Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Grön Prick

Medlem
 • Antal inlägg

  109
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Grön Prick

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1973-02-05

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://

Profil

 • Ort
  Örebro
 1. Ok, tack för länken. Det verkar vara precis som ni säger. Ser bra ut när jag kollar på filmen från en DVD. Men varför är linjen där överhuvudtaget?
 2. Har testat att bränna på DVD och kolla på TV och det är precis som du säger. Linjen försvinner utanför synlig bild. Vad bra Men man blir ju lite nyfiken på varför linjen behöver vara där överhuvudtaget. Har det med min kamera att göra, eller kanske TV/Videokortet? Blir det alltid en linje längst ner när man digitaliserar analog video?
 3. Ok, men den syns när jag tittar på mpeg-filen... Menar du att den egentligen finns när jag kör genom TVn också, men att den inte syns för att den ligger utanför synlig bild?
 4. Jag har påbörjat det stora projektet att föra över alla mina hemvideos från Hi8-kamera till datorn. Använder mig av Pinnacle Studio 11 för att digitalisera den analoga videon. Det fungerar bra att få ner filmen till mpeg2-format på datorn. Men kvaliteten på filmen blir inte den bästa då det skapas en flimrande horisontell linje längst ner. Har inte en aning om vad detta kan bero på. Vet bara att den måste bort När jag kör videokameran via TVn finns ingen linje, bara när jag kör den i datorn. Har ett TV/Videokort och använder överföring via S-video. När jag kör in TV-signalen i Pinnacle blir bilden bra, men alltså inte bilden från kameran. Någon?
 5. Ok, får se om det finns någon Spring-expert här då Vi håller på och springifierar en gammal webbplats byggd med javabeans och jsp. Tidigare har vi haft en fil som heter typ constants.jsp med vanliga variabeler som inkluderats i alla jsp-filer och på det sättet underlätta ändringar på siten. Hur gör jag i Spring? Tycker det borde finnas något smart sätt att lagra "globala" variabler på ett ställe i contexten som man sedan kan komma överallt (jsp-sidor, servlets, javabeans). Svar med exempel får guldstjärna i kanten
 6. Hur gör man för att delegera den rättigheter?
 7. Jag vill lägga till en dator i domänen. Ansluta en dator...
 8. Njae...det är nog jag som är otydlig. Jag vill inte göra det möjligt för flera användare att installera office på sina klienter. Jag vill installera en gång på servern och sen vill jag göra det möjligt för flera användare att logga in lokalt på servern och använda Office där.
 9. Testat nu. Får bara färre val och inget som rör användare lokalt på servern. Vet ju att detta fungerar på vanliga Windows 2000. Måste vara en begränsning i 2000 server.
 10. Hmm...ok, men det funkar inte för mig. Bara administrators kan ansluta. Finns det då kanske någon inställning som styr detta?
 11. Vilka förinstallerade användare och/eller grupper har rätt att joina en domän på win 2003 server? Är det bara administrator eller finns det någon annan som inte har fullständiga rättigheter som getts rätten att göra detta?
 12. Nej, någon sådan fråga dyker aldrig upp. Provade att installera om inloggad med en annan profil. Nu funkar det att använda Office med den profilen samt om man är inloggad som admin. Men inte som någon annan. Hmm...
 13. Har installerat Office 2000 på en burk med Win 2000 Server. Upptäcker då att jag inte kan använda office-programmen inloggad med någon annan profil än den jag använde vid installationen. Får upp ett meddelande om att det inte går att öppna pga något problem vid installationen. Någon som känner till problemet och kanske har en lösning?
 14. Tack! Jag hade redan gjort ett tillägg i hosts-filen, men tänkte fel. Hade bara angett ett alias mot IP-adressen som jag sedan använde i Outlook-inställningarna. Men då gjorde den såklart ett uppslag mot domänen ändå. Hjärnsläpp... Klart att om jag i hosts-filen parar ihop domännamnet med den interna IP-adressen så sperlar det ju ingen roll om den envisas med att slå upp domänen. Den går alltid mot rätt IP-adress. Tror det fungerar bättre nu
 15. Kör sedan länge Outlook 2000 på klienter i ett nätverk. Klienterna ansluter till mailkonton på en extern Exchange server via en VPN-tunnel. För att ansluta till servern anger vi alltså en intern IP-adress. Nu har jag installerat Office 2003 på en klient, men får då problem med att koppla upp mot mailkontot. Jag anger uppgifterna som tidigare, men det måste vara någon skillnad där på 2000 och 2003. En teori jag har är att Outlook 2003 automatiskt gör en upplsagning av IP-adressen och tvingar in serverns domännamn i inställningarna. Detta gör ju att Outlook försöker koppla upp sig externt utanför VPN-tunneln. Om detta är problemet, hur gör jag för att tvinga Outlook att acceptera en IP-address i namnet för Exchange servern?
×
×
 • Skapa nytt...