..." och sedan försökt skapa en "Like knapp". Men då säger den att jag måste använda kontot som jag har som provatperson före jag kan skapa en knapp. Open graph taggar går dock bra. Men försöker jag gilla sidan med ett annat fb-konto så kommer det upp "Fel" och sedan att användar id inte e giltigt.


 12. Har suttit och läst att om man ska kunna koppla sin webbplats till Facebook med en "gilla knapp" så måste man tydligen märka upp sin webbplats med Open Graph taggar.

   

  En av dessa taggar är:

  <meta property="fb:admins" content="ADMINISTRATÖR_ID" />

   

  Vilket innebär admins för själva Facebook sidan. Mitt problem är att jag har ett privat konto som jag använt för att skapa en Facebook sida (page) för ett företag som jag har. Nu måste jag tala om för allt och alla att det är mitt privata konto som administrerar sidan. Vilket är helt värdelöst!

   

  Jag vill inte alls att folk ska se mitt privata konto. Det använder jag till vänner och endast vänner. Inte för kunder eller för andra.

   

  Vad kan man göra åt detta?


 13. "· Vad ska man ha med i avtal med leverantörer/utvecklare?"

   

  Finns väl en hel del som ska vara på plats i ett avtal. Hur supporten kommer se ut, buggfixningen, rättigheter till kod osv.

   

  "· Måste man bygga tjänsten från scratch för att ägakällkoden?"

   

  Ja, du kan inte äga någon annans källkod. Det är väll ganska självklart!

   

  "· Fördelar/nackdelar att bygga från scratch? (opensource el ej)"

   

  Beror på vad det är. Men ett större projekt skulle jag rekommendera att bygga från scratch. Nackdelen är ju att det är dyrare och tar längre tid. Fördelarna är dock många. Fullständig kontroll på varje kodrad, Ägande av källkoden m.m.

   

  "· Hur sker betalning för frilans? Användning av Indier?"

   

  Anlita ett mindre företag i Sverige om ni har dåligt med pengar. Det finns många historier kring outsourcing. En del av dem är skräckscenarion. Använder ni outsourcing ska ni ändå anställa en svensk kille som är en riktigt bra kodare som kan kontrollera kvaliteten på koden och som kan sköta det praktiska. Dessutom så smakar det så kostar det. Bättre outsource företag i Indien, Vitryssland kostar ungefär som i Sverige. Du får vad du betalar för.

   

  Hoppas svaren hjälpte lite.


 14. Startade en Facebook sida för en webbplats via min privata profil.

   

  Hur skapar jag en ny sida? Då menar jag en "sida" ionte en Facebook sida. Jag har för mig att man kan lägga in en sida där man kan köra vanlig html kod. Tror den heter "XFBML" sida.

   

  Har försökt läsa mig till via hjälpen men det verkar inte gå längre med den "nya" facebooken.


 15. Ja, jag tänker inte ta någon debatt hurvida det är rätt eller fel att ha länkar som talar om att "om du klickar på denna länk så byts din startsida".

   

  Jag tänker bara säga det att alla är inte "dator savy". Jag stöter dagligen på människor som jobbar på kontor och då jag nämner ordet "webbläsare" för dem så säger de...."du menar internet?".

   

  Jag har i alla fall bestämt mig för att köra både länk och en beskrivning hur man gör i olika webbläsare.


 16. Jag har aldrig sagt att man inte får lön!

  Jag pratar om att starta upp en verksamhet tillsammans.

  Få handlar det om att arbeta tillsammans och dela på arbetsinsats och förtjänst!

   

  Förtjänst fördelas efter arbetsinsats så klart!

   

  Ok. Jag läste detta från ditt ursprungsinlägg:

   

  -Du arbetar inte för att tjäna pengar, utan för att det är roligt!


 17. Länken skulle heta "Göra denna hemsida till startsida".

   

  Klickar man på länken hae jag tänkt köra först ett popup fönster som säger att om man fortsätter så görs webbläsarens startsida till den nya. Klickar man "Ja" så byts den.

   

  Har dock hört att det inte fungerar på IE7> kan det stämma? Någon som testat?

   

  Har också hört att olika virusprogram kan varna för sådana webbsidor. Vilket inte vore bra.


 18. Jag funderar på att göra en länk som byter startsida på webbläsaren då man klickar den. Men inte nu längre då jag hör rykten om att man kan svartlistas för malware.

   

  Stämmer detta?

   

  Hur har ni andra löst detta?


 19. Fast du laddar in ett javascript enligt din egen kod (script-taggen)

   

  Om det fungerar så varför ändra?

  Ja alternativet är en iframe och informationen om detta finns att hitta på developers.facebook.com

   

  Ja, men har bara testat med IE 8 och FF 4. Så det kanske är som du säger. Att det inte fungerar i andra webbläsare.


 20. Antingen använder man iframe-metoden eller fbml. I det senare fallet ändra din head-tagg till:

  <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml">

   

  Men vad var din fråga egentligen - VARFÖR det fungerar?

   

  Ja, varför fungerar det redan nu utan att jag behövt lägga in det som du beskriver ELLER laddat något Javascript SDK. Hur kan det fungera redan nu?

×
×
 • Skapa nytt...