Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Amandus

Medlem
 • Antal inlägg

  234
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Amandus vann dagen: 5 september 2019

Amandus hade det mest gillade innehållet!

Om Amandus

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1957-01-01

Profil

 • Ort
  VÄXJÖ

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Ok Jag visste inte att du kunde uppgradera gratis, installera då Windows 10 pro så har du en digital licens hos MS så vill du prova något nytt efter ett tag så har du kvar licensen och då aktiveras Windows 10 automatiskt vid nästa installation av Windows.
 2. Windows 10 är inget att sträva efter, är inte värt pengarna. Nej installera senaste Linux Mint 19.3, är det bästa system som kommit från Clem och grabbarna. Cinnamon är det mest polerade DE funkar klockrent och allt du behöver finns i deras repositories att ladda ner.
 3. Problemet måste vara i Windows, jag har en skrivare ansluten till en iMac. Jag har Arch Linux, Gentoo, Freebsd, Void, Slackware. All dessa skriver ut på skrivaren på min iMac. Men när jag vill skriva ut via Windows datorns skrivare fungerar det inte, drivrutinen till den skrivaren finns i cups så det är inte problemet, fildelning fungerar med Windows 7 från alla datorer.
 4. Jag har en HP P2015 ansluten till min Windows 7 dator, jag vill komma åt den från min Arch Linux dator på nätverket. Tänkte köra med ipp . ipp i Macosx är som följer från Arch Linux cups ipp://192.xx.xx.xx/printers/HP_LaserJet_P2015_Series det funkar från Arch. Den utdelade skrivaren i Windows 7 heter HP LaserJet P2015 PCL6 och nu till problemet hur skulle ovanstående sökväg till windows skrivaren se ut mellanrum köper inte cups som windows resursen har. Samba printer funkar inte heller även fast skrivaren är utdelad i nätverket. Fildelning mellan datorerna funkar klockrent. Fattar inte varför det inte går. Var kan man hitta vad skrivarkön i windows heter? Är det något protokoll i Windows som inte är igång? Windows 7 64 Bit Ultimate med alla uppdateringar. Några tips skulle sitta fint.
 5. Tror det är en slangskärare. Att kapa slang med.
 6. Körde wsus offline uppdate generator, det funkar. tack.
 7. Jag har installerat Windows 8.1 Pro med Media Center, men Windows update bara söker efter uppdateringar men inget händer. Har kört en reparationsfil från MS och den hittade fel som den åtgärdat står det men det funkar inte ändå. Har provat flera gånger och startat om emellan. Några tips skulle sitta fint.
 8. Har du en ledig slot så kan du sätta in valfritt nätverkskort.
 9. Det är inte så att datorn gått in i strömsparläge?
 10. Löste det, gjorde en ren ominstallation, och nu fungerar det. Tack!
 11. Jag testade detta och den hittade något som den lagade, men det funkar inte ändå. Struntar i det, har egentligen ingen betydelse. Tack!
 12. Försöker köra Systemklassificering i Windows 7 Ultimate, men den faller på "ogiltig parameter hårddisken" disken är en SSD. Alla uppdateringar är installerade och trim är aktiverad.
 13. Grafikdrivrutinen är inte helt anpassad för Windows 10, kolla om det finns någon nyare drivrutin annars får du stänga av strömsparläge stänga av med brytaren är inte att föredra.
 14. Precis, Windows 10 clean install är c:a 4 gånger större än min Arch Linux installation inkl. Alla mina program och massor av teman ikoner och Lill Lull. Det är så otroligt mycket bloat och guider m.m som tar upp så mycket plats. kör diskrensning och ta bort den gamla installationen som ligger och skräpar.
×
×
 • Skapa nytt...