Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tomas E

Medlem
 • Antal inlägg

  35
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Tomas E vann dagen: 14 Maj

Tomas E hade det mest gillade innehållet!

Om Tomas E

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Notifikationerna har försvunnit och vissa gamla notifikationer visas i fet stil fastän de är lästa.
 2. På vår gamla dator installerades Windows 10 automatiskt och den blev seg som tusan. Vi gick tillbaks till W8, men efter ett tag kom uppdateringarna för W10 i alla fall. Det gick inte att använda datorn om man inte uppgraderade. Hade det gått att låta bli denna uppgradering på något sätt? Det är väl bara om man har Pro-version som man kan välja att uppgradera eller inte? Det var förresten nåt med svt play eller nån sån vanlig funktion som inte fungerade med åttan om jag inte minns fel.
 3. Har fått för mig att såna här problem kan uppstå beroende på ålder av dator och liknande, alltså vilken hårdvara som sitter i den, men det är bara spekulationer. Kan det vara så?
 4. Mycket märkligt! Om jag skriver C: i sökrutan för smileys så får jag inga sökresultat. Vad det beror på vet jag inte. Om jag däremot skriver t ex : så får jag upp ett flertal förslag. Även om jag enbart skriver C så får jag upp en hel radda med förslag.
 5. Kanske ska förtydliga med en skärmdump.
 6. Då återstår bara en fråga: Hur kommer det sig att det blir en skrattsmiley när du citerar mitt inlägg och det innehåller "sekolon"?
 7. Men om de mapparna återskapas på C: så får man väl dubbletter av dem, såvida inte Windows även flyttar tillbaka filerna? Hur kan Windows klara av detta utan att krascha? Eller är mapparna bara "spökfiler" i utforskaren?
 8. Jag har tidigare flyttat min användares dokumentmapp till den andra hårddisken, D: tillsammans med Bilder, Filmer och Musik bl a. Är detta samma mapp som den jag markerat i första inlägget? I så fall så är den redan kopierad (sökväg D:\Users\Användarnamn. Jag trodde dock att de mappar som syns under "Den här datorn" är användar-oberoende eller vad man ska kalla det och ligger under C:, dvs att det finns en separat dokumentmapp för hela datorn och sen en för varje användare om man flyttat sin dokumentmapp till en annan hårddisk. Jag har dock ingen tillagd dokumentmapp vars sökväg är C:\Users\Användarnamn.
 9. Aha! Jag trodde att "Dokument" är en mapp. Men vad kallar man "Dokument" om det inte är en mapp?
 10. Jag vill lägga till dokumentmappen på C: i listan för mappar som ska säkerhetskopieras men det går inte. Jag går hit och väljer "Lägg till en mapp": Men när jag markerar dokumentmappen så finns där inga objekt. Om jag däremot högerklickar på dokumentmappen och väljer "Öppna i nytt fönster" så finns ju dokumentet där. När jag sen valt mappen så dyker "snurran" upp och sen kommer jag tillbaks till inställningarna, men mappen har inte lagts till. Beror detta på att inga objekt hittas i mappen eller beror det på något annat? Är dessa problem sammankopplade?
 11. Jag hittade den länken tidigare, men det står så här: I inställningarna står att Windows Hello inte är tillgängligt på den här enheten, dvs det har aldrig varit påslaget, men jag kunde ändå skapa en pin-kod för inloggning. Tror strulet började efter det. Jag bytte därför tillbaks till att logga in med lösenord men problemet kvarstod. Nu har jag tagit bort pin-koden istället så då får vi se om det löser sig. Lösningen för mig är i så fall tvärtom, dvs att jag istället för att stänga av Windows Hello måste stänga av pin-kod, genom att ta bort den.
 12. Mitt lösenord har inte ändrats men jag får ständigt denna upplysning. Om jag klickar för att åtgärda så kommer jag till inställningar för att aktivera Windows Hello. Det kan jag inte använda på den här datorn. Jag vill inte heller ha det aktiverat. Hur gör jag för att slippa detta meddelande?
 13. Jo jag ska bara ha en partition. Lite konstigt dock att den oallokerade partitionen var så stor som 620 MB. Det stämmer ju inte alls om man ser till hur den är uppdelad grafiskt. Den ser ju mer ut att vara runt 1/4 av det totala utrymmet. Hårddisken ska dessutom inte vara större än 500 (eller om det var 512) GB. Men det kanske har att göra med att den inte gick att läsa korrekt då den var Mac-formaterad sen tidigare.
×
×
 • Skapa nytt...