Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tomas E

Medlem
 • Antal inlägg

  36
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Allt postat av Tomas E

 1. Finns det någon nytta med att ha kvar gamla windows-versioner eller är det allmänt att rekommendera att man tar bort dem? Kan tänka mig att man vill se om allt fungerar som det ska innan man gör det, men det blir ett himla jobb med detta om det bara rör sig om någon funktion som man k a n s k e stöter på vid något enstaka tillfälle. Å andra sidan vill man ju inte upptäcka att man borde låtit bli.
 2. Notifikationerna har försvunnit och vissa gamla notifikationer visas i fet stil fastän de är lästa.
 3. På vår gamla dator installerades Windows 10 automatiskt och den blev seg som tusan. Vi gick tillbaks till W8, men efter ett tag kom uppdateringarna för W10 i alla fall. Det gick inte att använda datorn om man inte uppgraderade. Hade det gått att låta bli denna uppgradering på något sätt? Det är väl bara om man har Pro-version som man kan välja att uppgradera eller inte? Det var förresten nåt med svt play eller nån sån vanlig funktion som inte fungerade med åttan om jag inte minns fel.
 4. Har fått för mig att såna här problem kan uppstå beroende på ålder av dator och liknande, alltså vilken hårdvara som sitter i den, men det är bara spekulationer. Kan det vara så?
 5. Mycket märkligt! Om jag skriver C: i sökrutan för smileys så får jag inga sökresultat. Vad det beror på vet jag inte. Om jag däremot skriver t ex : så får jag upp ett flertal förslag. Även om jag enbart skriver C så får jag upp en hel radda med förslag.
 6. Kanske ska förtydliga med en skärmdump.
 7. Då återstår bara en fråga: Hur kommer det sig att det blir en skrattsmiley när du citerar mitt inlägg och det innehåller "sekolon"?
 8. Men om de mapparna återskapas på C: så får man väl dubbletter av dem, såvida inte Windows även flyttar tillbaka filerna? Hur kan Windows klara av detta utan att krascha? Eller är mapparna bara "spökfiler" i utforskaren?
 9. Jag har tidigare flyttat min användares dokumentmapp till den andra hårddisken, D: tillsammans med Bilder, Filmer och Musik bl a. Är detta samma mapp som den jag markerat i första inlägget? I så fall så är den redan kopierad (sökväg D:\Users\Användarnamn. Jag trodde dock att de mappar som syns under "Den här datorn" är användar-oberoende eller vad man ska kalla det och ligger under C:, dvs att det finns en separat dokumentmapp för hela datorn och sen en för varje användare om man flyttat sin dokumentmapp till en annan hårddisk. Jag har dock ingen tillagd dokumentmapp vars sökväg är C:\Users\Användarnamn.
 10. Aha! Jag trodde att "Dokument" är en mapp. Men vad kallar man "Dokument" om det inte är en mapp?
 11. Jag vill lägga till dokumentmappen på C: i listan för mappar som ska säkerhetskopieras men det går inte. Jag går hit och väljer "Lägg till en mapp": Men när jag markerar dokumentmappen så finns där inga objekt. Om jag däremot högerklickar på dokumentmappen och väljer "Öppna i nytt fönster" så finns ju dokumentet där. När jag sen valt mappen så dyker "snurran" upp och sen kommer jag tillbaks till inställningarna, men mappen har inte lagts till. Beror detta på att inga objekt hittas i mappen eller beror det på något annat? Är dessa problem sammankopplade?
 12. Jag hittade den länken tidigare, men det står så här: I inställningarna står att Windows Hello inte är tillgängligt på den här enheten, dvs det har aldrig varit påslaget, men jag kunde ändå skapa en pin-kod för inloggning. Tror strulet började efter det. Jag bytte därför tillbaks till att logga in med lösenord men problemet kvarstod. Nu har jag tagit bort pin-koden istället så då får vi se om det löser sig. Lösningen för mig är i så fall tvärtom, dvs att jag istället för att stänga av Windows Hello måste stänga av pin-kod, genom att ta bort den.
 13. Mitt lösenord har inte ändrats men jag får ständigt denna upplysning. Om jag klickar för att åtgärda så kommer jag till inställningar för att aktivera Windows Hello. Det kan jag inte använda på den här datorn. Jag vill inte heller ha det aktiverat. Hur gör jag för att slippa detta meddelande?
 14. Jo jag ska bara ha en partition. Lite konstigt dock att den oallokerade partitionen var så stor som 620 MB. Det stämmer ju inte alls om man ser till hur den är uppdelad grafiskt. Den ser ju mer ut att vara runt 1/4 av det totala utrymmet. Hårddisken ska dessutom inte vara större än 500 (eller om det var 512) GB. Men det kanske har att göra med att den inte gick att läsa korrekt då den var Mac-formaterad sen tidigare.
 15. Då var det klart! Lite knökigt, men tog det lugnt och såg till att jag valt rätt skiva samt dubbelkollade övriga inställningar.
 16. Helt säker. Disk 2 försvann från listan när jag drog ur USB-kabeln från datorn och dök upp igen efter att jag kopplat in den.
 17. Ja, det stämmer! Ska prova lite senare, med Kommandotolken till att börja med.
 18. Har anslutit en extern hårddisk via USB och vill formatera den. Enligt vad jag läst mig till ska man högerklicka på den partition man vill formatera och sen välja "Formatera". Problemet är att på de delar av hårddisken jag högerklickar på som har alternativet "Formatera" i menyn så är detta alternativ nedtonat i ljusgrått. Jag kan alltså inte välja det, se skärmdumpar. Vilken av dessa delar är det som ska formateras? Eller ska jag först välja "Ny enkel volym" på den svartmarkerade delen 620 MB?
 19. Som jag trodde och befarade då. Återvinningen nästa så får de göra vad de vill med den, det finns en butik där som säljer en del av det som kommer in. Kanske får någon nytta av den, i bästa fall. 🤞
 20. Har en helt felfri 17" Sony Multiscan E250 CRT-skärm som inte använts på flera år. Frågan jag ställer mig är om det finns något intresse för en så pass gammal och tung skärm. Är det någon idé att ens lägga ut den på blocket? Å andra sidan kanske någon bildbehandlare jublar, den nya sortens skärmar återger ju inte färger på samma sätt oberoende av var man sitter i förhållande till den. Vore den inte så förbaskat tung och klumpig skulle jag spara den som reservskärm, men just nu är den bara i vägen. Det känns synd att behöva kassera helt felfria prylar.
 21. Låter ungefär som när man byter däck på bilen, och det vet jag hur man gör. Ja, problemet är löst, tänkte markera bästa lösningen men det var redan gjort. 👍
 22. Brukar aldrig dra åt dem mer än att det tar stopp och pyttelite extra, med fingrarna. De där skruvarna är ju mest för att hålla sladden i läge, vilket ju även kontakten i sig sköter till stor del.
×
×
 • Skapa nytt...