Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Brandklipparen

Medlem
 • Antal inlägg

  373
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  4

Allt postat av Brandklipparen

 1. En variant är att lägga till genvägen i Aktivitetsfältet. Visserligen hamnar den inte på skrivbordet men mer tillgänglig (?) och enklare. Starta Kivras hemsida - klicka på de tre punkterna högst upp till höger - klicka på Fäst den här sidan på aktivitetsfältet och du har både genväg och ikon på plats!
 2. Mycket tveksam till att du ska lyckas med detta. Se följande tråd på ett annat forum https://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=331899#ipboard_body
 3. Har tyvärr inte någon personlig erfarenhet av det som skrivs på sidan. Hittade den när jag blev nyfiken på vad olika mode innebär.
 4. Har du sett denna sida? https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/manufacture/desktop/boot-to-uefi-mode-or-legacy-bios-mode
 5. Tack Mikael63, men jag fick inte tillägget att funka. Några kommentarer på hämtningssidan pekade på att någon uppdatering av Tb skulle ha orsakat detta även för andra. Nåväl, jag fixar det jag vill åstadkomma med en hemmagjord variant: eftersom Tb sorterar kontona i bokstavsordning och jag själv kan namnge dem, lägger jag till a, b, c osv före kontonamnet. Inte så elegant men funktionellt.
 6. Hej! Jag har en lång rad av olika epostkonton i Thunderbird. Vill nu "sortera" dem i en annan ordning än den, som skapades när jag la in kontona. Kan inte hitta hur man gör detta? Någon som vet?
 7. OK. Men jag hämtar uppdateringar manuellt och det skedde efter den 20e. Respekterar dina alltid välgrundade inlägg och vill absolut inte kasta skit på W10 som jag tycker funkar bra.
 8. Gårdagens installation av uppdateringar efter återställningen till 20 nov funkade med undantag av KB4467702 som misslyckades med felkod 0x80246010. Vid ett nytt försök idag gick det dock bra och uppdateringen installerades. Underligt detta med Windows uppdateringar, saker tycks hända utan att det går att förstå varför. Ursprungliga problemet i denna tråd måste alltså ha uppkommit efter den 20 nov, eller?, och de enda förändringarna som gjorts på datorn sedan dess är uppdateringar. Att sedan installationen av en uppdatering inte funkar en dag men går alldeles utmärkt nästa efter en natts vila för datorn, är väl bara att notera utan att fundera över, hur det kunde bli så... Tack till alla för råd och synpunkter! Allt funkar nu perfekt som jag vill ha det!
 9. Det blev något strul med återställningen till 3 okt men till 20 nov funkade det OK med resultat att den ordinarie inloggningssidan med enbart mitt konto var tillbaka. Ursprungliga problemet alltså borta! Nu håller jag på att ladda ner uppdateringarna mellan 20 okt och dagsdato. Spännande att se om problemet återkommer.
 10. Precis så uppfattar jag också fenomenet efter inläggen i denna tråd. MEN frågan gällde varför "kontot" dök upp på inloggningsskärmen, först under beteckningen Annan användare och senare Gäst. Datorn fungerar bra och inloggningen på mitt ordinarie konto också. Men gör just nu en återställning till den 3 okt enligt Cecilias förslag. Återkommer om resultatet.
 11. Hej och tack för alla svar! Efter att ha prövat många av föreslagna varianter är läget följande: - på inloggningsskärmen har "Annan användare" försvunnit och ersatts med "Gäst", - något lösenord till detta har jag inte. Försöker jag med min inloggningskod får jag "Den inloggningsmetod som du försöker använda är inte tillåten. Kontakta nätverksadministratören för mera information." - har skapat ett nytt konto för Annan användare med baktanken att det skulle ersätta ett Gäst-konto, Vilket det inte gör om jag kollar NetUser i PowerShell. - väntar jag 20-30 sek vid inloggning försvinner "Gäst", som inloggningsalternativ och kvar finns då mitt ordinarie och det nyskapade Annan användare. Ett försök till sammanfattning - det är inga problem att logga in på datorn, varken med mitt ordinarie eller nyskapade konto, - "Gäst"-inloggningen försvinner från skärmen efter en stund, - skapa ett "Gäst-konto" går inte. Lutar åt att #polken ovan är inne på rätt spår, att det alltså handlar om en domänanslutning, som jag inte kan något om. Underligt dock att beteckningen "Annan användare" tycks ändrats till "Gäst". Vet inte om det är intressant att gå vidare med detta. Möjligen att få det vidimerat från Microsoft att det inte går att skapa ett Gäst-konto. Någon som har den kontakten?
 12. Cecilia: Där finns enbart mitt ordinarie inloggningskonto. Vertpre: Att avaktivera gästkontot fungerar, men inte ta bort. "Ett fördefinierat konto kan inte tas bort" konstaterar Powershell. Eftersom gästkontot tydligen inte kan tas bort blir följdfrågan går det att fixa så att inloggningen inte syns vid start.
 13. Mycket troligt att det handlar om någon slags mall för ett gästkonto, som jag inte har skapat, men eftersom det inte är aktuellt med ett sådant, vill jag slippa att få upp det inloggningsalternativet vid start. Hur gör jag?
 14. Hej! På min bärbara med W10 Home ver 1803 har det dykt upp ett nytt inloggningskonto "Annan användare", som jag inte skapat. Det har kommit efter att följande uppdateringar har installerats KB4462933, KB4023057 och KB4467702. Det dyker upp på startskärmen med en ruta OK. Trycker jag på den krävs Användarnamn och Lösenord (som jag inte har) men samtidigt nere till vänster på skärmen visas även en inloggningsruta till mitt vanliga konto. Klickar jag på den startar Windows som vanligt. Alltså inga problem att starta - men vill helst slippa ett konto som jag inte använder. Efter lite googlande hittade jag några tips som ledde fram till detta i PowerShell Nedersta raden är kontot jag vill radera och det har tydligen med Defender att göra. När jag sedan använder Remove för att bli av med det blir svaret att kontot är Fördefinierat (ett Gästkonto???) och inte kan tas bort (HÄPP)! Verkligen en riktig utmaning för detta forum - hur gör man för att ta bort kontot? Registerhack?
 15. Hej! Listan över mina notifikationer börjar bli lång. Hittar inte hur de kan raderas. Hur?
 16. Ok. Hittade på Adobes engelska forum att det skulle kunna vara ett fel som hade med filen UlFramework.dll att göra. Här är adressen till den posten https://forums.adobe.com/thread/1024473. Svaret är grönmarkerat och hänvisar till en fix från Microsoft. Värt att pröva!
 17. Hej! Du kan börja med att kolla om ditt nuvarande program funkar med din Windowsversion genom att högerklicka på Premieres start-/exefil och välja Felsök kompatibilitet. Flera tips här https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.689296/windows-10-gamla-program
 18. Kolla med Kjell & Company för att få tag på en adapter. De brukar fixa det mesta.
 19. Här har du säkerligen problemet! Varför videoenheten inte stängdes av när du stängde datorn efter första kassetten kan jag inte svara på. Men du kan väl testa att koppla ur WF, stänga kameran och datorn och börja om från början, som du gjorde första dagen. I Aktivitetshanteraren (Ctrl-Alt-Del för start) borde du kunna hitta vilken/-a processer som körs och även avsluta de som har med din import att göra.
 20. Men kom igen, Sture888! Vilken situation var det som utlöste att du behövde avreagera dej? Handlade du på nätet eller direkt i Lager?
 21. Synd att Sture888 inte talar om i vilken situation hans problem dök upp. Verkar egendomligt att NetonNet inte skulle vilja ha betalt för en beställning. I sakfrågan om kreditprövning kan jag bara säga att jag blev kreditprövad av Resursbank i samband med att jag tecknade NetonNets kundkort, som bl.a. ger möjlighet till kredit.
 22. Hej, Tarragona! Blev intresserad av problemställningen och tror att mbgtmari redan i sitt första inlägg gav dej en trolig väg till lösning. Den länk som fanns där till vlchelper pekar på att problemet är känt sedan tidigare. I sammanfattning beror felet troligen på att vlc letar efter en fil som inte ligger på din lokala dator och att din brandvägg är inställd på att inte tillåta vlc-appen att gå ut på internet/nätverk, därav kravet på en nätverksadress. Lösningen som föreslås är att gå in på brandväggens inställningar och se till att den inte spärrar vlc-appen. Har du Windows brandvägg kan du klicka på sök/förstoringsglaset, skriva "brandvägg" och i förslagen du får upp klicka på "Tillåt en app i Windows brandväggen". Hoppas att detta ger dej lösningen!
 23. Cecilia, du satte mej på rätt spår. Efter start i felsäkert läge kunde jag hitta mina återställningspunkter och välja en där allt funkade. Efter den återställningen har jag fått tillbaka alla funktioner som var låsta tidigare. Misstänker att jag fick in något "skräp" för någon dag sedan, när jag letade efter gamla versioner av FrontPage utan att lyckas. Vid närmare eftertanke kommer jag på F-secure larmade om något som jag uppenbarligen inte noterade.
 24. Hej! Har plötsligt(?) nekats tillträde till olika funktioner/program. Jag får detta meddelande och försöker jag öppna UAC i Kontrollpanelen händer ingenting.
 25. Tack för inlägget, Flyfisherman, det gör dagsläget lite lättare, när man vet att det kunde ha varit värre... för det har varit värre! Och nu ser man fram mot en varm och solig sommar, precis så som alla somrar var i barndomen. Fast de var säkerligen betydligt sämre än vad minnet säger. Minnesbilden vill jag dock behålla - tänk vilka sköna somrar det var förr!
×
×
 • Skapa nytt...