Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tomas E

Medlem
 • Antal inlägg

  339
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  4

Tomas E vann dagen: 6 februari

Tomas E hade det mest gillade innehållet!

Om Tomas E

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Min dator
  Lenovo Legion T530 Tower

Senaste profilbesöken

3 271 profilvisningar
 1. Exakt var klickar du? Jag har som sagt prova klicka på en där bilden med penna och papper bl. Glöm vad jag skrev, jag har hittat det. Det var för långt borta från mitt synfält.
 2. Det där gäller Outlook 365. Jag menar outlook.live.com, dvs där man på webben hanterar sin e-post. Det står visserligen inte i rubriken men jag skrev det i inlägget, ber om ursäkt för det.
 3. I Outlook.live.com finns en funktion för att skapa påminnelser. När jag sen klickat Prova kommer jag till samma ställe som om man klickar på Anteckningar i vänstra kolumnen. Har klickat på allt som är synligt i nedanstående bild utan resultat. Var är knappen man ska "trycka" på?
 4. Kan man installera den även om man inte först har installerat den uppdatering som tråden handlar om? Lägger till: Har pausat uppdateringarna i väntan på eventuella fixar pga denna diskussion.
 5. Det jag fetat innefattar väl alla versioner av windows 10, version 1909 alla utgåvor, som jag läser det. Nu har den dykt upp hos mig igen, har 1909 home, ingen serverversion.
 6. Japp! Nu har jag upptäckt en funktion som inte fungerar. Om jag t ex vill besöka supportsidorna för PowerDirector via menyer i det programmet, så får jag ett felmeddelande som säger att jag först måste installera en webbläsare. Jag kryssade därför i rutan för IE 11, som jag tidigare kryssat ur enligt instruktionerna i länken som @fjed hade postat, och startade om datorn. Nu går det bra att använda PDs hjälpfunktioner och annat i det programmet. Nope, se ovan.
 7. Va??? Nu har den försvunnit från uppdatering och säkerhet! Är det nåt vajsing med den så att man valt att dra tillbaks den?
 8. @Pentti H Jag har samma uppdatering tillgänglig. Ska göra en backup av disk O först och sen kör jag uppdateringen. Återkommer med info om hur det gick, förhoppningsvis under dagen.
 9. Om nån skulle känna till ett kortkommando så måste det väl vara en som är beroende.
 10. Ibland händer det att man klickar på fel ikon i aktivitetsfältet. Jag undrar därför om det går att avbryta uppstarten av ett program under tiden som det håller på att starta, med hjälp av någon tangent eller kombination av tangenter.
 11. Har slutat använda filhistoriken så det är inte aktuellt längre.
 12. Det skapades en fil med namnet Photothumb i samband med att jag sparade bilden första gången jag redigerat och då fick jag inte ovanstående meddelande. Den filen brukar försvinna om man stänger mappen och öppnar den igen, som jag minns det i alla fall. Den gjorde inte det så jag lade den i papperskorgen. Är det därför jag fick meddelandet kanske?
 13. Den här rutan dök upp när jag skulle spara en bild efter att ha redigerat den i programmet Foton. Varför?
 14. Vet inte varifrån de hämtat bilden i första inlägget, inte ser det ut att vara från WSCC i alla fall. Reklamtrick som vanligt? Nedan är bilder från KLS SOFTs hemsida. Betydligt mer sparsmakat och enkelt/rörigt gränssnitt.
 15. Angående onödiga program så gäller det nog inte bara Windows. De tar inte så mycket plats enligt min mening att jag anser det värt besväret att varje gång leta upp dem och avinstallera. Eftersom jag inte kan något om programmering eller har djupare kunskap om hur Windows fungerar, så vill jag inte göra nåt som leder till behov av ominstallation. Att klicka ur "spyware-alternativ" är dock inte så svårt. När jag precis köpt min dator valde jag bort det allt som hade med insamling av känsliga data att göra. T ex det där med att de vill registrera ens tangentbordsaktivitet - eller hur de nu uttryckte det - är kränkande. Till en början var jag rätt förbannad över dessa funktioner, men eftersom det gick att välja bort dem så känns det bättre. Men det är klart, att meddelanden som "om du väljer bort det här alternativet är det inte säkert att datorn fungerar som den ska" skrämmer många, inklusive mig själv, till att låta vissa funktioner vara påslagna. I efterhand har jag tagit reda på mer om vad man kan stänga av och inte. Det är väl så man får göra helt enkelt. Jag skulle tro att Windows backar om det där med att ta bort lokala konton. Det har läckt ut, och det blir ramaskri om det genomförs, och kanske till och med visar sig bryta mot internationella lagar om integritet. Vi får se som sagt, men jag har en känsla av det inte går rent juridiskt. Jag tror att definitionen av Spyware är, att det utan ens vetskap installeras ett program, som utan ens vetskap spionerar på vad man gör. Eftersom MS är transparenta med att funktionerna finns så kan man nog inte i juridisk mening kalla det så, men jag förstår ditt resonemang.
×
×
 • Skapa nytt...