Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mindsleep

Medlem
 • Antal inlägg

  2 653
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

mindsleep vann dagen: 25 april 2011

mindsleep hade det mest gillade innehållet!

Om mindsleep

 • Medlemstitel
  Veteran
 1. Hej! Ett tag sedan jag var här. Kul att se att forumet lever. Efter att ha jobbat som webbutvecklare/systemutvecklare för ett företag så bytte jag till ett annat företag. Främst för att de skapar saker som ligger i framkant för teknik. Jobbet är spännande. Tyvärr så har vi en "crappy" hemsida....på alla sätt som man kan fantisera om. Så jag föreslog ett par punkter som vi skulle kunna göra den mera intressant för investerare, kunder och framtida anställda. Detta möttes av ignorerande av en av mellancheferna som tyckte att det var onödigt att lägga resurser på något sådant "otyg". Så därför vänder jag mig till er. Hjälp mig att övertyga min chef om varför det är viktigt med en vettig hemsida. Jag efterlyser länkar till undersökningar, forskningsrapporter å dyl. Typ, hur mycket bättre man säljer om man uppvisar referenser, har foto på säljare å dyl. Tips önskas! Tack på förhand!
 2. Hur suttit och kollat lite på PhoneGap och hur man hämtar data från en extern server. Då måste man tydligen använda JSONP. Så jag har testat lite med JQuery och JSONP. Problemet är ju en massa säkerhetsproblem som ingen verkar ha löst. Vad jag förstår så är det största problemet att någon hijackar sidan som anropas och skriver in skadlig kod som då körs på själva mobilen. Eller har jag fel? Kan mobilappen som anropar sidan på servern injekta skadlig kod på själva servern? Det tycker jag i alla fall att det bode lösas av checkar av indata som skickas med URLén. Finns det andra sätt att hämta data som är mera säkert än JSONP?
 3. Då måste jag göra den dynamiskt. Jag måste göra en ny sitemapp varje timme eftersom länkarna på hemsidan förändras varje timme. Jag drar ur ID från databas ex: resemal&id=12 Nästa timme kan den vara 22. Timmen efter 55.
 4. Jag har en hemsida som förändras nästan timme för timme. Google Bot kommer och försöker komma åt gamla länkar (2-3 timmar sedan). Följande headers finns på min webb: Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0 Pragma: no-cache Dessutom har jag satt Expires: till ett gammalt datum. Men Google Bot fortsätter komma med gamla länkar. Problemet är att min logg fylls av google fel. Hur löser jag detta på ett bra sätt? Det finns många sätt men jag vill ju google ska fortsätta crawla min webbplats.
 5. I Firefox fungerar det men inte IE och andra webbläsare.
 6. Ja. Kör margin:0px på alla divar för att kolla om det var det som var problemet.
 7. Jag har floatat 2 stycken divs Sedan använt <div style="clear:both;"> </div> Efter det använder jag en <div>Text</div> Problemet är att det blir extra mellanrum ovan för <div>Text</div> Jag vill att den diven ska hamna precis under de floated lagren. Hur fixar jag detta?
 8. Har en fil som ser ut ungefär så här: <channel> <item> <title>en titel</title> <link>http://www.aaa.se?id=23231</link> </item> </channel> Jag har använt SimpleXML och lite basic Xpath förut men nu är det lite mera besvärligt. Jag vill söka efter 23231. Sedan vill jag arbeta med alla children till det ovanstående item objektet. How?
 9. Tack för tipsen! Kör XHTML/PHP. Kan du visa lite exempel eller referera till någon som visar så jag kan förstå hur jag ska skriva.
 10. Svårt att göra en bedömning med tanke på din information. En helt gratis sida med klicklänkar kommer inte generera några större pengar i alla fall. Då ska du ha fruktansvärt mycket besökare.
 11. Vad är det som gäller nu för att tvinga webbläsarna att inte hämta cachen. Utan i hämta webbsidan från servern? Har en webbsida som uppdatera innehåll rätt ofta och jag sitter och tittar i loggar och ser att visa webbläsare verkar hämta från cachen då de borde hämta nytt innehåll. Förut körde man ju: <HTTP-EQUIV="PRAGMA" CONTENT="NO-CACHE"> Men vad är det som gäller idag?
 12. Prövad precis samma kod som du. Det är jättemärkligt. Då jag kommer till sidan som innehåller koden och är inloggad som en person på FB så står det att "Du gillar sidan". Men då jag loggar in som administratör på sidan så finns det 0 personer som gillar sidan. Hur går det till egentligen?
 13. Har inte provat FBML bara IFrame. Har du kollat att "gillandet" syns på själva facebook sidan då? Tror det är krångel med det om man inte anger Open Graph. Det blir ingen riktig koppling mellan FB sidan och själva webbplatsen. Bara besökaren på webbplatsen och besökarens privata FB sida.
 14. Nej, det går inte att gilla sidan utan "Open Graph". Det verkar ha ändrats sedan förut. Har provat "Använd Facebook som..." och sedan försökt skapa en "Like knapp". Men då säger den att jag måste använda kontot som jag har som provatperson före jag kan skapa en knapp. Open graph taggar går dock bra. Men försöker jag gilla sidan med ett annat fb-konto så kommer det upp "Fel" och sedan att användar id inte e giltigt.
 15. Har suttit och läst att om man ska kunna koppla sin webbplats till Facebook med en "gilla knapp" så måste man tydligen märka upp sin webbplats med Open Graph taggar. En av dessa taggar är: <meta property="fb:admins" content="ADMINISTRATÖR_ID" /> Vilket innebär admins för själva Facebook sidan. Mitt problem är att jag har ett privat konto som jag använt för att skapa en Facebook sida (page) för ett företag som jag har. Nu måste jag tala om för allt och alla att det är mitt privata konto som administrerar sidan. Vilket är helt värdelöst! Jag vill inte alls att folk ska se mitt privata konto. Det använder jag till vänner och endast vänner. Inte för kunder eller för andra. Vad kan man göra åt detta?
×
×
 • Skapa nytt...