Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

SverkerG

Medlem
 • Antal inlägg

  252
 • Gick med

 • Senaste besök

Om SverkerG

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1974-06-21

Profil

 • Ort
  Rättvik
 1. Har även aktiverat "frigör utrymme" och den frigjorde massor med utrymme, men inga bilder från kameran försvann. Så jag undrar lite vad den tog bort... Nu har jag testat lite. Har tagit lite fulbilder med mobilen. När bilderna hade laddats upp till Onedrive så har jag raderat dem från min enhet. De har då funnits kvar på Onedrive, även när jag har gjort ny synkning. Så det verkar vara mer en uppladdning från foton i mobilen än synkning. Kanske är skillnad på hur Onedrive hanterar dokument och foton? Men jag misstänker att om jag flyttar bilderna från mappen foton och lägger dem under dokumentmappen så kommer de att försvinna på alla enheter jag raderar dem där, om jag inte laddat ned den fysiskt till någon av enheterna vill säga.
 2. Ursäkta sent svar. Men det är Android oxh onedrive det rör sig om då jag har en Samsung Galaxy A3 (2018)
 3. Har inte iCloud, bara onedrive. Har varit inte på supportsidorna och läst men hittar inte det du citerade. Har du länk?
 4. Hmm, jag vill ju inte förlora några bilder. Tänkte om det gick att flytta foton i Onedrive till andra mappar. Men det verkar inte gå heller. Verkar bara gå att skapa album eller göra taggar.
 5. Har en fråga. Har haft onedrive ett tag och synkar alla mina bilder mellan telefon och onedrive. Jag vill bara försäkra mig om hur det funkar. Om jag tar bilder och har synkat uppladdningen med kameran till onedrive så sparas bilderna nästan omedelbart i molnet efter jag tagit bilden. Men hur blir det om jag tar bort bilden från telefonen? försvinner den från onedrive då? Tänker att detta är ju en synkronisering och inte backup? Eller tänker jag fel där? Anledning till att jag frågar är att jag har upplevt att bilder jag raderat i telefon även har försvunnit i Onedrive. Men det kanske var längre tillbaka det fungerade så. Behöver veta för jag behöver radera en del bilder från min tel för att frigöra lite utrymme. Tacksam för svar.
 6. 1. ja, helt riktigt... det är ett program.. 2. Faktiskt inga alls. Utom att efter att ha laddat ned ett gäng program som inte fungerat, medfört virus m.m. så har jag inga andra belägg.... Just detta program fick jag heller inte att fungera vare sig via usb kabel eller bluetooth, Kan inte välja "enbart laddning"som det står i instruktionerna Det är antingen "medianhet" eller "kameraöverföring"
 7. Ja, det är en android telefon. Samsung Galaxy S5 mini. Finns det något mer sätt? Har inte fått igång min pc än. Känns sådär att ladda ned massa obskyra program på jobbdatorn.
 8. För en tid sedan råkade jag tappa min privata tel i toaletten och displayen blev helt svart //eforum.idg.se/topic/350657-svart-skärm-efter-dopp-i-toaletten/ Försökte efter det att synka kontakterna på olika sätt men fick inte fatt i alla. Försökte på många olika sätt. Ett av sätten var att synka Kies med outlook på jobbet. Använder outlook för mail och kalender och min pc hade gått sönder så jag använde jobbets. Nu är min jobbtel full av mina privata kontakter och jag får fan inte bort dem! De läses tydligen in från outlook appen i telefonen. Det skumma är att kontakterna inte finns i outlook på datorn eller på outlook webmail. Utan de verkar bara finnas i appen. Vad jag förstår så är outlook appen kopplat till ett exchange konto. Men det kontot får jag inte tag i. Jag har även varit i kontakt med supporten via appen men då det inte är ett app-problem hänvisar de till exchange. Någon vettig support gällande exchange hittar jag inte. Jag kan heller inte logga in på någon exchange baserad sida då adressen jag har inte godtas. Jag jobbar inom offentlig förvaltning så det är inget konto jag har skapat utan it-avdelningen. Jag vill verkligen få bort mina privata kontakter från jobbtelefonen. Hur gör jag ? Jag har varit i kontakt med it-avdelningen och de har ingen aning om hur man kommer åt Exchange kontot!!!
 9. Har tyvärr ingen annan stationär dator. Känner nog ingen sonhar det längre heller. De har alla skaffat bärbara, och oftast mac.
 10. Jo, fast kurxet är att jag inte vet hur mycket utrymme jag har kvar på hårddisken. Jag vill ju heller inte att hårddisken ska formateras när jag installerar om vista. Skulle behöva göra någon form av back-up på båda hårddiskarna. Jag vet att jag gjorde det för längesen, så det mesta är nog sparat, men jag inte helt hundra på hur mycket.
 11. Jag har ju två hårddisks i datorn. Jag kanske kan ställa om den som master nu till slave och vice versa och sedan installera vista på nytt? Kruxet är bara att jag inte riktigt vet hur mycket utrymme jag har på den disken. Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag ställer om den till slavs heller. Gör jag det i bios eller finns det switch på hårddisken för att ställa in det. Kommer inte riktigt ihåg hur det där var.
 12. Tyvärr ingenting, eller rättare sagt samma sak som vid alla andra försök. Datorn kör igång och läser in alla filer som om den ska starta upp. Sedan kommer jag plötsligt ändå till samma ruta, dvs "uppdateringarna konifigureras 3 av 3 - 0% klart. Stäng inte av datorn". Verkar verkligen som att inget funkar. Varför? Är helskumt, enligt mig i alla fall. Tycker att nåt borde funka. Är du hjälpt på nåt sätt om jag filmar uppstarts försöken med mobilen så får du se hur den beter sig? Ps: Tack för all den tid du lägger ned.
 13. Har provat det nu. Det fungerade inte. Lampan på cd-romen blinkar och den surrar så den indikerar att den läser därifrån. Men sedan dyker samma bild upp: "Uppdateringarna konfigureras: steg 3 av 3 - 0% klart. Stäng inte av datorn". Jag provade att låta datorn snurra runt ett par gånger för att se om det skulle bli någon skillnad, men inget händer. Kommer inte till någon meny alls på dvd:n. Funkar tyvärr inte heller. Kommer till samma ruta: "Uppdateringarna konfigureras: steg 3 av 3 - 0% klart. Stäng inte av datorn" När jag startade upp bios så visade sig att jag har ytterligare en hårddisk installerad. Dock ville inte datorn läsa från den: "BOOTMGR saknas. tryck ctrl+ alt+del för omstart". Jag har ytterligare en extern hårddisk på 2 tb som kopplas med usb till datorn.
 14. Har nytt problem. Jag har synkat adressboken i tel med både Hotmail och gmail. Jag har även lyckats dra ut kontaktfilen i tel med hjälp av samsung Kies. Det märkliga är att kontakter som jag sparat ett halvår tillbaka inte finns. Vare sig i Kies, gmail, eller Hotmail. Jag har sparat ned dem som kontakter i telfonen, det vet jag. Jag messade en av dem från mina kontakter med namn och allt bara någon dag innan jag tappade den i toaletten. Var kan de kontakterna i så fall finnas? Går det att få ta i dem överhuvudtaget?
 15. Av någon outgrundlig anledning kan jag inte använda citat funktionen på jobbdatorn. Men jag ska svara så gott jag kan. 1. Precis. Datorn startar om sig efter ca en minut. 2. Jag menar att ingenting hände. Jag kom inte ens till menyn där jag kunde välja språk. Datorn läste inte ens från skivan. Så jag kunde aldrig göra någon reparation. 3. Samma sak händer oavsett sätt jag startar datorn på. Om jag så väljer felsäkert läge eller starta windows normalt så kommer jag till samma läge "Konfigurerar uppdateringar 3 av 3 0 % klart" Tydligen funkar inte klipp-och-klistra funkitonen heller i den här skit webläsaren. De menyer jag får upp när jag trycker F8 har jag listat i ett tidigare inlägg. Tänkte klistra in det här igen men kunde tyvärr inte det, ledsen. 4. Visst kan jag tänka mig att blåsa ren burken. Jag tror att jag har gjort en backup, men det är bara på vissa filer, som bilder och musik är jag rädd. Jag skulle nog behöva göra en ordentlig back-up innan jag blåser ren den. Frågan är bara hur det ska gå till när jag inte kommer in i burken överhuvudtaget.
×
×
 • Skapa nytt...