Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Jessica Nyström

Medlem
 • Antal inlägg

  13
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Om Jessica Nyström

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Det låter som om felet ligger i psfilerna... Testa att ominstallera postscriptskrivaren och ladda ner de senaste ps filerna från adobe och testa igen..
 2. x-ads är ett program som används i Macmiljö. Gör du din eps i illustrator eller photoshop och vektorisera typsnitten (Illustrator kräver detta) och spar det som en eps. nu räknas det inte som ett öppet dokument.
 3. Förutom att fråga dem om papper bör du också fråga om hur miljövänligt deras färger är. Det eknlaste är att leta upp ett tryckeri som har någon sorts miljövänlighetstänk. Som bryr sig i hela prosessen. Annars spelar det ju ingen roll om du bara väljer ett papper som är miljövänligt.....
 4. Distillerns sätt att hantera typsnitt beror till stor del ditt sätt att hantera Distillerns inställningar. Jag har skickat mycket till tryck utan att ha haft liknande problem som du upplever. Ett tips: Hämta joboptionfil från tryckeri! Har du inget tryckeri, kan du surfa ut på nån tryckerisajt och tanka hem iaf. Tänka bara på att ställa om självaste bildupplösningen, så att den är korrekt för det ändamål du ska ha din opdf till. Mer info om Distillern och alla inställningar finns att läsa om i Pdf:en om Distillern som är bifogat med programmet. Har du mac bör den ligga: Acrobat\Help\EMU\DISTPARM.PDF Hoppas det hjälper dig lite på vägen., =) PS: Ett annat hett tips är att kika på TUs hemsida och tanka hem deras pdf om digital hantering. Där har de ett ganska stort avsnitt om PDFer. Som är intressant oavsett om pdf:en är till för tryck eller för web.
 5. Varför är du så otrevlig, eugene?
 6. Man kan säga att Apple Talk är ett sätt för macen att snacka med andra enheter på nätverket. Tex om du vill ha kontakt med skrivare på ett nätverk är det vanligaste, kanske inte bästa, sättet att snacka med skrivaren genom apple talk. Tcp/Ip är ett annat sätt att komunicera. Jag vet inte säkert., men har för mej att modemet och sånt har mer med Tcp/Ip inställningarna att göra än med apple talk. Kan dock ha fel där. Här ska du också göra inställningar om du är ansluten till nätverk. Dessa inställningar går att spara.. Flera olika alltså. Så du kan ex ha sparat felra uppkopplongsinställningar och byta mellan dem. Du måste dock in i Tcp/Ip varje gång och byta. Nåja. Allt kan inte vara wonderbaum.. hoppas det hjälpte lite grand.. Mer om apple talk: Jag ser ingen anledning till att du ska stänga av Apple Talk. Iaf ska det gå bra att gå genom väljaren att stänga av och på det hur mycket man vill.
 7. Hej det där låter lite märkligt. Jag jobbar dels på os 8.6 och på 9.1 och har inte haft några som helst problem med Quark. En gång ville det dock inte starta, då gjorde jag bara så att jag kastade quarkmappen och installerade om den och kastade alla inställningar till Quark (före ominstallation.) Sen funkade det utmärkt igen. jag jobbar också mot en NT server, det kan knappast serverns fel att du inte kan öppna och jobba med quarken. Annars kan du ju alltid ringa Quark och få hjälp av dem!
 8. Det är väl mest säljsnack. Jag har en pc hemma som jag jobbar på ibland. Dne har typ 300 mhz och 128 i ram minnne. Jag klarar mej fint på den när jag hanterar bilder i illustrator och photoshop. Det är ett helt vanligt grafikkort i den datorn också. Kan du lite om pc så bör du väl gå till nån affär där man kan plocka ihop sitt egna lilla paket. (som beskrivs i ett ex nedan av weyland..) Men om du inte kan så mycket, eller inte orkar. (som jag.. så e det bara att köpa nån av mellanprisklasserna som säljs just nu.. Man klarar sig jävligt bra på dessa om man ska jobba med bilder under 70 MB. och det var väl det du skulle göra..
 9. Hej! Jag har säkert skrivit till fel forum.. Jag har ett litet problem på mitt jobb. Många datorer här får samma problem. De döper helt plödsligt om mapparna som ligger under c roten till dir 00001, dir 00002, dir 00003 osv. C: döps också om till nåt mysko. Jag är en sk. spjutspetsanvändare och har väl inte mega koll. Men jag försöker snacka med vår teknikansvarig om detta problem och hon gör inte något alls. Så jag tänkte fråga er om detta kan var a något virus? (Man måste ju börja nånstans.. ) Jag misstänker antingen dålig ghostmall, eller virus. Vad tror ni? (Som är proffs.. JEssica
 10. Nja. Det verkar som om man måste ha dessa tilläggsprogram för att koppla upp både skrivare och diskar. Jag vet inte om detta är något speciellt för just vårt nätverk. Lite dumt är det iaf. NT verkar funka bättre med Mac än Novell.. Framförallt enklare. Fast det kanske känns så bara för att jag kan NT mycket bättre än Novell.
 11. Hmm Jorru. Det funkar jättebra om man har appeltalk eller nåt. Inte med Novellen så som den är installerad här.. Men jag hittade lösningen. Novell har ette eget program där man kan koppla upp diskar från servern. Och genom attt spara en koppling och lägga filen i startobjekt så får användaren upp inlogg och när denne har loggat in kopplas servern på automatiskt. Så som jag ville..
 12. Hej! Kan nån hjälpa mig, en gamal NT nerd... Jag jobbar nu med Mac och denne mac hänger på novell nätverk. Jag undrar hur man konfigurerar så att servern mappas upp automatiskt, alltså hur man ställer in så att servern syns på skrivbordet direkt efter inlogg. Det funkade utmärkt tills nyligen, då bytte vår nätverksadmin server och från den dagen måste jag koppla upp servern manuellt. Inet så jobbigt, men lite synd när det tydligen ska gå att ställa in nånstans..
 13. Det är bara att hitta inställningen för tcp/ip och ställa in ethernet delen och köra genom den, funkar utmärkt att ha dhcp från servern. (Förutsatt att du ställt in detta på servern.)
×
×
 • Skapa nytt...