Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Brandklipparen

Medlem
 • Antal inlägg

  375
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  4

Brandklipparen vann dagen: 22 oktober 2019

Brandklipparen hade det mest gillade innehållet!

Om Brandklipparen

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Man

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Intressant frågeställning. Skulle den föreslagna metoden "lura" tidsbegränsningen för ett program med ex. vis 30 dagars prövotid?
 2. För sen med svTorparn! Om du söker på Systemunderhåll via Sök och klickar vidare "Utför rekommenderade..." hamnar kommer du till ett fönster där du hittar Nästa längst ned. Och du är framme!
 3. En variant är att lägga till genvägen i Aktivitetsfältet. Visserligen hamnar den inte på skrivbordet men mer tillgänglig (?) och enklare. Starta Kivras hemsida - klicka på de tre punkterna högst upp till höger - klicka på Fäst den här sidan på aktivitetsfältet och du har både genväg och ikon på plats!
 4. Mycket tveksam till att du ska lyckas med detta. Se följande tråd på ett annat forum https://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=331899#ipboard_body
 5. Har tyvärr inte någon personlig erfarenhet av det som skrivs på sidan. Hittade den när jag blev nyfiken på vad olika mode innebär.
 6. Har du sett denna sida? https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/manufacture/desktop/boot-to-uefi-mode-or-legacy-bios-mode
 7. Tack Mikael63, men jag fick inte tillägget att funka. Några kommentarer på hämtningssidan pekade på att någon uppdatering av Tb skulle ha orsakat detta även för andra. Nåväl, jag fixar det jag vill åstadkomma med en hemmagjord variant: eftersom Tb sorterar kontona i bokstavsordning och jag själv kan namnge dem, lägger jag till a, b, c osv före kontonamnet. Inte så elegant men funktionellt.
 8. Hej! Jag har en lång rad av olika epostkonton i Thunderbird. Vill nu "sortera" dem i en annan ordning än den, som skapades när jag la in kontona. Kan inte hitta hur man gör detta? Någon som vet?
 9. OK. Men jag hämtar uppdateringar manuellt och det skedde efter den 20e. Respekterar dina alltid välgrundade inlägg och vill absolut inte kasta skit på W10 som jag tycker funkar bra.
 10. Gårdagens installation av uppdateringar efter återställningen till 20 nov funkade med undantag av KB4467702 som misslyckades med felkod 0x80246010. Vid ett nytt försök idag gick det dock bra och uppdateringen installerades. Underligt detta med Windows uppdateringar, saker tycks hända utan att det går att förstå varför. Ursprungliga problemet i denna tråd måste alltså ha uppkommit efter den 20 nov, eller?, och de enda förändringarna som gjorts på datorn sedan dess är uppdateringar. Att sedan installationen av en uppdatering inte funkar en dag men går alldeles utmärkt nästa efter en natts vila för datorn, är väl bara att notera utan att fundera över, hur det kunde bli så... Tack till alla för råd och synpunkter! Allt funkar nu perfekt som jag vill ha det!
 11. Det blev något strul med återställningen till 3 okt men till 20 nov funkade det OK med resultat att den ordinarie inloggningssidan med enbart mitt konto var tillbaka. Ursprungliga problemet alltså borta! Nu håller jag på att ladda ner uppdateringarna mellan 20 okt och dagsdato. Spännande att se om problemet återkommer.
 12. Precis så uppfattar jag också fenomenet efter inläggen i denna tråd. MEN frågan gällde varför "kontot" dök upp på inloggningsskärmen, först under beteckningen Annan användare och senare Gäst. Datorn fungerar bra och inloggningen på mitt ordinarie konto också. Men gör just nu en återställning till den 3 okt enligt Cecilias förslag. Återkommer om resultatet.
 13. Hej och tack för alla svar! Efter att ha prövat många av föreslagna varianter är läget följande: - på inloggningsskärmen har "Annan användare" försvunnit och ersatts med "Gäst", - något lösenord till detta har jag inte. Försöker jag med min inloggningskod får jag "Den inloggningsmetod som du försöker använda är inte tillåten. Kontakta nätverksadministratören för mera information." - har skapat ett nytt konto för Annan användare med baktanken att det skulle ersätta ett Gäst-konto, Vilket det inte gör om jag kollar NetUser i PowerShell. - väntar jag 20-30 sek vid inloggning försvinner "Gäst", som inloggningsalternativ och kvar finns då mitt ordinarie och det nyskapade Annan användare. Ett försök till sammanfattning - det är inga problem att logga in på datorn, varken med mitt ordinarie eller nyskapade konto, - "Gäst"-inloggningen försvinner från skärmen efter en stund, - skapa ett "Gäst-konto" går inte. Lutar åt att #polken ovan är inne på rätt spår, att det alltså handlar om en domänanslutning, som jag inte kan något om. Underligt dock att beteckningen "Annan användare" tycks ändrats till "Gäst". Vet inte om det är intressant att gå vidare med detta. Möjligen att få det vidimerat från Microsoft att det inte går att skapa ett Gäst-konto. Någon som har den kontakten?
 14. Cecilia: Där finns enbart mitt ordinarie inloggningskonto. Vertpre: Att avaktivera gästkontot fungerar, men inte ta bort. "Ett fördefinierat konto kan inte tas bort" konstaterar Powershell. Eftersom gästkontot tydligen inte kan tas bort blir följdfrågan går det att fixa så att inloggningen inte syns vid start.
 15. Mycket troligt att det handlar om någon slags mall för ett gästkonto, som jag inte har skapat, men eftersom det inte är aktuellt med ett sådant, vill jag slippa att få upp det inloggningsalternativet vid start. Hur gör jag?
×
×
 • Skapa nytt...