Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

JOOO

Medlem
 • Antal inlägg

  28
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Allt postat av JOOO

 1. Hej. Har en dator som jag byggde ihop för ett halvår sen ungefär. Har fungerat perfekt tills nu. Helt plötsligt när jag skulle starta den så hittade den inte hårddisken. Jag har 3 hårddiskar, men de två andra är kopplade till ett kontrollkort för extra IDE utgångar. Den som inte fungerar är alltså Windows XP installerat på, den är kopplad till IDE ingång på moderkortet. De andra två som är kopplade till IDE ingångarna till kontrollerkortet fungerar alltså perfekt, men den som är inkopplad direkt till moderkortet hittas inte. Om jag kopplar in Windows hårddisken till kontrollerkortet så fugnerar det perfekt, det är alltså inget fel på hårddisken. Har även testat att byta IDE sladdar utan framgång. Även strömsladdarna har jag testat så de fungerar korrekt. Har 2 IDE utgångar på moderkortet, båda dessa vägrar nu att läsa hårddiskar helt plötsligt. De kan dock läsa DVD-romen utan problem... Verkar riktigt skumt det här eftersom det bara kom helt plötsligt. Har nu kopplat alla hårddiskar till kontrollerkortet så nu funkar det ju, men om jag ska formatera datorn så måste de vanliga IDE utgångarna fungera. Någon som har nån aning om vad det här skumma problemet kan bero på? Har bland annat detta: AMD S939 Athlon64 3200+ 1024MB RAM 319666 MSI GeForce 7600GS 256MB DDR2, PCI-Express, 2xDVI-I/Tv-Out, Passive Mycke tacksam om någon kan hjälpa mig!
 2. Hej, Jag har problem med att se på videos när dom e inbäddade i hemsidan (t ex youtube, newgrounds). Det som händer är att videon stannar innan den e klar och det inte går att se klart hela. Det händer dock inte hela tiden, en del videos fungerar och en del inte. Men även om dom inte fungerar vid ett tillfälle kan dom börja fungera vid något annat tillfälle. Detta som är så konstigt. Jag har samma problem med flashfilmer. Har testat båda Exporer och Firefox med samma resultat. Har även uppdaterat flash. Men problemet kvarstår. Någon som har en aning om vad som kan vara fel?
 3. Hej, Har problem med att installera windows på en nybyggd dator (byggt själv). I början av installationen så kommer man ju till "Installationsprogram för Windows XP" där den läser in alla program som ska installeras. Efter detta så blir bilden svart och det blinkar en vit "_" i vänstra övre hörnet i ungefär 1min. Efter detta kommer man vidare där man ska "Tryck ner Retur om du vill installera Windows XP nu". Men där kan jag inte trycka nånting, precis som tangentbordet slutar fungera. Att det blir svart sådär är också nånting som inte brukar hända så kanske det är en del av problemet? Har testat olika installationsskivor och olika hårddiskar med samma resultat. Har också testat att stoppa in en hårddisk där Windows XP redan är installerat. När jag gör det så startar datorn som vanligt men när man kommer in i Windows så fungerar inte musen och tangentbordet igen (datorn hänger sig inte för man kan se massa "maskinvara hittat" som ploppar upp ett bra tag). Tangentbordet fungerar i BIOS. Har också testat olika möss/tangentbord usb och ps2 kontakt med samma resultat. Har bland annat dessa komponenter: *MSI GeForce 7600GS 256MB DDRII, PCI-Express, 2xDVI-I/Tv-Out, Passive *AMD Athlon 64 3200+ 2.0GHz Socket 939, 512KB, BOXED m/fläkt *ECS NFORCE4-A939, nForce4, Socket-939, GbLAN, ATX, SATA, Ljud, Raid, PCI-Ex16 *Corsair Value S. PC3200 DDR-DIMM 1024MB Kit w/two matched Value Select 512MB Nån som vet vad det kan vara för problem? Kan det vara BIOS? (Såhär ser mainfönstret ut i BIOS http://bigbert.omfilm.net/bios.JPG) Har "workstationBIOS v6.00PG". Hjälp välkommnas!
 4. Har plockat bort skivor under omstart. Har IDE hårddiskar. Har nu testat att sätta in en hårddisk med windows redan installerat. Vad som händer nu är att windows startar som vanligt, men jag får ingen kontakt med musen/tangentbordet, precis som det var när jag försökte installera (Inget fel på varken musen eller tangetbordet).
 5. om det ändå var så lätt
 6. Har nu fått problem med att installera windows. I början av installationen så kommer man ju till "Installationsprogram för Windows XP" där den läser in alla program som ska installeras. Efter detta så blir bilden svart och det blinkar en vit "_" i vänstra övre hörnet i ungefär 1min. Efter detta kommer man vidare där man ska "Tryck ner Retur om du vill installera Windows XP nu". Men där kan jag inte trycka nånting, som om tangentbordet inte fungerade (tangentbordet fungerar i BIOS så det är inte det som är problemet). Att det blir svart sådär är också nånting som inte brukar hända så kanske det är en del av problemet? Har testat olika installationsskivor också, testat olika hårddiskar också. Hjälp välkommnas
 7. Hej, Har problem med att installera windows på en nybyggd dator. I början av installationen så kommer man ju till "Installationsprogram för Windows XP" där den läser in alla program som ska installeras. Efter detta så blir bilden svart och det blinkar en vit "_" i vänstra övre hörnet i ungefär 1min. Efter detta kommer man vidare där man ska "Tryck ner Retur om du vill installera Windows XP nu". Men där kan jag inte trycka nånting, som om tangentbordet inte fungerade (tangentbordet fungerar i BIOS så det är inte det som är problemet). Att det blir svart sådär är också nånting som inte brukar hända så kanske det är en del av problemet? Har testat olika installationsskivor också, testat olika hårddiskar också. Hjälp välkommnas
 8. Nu fick jag bild! Tack så hemskt mycket. Du är min idol nu
 9. Hej, Har precis köpt ny dator. Köpt delar och tänkte montera allt själv. Har gjort detta förut så trodde inte det skulle bli några problem. Dessa komponenter har jag: MSI GeForce 7600GS 256MB DDRII, PCI-Express, 2xDVI-I/Tv-Out, Passive AMD Athlon 64 3200+ 2.0GHz Socket 939, 512KB, BOXED m/fläkt ECS NFORCE4-A939, nForce4, Socket-939, GbLAN, ATX, SATA, Ljud, Raid, PCI-Ex16 (har såklart hårddiskar och så, men tror bara att dessa kan vara utav nytta för att lokalisera problemet) Detta är mitt problem: Jag kan starta datorn så att fläktarna och allt börjar snurra men jag får ingen bild. Datorn får inte ens någon kontakt med skärmen. Skärmens diod blinkar bara hela tiden precis som den gör när datorn är avstängd. Grafikkortet kör på PCI Express och jag använder därför en DVI till VGA adapter som jag fick med grafkkortet (Har ingen DVI-skräm). Jag har kopplat ut allting förutom grafikkortet, RAM-minnena och fläktarna. Om det är någon som har en aning om vad felet kan ligga så svara gärna här Tack!
 10. Hej, Har fått ett riktigt skumt problem nu. Jag kan inte installera XP längre. Jag botar från skivan för att formatera. Men när den är klar med formateringen så låser den sig VARJE gång vid "fillista skapas". Det här har aldrig hänt förut. har testat 3 olika XP-skivor, som alla har fungerat förut. Men nu fungerar ingenting. Har ett liknande problem på en annan dator men där kunde jag i alla fall formatera, den låste sig istället vid windowsinstallationen. Slutade med att jag installlerade win 2000 istället. Vill gärna ha XP på båda och jag han ingen aning vad som är fel. Nån som vet vad som kan vara fel? tack [inlägget ändrat 2006-04-25 21:08:41 av JOOO]
 11. Hej. Jag har ett litet irreterande problem sedan jag installerade windows 2000. Jag är på skrivbordet med inget öppet, om jag då öppnar t ex "den här datorn" då flyttas hela bilden lite (bara nån pixel). Detta händer bara när jag har en bild på ampassad. Har inte active desktop activerat. Bilden som är bakgrund är en bmp. Nån som vet om det går att lösa detta?
 12. tack för svaret. Jag har dock uppdaterat alla tänkbara drivrutiner
 13. Hej. Jag har haft problem en längre tid med min dator och tänkte fråga mig för här, innan jag tar och skickar tillbaka datorn, för detta börjar bli rätt så irreterande... Följande är vad min dator består av: Moderkort: MSI MS-865PE-NEO2-LS i865PE 4DDR-D Processor: Intel Pentium 4 Northwood 2.4GHz RAM: TwinMOS Orginal 512Mb DDr-DIMM Grafikkort: Hightech Excalibur ATI Radeon 9500 (tror inte några andra komponenter är av intresse) O/S: Win XP pro Mitt problem är att datorn ibland, oberoende av tillfälle, låser sig, efter nån sekund hör jag ett pip from moderkortet. Efter några ctrl-alt-del så kommer datorn igång ibland, men då har upplösningen blivit konstig och visas bara 256 färger eller va d är. Och följade medelande kommer: "microsoft windows upptäckte och återställdes efter ett enhetesfel. Spara dina filer och starta om för att återställa full funktion". Efter detta så måste jag självklart starta om datorn eftersom den blir inprincip obruklig. Men efter omstart funkar allt som vanligt igen. Detta händer ungefär 2ggr i veckan. Inte jätteofta, men grymt irreterande! Ett annat fel är att när jag försöker spela upp diverse filmer så får jag förbjuden åtgärd i explorer och mediaspelaren samtidigt och filmen stängs av. Jag måste då öppna i DivX player för att den ska öppna filmen, filmen kan öppnas där, men jag får fortfarande förbjuden åtgärd i explorer, men jag kan i DivX player se filmen men måste ändå trycka OK på "stänga av explorer" efter. Så, jag skulle vara grymt tacksam om det är någon här som har en susning vad som är fel, för jag håller på å bli tokig här Tack på förhand!
 14. JOOO

  Datorn stängs av

  Tack tack! Ja testar ladda det där Catalyst 3.5!
 15. JOOO

  för stor bild

  Hej. På skärmens front så finns det ju alltid knappar där man ändrar färgstyrka etc. Men så måste man ju också ställa in så att själva bilden som visas på skärmen passar så man kan se hela bilden på skärmen. Men nu är det så här att varje gång jag startar datorn så måste jag ställa in detta igen, eftersom jag inte längre kan se hela bilden (Fast jag kunde det innan ja starta om den) Jag måste helt enkelt göra om dessa skärminställningar varje gång datorn sättes på. Väldigt irreterande! Jag har testat på 2 skärmar, varav en är splitter ny - samma problem. Jag har grafikkortet: "Hightech Excalibur ATI Radeon 9500 pro 128 MB DDR TV-out Retail". Windows XP Någon som vet hur jag fixar det här?
 16. JOOO

  Datorn stängs av

  Tack Erki jag testar att ladda hem det där! Catalyst förstår ja inte riktigt va det är förnått, program för att mäta prestandan på graffekortet?
 17. JOOO

  Datorn stängs av

  Ja använder den som ja fick på skivan. hittar inte heller någon adress till deras sida så ja kan tanka dom nyaste drivisarna
 18. JOOO

  Datorn stängs av

  Hej. Jag har ett problem. Jag har en nyköpt dator med ett "Hightech Excalibur ATI Radeon 9500 pro 128 MB DDR TV-out Retail". Men ibland så stänger datorn av sig, och när den startar sig igen så får jag följade fel medelande: "Bildskärmsenhetens drivrutin kunde inte slutföra en ritåtgärd. Kontakta enhetens tillverkare och be om en uppdaterad drivrutin. Bildskärmsdrivrutinen för Radeon 9700/9500 SERIES verkar vara osaken till att datorn blev instabil" Någon som vet vad jags ska göra?
 19. Hej! Jag har en dator med en 17 tums skärm där ja använde 1152 x 864:s upplösning. Men nyligen köpte jag en nya dator men behöll samma skärm, men nu kan jag inte ha 1152 x 864:s upplösning. När ja ställer in på 1152 x 864 på nya datorn så visas bara en bit av bilden, så när ja drar musen till tex höger så scrollas bilden så ja får se högersida, men då försvinner vänster sida istället... Kan altså inte se hela bilden med den upplösningen. Detta verkar konstigt eftersom jag kunde göra det förut med samma skärm, och nu har jag desutom ett bättre grafikkort. Nu måste jag alltså köra på 1024 x 768 för att jag ska kunna se hela skärmen. Jag har win XP. Någon som vet hur man får det att fungera?
 20. Tack! Det fungerade! Man behövde tydligen va snabb me tangenterna
 21. ja. BIOS är inställt på att boota från cd romen
 22. JOOO

  Invalid system disk

  Hej. Jag har precis köpt en dator, ihopplockad från datorbutiken, dom skulle byggaihop den och testa, men inte installera operativsystem. Nu är min fråga: När jag startar datorn så står det "Invalid system disk. Replace the disk, and then press any key." Jag försöker installera Windows XP. När ja sätter in skivan så kommer medelandet upp "tryck på valfri tangent för att boota från skiva" eller liknande. Men när ja gör d så kommer samma medelande "Replace the disk...." Vad är felet?
 23. JOOO

  Switch

  har bara en ip . det funkar altså inte att dela på en ip adress?!?
 24. JOOO

  Switch

  Hej. Jag har en switch (Des-1005D) med bostream uppkoppling. 2 datorer den ena med XP och den andra med 98. jag vill dela internetanslutningen mellan dessa datorer. Men jag lyckas bara få internet på en av datorerna men inte båda samtidigt. Någon som kan beskriva hur man gör för att kunna dela anslutningen?
 25. JOOO

  hack i ljudet

  det har vart så här ände sedan ja fick datorn
×
×
 • Skapa nytt...