Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

k043

Medlem
 • Antal inlägg

  1 012
 • Gick med

 • Senaste besök

Om k043

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1980-07-08

Profil

 • Kön
  Man

Senaste profilbesöken

8 048 profilvisningar
 1. Skrivare och enheter strular, den blir helt tom. Detta gäller enbart Windows 7 datorer och de som har detta problem använder både lokala skrivare och nätverksskrivare. Alla uppdateringar, drivrutiner etc är installerade. Samma problem uppstår även vid ren ominstallation av Windows 7 samt på gamla och helt nya datorer. Testat utan uppdateringar och nyaste drivrutiner samma fel kvarstår. Vi använder Triserat screwdriver och trodde detta var roten till problemet så vi har testat att köra utan på nyinstallerade maskiner men samma problem uppstår. Innan vi kör ut datorerna från kontoret så testar vi dom noga har även haft testdatorer under ett par veckor utan att detta problem uppstår. Printspoolen hänger sig ibland och då och då går den inte att starta om. Ibland hjälper det att starta om den. Det är olika i varje fall. PÅ windows XP hade vi inte detta problem men efter windows 7 började strulet. Det är nya skrivare som stödjer win7. Kollat runt på en massa på en del datorer har vi uppdaterat chipset, bios, "alla" windows 7 uppdateringar. helt plötsligt så rapporterar användarna att de tappar "alla" skrivare och då vi går in remote eller är på plats så kan man alltså inte se några skrivare enheter och skrivare är helt tom samt att inget går att öppna i kontrollpanelen. Även kört sfc /scannall och återställning helt slut på ideér
 2. Hejsan, Jag ska nu köpa ny dator och den får max kosta 15.000:-, tar den på avbetalning Det ska innehålla följande: Mycket bra miditower chassi Bra moderkort med stöd för I7 processor, DDR3 (2200, 2000, 1800) Bra Grafikort för bl.a spel stöd för 2-3 DVI, HDMI för ex koppla till tv. Har nu 2st nya 24" wide skärmar vill kunna ha en tredje längre fram + kunna ha koppling till tv:n Bra PSU med hög kvalité och wattal ex 750> I7 Processor 8mb cache DDR3 minne ex 8-16gb (2200, 2000, 1800) Resten har jag redan Har jag glömt nåt annat så ta gärna med det (vill kunna använda 2st grafikkort framöver med crossfire tex)
 3. Jag är ute efter pålitliga forexsignaler som jag kan analysera, jag har letat på internet men de flest kostar mycket pengar. Tacksam för tips
 4. Det är under utveckling idag är det handpåläggning som görs
 5. Har man ca 100 användare är det lite jobbigt att göra detta manuellt, håller du inte med?
 6. Det är vanliga mallar som kan väljas då användaren ska skriva brev tex en mall som är färdig med företagets logga etc... detta ska per automatik finas med på alla konton nya som gamla. Har då kollat runt med policy (GPO) där kan man ladda upp *.adm filer och komma åt en massa inställningar för tex word. Jag kan dock inte hitta någon iställning för just "templates" därimot hittade jag en document files tror jag den hette. Men jag kan inte sitta och gissa mig fram för då kan det gå illa. Det finns många olika sätt att göra detta på och det enklaste är inte alltid det bästa. Min tanke var just GPO eftersom det verkade enkelt. Inloggnings script är inget för mig då jag inte hanterar detta. Vore sjysst om det fanns någon steg för steg guide med skärmdumpar tec som verkligen "visar hur man ska göra". Detta ska iaf göras för word, powerpoint 2007 och 2010. Kör windows server 2008R2. Ska posta den korrekta länken imorgon (den som va trasig)
 7. Jag har kollat runt litegrann för att förstå mig på det här med office policy. Det är nämligen så att det ska distibuteras ut office theman och mallar för alla användare. Men texten jag läser är lite för kryptisk att förså så jag undrar ifall någon vänlig själ här kan på ett enkelt och förståligt vis förklara detta steg för steg. Titta gärna på http://www.brighthub.com/computing/w...les/91052.aspx Kollade även här: http://www.howto-outlook.com/howto/policies.htm laddade in adm filen i group policy men jag kan inte hitta någon funktion som har att göra med templates. Jag har en shared folder med teman, och templates, trodde att i policyn att det gick att hämta in dessa men hittar ingen inställning. Kanske e jag helt fel ute?
 8. Hur gör man för att distribuera officemallar som word, powerpoint etc.. så att det standariliseras för alla användare på nätverket?
 9. Jag kan inte installera vmware workstation eller några andra versioner alls från vmware. Inget hönder vid installation jag får bara upp en grå ruta. Har laddat ner vmware flera gånger och alltid samma resultat. Se min skärm dump. JAg kör installationen som admin.
 10. Jag har nyss köpt 2st nya skärmar som jag har inkopplade till DVI samt min tv till S-video. ATI catalyst hittar alla och tv:n men tv:n står som disabled och då jag ska aktivera den så försvinner en dataskärm. JAg vill kunna ha tv:n aktiverad samt att de övriga 2 skärmarna ska funka. Theather mode är aktiverad men vet inte hur jag ska göra. Jag har ett ASUS EAH3850 och det har funkat perfekt fram tills dess att jag införskaffade de två nya skärmarna. Även Win7 hittar tv:n men den är grå och ej aktiverad...
 11. Jag har problem med att koppla in datorn till tv:n så att jag kan se film etc. Det har funkar i flera års tid men nu får jag ingen bild alls och ingen hårdvara är trasig. Jag har iof nytt grafikkort. Jag kör med S-video från grafikkortet direkt in i min förstärkare. och sedan vidare med en till s-video till scart som sitter bak i tv:n. Min S-video kabel som jag alltid har kört med innan har 4pinnar och grafikkortet har 7st. Mitt garfikkort är ett ASUS EAH 3850, kör win7. förra grafikkortet hade fler pinnar. Har kollat runt på nätet men hittar inget alternnativ till kontakt tex skarv om det skulle bero på detta. Om nu min S-video kabel har för få pinnar så borde det finnas skarv för detta tycker jag. Vill inte slänga 25meter kabel .... Men det kan ju bero på nåt annat också därför jag ber om hjälp.
 12. Jag har problem med att koppla in min tv till datorn, jag har gjort det tusen gånger förr men det går inte att spara inställningarna under bilskärms inställningar. Datorn känner av min tv men det går inte att aktivera dvs spara inställningarna då man vill välja extended. Under ATI catalyst går det inte heller trots att datan känner av min tv får upp meddelande "This operation is not supported on current display configuration please click help ..." Kör med S-video kabel in i min förstärkare på in och s-video kabel ut och in i min tv. Har testat att köra in den direkt till tv:n med det funkar inte heller
 13. k043

  e-butik

  Jag kan hjälpa dig att göra en proffsig webshop om du vill.
 14. Jag spelar idag world of warcraft och age of conan, varierar lite mellan de båda. Jag skulle vilja prova något annat bra onlinespel och funderade lite på lord of the rings eller final fantasy är det någon som har erfarenhet av någon av dessa? Annars tar jag gärna emot tips.
 15. Min kommun har inte så mycket att välja på då det gäller distans utbildningar och jag undrar vart man kan leta efter annat utbud som man kanske kan få godkänt genom kommunen.
×
×
 • Skapa nytt...