Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mad Man

Medlem
 • Antal inlägg

  249
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Allt postat av Mad Man

 1. Problemet löste sig. Eller snarare det flyttade på sig till ett annat område. När jag körde diagnoserna så kopplade jag bort de bärbara hårddiskarna jag hade. Och efteråt funkade allt som det skulle och datorn var snabb som den skulle vara. Till jag märkte att dessa hårddiskar var bortkopplade och när jag kopplade tillbaka den ena av dom, så blev datorn så där seg igen. Så något är fel på den hårddisken. Så nu har jag ett nytt problem att felsöka.
 2. Som jag uppfattar det så körde HP programmet båda diskarna.
 3. C är installerad på ssd disk från Sandisk. Sen sitter det en hårdisk från Toshiba (dt01aca100). Jag har tveksam till att det skulle till att det skulle ha något med värme att göra; datorn är ju så seg redan direkt vid inloggning.
 4. Jag har nu kört det stora testet i HP PC Hardware Diagnostics och inga fel hittas. Men datorn är lika seg som tidigare.
 5. Tex så tar det ett par minuter att öppna, söka igenom och ta bort filer ur papperskorgen. Skall jag stänga av datorn, så kan jag inte göra det genom att klicka på Windows knappen, utan jag får först logga ur och sedan stänga av. Och själva nedstängningen tar lång tid. Är jag för snabb på att stänga ned bildhanteraren (tex ACDSee), efter att jag öppnat den, så hänger sig hela programmet. Jag trodde först att detta hade samma felorsak som mitt tidigare problem med Onedrive, men då det problemet har löst så kvarstår ovan nämnda fel, så tydligen är det en annan felorsak.
 6. Fick svar på ett Microsoft forum där lösningen gick ut på att starta om datorn 5 gånger och sedan kunde man ta bort foldern. Och det funkade. Dessvärre löste inte det de andra problem som jag trodde var kopplade till samma sak, nämligen att det flera minuter att öppna papperskorgen och att vissa program hänger sig hela tiden.
 7. Foldern finns kvar även efter att Ondrive har synkat klart. En intressant detalj; om jag kollar storleken på den foldern så är den större än hela disken dom den ligger på...
 8. Hej, Jag har mina onedrive grejer på D:\user, där de flesta grejerna inte sparas lokalt, men idag upptäckte jag att hela mitt onedrive innehåll, även det som enbart skall finnas i molnet, hade sparats lokalt på C under namnet C:\user\TEMP.DESKTOP-H6J5T4M. Efter att ha läst lite om det så verkar det vara så att ett temporär profil har skapats på min dator. Men mina sympton stämmer inte helt överens med det beskrivs ute på nätet. Dels så innehåller denna temporära folder enbart mina onedrive grejer, inte annat och dels så får jag inga som helst besked att jag har loggat in på en temporär profil. Jag kan inte ta bort den temporära mappen, utan får ett felmeddelande "0x8007018b Åtkomst till molnfilen nekas". Jag har även testat att ominstallera onedrive, men det gör ingen skillnad. Hoppas att någon kan hjälpa mig.
 9. Tyvärr så spelar det ingen roll om bocken för "Spara utrymme och ladda ned filer när du använder dem" är förkryssad eller inte. Dessutom känns det mer logiskt att ha den förkyssad, för det är väl först då som filen verkligen sparas på hårddisken? Jag har dock kommit på ett work-around, som egentligen inte löser orsaken till varför det inte går att ta bort filer, men som ändå faktisk tar bort dom. 1)Avmarkera ovan nämnda kryssruta. 2) Välj filen som skall tas bort, högerklicka och välj "Frigör utrymme" 3) Ta bort filen 4)Markera ovan nämnda kryssruta. Det får väl duga i brist på annat.
 10. Jag resetade Onedrive enligt info i en av länkarna. Efter det så var det bra "Behandlar 6 förändringar" kvar. Jag lyckades hitta alla dessa 6 filer och kunde ta bort dom med dos-prompten, så nu verkar OndDrive appen vara nöjd. Men grundproblemet kvarstår; jag kan inte ta bort filer genom utforskaren.
 11. I de fall jag lyckats ta bort filer så är det via dos-prompten. Vad jag dock märkte nyss var att i vissa fall, dock inte alla, så kan man ta bort filer en och en, men inte när man har markerat flera. Tar jag bort filerna via onedrives websida så försvinner bara filen "online", så att säga, den finns kvar på hårddisken. Det är lika olika mappar. I de fall jag inte kan ta bort filerna, ens med dos-promten, då dyker sagda fil upp när jag kör dir, men när jag skall deleta filen så säger promten att filen inte finns. En sak som säkert har med det hela att göra är att OneDriven hela tiden, timme in och timme ut säger att "Behandlar 38 förändringar". I de mån jag lyckats ta bort en fil, så dyker den infon upp där också, men texten "Behandlar 38 förändringar" kvarstår.
 12. Hej, Idag sprang jag på ett problem som har gjort mig konfunderat, jag kan nämligen inte ta bort filer på hårddisken som synkas mot OneDrive. Följande grejer har jag gjort utan att det blev bättre. Stänga av OneDrive och sedan försöka ta bort fil=>Funkade inte Välja bort foldrar som skall synkas och sedan försöka ta bort fil.=Funkar inte Stänga av internet och sedan försöka ta bort fil=> Funkar inte. Det skumma är om jag loggar in på Onedrive via en webbläsare och tar bort en fil där, så så försvinner den, men filen ligger ändå kvar på hårddisken. Så något skumt synkroniseringsproblem är det, fast det borde inte vara orsaken till att jag inte kan ta bort filen från hårddisken. Och för att röra till det ytterligare, så kan jag, via dos-promten ta bort vissa av filerna som inte går att ta bort via utforskaren. Det gäller dock inte alla. I vissa fall så säger dos-promten att filen inte finns när jag försöker ta bort den, trots att filen är med på listan och jag kan öppna själva filen. Skapar jag en ny fil så har jag inga problem att ta bort bort den. Hoppas på hjälp.
 13. Tack för alla bra tips! Jag kände dock att alla förslagen övergick mitt datorkunnade och alla var mer eller mindre rejält tids och resurs krävande. Tur i oturen så innehöll den partitionen som "försvann" bara programvara, så jag gjorde mig omaket att återinstallera all programvara. Som tur var så kunde jag få tag på alla installationerna.
 14. Hur gör jag en avbild utan att använda datorn?
 15. Hur säkrar jag upp det? Räcker det att jag ser till så att inget program körs som är installerat på partitionen? Ibland kan ju aktiviter på olika hårddiskar vara svåra att se. F.ö kan jag konstatera förljande: En stor uppdatering av Win10 genomfördes under natten på datorn, så är alla döda länkar raderade från startmenyn och skrivbordet.
 16. En sak hade det väl varit om hårddisken indikerat att det fanns något där, då hade man ju kunna tro att det bara var "kopplingarna" som saknades. Men eftersom hårddisken gapar så tom, så borde ju grejerna försvunnit på riktigt. Om inte hårddisken indikerar fel, dvs...
 17. Hej, Det är faktiskt så skumt som det låter. När jag loggade in idag så upptäckte jag att ett stort antal programikoner på skrivbordet bara vara "ett vitt papper" och länkarna var döda. Det som var gemensamt med alla dessa program att dom var installerade på en separat partition av hårddisken. När jag kollade var dessa program var installerade, så fanns foldrarna kvar, men det låg några fåtal filer kvar i varje folder. Och väldigt lite av hårddisken var utnyttjat. Så "något" hade fått för sig att ta bort en massa filer från min hårddisk. Och de förlorade filerna låg inte heller i papperskorgen...
 18. Detta är skumt; datorn slutade ladda så jag var tvungen att lämna in den och hämta ut en ny. Och nu så kommer dyker inte ens "Filer på begäran" delen upp under inställningar.
 19. Hej, Mina två torrentprogram (bittorrent och utorrent) startar automatiskt när jag startar windows 10 trots att: 1) Inget av programmen finns med i autostarten. 2) "Starta xxtorrent automatiskt när windows startar" är avmarkerad.
 20. Efter jag gjort det, borde jag inte i utforskaren se samma trädstruktur som när jag loggar in på onedrive via webläsaren? För tillfället är onedrive-trädstrukuren på den bärbara datorn helt tom, ingenting finns där.
 21. Hej, Kort och gott, jag vill ha access till alla mina onedrive filer på min bärbara dator, men utan att det lagras någonting lokalt. Och genom att använda den integrerade onedrive som finns i filhanteraren i Windows 10. Jag har hittat på http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-10/getstarted-onedrive utan att finna svaret. Mvh Olle
 22. Bara tomt "There are no item to show in this view"
 23. Hej, Jag har ett antal pst filer och i det går inte att komma åt mailen i vissa av dessa, trots filerna, storleksmässigt indikerar att det finns något i dom. Det som är gemensamt för dessa pst filer är följande: *De är av typen Outlook Data File (97-2002) och *Mailen ligger i "roten" på pst-filen, dvs filen innehåller inga underkataloger. I alla andra pst-filer som jag har så kommer jag åt de gamla mailen. Förslag på lösning?
 24. Löst! Ett telefonsamtal till Telia supporten löst det. Tydligen är just Telias router´s kryptering lite kinkig med att låta Samsungmobiler komma ut på internet. Men en ny mjukvara i routern löste det hela.
×
×
 • Skapa nytt...