Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tomas E

Medlem
 • Antal inlägg

  76
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Allt postat av Tomas E

 1. Det verkar vara så att om man flyttar det man vill spara till en ny mapp där man lägger sina "hela" filer och sen ersätter den felande mappen med denna nya mapp så fungerar det hela vägen. Det kan däremot bli ett ganska tidsödande projekt om man har filer i flera undermappar som genererar felmeddelanden. Om man då för att snabba upp proceduren bort huvudmappen inklusive undermappar på en gång så fungerar det inte alltid. Det är då man får rensa alla kopior utom den sista.
 2. Jag fick återigen problem med två mappar som jag raderat. En av dem skulle enligt uppgift ligga på skrivbordet. Där fanns naturligtvis ingen mapp överhuvudtaget. Jag raderade därför återigen alla säkerhetskopior utom den sista, rensade felloggen och som en extra åtgärd startade jag om datorn. Sen körde jag säkerhetskopiering av filhistorik igen och nu är äntligen rutan för felmeddelanden tom!
 3. Inte mer än 48. Men däremot fanns det nåt tecken i filnamnet som inte fanns med i originalet. Det syntes som nån slags konstig symbol i loggen. Nåväl jag tror det börjar lösa sig nu. Jag bestämde mig kort efter att ha startat tråden för att rensa filhistoriken enligt inlägg nr 1. Tog idag bort mappen "Gamla Datorn HDD" och lade till mappen Användare istället. Har stängt av automatisk säkerhetskopiering bara för att jag själv vill bestämma när det ska ske. Körde nyss en säkerhetskopiering av filhistoriken och nu finns det bara 31 felaktiga händelser. Anledningen till att jag inte förstått varför vissa filer genererat felmeddelanden beror på att det inte syns några otillåtna tecken i dem när man läser sökvägen i loggen: Om jag däremot sparar samma felmeddelande som en textfil så finns det ett konstigt tecken i slutet på filnamnet: Ovan nämnda fil finns inte om jag öppnar den mapp som fel-loggen hänvisar till. Jag skulle tro att om jag flyttar de andra filerna i samma mapp till ett annat ställe och sen raderar mappen kommer även felmeddelandet att försvinna. Ska prova med det i alla fall.
 4. Här är ett annat exempel: I alternativ för säkerhetskopiering finns en mapp mapp som jag inte minns om jag tog bort eller bara döpte om, men den finns inte kvar annat än i Windows mappar för Filhistorik, så här. Säkerhetskopiera de här mapparna + Lägg till en mapp Gamla Datorn HDD D:\ Mappen "Gamla Datorn HDD" har jag raderat, alternativt döpt om till Användare. Jag har två gånger tagit bort mappen Gamla Datorn HDD från listan men den kommer ändå tillbaks varje gång jag startar säkerhetskopieringen eller om det är när den är slutförd att den finns där. Någon gång under eller efter processen läggs den till. Inför varje säkerhetskopiering är jag tvungen att ta bort mappen "Gamla Datorn HDD" från objekt som ska säkerhetskopieras med Filhistorik, fastän det alltså inte längre finns någon mapp på D:\ som heter så.
 5. Fel 2019-09-17 21:22:55 Microsoft-Windows-FileHistory-Engine 100 Ingen Filen säkerhetskopierades inte på grund av att dess fullständiga sökväg överskrider gränsen MAX_PATH eller innehåller tecken som inte stöds: D:\Användare\osv
 6. Tack! Rätt mycket info. Får ta det lite pö om pö.
 7. Nu har jag flyttat allt jag vill kopiera till ett Bibliotek och gjort en säkerhetskopiering av filhistoriken. Däremot kommer fortfarande felmeddelanden som gäller filer som jag helt raderat från hårddisken. Hur gör man för att slippa dessa och bara se de som är aktuella för den senaste kopieringen? Det verkar som om inte Windows förstår att jag tagit bort dem eller att rester av dem ligger och skräpar någonstans. Nu är dessa förvisso nere i 253 istället för runt 1500 så det går ju åt rätt håll, men som sagt, en hel drös av dem gäller filer som inte längre finns kvar. Kan det här vara lösningen?
 8. En klar fördel med att använda bibliotek som jag just upptäckt är att man slipper att de mappar som man ofta besöker läggs till i snabbåtkomst. Har tidigare fått sitta och klicka bort dem men i och med att jag nu har mina mest besökta mappar i egna bibliotek så blir det mycket mer överskådligt där.
 9. Ok. Jag tänkte att det var någon bugg eller liknande som ställde till det. Sånt vill man ju gärna veta innan man börjar organisera sina grejer hit och dit.
 10. Det förklarar varför de återskapas om jag tar bort dem. Har dessutom avinstallerat PhotoScape men varken mapparna eller biblioteken försvann.
 11. Det är för övrigt inget höjdarprogram, ser ganska tråkigt ut vad gäller gränssnittet. Kanske avinstallerar det och ser om mapparna försvinner.
 12. Har även ett bibliotek som heter Kamerabilder. Ja jisses! Inte vet jag vilka program som skulle skapat dessa mappar. Har inga bildredigeringsprogram förutom de som följer med Windows. <Jo förresten, PhotoScape kan möjligen ha skapat dem.>
 13. Då kommer nästa fundering. Hur blir det månntro om man har ett bibliotek som ser ut att ligga på C men som egentligen ligger på D (Data)? Dvs om man flyttat det till D men öppnar det från C. Om man bara väljer C till en separat hårddisk så kommer ju inte filerna att rymmas om C då innefattar en jättemapp på D. Det borde rimligen vara så att det enbart blir de fysiska enheterna som tas med, att om man inte bockar i rutan för D så tas inget innehåll från den med.
 14. Finner ingen anledning att ha en mapp som heter "Sparade bilder". Man sparar ju bilderna efter att man redigerat dem och sen har man dem i en mapp som man lämpligen själv döper till något passande. En biblioteksmapp med namnet Bilder att samla alla sina undermappar i borde räcka tycker jag. Vad är det för skillnad mellan dem?
 15. Det som krånglar till det lite är att man kan vara på två ställen och göra inställningar samtidigt. Och sen vet man inte riktigt hur dessa två metoder samarbetar eller om de gör det överhuvudtaget. Om det man ställde in i Windows inställningar stämmer överens med det man gjorde i Kontrollpanelen, när det inte alls är samma utseende och upplägg på båda ställena heller.
 16. Måste man ha Windows 10 Pro? Jag hittar ingen sån list med verktyg för biblioteket. Nu dök den upp av ren tur. Vet inte hur jag gjorde men jag ska ta reda på det.
 17. Tack! (Man tycker ju att PC-tidningen borde veta vad de pratar om).
 18. Jo så var det, att det skulle vara lättare att hålla reda på vad som är vad, samt även att om den gamla skrivs över att inte annan data på säkerhetskopian försvinner i och med det. Men det kanske är ordnat så att en ny kopiering av systemavbilden bara skriver över filer som hör till densamma och inte filer från filhistoriken? Den här bilden tyder på det i alla fall. WindowsImageBackup borde betyda Systemavbildning, och den ligger i en separat mapp. Lite konstigt är det dock att trots att säkerhetskopian tar upp 341 GB så innehåller mappen för filhistorik bara 6,49 GB, MedialD.bin 1k och de andra mapparna är tomma. Jag antar att större delen av innehållet är dolt, av säkerhetsskäl kanske... Kom under lunchen även att tänka på att jag ju faktiskt har en 256 GB SSD liggandes till ingen nytta (exakt samma storlek som Disk 0) som jag skulle kunna använda för en kopia av systemavbildningen. Det skulle ju som du säger innebära en extra säkerhet, med en separat hårddisk för denna. Ska fundera på det.
 19. Ok, då ska vi se. I så fall bör jag alltså om proceduren igen. Dvs radera och dela upp hårddisken i de storlekar jag tidigare ställt in, välja Systemavbildning och destination för denna samt ställa in att Filhistoriken sparas på den större partitionen? (Dags att gå till affären, återkommer...)
 20. Jag provade den metoden, att öppna biblioteket Bilder och dra och släppa filer från min andra hårddisk. Det tog förhållandevis lång tid att kopiera dem, så det kändes inte som om det bara blev genvägar som pekar på originalet. Om jag dessutom kikar på "Egenskaper" för en bild så står det inte att det är en genväg. Tycker det borde se ut så här istället. Lägger till: Det borde gå att skapa genvägar för mapparna och lägga dem i biblioteket Bilder, men så står det inte att man ska göra.
 21. Tack! Koll och koll, inte riktigt. Hade inte upptäckt det här alternativet. Jag tyckte inte det stämde när jag började fundera på vad som kopieras varifrån och var det läggs osv. Så jag ändrade om partitionen till en enda stor. Men vänta nu. Då måste det ha skapats dels en systemavbildning och sen även en säkerhetskopia av denna i samma veva , korrekt? (Om man gör som jag gjorde och valde säkerhetskopia av systemavbildning). Jag har hur som helst en säkerhetskopia av rubbet, kryssade i alla rutor. Sen funderade jag också på om systemavbildningen och säkerhetskopian av denna uppdateras liksom filhistoriken vid varje säkerhetskopieringstillfälle?
 22. Har gjort en liten justering. Kom på att det kunde vara bra att ha enbart säkerhetskopian av systemavbildning på en partition och filhistorik på en annan. Funkar det som jag gjort nu tro, att partitionera min 1 TB backup i två delar där den ena ska kopiera (C:) med systemavbildning och den andra ska användas för filhistorik? (1 TB är i och för sig för lite om man ska räkna det totala utrymmet, men än så länge är de inte fullproppade). Jag valde värdet 256000 på den mindre partitionen, det blev 250 GB tillgängligt men det borde räcka, väl? Annars gör jag om det igen.
×
×
 • Skapa nytt...