Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Sylvania

Medlem
 • Antal inlägg

  21
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Sylvania

  n558.sys

  Jag har sedan en tid en utmärkt Navigon-GPS, som jag hittills uppdaterat regelbundet med nya kartor från datorn via en USB-port. Men när jag nu försöker, får jag ett felmeddelande när jag ansluter GPS-en till datorn: "Filen n558.sys på Driver Disk behövs". Jag hittar ingen sådan fil, har jag haft någon har jag i alla fall varit lyckligt omedveten om det. Det finns en sajt www.sysfiles-download.com/sysindex/N558.sys.html, men tydligen finns det en bugg, för när jag laddar ner filen får jag en genväg till ett helt annat område. Någon, som kan tipsa mej om ett bättre sätt att få tag på filen, eller kanske rentav kan mejla en till mej.
 2. "Alla" måste nu byta OS från XP till något modernare. Då är många villrådiga i valet mellan 7 och 8.1. Tydligen är gränssnittet i 8.1 trots reträtten från 8 ganska olikt XP:s, medan gränssnittet i 7 visar mindre olikheter. PC för Alla presenterade nyligen statistik som visar att de flesta väljer 7 som ersättning för XP. Vilka är de väsentligaste faktorerna att ta hänsyn till i valet mellan 7 och 8.1?
 3. Jag hade ett redigeringsprogram som fixade detta, men som inte kom med vid senaste datorbytet. Jag minns inte namnet, möjligen var det ett Nero-program. Någon som kan hjälpa mej att hitta ett bra bildredigeringsprogram, som medger enkel inläggning av text i jpg-bilder?
 4. Det finns en hel del program för att byta namn på en räcka filer. Jag har ett par, men det bästa i genren var ett program, som jag tror att jag hämtat från en PfA-CD, men som jag gjort av med. Någon som minns på vilken CD det fanns ett sådant program??
 5. Jag har tidigare laddat ner ett hjälpprogram till XP, som bl a innehöll ett program för att ändra bildstorleken. Med hjälp av detta kunde jag i "Visningsprogram för bilder och fax" högerklicka på visad bild och få fram ett kommando "Resize", där jag kunde välja ett antal olika bildstorlekar. Programmet har försvunnit och jag hittar det inte på Microsofts nedladdningssidor. Någon som kommer ihåg vad det heter och varifrån jag kan ladda ner det igen?
 6. Jag har för mig att jag läste in rubr program från en PC-för-alla-CD. Någon som minns i vilket/vilka nummer programmet fanns?
 7. Mitt XP påstår att admistratören (d v s jag själv)avaktiverat Aktivitetshanteraren, så det får jag väl tro på. Nu vill jag dock sätta fart på den igen, men jag minns inte var den finns. Kan någon hjälpa mig. Datorn hängde sig nyligen, och då fungerar inte ctrl-alt-delete utan jag måste dra i nödbromsen.
 8. Jag har Windows XP home. Hur startar jag dos innan mitt Windows går igång när jag slår på datorn?
 9. En mapp med ovanstående namn dyker regelbundet upp i Mina Dokument. Jag flyttar lika regelbundet mappen till papperskorgen, men det hjälper tydligen inte. Hur blir jag av med mappen DEFINITIVT.
 10. Tack Helren för snabbt svar. Det funkade dessutom! Jag tänkte ge mer än ett poäng, men det gick visst inte.
 11. Tidigare fick jag ständigt upp frågan "Vill du att Windows skall spara användarnamn och lösenord" när jag skulle logga in på olika ställen. Det var irriterande, så jag tog bort frågan. Nu vill jag av någon anledning ha tillbaks frågan tillfälligt, men jag hittar den inte. Någon som har bättre minne?
 12. Tack igen Max12 för intressant inlägg! Visst tar TIF-bilder stor plats. Jag har ett svagt minne av att ha läst om ett program, som kan konvertera en massa bilder i taget mellan olika filformat. Något Du känner till? Vad har Du för DVD-läsare till TVn?
 13. Tack Max12! När jag skannar dia (jag har Ulead Photo Express, mkt bra)har jag skapat bilder i TIF, vilket ju ger jättefint resultat på datorskärmen. Frågan är dock om detta format funkar på en DVD-läsare till TVn?? Jag måste kanske välja JPEG, liksom när jag överför bilder från kameran till datorn?
 14. Vilket bildformat skall jag välja när jag skannar mina gamla dia för att få bäst kvalité när jag bränner bilderna på DVD för att visa på TV-skärmen med en vanlig DVD-spelare.
×
×
 • Skapa nytt...