Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

donRollo

Medlem
  • Antal inlägg

    153
  • Gick med

  • Senaste besök

Om donRollo

  • Medlemstitel
    Aktiv
  • Födelsedag 1967-10-14

Kontaktinformation

  • Hemsida
    http://donRollo.se

Profil

  • Ort
    Lund
  1. Tjena igen Tune. Glömde kanske säga att punkt (48,48) och punkt (2,25) har fasta positioner och från dessa kan jag få ut alla möjliga värden, inklusive längden på sträckan uppåt höger från (48,48) mot en okända positionen. Jag skrev ner det jag antog var minsta möjliga för att kunna räkna ut ekvationen. Men det behövs kanske fler värden? Jag har googlat och googlat och blir snart galen mvh /Roland
  2. Tjena. Konstigt, jag laddade upp en bild. Men nedan en länk: http://donrollo.se/triangel/vilket_x_y.jpg mvh /Roland
  3. Hej på er. Jag ska bygga ett positionerings-system i PHP. Jag har dock stött på ett matematiskt problem som jag hade behövt lite hjälp att lösa. Problemet är: Punkt A befinner sig på position 48,48 i ett 50,50-koordinatsystem. Punkt B befinner sig på position 2,25 och med hjälp av Pythagoras sats kan jag räkna ut att avståndet mellan punkterna är 47.80 meter. Vid punkt B svänger jag av 40 grader och går 18 meter. På vilken x,y-position hamnar jag då? Se bifogad bild för illustrerat exempel. Jag förstår att jag måste lösa ut x och y via en ekvation, men jag kan inte hitta rätt formel. Vet någon här möjligtvis vilken formel man ska använda? Jag vore mycket tacksam för lite hjälp. mvh /Roland
  4. Hej på er. Jag håller på att implementera Unifaun med PHP / SOAP (array) via deras metod save() för att boka en DHL-frakt. Men jag får inte det riktigt att fungera. Jag får in en del värden, men inte alla. Bland annat saknas adress. Jag har provat allt och vet inte riktigt vad jag ska göra. Gissar att det har med namespaces att göra, men vet inte riktigt. Unifaun har ju heller inga PHP-exempel vad jag vet. Är det någon bland er medlemmar som har implementerat Unifaun via PHP/SOAP och kan dela med sig av lite kodexempel? Så kan jag kanske hjälpa er med något annat mvh /Roland
  5. Aha, så du tror att grafikkortet har blivit överhettat helt enkelt? Det låter ju faktiskt ganska rimligt när man tänker efter. Just bärbara datorer kan ju bli lite varma. Jag antar att man då måste byta grafikkort? Är inte så hemma på just hårdvara... Är detta någonting man kan göra själv? Tacksam för all hjälp /donRollo
  6. Hej Cecilia. Det märks direkt, dvs så fort jag slår på strömmen. Bilden är suddig och fladdrar och omväxlande blinkar med fyrkanter och streck. Fast när Vista väl drar igång är det "bara" suddigt. Inget som blinkar. Jag tror dock inte att skärmen är trasig. Jag har försökt koppla in en extern skärm men datorn hittar inget. Tar man "Anpassa" via högerklick på skrivbordet så vet datorn ingen fakta alls om skärmen. Högerklickar jag på "Min dator" så vet datorn inte någonting, inte hur stort ramminne, inte hur stor disk. Det står bara "Inte tillgängligt" på allt. Så min gissning är att det är ett mjukvarufel. Något register eller någonting som har blivit felaktigt ändrat. Problemet är ju att jag inte har någon skiva och inte kan göra fabriksåterställning via F10 beroende på att skärmen bara visar 640x480px. Når inte knapparna helt enkelt. Du vet kanske vilken exe-fil som anropas när man gör en "Restore to Original Factory Settings" via F10? /donRollo
  7. Tjena. Jag har problem med min bärbara Sony Vaio med Vista Tacksam ifall någon kanske kan ge mig något tips. Problemet är att skärmen beter sig konstigt med en massa ränder och konstiga blinkande färger. Plus att upplösningen är 640x480. Detta går inte att ändra. Jag har haft trubbel innan och då alltid gjort en fabriksåterställning (via F10). Nu funkar dock inte detta då upplösningen är 640x480. Jag ser helt enkelt inte kryssrutan för godkännande av fabriksåterställning. Jag kommer så långt att jag ska kryssa i denna, men sedan går det inte längre. Är säker på att detta hade löst problemet. Tänkte då formatera om hårddisken via format c: i kommandotolken men det går inte heller. För kommandotolken når man bara efter inloggning (via F8). Så jag kan INTE göra en fabriksåterställning och jag kan INTE formatera om hårddisken. Jag har testat alla möjliga reparationskommandon men det hjälper inte. Har inte hjälpt innan heller. Så vad ska jag egentligen göra? Finns det något kommando som man kan använda i kommando-tolken som gör en fabriksåterställning? Kan man starta kommando-tolken utan att vara inloggad? Filen som gör en fabriksåterställning, kan man hitta den någonstans och aktivera den genom att klicka på den? Det hade kanske varit den bästa lösningen. Som sagt var, blir galen snart /donRollo
  8. Kul att du tar dig tid att ge feedback på mitt svar. Alltid trevlig när det man gör uppskattas. Mycket tack. Eller hur? /donRollo
  9. Tjena. Jag hade gjort enligt nedan: response.buffer = true dim strFriText, strNyckelText, intKategoriID strFriText = trim(request("friText")) strNyckelText = trim(request("nyckelText")) intKategoriID = int(request("kategoriID")) if isNULL(strFriText) then strFriText = "" end if if isNULL(strFriText) then strFriText = "" end if if len(intKategoriID) = 0 then intKategoriID = 0 end if if isNULL(intKategoriID) then intKategoriID = 0 end if dim intSearchType if len(strFriText) <> 0 then if len(strNyckelText) <> 0 then ' både fritext och nyckel intSearchType = 1 else ' bara fritext intSearchType = 2 end if else if len(strNyckelText) <> 0 then ' bara nyckel intSearchType = 3 end if end if dim sql, rs sql = "SELECT * " sql = sql & "FROM tblTestBilder " sql = sql & "WHERE " select case intSearchType case 1 sql = sql & "(" sql = sql & "(" sql = sql & "bildtext LIKE '%"&strFriText&"%' " sql = sql & "OR " sql = sql & "bildbeskrivning LIKE '%"&strFriText&"%' " sql = sql & "OR " sql = sql & "nyckel LIKE '%"&strFriText&"%' " sql = sql & ")" sql = sql & "OR " sql = sql & "(" sql = sql & "nyckel LIKE '%"&strNyckelText&"%' " sql = sql & ")" sql = sql & ") " case 2 sql = sql & "(" sql = sql & "bildtext LIKE '%"&strFriText&"%' " sql = sql & "OR " sql = sql & "bildbeskrivning LIKE '%"&strFriText&"%' " sql = sql & "OR " sql = sql & "nyckel LIKE '%"&strFriText&"%' " sql = sql & ") " case 3 sql = sql & "nyckel LIKE '%"&strNyckelText&"%' " end select if intKategoriID <> 0 then sql = sql & "AND " sql = sql & "(" sql = sql & "kategori = "&intKategoriID&" " sql = sql & ")" end if if right(sql,6) = "WHERE " then sql = left(sql,len(sql)-6) end if response.write "<b>sql = </b>" &sql& "<br>" KOD-taggar tillagda av moderator [inlägget ändrat 2009-01-19 13:45:01 av Cluster]
  10. Tjena. Du har fortfarande inte besvarat min fråga Jag vill bara veta exakt hur du vill söka. Svara på frågorna nedan plus om det är något annat så ska jag hjälpa dig. Menar du att: A) Om fritextfältet innehåller text så sök i ex kolumn A, kolumn B och kulomn C med värdet för fritextfältet. Om nyckelfältet innehåller text så sök i kolumn D med värdet för nyckelfältet Vad händer ifall både fritextfältet och nyckelfältet innehåller text? Ska det då vara AND mellan A och B, dvs båda måste matcha? Vad heter förresten fälten + tabellen? /donRollo
  11. Tjena. Jag testade din version2 och justerade #mySelect till width:270px; istället för width:274px; och då försvann ramen helt även i IE. Mycket bra. Jag ska implementera detta skarpt nu och se ifall det ser lika bra ut där. Tack för all hjälp och lätt en poäng. /donRollo
  12. Ok, jättebra att du har testat. Jag gjorde ju bara ett snabbt exempel. Vet inte ens om marginalerna blev rätt Men jag ska testa mer. Kul med din input hur som helst. /donRollo
  13. Tjena. Kolla in detta: http://www.donrollo.se/test/testSelect.asp Inte finputsat, men du fattar säkert vad jag är ute efter. Tricket är att diven är lite mindre än selectboxen och på så vis döljs den retliga vita kanten. Jag menar, har man svart bakgrund så vill man inte ha en vit kant runt om. Med detta sätt så kan man styla kanten runt selectboxen precis som man vill, vilket man normalt sett inte kan. Normalt kan man ju bara styla optionen i selectboxen. Lite fiffigt kan jag tycka. Och blir som sagt helt fel i FF. /donRollo
  14. Tjena. Tack för att du tog dig tid. Jag löste faktiskt problemet själv med samma upplägg. Egentligen så ville jag bara kolla om det var IE eller något annat och då kollar jag efter frasen "MSIE". Och det verkar ju fungera. Anledningen var att IE har stöd för en sak som jag använder (<select> inuti en <div>), medan ex FF inte har stöd för detta. Jag använder detta för att göra snygga selectboxar utan ramar. I IE blir det supersnyggt, medan det helt ballar ur i ex FF. Då får dom se gamla trista selectboxar med ramar istället. Vi hörs. /donRollo
  15. Tjena. Jag vet att man kan kolla browser med javascript. Men vet någon om det finns något sätt att med vanlig asp kolla om det är IE eller FF eller något annat? /donRollo
×
×
  • Skapa nytt...