Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Carl Hult

Medlem
 • Antal inlägg

  798
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Killen som skrivit denna artikel vill att Apple ska göra gemensam sak med Linuxtillverkarna. Låt höra diskussionerna nu då! http://www.lowendmac.net/musings/01/0615.html /Carl __________________________________________________ "Gud spelar inte tärning" Albert Einstein
 2. ...det är frågan. Jag har hållit mig borta från Datorkrig (och resten av IDG också för den delen) för jag har inte fått nåt fördelaktigt intryck av den senaste tidens inlägg och händelseutveckling här. MacWorlds senaste drag fick mig dock att komma ut ur idet. Betaltjänst!!!??? Vilka tror dom att dom är? Inte ens Microsoft eller IBM skulle väl komma på tanken att göra sin sida till betalsida? Vart är internet på väg och vad har hänt med dess grundtanke; att allt ska vara fritt och att ingen/inget får inskränka denna frihet? När jag ändå är i gasen, DELL hänger på repen nu. Där fick Micke för att han hjälpte Ärketönten George W Bush till makten. När nu råttorna lämnar skeppet är det väl dags att säga: Sayonara DELL! /Carl __________________________________________________ "Gud spelar inte tärning" Albert Einstein
 3. När pengar fattas tar man till reklam i popupsidor men detta gör besökarna arga så man tappar ännu fler besökare. I en värld där den blinda profiten styr är den som öppnar ögonen en farlig människa. Han har ju sett ljuset och det kommer inte från Mammon... Lite filosofiskt svammel från en luttrad IDG-besökare /Carl _________________________________________ "Gud spelar inte tärning" Albert Einstein
 4. När jag såg denna nyhet på Macnytt blev jag bestört. Hur kan man göra nåt sånt här? Det strider ju mot hela tanken med internet som en fristad från ekonomiska hänsyn. I och med att man inför betaltjänst inskränker man folks frihet att göra som man vill på internet. Det finns alldeles säkert bättre metoder för att få in pengar. Just nu är MacWorld inte bättre än de sliskiga betalporrsidorna som dykt upp och förpestar alla sökmotorer så fort man ska söka. Men det är väl som Liza Minelli sjunger i "Cabaret": Money makes the world go round!, eller AC/DC: Moneytalks. Och vad får man för det? Jo, Dire Straits: Money for nothing. /Carl _________________________________________ "Gud spelar inte tärning" Albert Einstein
 5. Och vad, om jag får fråga, har detta med datorkrig att göra? /Carl ******************************************** "Den som inte är med mig är emot mig" Julius Caesar ur serien "Asterix i Belgien"
 6. William Shatner var bra i "Hooker", en polisserie från 80-talet. Dock gjorde han misstaget att regissera en del av avsnitten och då blev det inte bra alls. Nån som sett "Battlestar Galactica"? Jag har inte gjort det och nu söker jag folk som har det. Har den gått i Sverige? /Carl ******************************************** "Den som inte är med mig är emot mig" Julius Caesar ur serien "Asterix i Belgien"
 7. Det visar också att folk i styrande position inte vet ett skvatt om det dom handhar. De är endast ute efter att tjäna pengar. Vi är tillbaka på 80-talets nivå, med yuppies och finansvalpar. Alla svänger sig med ord de inte kan hantera men ingen lyssnar på dom som kan, förrän det är för sent. Tänk om de visionärer som förutspådde hur 2000-talet skulle se ut för 70 år sen kunde vara med idag se hur lite vi egentligen har uppnått av deras visioner? Det är personlig ambition, girighet och oviljan att lära sig nåt nytt som hindrat oss från att redan tagit steget ut i rymden. Nu blev jag lite väl högtflygande där, men jag hoppas att ni allihop förstår andemeningen. Telia är bara ett av de företag som hoppat på tåget bara för att finna detta tåg fullt med passagerare som inget hellre vill än att få styra det dit DOM vill. Microsoft hoppade också på det tåget för några år sen, liksom Apple och Sun mfl. Oj, vad tåget har krängt sen dess! Kunskap är bättre än pengar. /Carl ******************************************** "Den som inte är med mig är emot mig" Julius Caesar ur serien "Asterix i Belgien"
 8. Nja, det har inte framförts nåt som kan verka vara "min dator är bättre än din"-argument utan endast en genomgång av vad som ogillas i det nya operativsystemet från MS. Så nog hör detta inlägg hemma här lika väl som i Datorkrig, anser jag iaf. /Carl ******************************************** "Den som inte är med mig är emot mig" Julius Caesar ur serien "Asterix i Belgien"
 9. Inte precis ADSL (har inget sånt trots att regeringen uttryckligen sade åt Telia att prioritera glesbygden!), men väl vanlig telefoni. Flyttning till annan adress är numera ett rent helvete. I somras kunde jag inte heller ringa för det var nån samtalsrest som låg kvar och blockerade linjen. Jag fick gå in till grannen och ringa 90200 därifrån. Tur för dom att det inte kostade nåt för då hade jag gått genom taket. På tal om dålig stil: Ericsson har som bekant haft problem på sistone med miljardförluster, massavskedanden (Lars-Magnus Ericsson vrider sig väl i sin grav nu) och chefer som slingrar sig i media mm. Ericssons lösning? Hyr in sig i Globen och har bolagsstämma där! Hmmm... /Carl ******************************************** "Den som inte är med mig är emot mig" Julius Caesar ur serien "Asterix i Belgien"
 10. 50-talet var spelprogrammens decennium, 60-talet var TV-showernas tid, på 70-talet satt alla och kollade Stenmark och Borg härja i rutan, 80-talet var MTVs gyllene decennium med Live Aid och liknande galor som höjdpunkter och på 90-talet kom diverse såpor i alla färger och former. Nu har allt detta bakats ihop i en röra som kallas dokusåpor. Beklämmande så det nästan skrämmer livet ur en. Det är Expedition Robotman, Barbaren, Big Bluff och allt vad dom heter. En term har redan myntats för dessa program plus de hemska tävlingsprogrammen som startats, "FörnedringsTV". Är våra liv så fattiga på innehåll att vi måste titta på fula ankungar i TV som bara pladdrar, super och hittar på hyss? Nä, tacka vet jag vetenskapliga dokumentärer och sport med lite roliga filmer då och då! Allt behöver inte vara Britney Spears-influerat, eller? /Carl ******************************************** "Den som inte är med mig är emot mig" Julius Caesar ur serien "Asterix i Belgien"
 11. Unik! (Inga blixtar från skyarna, än...) /Carl ******************************************** "Den som inte är med mig är emot mig" Julius Caesar ur serien "Asterix i Belgien"
 12. Du är som en journalist. Du anar sensation i nåt som endast är ett litet frö. Det romerska ordspråket "Berget är i födslovåndor, det föder en mus" är mycket passande här. Föga upphetsande artikel, skrivet av en likaledes sensationslysten man, en man som dessutom ÄR journalist. /Carl ******************************************** "Den som inte är med mig är emot mig" Julius Caesar ur serien "Asterix i Belgien"
 13. Medans jag läste den här artikeln kastade jag oroliga blickar upp mot klockan och den datumfunktion där för att se om det var 1:a april men det är fortfarande mars. Om detta blir sant är det inte roligt längre, då är hela världen fast i moralisters och egoisters grepp för alltid. Eric Blair (alias George Orwell) kommer i så fall att få rätt, inte bara med 1984 utan med Grisfarmen också. Jösses vilken artikel och vilket innehåll! Internet är inte till för företagen att tjäna pengar på. Tjäna pengar på försäljning av diverse varor är OK, men inte att ta betalt för användningen av internet. Usch!!! /Carl ******************************************** "Den som inte är med mig är emot mig" Julius Caesar ur serien "Asterix i Belgien"
 14. Jag snackar etymologi här, inte nåt tekniskt. Det finns ju inget allt-i-allo-forum längre sen sista sidan försvann så jag vänder mig hit med mitt inlägg. Det handlar alltså om var ordet Macintosh kommer ifrån. Mac- är som en del vet det gaeliska ordet för son och det finns många klaner i Skottland vars namn börjar med Mac-. Macintosh är en av dessa klaner. Oavsett om det stavas McIntosh, Macintosh, Mackintosh eller Mcintosh är det samma klan med underklaner utspridda över världen. De stod på varsin sida, dock, i det för Högländerna så förödande slaget vid Culloden 1746. Det var detta slag som ledde till att klanen Macintosh spriddes ut över världen. En av släkterna inom denna klan kom att bli en av USAs viktigaste släkter historiskt sett och från samma släkt kom den familj som odlar de äpplen som en viss Steve Jobs gillar så mycket. Denna släkt var också framstående under 1700-talet i Amerika då man var med och lade grunden till dagens stater Georgia och Arkansas. Det var lite familjehistoria, nu till själva ordet bakom Macintosh. Det går att dela upp i tre delar: Mac- som jag redan nämnt, -in- och -tosh. Ursprunget är Mac-an-toisch, vilket betyder Ledarens, hövdingens son. Mer står att läsa här: http://www.mcintoshweb.com/clanmcintosh/history.htm /Carl ******************************************** "Den som inte är med mig är emot mig" Julius Caesar ur serien "Asterix i Belgien"
 15. Carl Hult

  Firewire

  Fattar du inte vad jag skriver om? Språkvård är vad jag är ute efter. "biased" är inte nåt svenskt ord, har aldrig varit och kommer aldrig att vara. Däremot är det ett engelskt ord. Håll isär språken! Många PC-tillverkare har med FireWire för dess fördelar. Fattar du det? Du undrade ju varför du skulle vilja läsa den artikeln Staffan visade och då gav jag dig ett argument för att läsa den. Är alla argument bortslösade när man ska debattera med dig så förstår jag att nästan alla Mac- (och PC-!)användare håller sig borta från Datorkrig då det nästan är "Das Dritte Reich" här! /Carl -Ditt ljus i Windowsmörkret! ******************************************** "Den som inte är med mig är emot mig" Julius Caesar ur serien "Asterix i Belgien"
×
×
 • Skapa nytt...