Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tomas E

Medlem
 • Antal inlägg

  152
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

Allt postat av Tomas E

 1. Är inte virtuellt minne mest ett minne blott numera? De flesta har väl rätt mycket installerat även i billiga modeller.
 2. Kan en SSD verkligen gå i vila? Är den inte alltid i något slags viloläge som ett minneskort i en mobiltelefon om den inte används? Min HDD upplever jag går i vila snabbare nu sen jag ställde in 10 minuter istället för "normala" 20 minuter.
 3. Alltid samma visa, texten för vissa inställningar är så liten att man inte hittar dem. Och ändå har jag förstorat texten till 120%, men det gäller nog inte kontrollpanelen.
 4. Har inte hittat något strömsparalternativ för när hårddisk 2 ska gå i vila. Går det att ställa in?
 5. Samtidigt kan man ju undra varför man svarar om ens tweets är skyddade. Ingen idé att svara då ju. Fast det är klart, man kanske har svarat och efter det ställt in sina tweets som skyddade...
 6. Vad menas med en etta vid pratbubblan på Twitter? Har klickat där men det enda jag hittar är min egen tweet. Tänkte att nån svarat men det finns inget svar.
 7. Ok, jag trodde att datorn inte var färdig att använda så att säga. 👍🏻
 8. Ibland när jag laddar en stor fil så snurrar den blå "snurran" oavbrutet och jag sitter och väntar på att det ska bli klart. Men sen om jag rör i musen så slutar den bara och jag kan börja arbeta. Vad beror detta beteende på, att den snurrar fastän den inte behöver?
 9. DEN funktionen dominerar över, åsidosätter, inställningen i kontrollpanelen. Den var avstängd. Det finns dock en skillnad mellan dessa två alternativ. Om jag aktiverar den här så blir det skuggfigurer av övriga öppna fönster, det blir det inte om funktionen är avstängd. Däremot fungerar det alltså inte som det ska med kontrollpanelen, om det nu är tänkt att fungera som beskrivs. Det är för övrigt samma sak om funktionen är påslagen i inställningar men avslagen i kontrollpanelen, då visas skrivbordet med skuggfönster även om det är avslaget i kontrollpanelen. Så länge ovan alternativ är avstängt blir det så här när jag använder kontrollpanelens inställning. Observera att när skrivbordet väl kommer fram eller åter döljs beror det på att jag vänsterklickar. Som synes blir det inga skuggfigurer av de öppna fönstren med denna metod.
 10. Tack! Ja, där nere i hörnet kan man skönja nåt väldigt svagt. Men, se nästa stycke... Det spelar ingen roll för mig vilken inställning jag väljer, dvs om jag bockar för "Aktivera skrivbordsvisning" eller inte. Jag har funktionen på samma sätt oavsett. Dvs att jag flyttar pekaren utom synhåll i nedre högra hörnet och klickar för att visa skrivbordet och klicka igen för att visa övriga öppna fönster. Jag provade även att starta om men det är samma sak då också. Övrigt, som t ex att texten blir pixlig om jag väljer bort "Utjämna kanterna på skärmteckensnitt" ändras dock direkt efter att jag klickar på "Verkställ".
 11. Kollade igenom prestanda-alternativ i avancerade systemegenskaper. Enligt ett inlägg på sweclockers ska det finnas en liten ruta i slutet av aktivitetsfältet. Hittar dock ingen sån ruta. Hur ser den ut och ska den finnas längst till vänster eller längst till höger? Har hittills bara använt mig av Windows-D för att visa skrivbordet och kände inte till denna funktion.
 12. Tror jag har löst det nu. Det verkar som om jag måste låta Chrome vara igång efter att jag första gången klickat på en länk. Då kommer jag tillbaks dit men i en ny flik. Stänger jag Chrome så måste jag stänga av datorn eller (troligtvis) i alla fall starta om för att den inte ska hamna i bakgrunden nästa gång.
 13. Om jag klickar på en länk i ett brev i appen E-post så öppnas Chrome ibland i bakgrunden och ibland kommer man direkt till appen. Vad är det som bestämmer hur Chrome öppnas? Jag trodde mig ha hittat skillnaden. Det verkade som om ifall jag stängde Chrome i krysset uppe till höger istället för att stänga fliken så öppnades det i förgrunden efter ett klick på en e-postlänk. Sen har det dock inte varit så längre utan jag måste oftast välja Chrome från aktivitetsfältet. Det blir ju en sån där grafisk effekt på Chrome-ikonen där då. Jag skulle vilja ha det så att jag slipper den extra omvägen via aktivitetsfältet utan kommer direkt till Chrome.
 14. Det är från PowerDirector, det var där jag inte hittade mappen tidigare. När felet uppstod öppnade jag även utforskaren och där låg ikonen som den skulle. Därför trodde jag att felet låg i PD, men det kanske trots allt har att göra med Windows 10 då, trots att alltså filmbiblioteket fanns i utforskaren men inte i PDs öppna-ruta vid det aktuella tillfället.
 15. Ett tillfälligt fel verkar det ha varit. Förra gången jag skulle öppna ett dokument i PowerDirector 18 så fanns inte filmbiblioteket där. Alla andra bibliotek fanns utom just filmbiblioteket. Idag finns det tillgängligt, så som sagt, det måste ha varit tillfälligt. Men vad kan sånt bero på? Eller var det nåt med Windows 10 kanske? Det här fönstret såg alltså tidigare ut så här, men utan "Filmer".
 16. Jag tröttnade också på det där. Har ställt in det så att jag förblir ostörd mellan 00.00 och 23.59.
 17. Så man kan alltså vänta i upp till ett år innan Windows 10 Home tar saken i egna händer och tvångsuppdaterar?
 18. Det syntes nog inte i själva uppdateringen. Fick för mig att jag skulle öppna Windows Defender och då var det nåt nytt med malware eller nåt liknande som man kunde aktivera. Minns inte exakt hur det såg ut, men du kan ju alltid kolla sen när du får 1909. I min nuvarande inställning finns inget sånt, efter att jag tog bort 1909.
 19. Det var samma version igår som jag laddat hem senast. Kollade upp det då jag inte lyckades installera med den installerare jag sen tidigare laddat hem. Jag avvaktar så länge då.
 20. Gick tillbaka ett steg och tog bort den valfria uppdateringen eftersom Logitech Options slutade att fungera/gick inte att ominstallera. Hur länge brukar det dröja innan buggfixar dyker upp? Det är väl inte hela världen om det bara är denna programvara som inte fungerar, men för säkerhets skull känns det bättre att vänta lite. Det kan ju finnas andra program som jag inte använt ännu som inte heller gillar 1909. Det var nåt med Windows Defender som var nytt i funktionsuppdateringen om jag inte minns helt fel. Klarar man sig utan den ett tag?
 21. Tack. Kom på det när jag hade gått och lagt mig. Testade nu innan jag gick hit och nu är det som det ska. Lite lurigt dock att knapparna inte syns annat än när man väljer anpassat. Troligen valde jag anpassat och sen kanske jag provade växla mellan ljust och mörkt i samma meny varefter jag valde mörkt. När jag sen gick tillbaks och skulle ändra stod menyvalet kvar på mörkt och förvirringen var total. Den aktuella menyn för att välja anpassat läge syns för övrigt inte på den supportsida jag hittade. Har påpekat det för dem. https://support.microsoft.com/sv-se/help/17144/windows-10-change-desktop-background
 22. Jag provade att aktivera mörkt läge för standardappar. Men nu när jag ska ändra tillbaks det så finns inte de knapparna där. Så här ska det se ut enligt Microsoft Support, och det var med största säkerhet så det såg ut innan också för min del. Nedan hur det ser det ut hos mig. Om jag längst upp byter färg till "Ljust" så blir det mesta ljust igen. Men jag får även en ljus bakgrund i aktivitetsfältet vilket jag inte vill ha. Efter att jag valde standardappläge "Mörk" så har knapparna för val av standardappläge försvunnit spårlöst. Aktivitetsfältet ser alltså ut så här nu, under förutsättning att jag ställt in på "Ljust" längst upp. Och så här vill jag ha det. Så såg det ut tidigare, innan jag bytte till mörkt läge för appar, då allting annat alltså var ljust.
 23. Nån som kan ge en mer detaljerad beskrivning av vad man ska välja efter att ha klickat på sin profilbild? Gärna den exakta sökvägen till denna inställning. Har precis laddat hem den senaste versionen av Maps.
 24. Och för den som inte är Plus-medlem kan man läsa på Microsofts supportsidor. https://support.microsoft.com/sv-se/help/4026516/windows-use-remote-assistance-to-let-someone-fix-your-pc En länk till: https://support.microsoft.com/sv-se/help/4028379/windows-10-how-to-use-remote-desktop
 25. Ok, får testa dessa metoder och se vilken som passar bäst. Kanske olika vid olika tillfällen.
×
×
 • Skapa nytt...