Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tomas E

Medlem
 • Antal inlägg

  179
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

Allt postat av Tomas E

 1. Jag skulle byta ut min interna hårddisk istället och sätta in en större.
 2. Jag ändrar tråden till "olöst", kom att tänka på följande: Om man byter hårddisk eller om den går sönder så att man måste byta, då måste man ju även installera om programvarorna. I det fallet blir ju enda lösningen att ställa om datumet.
 3. Också en intressant frågeställning! Problemet är väl att man inte vill ha fel datum mer än under den tid man installerar programmet, eftersom det kanske uppstår oönskade effekter i annat fall.
 4. Det verkar som om Outlook.live.com ligger nere. Fler som har problem?
 5. Jaha, det finns olika sorters certifikat. Det är nog inte som du beskriver i första stycket. Har aldrig tänkt på att fråga supporten men det är klart att jag kan göra det. Det är det man får fram under digitala signaturer som i så fall behöver förnyas. Även företaget självt rekommenderar den här metoden, de har i alla fall inte självmant gett mig ett nytt. Men som sagt, finns det några risker med metoden? Att andra program eller Window får knas? Det är mest det jag skulle vilja veta.
 6. Certifikatet för en programvara har gått ut, så om jag avinstallerar den för att felsöka ett problem är det inte säkert att jag kan installera den igen. Lösningen är att ställa tillbaks datorns datum till före certifikatets utgångsdatum, installera programmet och sen ställa tillbaks till rätt datum igen. Det känns lite osäkert, men det kanske är helt riskfritt? Jag antar att man måste vara offline när detta görs eller i alla fall ställa om på vilket sätt datum och tid ställs in.
 7. Aha, jag läste inte hela inlägget. Annars håller jag med om att det är otydliga formuleringar. Svårt att veta vad de menar, jag tror enda sättet är att själv testa.
 8. Som jag tolkar det så gör det det. Dvs att den senaste versionen - oavsett hur gammal den är - alltid sparas, se bilden nedan. Det som stör mig är att man inte verkar kunna ta bort alla versioner av ett dokument om man skulle vilja det utan att formatera om det media man använder som backup.
 9. M a o måste det ha skett en förändring nån gång under hösten eller så. Nåja, eftersom jag använder bibliotek och lägger allt i dem behöver jag inte lägga till några enskilda mappar längre. Det är nog i alla fall som jag trodde beträffande ämnesrubriken, att filerna inte dupliceras. Det vore ologiskt.
 10. Men jag har ju Windows 10 och jag råkade ut för samma problem och var tvungen att göra på samma sätt... Hur gör man i så fall för att ändra förinställningarna i Kontrollpanelen och så att det tydligt framgår vad som tas med där? Det verkar krävas rejäla tag med program typ registereditorn för att göra såna ändringar.
 11. Jag var lite otydlig. Jag menade att filer och mappar som man skapar själv och som inte ligger i någon av dessa ställen inte kopieras. Dvs om du t ex skapar en mapp på \D: och inte lägger till den i ett befintligt bibliotek eller skapar ett nytt som du lägger den i så kommer den inte att tas med i filhistoriken. Det är ju som synes bara filer från Bibliotek, Skrivbord, Kontakter och Favoriter som kopieras. Det kallas säkerhetskopia av systemavbildning. Det tycker jag också låter som ett konstigt uttryck men så står det i kontrollpanelen. Det låter som att man gör en kopia av kopian så att säga. Det är inte min erfarenhet om jag minns rätt. Jag har bestämt för mig att jag lade till enskilda mappar i inställningarna, men sen när jag skulle leta efter nåt i det här fönstret så hittade jag inte de mappar jag lagt till, trots att de syntes i inställningarna. Efter att jag t ex skapat ett bibliotek som heter Program och lagt FreeOffice i detta så fick jag med det till filhistoriken då det inte låg i den vanliga programmappen på \C: utan på \D: . Se även det jag skrev ovanför till ChristerE om detta. Det verkar som om Kontrollpanelen är överordnad Inställningar i det här fallet, och i andra fall också har jag för mig. Har även för mig att filer som ligger i mappar på \C: automatiskt kopplas till något av Windows egna bibliotek och att det är därför som filer och mappar man skapar på den skivan alltid tas med i filhistoriken.
 12. Filhistoriken säkerhetskopierar inte filer och mappar om de inte tillhör ett bibliotek. Du tänker inte på när man gör en säkerhetskopia av systemavbilningen?
 13. Jo det är så jag menar, att det borde vara möjligt att ha samma mappar/filer i olika bibliotek utan att de för den skull blir duplicerade till filhistoriken när den börjar leta efter bibliotek att kopiera. Dvs så att man inte - även om man bara har en kopia av en fil på hårddisken - får lika många kopior av filen i säkerhetskopian som man har bibliotek i vilka den specifika filen syns i. Får kolla länkarna sen...
 14. Upptäckte att jag har ett antal mappar som ligger i flera bibliotek. Dupliceras dessa i filhistoriken, dvs blir det dubbletter? Tror inte att det är så, men hur förhåller det sig egentligen?
 15. Om inte alltid så i alla fall nästan alltid så skapas en snapin-modul när jag ska kolla listan över felmeddelanden vid säkerhetskopiering. Vad en snapin-modul?
 16. Jag rensade listan och vid nästa säkerhetskopiering fanns de inte där. Lika bra att göra som du förslog @Cecilia, ignorera felmeddelandet.
 17. I så fall är det ju helt vilseledande att annonsera dessa varningsmeddelanden och en uppmaning att ta bort referenspunkterna om man vill kunna säkerhetskopiera sina filer. Är inte det här en så pass allvarlig Windowsbugg att den borde åtgärdas snarast?
 18. Ok, har jag fått det rätt nu... Dessa genvägar är alltså det som är referenspunkterna. Om jag alltså tar bort dem så hittar Windows de mappar som är mål för referenspunkterna och kan därmed säkerhetskopiera dem?
 19. Är målmapparna för dessa genvägar m a o mest troligt tomma? Dvs mapparna som jag inte har åtkomst till enligt felmeddelandet.
 20. Men nu blir det lite snurrigare. När jag klickar på någon av genvägarna så får jag detta meddelande. Vilka mappar är det som genvägarna nedan refererar till? Vet man inte det så blir det ju omöjligt att veta vilka mappar och filer som inte säkerhetskopieras. Och frågan hur man tar bort en referenspunkt återstår fortfarande. Varför ska jag bara strunta i felmeddelandet? Hur vet man att allt som ska säkerhetskopieras är säkerhetskopierat? Hoppas jag inte är alltför besvärlig nu.
 21. Ok, nu har jag hittat det. Jag letade efter "Visa operativsystemfiler" i första hand och inte efter "Dölj skyddade...", visste ju inte vad det hette.
 22. Visa dolda filer är sen tidigare påslaget. Innefattar det även operativsystemfiler? I annat fall vet jag inte var jag ställer in så att även dessa visas. Och i annat fall förstår jag inte varför jag inte kan se mapparna.
 23. Jag har ingen mapp som heter Mina videoklipp på den platsen. Jag har heller ingen av de andra mapparna Min musik eller Mina bilder där. Om de skapas automatiskt av Windows kan det hända att jag tagit bort dem för länge sen eftersom jag organiserat om allt i bibliotek. Det som är märkligt är att dessa meddelanden verkar ha dykt upp den senaste tiden. De borde har funnits där redan från början. Det finns totalt sex varningar, tre av dem refererar till mappar med de engelska namnen och de andra tre till de svenska motsvarigheterna. Men då verkar det än mer logiskt att strunta i dessa felmeddelanden.
×
×
 • Skapa nytt...