Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

cibbe

Medlem
  • Antal inlägg

    364
  • Gick med

  • Senaste besök

Allt postat av cibbe

  1. Cecilia, nu har jag inte upplevt några problem alls på några dagar och utgår från att din lösning fungerade. Tackar för hjälpen!
  2. Mitt nätverkskort kommer från killer och jag ska testa senare om det hjälper att endast använda deras drivrutin och inget annat. Återkommer när jag vet om det funkade eller inte. Tackar för svar Cecilia!
  3. Jag har problem med att datorn börjar "hacka" och blir fruktansvärt långsamt och detta väldigt plötsligt. Som regel händer det efter att datorn varit igång ett par timmar, men kan även hända tidigare än så. Jag har dessvärre inte så mycket mer information att ge i nuläget annat än att minnesanvändningen enligt task manager ligger på 99% när problemet uppenbarar sig (normalt ligger den inte över ca 55%), det finns dock inget program i task manager som använder en onormal mängd minne och jag tror därefter att mitt problem är att något program/drivrutin leder till en "memory leak". Jag gör för övrigt inget särskilt när detta händer, allt från att kolla på en film till att surfa lite. Det är fullt möjligt att problemet inte är en memory leak, så kom med förslag vad jag kan testa. Problemet är relativt nytt och har pågått i ca en månad nu. Då jag inte har lyckats med att hitta problemet och då det inte hjälpte att installera om windows vänder jag mig till er i hopp om hjälp. Jag valde att testa att installera om windows nu i söndags efter att jag varit tvungen att starta om datorn fem gånger bara den dagen på grund av att minnesanvändningen gick upp till 99%. Jag har windows 10 (fullt uppdaterad), i5 4670k, msi z87-g45, 2x4gb ram och datorn är inte överklockad.
  4. Det visade sig vara mitt expresscard för USB3 som inte fungerade som det skulle. Närhelst jag inte hade något kopplat till kortet kom problemen jag beskrev ovan och försvann när jag därefter satte något i den. Har tagit bort expresskortet helt, och nu fungerar datorn som den ska igen. Sen har jag övergett tanken om att skapa en krypterad container på NASen, när jag väl fått bort ovan problem märkte jag att min router inte hade stöd för gigabitethernet och var därmed kraftigt begränsad i hastighet. Hur mycket långsammare det skulle gå om den var krypterad också vill jag inte ens tänka på. Det får duga med ett adminkonto med lösenord. Anledningen till att jag skaffade en NAS och inte en extern hårddisk var att jag ville ha den trådlös så jag även kunde komma åt innehållet när jag inte var hemma. Kan eventuellt koppla en tp mellan datorn och NASen när jag är hemma och flytta tp:n till routern när jag går i stället för alltid direkt till routern. Problemet är i alla fall löst, tackar för hjälpen
  5. Hej, Blir en lång text om mitt problem, men först lite fakta kring datorn: Thinkpad x220 Windows 8 Samsung 830 256 GB 16 GB RAM I5 2520M (lite osöker, men i5 i alla fall) Lacie Cloudbox 3TB Jag har ett något irriterande problem som började för två dagar sedan. Jag är mycket osäker på varför problemet uppstod och varför det även stundom försvinner, men ska försöka ge så mycket information som möjligt. Jag köpte en Lacie Cloudbox 3TB NAS som jag kopplade upp mot nätverket. Min dator upptäckte den direkt och den verkade fungera som den skulle, smått irriterad över att jag inte kollat upp så att routern hade stöd för gigabite ethernet och att jag därmed var begränsad till att skriva i ca 10 mb/s till den, men det funkar för dess syfte (spara nedladdat material på). Då jag ville kryptera hårddisken med Truecrypt för att ingen annan skulle kunna komma in på det material jag sparade på den, valde jag att skapa en krypterad container på hårddisken istället för att kryptera hela NASEN. Läste att detta inte skulle vara något problem, men att kryptera hela NASEN och då även dess OS skulle ge bekymmer. Detta gick dock inget vidare, jag vet nu inte om det faktiskt går att skapa en krypterad container utan att NASEN ballar ur. Truecrypt frös nämligen och efter att jag försökte radera den påbörjade containern på NASEN hängde sig även NASEN. Jag testade först med en liten container på 2gb och då var det inget problem, men när jag skulle skapa en större om 2,7 TB blev det kanske för mycket. Visste att det skulle ta lång tid innan krypteringen skulle bli färdig ca 36 timmar stod det först på Truecrypt. Här emellan har jag för mig att jag även uppdaterade Java, något jag skjutit upp i minst två månader och till slut tröttnat på påminnelserna. Jag vet inte om detta har någon betydelse, men då uppdateringen skedde samtidigt som krypteringen och problemen började nämner jag det fall i fall. Nu börjar CPU:n plötsligt ligga på mellan 40-100% konstant och SSD:n (interna) låg maxad på mellan 50-99%. Jag har tre pekdon att använda, en musplatta, en ultra-nav och en vanlig mus. När jag använder musen hackar den fram med 2-3 cm mellan hoppen, klick tar inte direkt heller. Musplattan bortsett från höger och vänsterklick går inte att använda alls då pekdonet flyttas var den vill om man drar fingret på den, dabbar man på den kan man dock i viss mån styra pekdonet mm för mm. Ultra-nav fungerar bäst, men liknande problem även där. Ljudet blev också helt sabbat. Ljud från när man startar windows et cetera dras ut och tar 2 ggr mer tid innan "musiken" är slut, det går inte heller att höra några direkta toner, utan "oljudet" är väldigt metalliskt. Svårt att förklara hur det låter, men samma sker oavsett vad jag gör: spoityfy, film, youtube et cetera. Tillbaka till hårddisken. Kollar jag i task manager verkar det som att skrivhastigheten inte går över 10 mb/s och går mellan 0 kb/s - 10 mb/s, läshastigheten är snäppet bättre men har inte sett den över 23 mb/s - detta är hastigheter tagna när hårddisken jobbar mellan 50-100%. Min tanke är att anledningen för att CPU:n jobbar så hårt och datorn därmed är även extremt slö är att hårddisken strular. Det känns faktiskt nästan som att datorn "hoppar över" delar. Kollar jag på en film och är 14 min och 15 sekunder in på filmen kan nästa scen komma 2-3 sekunder senare och den hoppar då dit. Samma är det med allt annat, såsom hur ikonerna på skrivbordet visas vid inloggning, först inga alls, sedan ett par sekunder visas ett antal och några sekunder senare kommer resten. När jag kollar hårddisken via kontrollpanelen hittar den inga fel, Samsung Magician inte heller några fel, däremot är hastigheterna långt under var de ska vara: Sequental Read (mb/s) 124 (ska få upp till 520) Sequential Write (mb/s) 100 (ska få upp till 400) Random Read (IOPS) 14806 (ska få upp till 80000) Random Write (IOPS) 8498 (ska få upp till 36000) Enligt programmet är dock "hälsan god" och inga fel hittas, senaste firmwire är också installerad. Nu till det märkliga. Jag lyckades inte få bort ovan problem genom att starta om datorn, koppla ur NASEN ifall den var den eller genom att återställa windows till ursprungsinställningar (utan att ta bort programmen). Detta gjordes från USB-sticka och tog ca 6 timmar innan ominstallationen var klar. Det tog även ca 3 timmar att föra över de ca 3,4 gb windows behövde till minnet. Detta hjälpte inte alls. Försökte därefter skapa en ny partition på SSD:n, som jag kunde formatera och installera om windows på. på för att se om det hjälpte, men fick inte enligt diskmanager (?), med 150 gb ledigt fick jag inte minska partitionen med 50 gb för att göra en ny - inte tillräckligt med minne... För att kolla så att problemet inte berodde på någon annan del av datorn tog jag bort min 256 gb ssd och satte in en äldre 64 gb (samsung 830) och då fungerade datorn som den skulle. Tänkte då att det var hårddisken alternativt något installerat på hårddisken som inte fungerade och tänkte därför göra en full omformatering och installera om windows i stället för att bara "refresha" eller vad windows 8 kallade det. Men, när jag satte tillbaka den gamla SSD:n fungerade datorn som den skulle igen. Försökte därför skapa en container på NASEN med truecrypt en gång till och allt hängde sig igen och efter tvingad omstart vara alla problem ovan tillbaka. Gav därför upp tanken på truecrypt, satte in den gamla ssd, allt funkade, satte tillbaka den andra ssd och problemen var kvar. Därefter gick ett par timmar, var på väg till Småland och satt på tåget. Efter en stund på tåget tänkte jag att jag kunde försöka fixa problemet en gång till, men när jag startade datorn fungerade den som den skulle... Jag han dock bara kolla på ett avsnitt av greys anatomy innan problemen kom tillbaka. Stängde av datorn och tog fram den igen väl framme och då...funkade den igen. Sitter nu mest och väntar på att den ska sluta fungera igen. Gör den inte det så toppen!, men om den gör det, har någon en förklaring på varför detta händer? Är det på grund av NASen och TrueCrypt? Tycker dock det är märkligt, hade varit en sak om NASen inte fungerade som den skulle med en krypterad container på den, men varför påverkar det min dator så mycket? Min SSD är förövrigt inte krypterad. Det kunde inte vara NASEN som sabbade datorn igen när jag satt på tåget, då jag inte hade någon åtkomst till den. Och Truekrypt kan inte ha krypterat något av misstag på SSD, tycker jag i alla fall, då den aldrig krypterats och jag testade även att avkryptera SSD:n fall i fall, men enligt Truecrypt fanns inget att avkryptera. Kan någon förklara varför dessa problem uppstod och vad jag kan göra åt dem i fall det händer igen - återkommer så klar oavsett om det händer igen eller inte. Händer problemet igen ser jag dock inget annat alternativ än att omformatera och installera om allt på SSD:n. Funkar inte det heller, är det väl fel på SSD:n även om inget program faktiskt hittar något fel? Har garanti kvar på den så kan byta ut den, men är allt annat än övertygad om att det är fel på SSD:n. En annan sak som slog mig nyss är att det kanske kan vara ram-minnet som strular? Så länge datorn inte stängts av och varit avstängd ett bra tag finns fortfarande information - defekt information kanske - kvar på minnet. När jag sedan startade datorn ett par timmar senare fungerade datorn som den skulle. Men samtidigt som jag använde datorn började den strula igen och ytterligare ett par timmar senare fungerade den igen? ALL input uppskattas! =) Ha en trevlig helg Mvh Christian Bengtsson
  6. Hallå, Den gamla laserskrivaren har fått slut på toner och efter en snabb koll på nätet visade det sig att en ny toner skulle kosta lika mycket som en ny skrivare. Därför undrar jag över råd ang. köp av en ny laserskrivare. Jag studerar för närvarande och skriver enbart ut sidor i svar/vitt - priset är även det av vikt. Jag är inte intresserad av trådlös uppkoppling, scanner etc., utan vill endast ha en billig skrivare kapabel till det största antalet utskrifter per medföljande toner. Alla svar uppskattas! /Christian
  7. cibbe

    Pro-Ject USB box

    Köpte en ny RCA kabel i går med en röd och en vit koppling i vardera ände och allt funkar som det ska. Med de rätta kablarna var det bara att koppla in med USB och allt funkade direkt. Märkte också en rejäl skillnad jämfört med tidigare när jag använde det interna ljudkortet. Blev betydligt mera tryck i ljudet med det nya kortet. Innan hade jag ljudvolymen på 40 av 50 möjliga för att få tillräcklig volym; nu kunde jag sänka till 20 för att få lika högt ljud. Och så klart är ljudet renare nu=)
  8. cibbe

    Pro-Ject USB box

    Problem med att få internet att fungera i dag, så ursäkta det sena svaret. Det är precis en sådan som Larsas länkade. Så, rätta mig om jag har fel, men jag behöver en RCA med dubbla honor och hanar? Fick ingen RCA med Pro-Jecten och det hjälpte inte att de skickade en felaktig kabel med den heller=/ Ska testa i morgon efter jobbet.
  9. cibbe

    Pro-Ject USB box

    Hejsan, Fick ett externt ljudkort, en Pro-Ject USB box, i julklapp, men får den inte att fungera. Hoppas på lite hjälp då jag känner mig oerhört vilsen trots att installationen "bör" vara väldigt simpel. Å andra sidan börjar jag tvivla om den ens är till för att användas som externt ljudkort för en laptop, eller om den är till för hi-fi anläggningar... Jag har en thinkpad x220 och ett Edifie S530D högtalarsystem. Hur ska kopplingarna mellan Pro-Ject, högtalarna och datorn se ut? Det följde med en usb-kabel, vilken såklart kopplas mellan Pro-Ject och datorn. Jag är dock osäker om den enbart är till för att ge ström åt Pro-Ject eller om den även för "ljudet" från datorn till Pro-Ject. Sedan följde det med en ac/dc-adapter. Adaptern har jag inte den blekaste vart den ska, för det är väl en ström-kabel? Det finns ingenstans att sätta den på Pro-Ject. Mina val, såvitt jag fattar, är antingen 3,5 jacket på datorn, eller coaxial (in) på förstärkaren. Vidare finns det enbart två kopplingar till på Pro-Ject, en right och en left out. Ska den andra änden på kabeln som sätts i dessa gå till 3,5 jacket på datorn eller är det denna som ska i coaxial in på förstärkaren? Vågar inte testa och se, då det känns som en dålig ide att sätta en strömkabel i 3,5 jacket på datorn och eventuellt även i coaxial in på förstärkaren. Jag vet nämligen inte vad coaxial ens är... Det jag har testat är: Att koppla usb mellan Pro-Ject och datorn, ljudkabeln med dess in och out i Pro-Ject till förstärkarens coaxial in. Och inte använt ac/dc adaptern alls. Detta funkade inte.
  10. Tangentbordet är utbytt, företaget skickar till andra länder regelbundet. Fick datorn precis och blev lite förvånad när personen som levererade paketet enbart ville ha 1006 kr (kostade 1006 EURO)men får ringa UPS som stod för frakten och därefter företaget jag köpte från om UPS inte kan hjälpa mig.
  11. Tackar för svaren, datorn kommer i dag så nu kan jag känna mig lugnare=)
  12. Hejsan, Jag har en ovana av att vara extremt försiktigt och har således svårt att släppa saker. Därför, även om jag är 99% säker, vill jag ställa en fråga angående skillnad i strömmen (volt osv.) mellan Sverige och Tyskland. Jag beställde nyligen en bärbar dator från Tyskland och har jag rätt om jag säger att jag inte behöver tänka på något av vad adaptorer osv. heter? Jag kan i godan ro bara plugga in strömsladden så fort jag får datorn? Ingen risk för att något smäller? ;P
  13. Köpte nya minnen och nu fungerar allt som det ska. Hade inte möjlighet att skicka i väg dem som inte fungerade men förhoppningsvis får jag pengarna tillbaka alternativt minnena utbytta mot samma typ som jag köpte nya av.
  14. Ska börja med att nämna att jag är fullständig novis på C# och behöver hjälp med en uppgift. Irriterande nog den sista och den näst första på listan som jag har kvar att göra... Hur som helst jag vill skriva ett program som dels frågar efter en mening, vilken mening som helst. Därefter ska den automatiskt använda meningen och lägga varje ord i meningen på en egen rad med hjälp av escape sequence \n. Jag begriper inte hur, har suttit väldigt länge nu men kommer ingen vart. Vet bara hur man använder \n i en redan skriven mening. Tex. Console.WriteLine("Who\nis\nJohn\nGault"); All hjälp uppskattas Detta är allt jag har än så länge: string sentance; Console.WriteLine("Enter a sentance"); sentance = Console.ReadLine(); Console.WriteLine("{0}", sentance);
  15. Jag köpte delar till en ny dator från Komplett för ca 3 veckor sedan och har sedan dess att jag satte ihop datorn haft problem med den. Problemet har yttrat sig i form av bluescreens precis när inloggningsskärmen kommer upp alternativt precis efter att jag knappat in lösenordet. Ibland dröjer det ett par sekunder innan bluescreenen kommer, men då får jag istället en massa meddelanden om att den och den applikationen har kraschat. Kort därefter kommer också bluescreenen. 3-5 bluescreens om dagen i ca 21 dagar än så länge, i princip alla är om "Memory_Management" och ett par om Page_Fault_In_Nonpaged_Area". Jag tror att man kan strunta i att jag får bluescreens vid starten då det av vad jag fått fram är en naturlig följd av att minnena helt enkelt inte fungerar som dem ska vid första booten för dagen. Jag säger detta då jag nyligen testade att köra memorytest86+ från en CD direkt på morgonen innan windows alls börjat ladda, detta för att se vad som händer. Redan efter 15 sekunder hade jag över 2000 errors på skärmen. Inte undra på att jag får bluescreens när windows ska försöka starta. För att kunna starta datorn har jag två metoder som löser problemet för dagen. Den första är att starta om datorn och få ytterligare 3-4 bluescreens, kort och gott starta om datorn tills dess att Windows inte kan starta alls längre så att windows repair kommer upp. Windows repair kör som regel igenom datorn och fixar vissa problem (antar att filer blir korrupta i och med alla omstarter) och jag kan därefter logga in på datorn utan fler bluescreens. I 30% av fallen kan dock inte windows repair köra igenom datorn helt utan jag får upp fel om att "memory could not be read/written". Startar jag om brukar windows repair dock kunna bli klar. ***Jag begriper inte varför detta fungerar då jag har kommit fram till att det är ett fel som finns redan innan windows startat upp över huvud taget, så vad windows repair gör som hjälper fattar jag inte. Kanske rensar windows repair minnet? *** Metod nummer 2 är att ta ut en av minnesmodulerna efter att första booten misslyckats och sedan starta om datorn. Då brukar jag kunna logga in utan att få någon bluescreen igen. Därefter kan jag starta om datorn en gång till och sätta tillbaka minnet. Jag kan då fortfarande logga in utan problem. (Upptäckte detta först för ett par dagar sedan.) **OBS** Fortsätter jag att köra med endast en rammodul i får jag fortfarande upp fel dagen efter, det spelar inte heller någon roll om jag byter plats på dem. Dagen därefter är det samma visa igen, exakt samma problem uppstår. Har jag däremot väl lyckats logga in efter att ha använt mig av metod 1 eller 2 och sedan startar om datorn och kör memorytest86+ från cd igen. Ja, då får jag inte upp några fel längre. Datorn är också helt stabil har jag bara lyckats logga in. Vad är det med den första booten för dagen som sabbar minna minnen så in i h*****e? Och varför funkar dem igen har jag väl lyckats logga in en gång? Jag har testat att uppdatera Biosen till den senaste, installerat om windows, uppdaterat alla drivrutiner (tror dock inte att det spelar någon roll vilka drivrutern jag har då felen är där redan innan windows startat upp över huvud taget, vilket resultatet från att köra memorytest86 direkt på morgonen påvisar) Jag har testat att köra med X.M.P profil både av och på, sätta timings manuellt, hastighet manuellt, köra på "load opitmized defaults" etc. Alla settings som finns, inget hjälper. Datordelar: GA-P55A-UD3, rev 1 2x2gb Corsair Dominator DHX 1600 mhz, 8.8.8.24, 1.65volt Windows 7, testat med windows vista också 700 watt corsair något 5850 ATI grafikkort i5 760 Har någon en aning om varför mina minnen strular som dem gör? Är det fel på dem? Är det fel på moderkortet? Är det någon inställning som är galen? Något jag kan göra? Någon som upplevt liknande problem? Antar att det är minnena som är defekta alternativt inkompatibla med moderkortet, men varför funkar dem precis som dem ska EFTER att jag faktiskt lyckats logga in. Borde jag inte få upp fel precis hela tiden? Min temporära lösning för att slippa besvären är att sätta datorn i sleep mode, men det kan jag ju inte fortsätta med i all evighet. Hoppas jag inte var allt för flummig /Cibbe
  16. Nej, den klockar inte ner sig utan håller konstant 3ghz. Stängde av den funktionen i bios samt ställde in fläkten att alltid stå på max. CPU:n verkar dock inte gå över 57-58 längre vid spelande och runt 53-55 när jag som i skrivande stund kollar på en film och kollar runt på diverse sidor. Ska eventuellt testa att sänka vcoren (eller vad det nu än heter) och se om jag kan få ner den ett par grader och fortfarande hålla datorn stabil.
  17. Hejsan, I ett försök att klämma ur lite mer prestanda ur min gamla core 2 duo E6400 bestämde jag mig för att överklocka den för ett par dagar sedan. Turligt nog hittade jag till och med en guide för precis det moderkort och cpu som jag har. Och som om inte det var nog utgick den från att man använde den kylare som kom med och kassaste/billigaste budget minnen tillgängliga. Jag följde guiden och höjde den från 2,13 till 3,06ghz och allt verkar fungera som det ska. Den körde igenom 3dmark vantage/06 utan problem och det enda jag nojar mig lite över nu är temperaturen. Enligt Real Temp (vs 3,40) ligger temperaturen på båda kärnorna mellan 55-62 grader och som mest har den varit uppe på 71c. Saken är den att Sisoft Sandra säger att den ligger på 40-48 grader och inne i BIOSen står den på 42-43. Kort och gott, vilken ska jag lita på? Eller spelar det mindre roll? 60 grader eller så är helt okej? Eventuellt kan jag sänka vcore (?), tror allt strömrelaterat står på auto i BIOSen just nu. /Cibbe
  18. Hej, Tackar för alla svar. Nej, hastigheten spelar faktiskt inte så stor roll, den jag har är egentligen nog. Utan det är endast en eventuell möjlighet att sänka min latency i spel online som lockar. Det och att det verkar nästan som om jag betalar samma pris för mitt 20/3 adsl hos bbb som de idag tar betalt för deras 60mb adsl. Ska ringa dem på måndag, sitter på jobbet nu. Ingen som har en aning om det kan tänkas finnas en skillnad i comhems bredband (som går genom kabelteve) och bbbs (adsl) när det gäller snabbhet att kontakta servrar etc. Hastigheter på ned laddningar åsido. Tror jag fick en latency på 66ms mot en server i malmö när jag körde någon bredbandskoll (bor i Kristianstad i skåne). /Cibbe EDIT: Stannar kvar hos BBB. Kunde inte hitta många positiva trådar om comhem på internet, och internet via kabeltv skulle visst vara förknippat med högre ping i spel.
  19. Har en undran gällande eventuellt byte av internetleverantör och således även hastighet. Jag har för närvarande en 20/3mb adsl uppkoppling från bredbandsbolaget och såg att för ca 50kr mer i månaden kan jag byta till deras adsl 60. Men jag har även sett att jag kan få comhems adsl xxl på 100/10 för samma pris. Det hela hänger egentligen bara på en sak. Den latency jag skulle erfara i world of warcraft, jag laddar hem filer i fullt godtagbar hastighet så den enda anledningen skulle vara att sänka min lateny. Så kort och gott skulle jag märka någon skillnad genom att gå från 20/3mb till 60/20 (tror jag det ligger på)men stanna kvar hos bredbandsbolaget. Jag har aldrig någonsin haft problem med deras nät, alltid uppe och får för nuvarande ut ca 17-18/2mb. Eller gör jag klokt i att byta till comhems 100xxl? Om inte kommer jag nog ringa och se om jag iaf kan byta hos bredbandsbolaget till deras 60mb nät *** Jag har fått för mig att comhems internet inte är samma adsl teknik som bredbandsbolaget och därför antingen kan var alldeles mycket bättre, eller mycket mycket sämre. Tackar för alla svar
  20. Mycket intressant som RN sagt, tackar för infon=) Inte riktigt bestämt mig ännu, är ytterst ambivalent och har lite svårt att göra val - brukar falla på impulsköp när jag inte orkar fundera på vadhelst det är jag funderar på längre:p GTX280 har nog försvunnit från tänkbart kort då jag nog är bättre av med 4870X2 om jag ska gå så pass högt i pris. Närmare ligger eventuellt 4870 eller ett GTX260. Och där är det lite svårare. 4870 verkar lite snabbare i de flesta spelen, men inte med så mycket - tänkbart är att GTX260 vinner på "det därandes fysikeffektgrejerna" Även om jag är skeptisk till huruvida det faktiskt kommet att stå att finnas något spel innan det är dags för ytterligare ett nytt kortköp. En sista undran för dagen. Är de dyrare korten på något vis (4000+) värda pengarna jänfört med deras syskon (2000+) i spel på en upplösning av 19x12? I synnerhet som jag har en tendens att uppgradera någon del en gång i halvåret eller så, och i regel ny dator vart annat eller vart tredje år. När man nått gränsen för vad moderkort/aggregat etc klarar av, och man som oftast måste byta inte bara en del utan de flesta ska man uppgradera något alls.
  21. SLI kapabelt moderkort funderar jag på att köpa, men det beror helt på priset. Lite av en fall i fall andan faller på sak, men som inte är särskilt troligt. Tycks mig som att om det finns ett behov av att slänga in ytterligare ett kort i datorn ör det förmodligen lika bra att köpa ett helt nytt kort istället för ett till gammalt kort. I regel har det varit tekniska inovationer, såsom DX10, som lett till ett behov av ett snabbare kort och inte ett trängade behov av mer prestanda i sig. Vore om något att man kan spara en 500 kr genom att köpa två 4870 kort och köra i crossfire istället för ett 4870X2 - men då lägger jag hellre ut en extra 500 kr för att slippa besväret att få det att fungera och köper det dyrare kortet. Samt att det förmodligen drar mer ström, ger i från sig mer ljud, och blir jobigare att sälja den dagen det är aktuellt. Och två st av de dyraste korten är knappast aktuellt=) Hade dock varit skoj. Oh, ja visst - strömräkningen blir högre... (fick reda på att jag betalt någon annan persons elräkning det senaste halvåret för ett par dagar sedan, så den är hög nog...) Får kolla vidare på alternativen. Men det verkar som att det inte kommer något nytt grafikkort (läs ny generation) inom det närmsta halvåret i alla fall? Kanske räcker med ett 4870 eller ett 260GTX för spel på högsta inställningarna på 19x12 inom den närmsta framtiden=) Brukar i regel sälja och köpa nytt en gång om året, byter ofta;) (medans sakerna fortfaande är värda något) Får eventuellt vänta tills 4850X2 kommer ut, kanske lägger sig runt 3000kr om man har tur.
  22. Funderar främst på om det kommer något nytt inom cpu:er som kommer att ersätta nuvarande toppresterare inom en snar framtid. Läste tex något om bloomfield och skulltrail, ang bloomfield skulle det visst komma senare i år men om det är btydligt snabbare än vad som finns ute nu fick jag inte fram. Å andra sidan kanske det spelar mindre roll om de nya cpu.erna är snabbare - i spel på hög upplösning kanske man inte märker av skillnande även om den är relativt markant i övrigt. Samt att det dröjer till slutet av året eller ännu mer innan cpu:erna går att köpa, och än längre innan det finns bra och buggfria moderkort/ram som stöder cpu:n - eller att premien det närmsta halvåret är vida överlägset dess faktiska värde i form av prestanda jämfört med nuvarande cpu:er Sitter på arbetet just nu så hinner inte skriva mer, men återkommer senare ikväll /c
  23. Tackar för ett ytterst utförligt svar=) Skulle ett datorköp bli av kanske det hör mer till sunt förnuft att köpa något billigare kort än grafiktillverkarnas "toppkort" och skulle behov finnas längre fram helt sonika byta ut till vadhelst jag tycker är värt pengarna. Dessvärre brukar jag inte resonera så när väl köp är i görningen, och kommer nog inte göra det denna gång heller;p Vill ha det bästa, alltid lite roligare. Angående physicX, eller vad det nu var, dyker tankar som att det bara kommer att fungera på ett fåtal titlar upp? Tycker både ati (amd) och nvida har marknadsfört nya tekonologier förr som verkar ytterst lockande - men i slutändan har inga, eller ytterst få, speltillverkar adopterat de nya tekonologierna. Ati, Nvidia - Får allt säga att något jag ahr lite delade åsikter om det är GX2 OCH X2 varianterna av grafikkorten. Antar att ati, nvidia, är snabba nuförtiden med att uppdatera, men singel kort känns mer stabilt hur som, säkrare - i vlket fall nvida verkar vara vinnaren. Satt på ett söndrigt 7950GX2 innan jag ens kom underfund med att det var sönder - köpt för 6300 och det fungerade inte ens, åtminstone under de månader jag använde windows vista där bara en kärna användes, satte jag igång båda blev det fel, fel, fel, bluescreens och trams och det gick inte att stänga av den defekta kärnan igen. På XP fungerade "nog" båda, men det blev ofta bluescreens vid start och hängningar senare. Tror jag endast haft ett grafikkort samt det nuvarande som inte slutat fungera på ett eller anant vis för mig, ett 6800GT som jag senare sålde vidare. Detta av: Geforce 2 mx, geforce 4 ti 4400, geforce 5 5900Ultra, 6800GT, 7900 (GT?) 7950gx2 Sitter på jobbet så hinner inte skriva mer, men återkommer senare ikväll / Cibbe [inlägget ändrat 2008-08-17 08:56:57 av cibbe]
  24. Nu när AMD (ATI) och nvidia båda har släppt sitt senaste grafikkort undrar jag om det finns något nytt planerat inom de kommande månaderna, halvåret, eller om det borde vara tämligen lugnt framöver? Har köpt nytt så många gånger förr bara för att se att två månader senare eller så släpper dem ett nytt kort... tänk 5900Ultra och sedan veckorna senare släpps 9700pro -.- Nu syftar jag på nya generationer av grafikkort och inte att dem släpper en "plus" modell av redan existerande kort. Undrar även om det bör väntas en GTX280GX2 (heter väl så) eller om det dröjer, läst att nvidas kort är så pass dyra att göra att det kanske inte blir av, att dem kostar 2-3ggr mer än atis gpu:er Om inte, sä är 4870X2 det bästa kortet nu? Tackar för svaren
  25. Inför ett eventuellt datorköp har ett par frågor dykt upp gällande moderkort och cpu. Jag undrar kort och gott om det finns något på horizonten som kommer vida överlägset ersätta nuvarande produkter på marknaden. Eller om tex http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=344758 Kommer vara i toppen långt framöver. Tänker mest om det kommer en helt ny typ av cpu:er snart Har inte hållit mig uppdaterad på ett tag, tackar för hjälpen
×
×
  • Skapa nytt...