Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mad Man

Medlem
 • Antal inlägg

  240
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Tyvärr så spelar det ingen roll om bocken för "Spara utrymme och ladda ned filer när du använder dem" är förkryssad eller inte. Dessutom känns det mer logiskt att ha den förkyssad, för det är väl först då som filen verkligen sparas på hårddisken? Jag har dock kommit på ett work-around, som egentligen inte löser orsaken till varför det inte går att ta bort filer, men som ändå faktisk tar bort dom. 1)Avmarkera ovan nämnda kryssruta. 2) Välj filen som skall tas bort, högerklicka och välj "Frigör utrymme" 3) Ta bort filen 4)Markera ovan nämnda kryssruta. Det får väl duga i brist på annat.
 2. Jag resetade Onedrive enligt info i en av länkarna. Efter det så var det bra "Behandlar 6 förändringar" kvar. Jag lyckades hitta alla dessa 6 filer och kunde ta bort dom med dos-prompten, så nu verkar OndDrive appen vara nöjd. Men grundproblemet kvarstår; jag kan inte ta bort filer genom utforskaren.
 3. I de fall jag lyckats ta bort filer så är det via dos-prompten. Vad jag dock märkte nyss var att i vissa fall, dock inte alla, så kan man ta bort filer en och en, men inte när man har markerat flera. Tar jag bort filerna via onedrives websida så försvinner bara filen "online", så att säga, den finns kvar på hårddisken. Det är lika olika mappar. I de fall jag inte kan ta bort filerna, ens med dos-promten, då dyker sagda fil upp när jag kör dir, men när jag skall deleta filen så säger promten att filen inte finns. En sak som säkert har med det hela att göra är att OneDriven hela tiden, timme in och timme ut säger att "Behandlar 38 förändringar". I de mån jag lyckats ta bort en fil, så dyker den infon upp där också, men texten "Behandlar 38 förändringar" kvarstår.
 4. Hej, Idag sprang jag på ett problem som har gjort mig konfunderat, jag kan nämligen inte ta bort filer på hårddisken som synkas mot OneDrive. Följande grejer har jag gjort utan att det blev bättre. Stänga av OneDrive och sedan försöka ta bort fil=>Funkade inte Välja bort foldrar som skall synkas och sedan försöka ta bort fil.=Funkar inte Stänga av internet och sedan försöka ta bort fil=> Funkar inte. Det skumma är om jag loggar in på Onedrive via en webbläsare och tar bort en fil där, så så försvinner den, men filen ligger ändå kvar på hårddisken. Så något skumt synkroniseringsproblem är det, fast det borde inte vara orsaken till att jag inte kan ta bort filen från hårddisken. Och för att röra till det ytterligare, så kan jag, via dos-promten ta bort vissa av filerna som inte går att ta bort via utforskaren. Det gäller dock inte alla. I vissa fall så säger dos-promten att filen inte finns när jag försöker ta bort den, trots att filen är med på listan och jag kan öppna själva filen. Skapar jag en ny fil så har jag inga problem att ta bort bort den. Hoppas på hjälp.
 5. Tack för alla bra tips! Jag kände dock att alla förslagen övergick mitt datorkunnade och alla var mer eller mindre rejält tids och resurs krävande. Tur i oturen så innehöll den partitionen som "försvann" bara programvara, så jag gjorde mig omaket att återinstallera all programvara. Som tur var så kunde jag få tag på alla installationerna.
 6. Hur gör jag en avbild utan att använda datorn?
 7. Hur säkrar jag upp det? Räcker det att jag ser till så att inget program körs som är installerat på partitionen? Ibland kan ju aktiviter på olika hårddiskar vara svåra att se. F.ö kan jag konstatera förljande: En stor uppdatering av Win10 genomfördes under natten på datorn, så är alla döda länkar raderade från startmenyn och skrivbordet.
 8. En sak hade det väl varit om hårddisken indikerat att det fanns något där, då hade man ju kunna tro att det bara var "kopplingarna" som saknades. Men eftersom hårddisken gapar så tom, så borde ju grejerna försvunnit på riktigt. Om inte hårddisken indikerar fel, dvs...
 9. Hej, Det är faktiskt så skumt som det låter. När jag loggade in idag så upptäckte jag att ett stort antal programikoner på skrivbordet bara vara "ett vitt papper" och länkarna var döda. Det som var gemensamt med alla dessa program att dom var installerade på en separat partition av hårddisken. När jag kollade var dessa program var installerade, så fanns foldrarna kvar, men det låg några fåtal filer kvar i varje folder. Och väldigt lite av hårddisken var utnyttjat. Så "något" hade fått för sig att ta bort en massa filer från min hårddisk. Och de förlorade filerna låg inte heller i papperskorgen...
 10. Detta är skumt; datorn slutade ladda så jag var tvungen att lämna in den och hämta ut en ny. Och nu så kommer dyker inte ens "Filer på begäran" delen upp under inställningar.
 11. Hej, Mina två torrentprogram (bittorrent och utorrent) startar automatiskt när jag startar windows 10 trots att: 1) Inget av programmen finns med i autostarten. 2) "Starta xxtorrent automatiskt när windows startar" är avmarkerad.
 12. Efter jag gjort det, borde jag inte i utforskaren se samma trädstruktur som när jag loggar in på onedrive via webläsaren? För tillfället är onedrive-trädstrukuren på den bärbara datorn helt tom, ingenting finns där.
 13. Hej, Kort och gott, jag vill ha access till alla mina onedrive filer på min bärbara dator, men utan att det lagras någonting lokalt. Och genom att använda den integrerade onedrive som finns i filhanteraren i Windows 10. Jag har hittat på http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-10/getstarted-onedrive utan att finna svaret. Mvh Olle
 14. Bara tomt "There are no item to show in this view"
 15. Hej, Jag har ett antal pst filer och i det går inte att komma åt mailen i vissa av dessa, trots filerna, storleksmässigt indikerar att det finns något i dom. Det som är gemensamt för dessa pst filer är följande: *De är av typen Outlook Data File (97-2002) och *Mailen ligger i "roten" på pst-filen, dvs filen innehåller inga underkataloger. I alla andra pst-filer som jag har så kommer jag åt de gamla mailen. Förslag på lösning?
×
×
 • Skapa nytt...