Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

skylt

Medlem
 • Antal inlägg

  51
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Vad tror du eftersom jag kan lägga in dessa inlägg ;-) Den enda konsekvensen jag får är ju att min brandvägg inte fungerar (NAT?) men givetvis så fungerar hemmanätverket och internetkopplingen ändå eftersom BBB modemets DHCP fortfarande fungerar... För övrigt så fick jag 3500 intrångsförsök efter 2 timmar med Zone Alarm varav ca 50 var på port 80 så jag hoppas att D-link levererar en ny burk snart!!! Har LMHOST filen någon funktion i moderna os typ XP, kan denna ställa till med nåt? Var och kollade på en Netgear WGT624GE för att kunna köra både trådlöst och fasta datorer, är detta en stabilare och bättre burk en D-linken? Den är ju i alla fall betydligt dyrare! [inlägget ändrat 2004-05-15 11:40:03 av Andreas Schüldt] [inlägget ändrat 2004-05-15 11:41:25 av Andreas Schüldt]
 2. Tack Nisse! Har dock redan varit igenom precis det arbetssättet "Been There - Done That" resetknappen hjälper inte och BBB modemet ligger i en helt annan IP range 213.x.x.x och DET HAR FUNKAT I MÅNADER REDAN - nothing has changed. Har även provat med fasta ipadresser, men routern fungerar fortfarande bara som hub... D-linken är redan taget i bruk som bokpress, D-link kommer att skicka en ny! (Det var vad kundservice sa i alla fall) Tack för all hjälp! [inlägget ändrat 2004-05-14 17:44:43 av Andreas Schüldt]
 3. Ja det är rätt, när jag kopplat ur allt kör factory reset startat om datorn så får jag fortfarande bara M$ egen låtsas adress 169.254.202.128 Det går inte att få liv i vraket: -Det går inte att göra reset på burken -Det går inte att komma in i admin interfacet, dvs kan inte skicka i ny firmware! Slutsats: Min fd Router är numera en 4 portars hub! (varför envisas jag med att ha den inkopplad?) Är det ens lönt att försöka få den lagad? [inlägget ändrat 2004-05-14 13:34:40 av Andreas Schüldt]
 4. Problemet är att eftersom jag inte kan komma in i d-linken så kan jag heller inte uppdatera firmware! Jag har den senaste redan men nåt kanske har gått snett.....jag ska prova och se om jag kan får d-linken att ge mig rätt ip-adresser om jag kopplar ur BBB modemet
 5. Jag får samma ipadresser om jag kopplar direkt till BBB modemet det gör alltså ingen skillnad om dlinken är emellan!!! Är den paj månne?
 6. Ok detta blir svårt att förklara men det är ett fett problem sedan en tid: Jag har BBB 8/1 ADSL och deras modem (XAVi 7002r)som har en inbyggd DHCP server, till denna så har jag kopplat min D-Link (dlink 604) och till denna så har jag mina datorer kopplade. Det som funkat ett bra tag nu men som börjat strula är att jag låter BBB modemet dynamisk få WAN access och ip, sedan låter jag D-linken dynamiskt få IP av BBB modemet, vilken sedan tilldelar mina datorer ipadresser i spannet 168.x.x.x Vad som händer nu är att mina datorer inte verkar få ip adresserna av dlinken utan av BBB modemet eller BBB dhcp och då har jag en känsla av att min brandvägg (D-link 604) inte kan göra sitt jobb! DEssutom så kan jag inte heller konfigurera portarna i d-linken eftersom den "inte finns" för datorerna! Om jag rebootar alla pryttlar så en gång på fem så får jag ip adresserna av d-linken och allt är frid och fröjd... Vad är det som är fel? Hur borde jag ställa in grejjorna? (finns nåt admingränssnitt till BBB modemet t.ex)
 7. Preci så var det för mig också! Jag fick agera projektledare och medlare mellan BBB och Telia för att inkopplingen skulle bli genomförd! Synd att jag lät dem hållas i 4 veckor ;-) Nu är jag nöjd med kopplingen, anser att nya TP Test statistik är missvisande den ger 4 Mb/s men i verkliga tankningar kommer jag upp i 800-900 Kbyte/s!
 8. Som jag skrev ovan, så är det inte det jag frågar om i denna tråd utan varför det går fortare UTAN D-LINKEN! Mina tidigare erfarenheter är att det gått snabbare med d-linken emellan (då Telia 2MB företags abbonemang) Är d-link 604 begränsad till 4Mb/s? (Ja jag fick meddelande från BBB att jag har över en Km till stationen trots att jag bor mitt i centrala Malmö)
 9. Hej! Det känns som jag blivit blåst när jag gick från 0.5 till 8MB ADSL (BBB) men det hör inte hit! När jag kör TPTEST programvaran för att mäta bandbredd så hamnar jag alltid på 4 Mbit/s eller något lägre om jag har d-linken (604 senaste firmware BX hårdvara)emellan. Tar jag bort den och kör utan rotern emellan dvs rakt in i ADSL modemet så får jag alltid 0.5 Mbit högre hastiget! Finns det en "hastighetsbegränsning" eller en begränsning i min router? (den blir dessutom varm som attans!)
 10. Jag blev nedkopplad 18 december av telia (Telia ADSL), fick tidpunkt för uppkoppling idag 2 dec, och startpaketet kom samma dag och så långt verkar ju allt ok! Men tror ni att stationen VAR inkopplad? (WAN lampan tokblinkar, ingen ping från BBB) Nej Nej det finns alltså ingen hårdvara som funkar på andra sidan! BBB: "Du kommer att bli kontaktad av några tekniker som felsöker dina sladdar" Jag: det är inte fel på mina sladdar BBB: "men det går fortare att få ut tekniker till stationen om det först kommer hem någon och tittar på dina sladdar, de ringer dig" Vad tror vi 2 veckor till utan bredband? BBB har INTE gjort något gott intryck hittills!
 11. Jag brukar ändra egenskaperna (högerklicka) på filen, exempelvis skrivskydd på - [aktivera] -skrivskydd av [aktivera]! Vips går den att ta bort! Eller gå in cmd promten och ta bort filen funkar oxå! Men det är helt klart en bugg i alla fall!
 12. Problemet löst! DELL gör det enkelt för sig och skickar ut PC133 minnen till de flesta uppgraderingar med en förhoppning om att dessa minnen (INFINEON) är bakåtkompatibla med senaste BIOS, vilket i mitt fall inte var sant! Jag fick ett äkta PC100 och datorn fungerar perfekt! KT864G4 är ett okompatibelt PC100 minne!
 13. Det ÄR ett minne jag fått från DELL, det kostade för tusan över 1000 spänn!
 14. Jag har för ca tre veckor beställt ett minne (256MB) för uppgradering av min dell latitude C600, det första minnet förklarades som DOD (dead on delivery) men det nya minnet påvisar samma fel som det första och felet artar sig enligt följande: 1. När jag stoppar i det nya minnet så får jag fellmeddelande read / write error decreasing memory i bios vid uppstart, om jag har inställt AUTOMATIC eller THOROUGH på kontroller vid uppstart i bios. 2. Om jag ställer om kontrollen till MINIMAL, så får jag bluescreen i windows (win2000 sp 4) med information om att minnet inte är fully ACPI compliant, vilket leder till omstart av datorn. 3. Stoppar jag i det gamla minnet i slot 2 så fungerar datorn utmärkt (det nya minnet urtaget igen) 4. Stoppar jag i det nya minnet i slot 1 så startar datorn inte alls (oavsett om det andra minnet ligger i slot 2 eller ej) Det minnet som jag fått leverererat nu för andra gången ser inte ut som det gamla, ser billigare ut, och har ingen info om hastighet etc. Mitt gamla fungerande minne är av samma fabrikat INFINEON men är kapslat och har följande beteckning: PC100-222-620, 256MB, SYNC,100Mhz,CL2 Är det fel typ av minne för datorn som gör att jag får dessa fel, kan det vara busshastighet eller pariteterna? BIOS är den senaste A23, Win 2000, SP4 Finns det någon workaround att exempelvis avaktivera ACPI tills jag får ett fungerande minne?
 15. Jag har liknande problem, men jag kan framförallt inte skicka filer med MSN trots att jag öppnat de specifika portarna! Gå in i admingränssnittet och under advanced finns application, där kan du styra vilka portar som skall tillåtas! Du måste dock veta vilka portar programmen använder och dessutom kan bu bara använda 4 olika portar på en gång! EX för DC 411 öppna 411-412 412 öppna 411-412
×
×
 • Skapa nytt...