Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mad Man

Medlem
 • Antal inlägg

  249
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Mad Man vann dagen: 11 november 2019

Mad Man hade det mest gillade innehållet!

Om Mad Man

 • Medlemstitel
  Aktiv
 1. Problemet löste sig. Eller snarare det flyttade på sig till ett annat område. När jag körde diagnoserna så kopplade jag bort de bärbara hårddiskarna jag hade. Och efteråt funkade allt som det skulle och datorn var snabb som den skulle vara. Till jag märkte att dessa hårddiskar var bortkopplade och när jag kopplade tillbaka den ena av dom, så blev datorn så där seg igen. Så något är fel på den hårddisken. Så nu har jag ett nytt problem att felsöka.
 2. Som jag uppfattar det så körde HP programmet båda diskarna.
 3. C är installerad på ssd disk från Sandisk. Sen sitter det en hårdisk från Toshiba (dt01aca100). Jag har tveksam till att det skulle till att det skulle ha något med värme att göra; datorn är ju så seg redan direkt vid inloggning.
 4. Jag har nu kört det stora testet i HP PC Hardware Diagnostics och inga fel hittas. Men datorn är lika seg som tidigare.
 5. Tex så tar det ett par minuter att öppna, söka igenom och ta bort filer ur papperskorgen. Skall jag stänga av datorn, så kan jag inte göra det genom att klicka på Windows knappen, utan jag får först logga ur och sedan stänga av. Och själva nedstängningen tar lång tid. Är jag för snabb på att stänga ned bildhanteraren (tex ACDSee), efter att jag öppnat den, så hänger sig hela programmet. Jag trodde först att detta hade samma felorsak som mitt tidigare problem med Onedrive, men då det problemet har löst så kvarstår ovan nämnda fel, så tydligen är det en annan felorsak.
 6. Fick svar på ett Microsoft forum där lösningen gick ut på att starta om datorn 5 gånger och sedan kunde man ta bort foldern. Och det funkade. Dessvärre löste inte det de andra problem som jag trodde var kopplade till samma sak, nämligen att det flera minuter att öppna papperskorgen och att vissa program hänger sig hela tiden.
 7. Foldern finns kvar även efter att Ondrive har synkat klart. En intressant detalj; om jag kollar storleken på den foldern så är den större än hela disken dom den ligger på...
 8. Hej, Jag har mina onedrive grejer på D:\user, där de flesta grejerna inte sparas lokalt, men idag upptäckte jag att hela mitt onedrive innehåll, även det som enbart skall finnas i molnet, hade sparats lokalt på C under namnet C:\user\TEMP.DESKTOP-H6J5T4M. Efter att ha läst lite om det så verkar det vara så att ett temporär profil har skapats på min dator. Men mina sympton stämmer inte helt överens med det beskrivs ute på nätet. Dels så innehåller denna temporära folder enbart mina onedrive grejer, inte annat och dels så får jag inga som helst besked att jag har loggat in på en temporär profil. Jag kan inte ta bort den temporära mappen, utan får ett felmeddelande "0x8007018b Åtkomst till molnfilen nekas". Jag har även testat att ominstallera onedrive, men det gör ingen skillnad. Hoppas att någon kan hjälpa mig.
 9. Tyvärr så spelar det ingen roll om bocken för "Spara utrymme och ladda ned filer när du använder dem" är förkryssad eller inte. Dessutom känns det mer logiskt att ha den förkyssad, för det är väl först då som filen verkligen sparas på hårddisken? Jag har dock kommit på ett work-around, som egentligen inte löser orsaken till varför det inte går att ta bort filer, men som ändå faktisk tar bort dom. 1)Avmarkera ovan nämnda kryssruta. 2) Välj filen som skall tas bort, högerklicka och välj "Frigör utrymme" 3) Ta bort filen 4)Markera ovan nämnda kryssruta. Det får väl duga i brist på annat.
 10. Jag resetade Onedrive enligt info i en av länkarna. Efter det så var det bra "Behandlar 6 förändringar" kvar. Jag lyckades hitta alla dessa 6 filer och kunde ta bort dom med dos-prompten, så nu verkar OndDrive appen vara nöjd. Men grundproblemet kvarstår; jag kan inte ta bort filer genom utforskaren.
 11. I de fall jag lyckats ta bort filer så är det via dos-prompten. Vad jag dock märkte nyss var att i vissa fall, dock inte alla, så kan man ta bort filer en och en, men inte när man har markerat flera. Tar jag bort filerna via onedrives websida så försvinner bara filen "online", så att säga, den finns kvar på hårddisken. Det är lika olika mappar. I de fall jag inte kan ta bort filerna, ens med dos-promten, då dyker sagda fil upp när jag kör dir, men när jag skall deleta filen så säger promten att filen inte finns. En sak som säkert har med det hela att göra är att OneDriven hela tiden, timme in och timme ut säger att "Behandlar 38 förändringar". I de mån jag lyckats ta bort en fil, så dyker den infon upp där också, men texten "Behandlar 38 förändringar" kvarstår.
 12. Hej, Idag sprang jag på ett problem som har gjort mig konfunderat, jag kan nämligen inte ta bort filer på hårddisken som synkas mot OneDrive. Följande grejer har jag gjort utan att det blev bättre. Stänga av OneDrive och sedan försöka ta bort fil=>Funkade inte Välja bort foldrar som skall synkas och sedan försöka ta bort fil.=Funkar inte Stänga av internet och sedan försöka ta bort fil=> Funkar inte. Det skumma är om jag loggar in på Onedrive via en webbläsare och tar bort en fil där, så så försvinner den, men filen ligger ändå kvar på hårddisken. Så något skumt synkroniseringsproblem är det, fast det borde inte vara orsaken till att jag inte kan ta bort filen från hårddisken. Och för att röra till det ytterligare, så kan jag, via dos-promten ta bort vissa av filerna som inte går att ta bort via utforskaren. Det gäller dock inte alla. I vissa fall så säger dos-promten att filen inte finns när jag försöker ta bort den, trots att filen är med på listan och jag kan öppna själva filen. Skapar jag en ny fil så har jag inga problem att ta bort bort den. Hoppas på hjälp.
 13. Tack för alla bra tips! Jag kände dock att alla förslagen övergick mitt datorkunnade och alla var mer eller mindre rejält tids och resurs krävande. Tur i oturen så innehöll den partitionen som "försvann" bara programvara, så jag gjorde mig omaket att återinstallera all programvara. Som tur var så kunde jag få tag på alla installationerna.
 14. Hur gör jag en avbild utan att använda datorn?
×
×
 • Skapa nytt...