Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Citrus

Medlem
 • Antal inlägg

  40
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Citrus

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1987-01-07

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://larp.com/noshorn

Profil

 • Ort
  Stockholm
 1. Hej! Jag har inhandlar en Netgear router, en WNR2000. I ett försök att öppna port 80, för att skicka vidare trafik till en webbserver så misslyckas jag grovt. Trafiken skickas inte vidare. Istället hamnar jag på routerns kontrollpanel. Remote Management är avstängt på routern, så det borde inte ens gå att komma åt den via den externa IP-adressen! Netgears support, som kan vara den sämsta jag någonsin upplevt (ja sämre än Telia), säger åt mig att återställa routern till fabriksinställningar. Men det lyckas jag inte heller med. Snälla hjälp mig!
 2. Hej! Jag försöker installera en skrivare genom en Netgear readynas +. Jag har anslutit skrivaren till NASen genom USB, och där emellan fungerar det klockrent. Skrivaren delas ut och jag ser den sedan i NASens share. NU kommer problemen. Då jag försöker installera drivrutiner till skrivaren så hittar jag inte rätt i den listan med drivrutiner jag kan välja mellan. Jag vill åt HP Photosmart D6160 - men hittar inte någonting i 6100-serien! Jag laddade ner en .exe-fil från HP som skulle innehålla drivrutiner för min skrivare, men det gör ingen skillnad i listan och all hjälp som finns utgår från att jag har skrivaren ansluten lokalt till datorn, vilket jag ju inte har. Så - vad göra? Tack för all hjälp!
 3. Hej! Jag har i stort sett samma problem fast med en Netgear-router. Tappar anslutningen, eller snarare verkar den tappa Ip-adressen. Datorn hittar routern, men router-dator vill inte snacka. Brukar lösa det genom att starta om routern, in och ut med kabeln bara. Men det är väldigt irriterande. Funderar på om det kan vara så att gamla routrar tillslut klappar ihop bara...? Jag har en WEP kryptering påslagen.
 4. Hej! Från min externa Ip-address kan jag utan problem nå netgear-routern. Men genom den blir det problem. För att komma undan problemet med blockade portar på telia har jag ställt in apache att lyssna på port 6753... I routern ställer jag sen in att all trafik på den porten ska gå till server (192.168.1.5). Men jag får det inte att funka. Servern hittas inte. Vad är troligast? När jag skriver in [mín_externaip]:8080 - går jag upp routern. När jag gör samma sak fast med port 6753 hittas ingenting. Är det Apache det är fel på - eller är det routern som inte skickar vidare som den ska?
 5. Jag läste i Loggboken, där jag kan lokalisera filnamnet faultrep.dll Har dock ingen aning om vad det betyder - men det dyker upp i en rapport om System Error.
 6. Nej, jag kan inte säga att jag hann det. Men jag kan visserligen säga att jag gjorde det. Felet fanns där tidigt. Men å andra sidan började jag installera med en gång också Tack för hjälpen. Blir väll att lämna in skrället då.
 7. Jag kan inte hitta några drivrutiner som verkar passa mina behov till den dator jag har: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=sv&cc=se&dlc=sv&tool=softwareCategory&sw_lang=13&product=3300064&query=Presario%20SR2019 Jag börjar själv få slut på ideer.
 8. Hp? Vad har dom med min dator att göra? Det är en Compaq... Förlåt om jag är dum nu Hårddisken som sitter i är en Maxtor - men där når jag ingen lycka. Vad menar egentligen med chipsetdrivisar? Tyvärr står det inget filnamn på blåskärmen. Det långa numret verkar dock skilja sig marginellt. Den första "bunten" inom parenteserna är olika. Tack!
 9. Hej! Jag fick blåskärmen nu senast. Högst upp står det: MULTIPLE_IRP_COMPLETE_REQUEST Därefter numret: 0x00000044 (0x84400E00, 0x00000d62, 0x00000000, 0x00000000) Har ingen aning om vad detta betyder... Det stod på skärmen att det kan ha med hårdvara att göra. Jag satta in en gammal hårddisk i datorn, och innan det tror jag inte att jag hade problemet. Nu hann jag inte köra utan den hårddisken så länge, så det är verkligen oklart om det är anledningen. Hur skulle man i så fall kunna lösa problemet? Finns det nyare drivrutiner för hårddiskar också?
 10. Tjena. Köpte en dator från PC City för några veckor sedan. En Compaq... Har ett stort problem som jag inte vet beror på mig eller på datorn från fabrik. Den startar om sig självt ganska oregelbundet. Ibland jätteofta. Jag trodde att den gjorde det mer vid stor processorarbete (typ när jag spelar spel), men så verkar inte fallet vara. Är det här något jag har åstakommit genom nerladdning av diverse "skit", eller beror det på hårdvara? Jag har kört de flesta anti-virus program men hittar ingenting där. Tack för all hjälp!
 11. Hej! Jag funderar på hur man gör ett liknande system som det som SL har på sin webbplats, det vill säga hitta relationen mellan en station och en annan (hur man reser från en till en annan). Skulle vilja göra samma sak fast med personer på ett community. Det vill säga, relationen mellan Kalle och Lisa är följande: Kalle känner Olle som Känner Nils som känner Johan som känner Lisa. Tanken är att kedgan ska kunna vara i stort sett hur lång som helst. Hur gör man nu detta? Hittils har jag kommit fram till att man varje gång provar alla möjliga kombinationer tills man kommer rätt. Det vill säga, hittas inte Lisas namn bland Olles vänner, så kontrolleras vännerna hos alla Olles vänner, och så vidare. Problemet är att det tar en jäkla massa prestanda om det finns totalt tusen vänner som känner varandra kors och tvärs.
 12. Hej! Jag har försökt fixa med cron jobs på en apache server men har inte fått det att fungera. Det skumme är att det fungerar med en fil, fast inte med en annan. Så här ser min crontab ut: 5,10,15,20,25,30,35,40,45,50,55,0 * * * * wget http://www.noshorn.net/indexera.php Indexera.php ser ut så här: [log]<?php session_start(); $commu = $_SESSION['com']; include "inc/db.php"; include "inc/functions.php"; mysql_query("DELETE FROM com_sokindex"); $allmemss = mysql_query("SELECT * FROM com_mem WHERE removed='nej' ORDER BY id"); while ($allm = mysql_fetch_array($allmemss)) { $anvid = "$allm[0]"; $anv = "$allm[1]"; $infos = mysql_query("SELECT * FROM com_meminfo WHERE mem='$allm[0]'"); $info = mysql_fetch_array($infos); $fornamn = "$info[12]"; $mail = "$info[3]"; $kon = "$info[7]"; $stad = "$info[9]"; $indexerad = date("Y-m-d H:i:s"); $citys = mysql_query("SELECT * FROM com_komuner WHERE id='$stad'"); $city = mysql_fetch_array($citys); $stad = $city[1]; $konss = mysql_query("SELECT * FROM com_koninf WHERE id='$kon'"); $kons = mysql_fetch_array($konss); $kon = $kons[0]; if ($kon == "1" or $kon == "2" or $kon == "5") { $kon = "Man"; } else { $kon = "Kvinna"; } //SÄTT IN /* echo "<b>Sätt in:</b> <br> <b>$anv</b> ($anvid) $fornamn <br> $mail <br> $kon <br> $stad <br> $indexerad <hr>";*/ $fornamn = addslashes($fornamn); $mempics = mysql_query("SELECT * FROM com_mempic WHERE vem='$allm[0]'"); if (mysql_num_rows($mempics) != "0") { $mempic = ja; } else { $mempic = nej; } $memage= explode("-",$info[2]); $memagey = $memage[0]; $memagem = $memage[1]; $memaged = $memage[2]; $age = getAge($memagey, $memagem, $memaged); //SÄTT IN mysql_query("INSERT INTO com_sokindex (av, anvid, anv, fornamn, mail, kon, stad, anvpic, anvage, indexerad) values('{$commu}','{$anvid}','{$anv}','{$fornamn}','{$mail}','{$kon}','{$stad}','$mempic','$age','{$indexerad}')") or die("<b>Fel insert indexering</b><br>".mysql_error()); } mail("daniel@noshorn.net","Indexering gjord","Indexeringen är gjord av NH","From: daniel@noshorn.net"); if (isset($sokindexreturn)) { header("Location: index.php"); exit; } ?> [/log] Den fungerar fint då jag kör den direkt från browsern. Byter jag ut indexera.php till en annan fil (crontest.php) så körs det scriptet precis som det ska var femte minut. Vad kan detta bero på? Kan det bero på att indexera.php tar längre tid att köra, och i så fall hur kan jag lösa det!? Tacksam för alla svar! [inlägget ändrat 2006-02-03 17:35:56 av Citrus]
 13. Hej! Jag uppgraderade till php 5.1.1 och MySQL 5, men fick problem då jag skulle starta Apache i Windows. Problemet är att filen php_mysql.dll inte kan hittas. Så jag kollade om den låg i mappen extensions - vilket den inte gjorde. Hittade den dock i en mapp som hette ext. SÅ jag bytte extension-dit dit, hjälpte inte. Provade då att kipiera php_mysql-dll till extensions men inte heller det hjälpte. Php säger bara att filen inte kunde hittas. Jag har även provat med filen php_mysqli.dll - men har samma problem där. Tror ni filerna kan vara skadade på nått sätt - eller är det nått fel med min Mysql-installation? Jag vill minnas att då jag ställde in Mysql så klarade den inte av det sista steget - nått med säkerhetssaker. Jag fick tipset att öppna lite portar, men det ska ju inte behövas eftersom jag körde Mysql på samma port tidigare och det fungerade finfint. Tacksam för svar!
 14. Hej! Jag kör Apache + Php på Windows. Php 3 fungerade jättefint med allt jag behövde, men då jag började mixtra med XML och Php så behövde jag uppdatera Php. Jag laddade ner Php version 5 med en windows installer. Installationen sa att den inte kunde konfigurera httpd.conf. Efter en omstart av datorn så kunde inte Apache starta. Jag har kollat i httpd.conf, där raden LoadModule php5_module "c:/php/php5apache2.dll" finns med - så den verkar ju ladda php 5. Någon som vet vad jag ska göra!? Jag håller på att få panik!
 15. Jo... Det mystiska är att detta fungerar om det ligger i en .htaccess-fil: RewriteEngine on RewriteCond $1 !^(conf|images|stil).* RewriteRule ^([0-9A-ZÅÄÖa-zåäö]+)/?$ index.php?id=$1 Det vet jag ju eftersom just det fungerar på webbhotellet. Samma sak i httpd.conf fungerar inte alls. Det händer ingenting. Logen säger att strängen inte skrivs om någonting. Om man tänker sig att det då ska vara ett / mindre på slutet, och ett mer i början så borde det väl funka då? RewriteRule ^/([0-9A-ZÅÄÖa-zåäö]+)?$ index.php?id=$1 Nu säger visserligen loggen att allt har gått jättebra - förutom på en detalj: 127.0.0.1 - - [09/Jan/2006:21:14:40 +0100] [wiki.test/sid#621e88][rid#d80978/initial] (2) init rewrite engine with requested uri /lajv 127.0.0.1 - - [09/Jan/2006:21:14:40 +0100] [wiki.test/sid#621e88][rid#d80978/initial] (3) applying pattern '^/([0-9A-ZÅÄÖa-zåäö]+)?$' to uri '/lajv' 127.0.0.1 - - [09/Jan/2006:21:14:40 +0100] [wiki.test/sid#621e88][rid#d80978/initial] (2) rewrite /lajv -> index.php?id=lajv 127.0.0.1 - - [09/Jan/2006:21:14:40 +0100] [wiki.test/sid#621e88][rid#d80978/initial] (3) split uri=index.php?id=lajv -> uri=index.php, args=id=lajv 127.0.0.1 - - [09/Jan/2006:21:14:40 +0100] [wiki.test/sid#621e88][rid#d80978/initial] (2) local path result: index.php Jag förstår inte vad raden med split gör!? Min browser returnerar för övrigt Bad Request.
×
×
 • Skapa nytt...