Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

A.C.Magic

Medlem
 • Antal inlägg

  967
 • Gick med

 • Senaste besök

Foruminlägg postade av A.C.Magic


 1. Det är den kommunala fastighetsavgiften som det handlar om.

   

  Ja, det är en etisk fråga. Jag är så dum så att jag betalar så fort folk ber om det men nu har jag tänkt om. Det kan ju vara tråkigt att säljaren betalar för något som han inte kan ha nytta av längre men regler är regler. Eller?

   

  Det handlar ju om en etisk fråga så egentligen spelar det nog ingen roll vad vi andra hade gjort

   

  Jag vill bara veta om jag är den enda egoisten här :-). För övrigt kan jag nämna att den jäkla avgiften uppgår till 70% av min månadsinkomst.

   

  Ha det bra

   


 2. Jag och min familj köpte ett hus i början av året. Affären är klar, vi har flyttat in och känner oss nöjda.

   

  Reglerna för fastighetsskatt har förändrats så att den som ägde fastigheten den 1 januari betalar fastighetsskatten för hela året. Vi har blivit kontaktade av säljarens ombud som vill att vi ska stå för skatten. Juridiskt är det den förra ägaren som är skattepliktig så jag antar att jag helt enkelt bara kan skita i det. I annat fall skulle jag förmodligen ha fått ett inbetalningskort och inte blivit kontaktad av mäklaren. Jag misstänker att mäklaren gjorde en tabbe som inte skrev in det i kontraktet.

   

  Min första tanke var att betala men nu tvekar jag. Visst, det kan kännas orättvisst att betala fastighetsskatt för något man sålt men åt andra sidan var inte huset gratis. Säljaren gjorde en rejäl vinst. Jag tror knappast på att tanten som köpte min lägenhet går med på att ersätta mig för min fastighetsskatt som jag också kommer att betala. Det känns inte roligt heller att det kommer extra kostnader flera månader efter att affären blivit klar.

   

  Vad skulle du göra?

   

  -------------------------------------

  I want to die while asleep like my grandfather,

  not screaming in terror like the passengers in his car.

   


 3. Jag vet att jag kan byta lösenord och kommer så att göra

   

  Och du väntar på vad då? Kanske på att den som använder e-postkontot ska hinna först? Vid minsta misstanke ska man byta lösenordet.

   

  Då jag ligger i en konflikt där Advokat är inkopplad skulle detta vara mycket olykligt om denna X hämtar uppgifter från mitt konto.

   

  Vad sägs om att skaffa ett annat konto?

   

  -------------------------------------

  I want to die while asleep like my grandfather,

  not screaming in terror like the passengers in his car.

   

  [inlägget ändrat 2007-10-14 10:39:03 av A.C.Magic]


 4. a) För att få bort nämnaren (4) ska du multiplicera hela ekvationen med 4 vilket ger

   

  x^2-8 = 28 -> x^2 = 36 osv.

   

  B) Ordinariepriset (Op) räknas ut enlig följande:

   

  ordinariepriset gånger rabatten är lika med 322 kr dvs.

  Op x 30 % = 322 -> Op x 0,3 = 322

   

  c) Rektangelns area är 64 x 49

  En kvadrat har fyra lika långa sidor och arena är A = a x a.

  Om A = 64 x 49 = 3136 vad är då a?

   

  -------------------------------------

  I want to die while asleep like my grandfather,

  not screaming in terror like the passengers in his car.

   


 5. Arean av det gråa området är cirkelns area minus kvadratens area. Kvadratens area ska du kunna räkna ut. Du ska även kunna räkna cirkelns area om jag säger att kvadratens diagonal är lika stor som cirkelns diameter. Diagonalen får du genom att använda pythagoras sats

   

  -------------------------------------

  I want to die while asleep like my grandfather,

  not screaming in terror like the passengers in his car.

   


 6. Jo jag vet att inte alla har försäkring. Jag hoppas du såg den lilla smileyn?

   

  Jag minns ärligt talat inte om jag sett den eller inte men det spelar egentligen ingen roll eftersom inlägget egentligen inte var menat som svar på ditt. Jag ville bara poängtera det dåliga i att det finns möjlighet att välja bort vården dvs. försäkringen.

   

  A.C.Magic

  power to the people

   

  [inlägget ändrat 2007-09-20 00:56:49 av A.C.Magic]


 7. Behöver jag nämna Hiroshima och Nagasaki? Har ej med muslimska terrorister att göra men binder ihop mitt ursprungsmeddelande med en politik USA för. Varför valde de inte militära mål utan de 2 folkrikaste städerna?

   

  För att döda så många ”gulingar” som möjligt?

   

  För att visa världen vilken överlägsen militärmakt USA blivit.

   

  Och viktigast av allt: Världens grymmaste experiment! Hur ska man veta vilken verkan kärnvapen har om man inte testar dem på riktigt? Mörda ett antal civila och se vad som händer med resten. Man kunde räkna på hur stor sprängverkan vapnet hade men de skadade ingen (viktig) att ta reda på det på ett riktigt sätt. Se hur strålning påverkar människor efter 50 år eller efter 100 år osv.

   

  A.C.Magic

  power to the people

   


 8. Mannen jag pratade med där sa att det kunde ta 1-2 dagar (8-16h arbete) att få upp väggen och att detta skulle kosta 7000-8000 (16h).

   

  Två dagar!? Jobbar de med gipsade händer eller vad handlar det om?

   

  A.C.Magic

  power to the people

   


 9. Du flower power , jag besöker den statsdelen oftare än du byter kallingar så nu vet du det.

   

  Du skrev ”… boka ett samtal med någon handläggare på ex Rosengård (om du nu vågar dig in i ghettot ) så får du höra saningarna istället för dina visioner”

   

  Duktig på att generalisera är du då du får "eller dom" till att innefatta alla.

  Men det är ju typiskt de som i alla läge skall försvara invandrare, och ang det uttjatade ordet rasist, om defenetionen på en rasist är att man vill att ordning och lagar skall gälla - Då är jag rasist , vad är du ?

   

  Jag är i alla fall ingen människohatare och jag vågar stå för det jag säger till skillnad från dig. Vi lever i ett fritt land, därför ska du inte vara rädd för att erkänna att du är rasist. Du bör definitivt skämmas men behöver åtminstone inte vara rädd för att erkänna vad du är.

   

  A.C.Magic

  power to the people

   


 10. Eller dom som skiter i att asa sig till de arbetsmarknadsåtgärder eller Svenskundervisning som erbjuds ?

  Du ger sken av att alla invandrare är fulla av arbetslust och inget hellre vill än att göra rätt för sig , välkommen till verkligheten , boka ett samtal med någon handläggare på ex Rosengård (om du nu vågar dig in i ghettot ) så får du höra saningarna istället för dina visioner

   

  Vilken tur att du inte var rasist, som jag påstod för några månader sedan, annars kunde du ha skrivit vilken smörja som helst. :)

   

  Varje kommun kräver motprestation får att ge socialbidrag och du verkar ju tro att alla invandrare försörjer sig på det. Förutom vanliga krav (stå till arbetsmarknadsförfogande) som även gäller svenskar måste invandrare delta i svenskundervisningen om de inte kan språket. Det finns knappast några som kan behålla sitt bidrag om de ”tackar nej” till arbete och inte deltar i någon form av undervisning. Det är bara något som du tror.

   

  Om du inte vågar besöka stadsdelen tror jag knappast att du träffat många invandrare och ännu mindre lärt känna någon av dem.

   

  A.C.Magic

  power to the people

   


 11. Jag tycker att det är dags att skapa ett fysikforum. Detta med tanke på att det ställs många frågor i ämnet. De frågorna hamnar nu under matematik.

   

  A.C.Magic

  power to the people

   


 12. Forsäljaren, en kille från Mellanöstern, ...

   

  Man vet aldrig. Han kanske var från Stockholm och såg ut som en kille från Mellanöstern.

   

  Förresten var det exakt sa det gick till när jag köpte min telefon på El Giganten. Försäljaren glömde att nämna att Comviq lanserat ett nytt abonnemang som kostar 49 kr/månad som man inte kan ringa för.

   

  A.C.Magic

  power to the people

   

×
×
 • Skapa nytt...