Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tomas E

Medlem
 • Antal inlägg

  136
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

Tomas E vann dagen: 17 oktober

Tomas E hade det mest gillade innehållet!

Om Tomas E

 • Medlemstitel
  Aktiv
 1. Så man kan alltså vänta i upp till ett år innan Windows 10 Home tar saken i egna händer och tvångsuppdaterar?
 2. Det syntes nog inte i själva uppdateringen. Fick för mig att jag skulle öppna Windows Defender och då var det nåt nytt med malware eller nåt liknande som man kunde aktivera. Minns inte exakt hur det såg ut, men du kan ju alltid kolla sen när du får 1909. I min nuvarande inställning finns inget sånt, efter att jag tog bort 1909.
 3. Det var samma version igår som jag laddat hem senast. Kollade upp det då jag inte lyckades installera med den installerare jag sen tidigare laddat hem. Jag avvaktar så länge då.
 4. Gick tillbaka ett steg och tog bort den valfria uppdateringen eftersom Logitech Options slutade att fungera/gick inte att ominstallera. Hur länge brukar det dröja innan buggfixar dyker upp? Det är väl inte hela världen om det bara är denna programvara som inte fungerar, men för säkerhets skull känns det bättre att vänta lite. Det kan ju finnas andra program som jag inte använt ännu som inte heller gillar 1909. Det var nåt med Windows Defender som var nytt i funktionsuppdateringen om jag inte minns helt fel. Klarar man sig utan den ett tag?
 5. Tack. Kom på det när jag hade gått och lagt mig. Testade nu innan jag gick hit och nu är det som det ska. Lite lurigt dock att knapparna inte syns annat än när man väljer anpassat. Troligen valde jag anpassat och sen kanske jag provade växla mellan ljust och mörkt i samma meny varefter jag valde mörkt. När jag sen gick tillbaks och skulle ändra stod menyvalet kvar på mörkt och förvirringen var total. Den aktuella menyn för att välja anpassat läge syns för övrigt inte på den supportsida jag hittade. Har påpekat det för dem. https://support.microsoft.com/sv-se/help/17144/windows-10-change-desktop-background
 6. Jag provade att aktivera mörkt läge för standardappar. Men nu när jag ska ändra tillbaks det så finns inte de knapparna där. Så här ska det se ut enligt Microsoft Support, och det var med största säkerhet så det såg ut innan också för min del. Nedan hur det ser det ut hos mig. Om jag längst upp byter färg till "Ljust" så blir det mesta ljust igen. Men jag får även en ljus bakgrund i aktivitetsfältet vilket jag inte vill ha. Efter att jag valde standardappläge "Mörk" så har knapparna för val av standardappläge försvunnit spårlöst. Aktivitetsfältet ser alltså ut så här nu, under förutsättning att jag ställt in på "Ljust" längst upp. Och så här vill jag ha det. Så såg det ut tidigare, innan jag bytte till mörkt läge för appar, då allting annat alltså var ljust.
 7. Nån som kan ge en mer detaljerad beskrivning av vad man ska välja efter att ha klickat på sin profilbild? Gärna den exakta sökvägen till denna inställning. Har precis laddat hem den senaste versionen av Maps.
 8. Och för den som inte är Plus-medlem kan man läsa på Microsofts supportsidor. https://support.microsoft.com/sv-se/help/4026516/windows-use-remote-assistance-to-let-someone-fix-your-pc En länk till: https://support.microsoft.com/sv-se/help/4028379/windows-10-how-to-use-remote-desktop
 9. Ok, får testa dessa metoder och se vilken som passar bäst. Kanske olika vid olika tillfällen.
 10. Om jag citerar två inlägg och sen byter plats på citaten så kan jag inte lägga till text under det sista citatet. Efter att ha flyttat mitt eget citat i nedanstående bild nedanför Cecilias citat så kunde jag inte lägga till mer text efter mitt eget citat. Hur jag än försökte att klicka vid de röda markeringarna, precis efter citatet på samma rad samt under citatet så stannade markören däruppe (inringad i rött). Det enda som gick att göra var att skapa mer plats mellan citaten. Min teori är att det behövs mer utrymme efter sista citatet för att det ska fungera, att marginalen under och till höger är för liten, för smal. Vet inte om detsamma gäller även om man inte byter plats på citaten, men det kan ju de som kodar sidan lätt kolla upp.
 11. Nej, dialogrutan var bara ett exempel. Eftersom jag gör nya systemavbildningar lite då och då får jag alltid upp den där rutan efteråt, men de förekommer ju även i andra sammanhang.
 12. Tror att man måste använda registereditorn för detta. T ex så här. Svårt dock att veta var man ska leta, det verkar vara tvunget att återställa varje enskild dialogruta för sig. Inte lätt att komma ihåg i vilka rutor man kryssat i det här alternativet och inte.
 13. Nu börjar jag få kläm på det, man får testa lite olika och se vad som ändras eller om det inte ändras. Nu har jag både och (notifikation + e-post). Får se hur det faller ut då.
×
×
 • Skapa nytt...