Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Krille11

Medlem
 • Antal inlägg

  17
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Tack så mycket Tunna! Nu har jag fått tag på hon och berättade hur hon kunde försöka att lösa problemet. Hon höll power knappen intryckt i 5 sekunder och datorn stänges av! Gissa hur glad hon blev! Han vi försäkte få tag på är en sådan där superexpert med eget företag. Tur att vi kom på hur vi skulle lösa detta problemet utan att prata med han för han hade nog tyckt var lite konstiga som inte förstog hur man skulle lösa ett så simpelt problem. Tack även för er andra med förslag och information!
 2. Ja A.C.Magic, han som avinstallerade antivirusprogrammet är en sådan där "jag kan allt och förstår allt om datorer"-person. Verkar som om farfar är bätte för han har gått en datakurs som PRO ordnat.
 3. Hon använder internet så jag skall se till så att hon har antivirusprogrammet igång. Jag frågade henne om hon tryckt Ctrl+Alt+Del och hon sa att hon gjort det ett par- tre hundra ggr...... Jag frågade henne om hon visste hur man skall resetta hennes dator. Jag sa just att hon skulle trycka på poweknappen, men det gick inte, inget händer. En sak kan vara att hon inte tryckt ner i 5 sekunder. Det finns en sådan där avstängningsknapp ovanför tangentbordet. Hon provade att trycka på den men det hjälpte inte. Även där kan det vara att hon inte håller intryckt i tillräckligt länge. Hur blir det imorgon när det inte finns batteri i datorn, då måste väl datorn utan problem gå att starta? När jag pratade med henne sist var hon TRÖTT och har nog råkat lägga på telefonluren fel för det går inte att ringa till henne, här hela tiden upptaget. Får försöka få tag på henne i morgon. En fråga. Vad kan vara orsaken till varför det blev detta problemet? Det ända hon använder är i stort sätt bara Word och internet. Tack så JÄTTEMYCKET för all hjälp! Nu vet hon vad som hon skall göra om det händer igen! Hoppas att allt blir bra.
 4. Tack för svaren, men som jag skrev så är där en svart skärm och det enda som finns är musen som man kan går runt med, men inget annat går att göra. Går alltså inte att logga ut och sen stänga av. Jo Stefan, hennes dator har börjat att gå sakta, men hon håller inte på att installera några program, bara surfar och skriver. Kanske skall säga en sak hon berättade. En hon känner tyckte att datorn gick sakta när hon hade virusskyddet igång så han tog bort det!!! Han hade sagt till henne att det inte behövs!! Verkar väl inte så bra? Som jag skrev innan så skall hon dra ut sladden. När batteriet är slut så stängs väl allt av? Försvinner inte strulet då så att datorn i varje fall gå att starta? Jag känner en som har en vanlig stationär dator och ibland så hänger den sig. Han drar ut sladden ur kontakten, sätter in den igen och sen går det att starta datorn utan problem. [bild raderad 2006-07-11 22:48:05 av Krille11]
 5. En jag känner ringer och säger att det blivit problem med hennes bärbara dator. Så här är det. Hon skulle stänga av datorn. Först gick hon som vanligt och tryckte hon på "Stäng av". Det tog lite tid, men skärmen blev svart förutom att där stor "Toshiba". Musen fanns fortfarande kvar. Efter ett par timmar försvan "Toshiba" (fick ström från väggen) men musen fanns kvar. Försöker med allting men det enda som händer är att skärmen är svart och musen finns kvar. Vad skall man göra? Några tips? Hon sa att hon skulle dra ut sladden. Är det bra? Hon har försökt att få tag på en dataexpert hon känner, men har inte fått tag på han.
 6. Hej! Jag söker efter lämpligt webbhotell till vår förening. Den skall stödja Frontpage extensions 2002 och vara billig. Var bl a i kontakt med B-one, men ett problem är att dom inte stödjer Frontpage extensions 2002, bara Frontpage extensions 2000. Hittade denna sidan: Här kan du hitta lite webbhotell och domän länkar http://www.grr.se/internet/webbhotell.asp Jag tog kontakt surftown och fick besked om att dom stödjer Frontpage extensions 2002! Den är dessutam billigast. Vad säger ni? I varje fall skall jag föreslå surftown i nästa möte.
 7. Hejsan allihopa! Jag håller på att göra em hemsida till en förening. Är inte så duktig på HTML så jag använder FrontPag 2002. En sak jag skulle vilja ha är "muspekning", dvs bilden byts blixtsnabbt när man för musen över den. För att göra det i FrontPage 2002 så skall man använda Dynamisk HTML (DHTML). I "Hjälp" står att DHTML både Internet Explorer och Netscape Navigator 4.0 och senare kan hantera DHTML. Det betyder att det inte fungerar i några andra andra webbläsara. Funderingar - Skall jag använda Dynamisk HTML (DHTM)? - Hittade denna artikeln i Aftonbladet "Netscapes webbläsare går i graven - Ett av internets äldsta program slutar utvecklas": http://www.aftonbladet.se/vss/it/story/0,2789,333141,00.html Där står att Microsofts Internet Explorer har 96 procent av marknaden. Betyder väl att det inte spelar så stor roll att det bara fungerar med Internet Explorer och Netscape Navigator 4.0? - Har kollat efter webbkonto. Kollade på detta: www.sajthotellet.com/ Så här mycket kostar det: * 20 MB kostar 300 kr per år * Webbkonto 25 MB: 324 kr * Frontpage 2002 ext: 125 kr * Domänregistrering (com/net/org): 250 kr Årskostnad för ovanstående (inkl moms): 300+250+125=725 kr Priserna är inklusive moms Där står att man kar ringa till dom. Dom tar inte ut någon start eller uppläggninsgavgift. Vad säger ni om ded? Krille
 8. Nu har han tittat på datorn. Han visade hur datorn är uppbyggd för att man skall kunna lägga in en till hårddisk. Han skall fixa det, men jag förstod nog det mesta av vad han sa. Den 40-pins kabel som går från hårdisken till IDE-1 är gjord så att man kan lägga in en till hårddisk i den. Finns även andra kablar som behövs. Den nya hårddisken skall läggas bredvid den som finns där nu. Han skall se till att vi hittar en lämplig hårddisk. Han sa att det annars kan bli strul.
 9. Tack för hjälpen! Förstår en del, men har problem med att hänga med i allt ni skriver. På måndag kommer en som jag känner hit och skall titta på det.
 10. Vi, jag och "chefen", kan inte så mycket om datorer så vi har lite funderingar. Har lagt in CD-brännare och 256 mg sdram pc100 utan problem, men hårddisk verkar lite struligare. Det finns plats till en till hårddisk så vi har planer på att köpa en begangnad hårddisk. Om vi förstår rätt så får den, i vår dator, inte vara större än 32GB men det spelar ingen för vi har planer på en hårddisk mellan 20GB - 30GB. Vad skall man tänka på när man köper sin hårddisk? Finns det olika modeller? Finns det då vissa inte vi kan använda och därför inte skall köpa? Är den svår att installera? Datorn vi har är: AMD K6-2 450MHz 6.4GB HDD
 11. Ett par frågor. En öppnade min dator och fixade lite. Han sa att det finns plats för en till hårddisk. Han sa att det får vara högst en hårddisk 3.5" ca 32 Gb. Varför får det inte vara större? Vad beror det på? Hur vet man vilken sorts hårddisak man får skaffa? Så här är datorn: Hoppas jag skriver rätt, för det jag tittar på när jag skriver är en bild jag har gjort med min handdator Zire 71. Jag har varit slarvig, så det är lite suddigt. AMD K6-2 450MHz CPU Via MVP4 Integrated Chipset High Performance 2D/3/ AGP UMA VGA Sound Biaster ----------- Sterio Sound 64MB SDRAM 6,4GB HDD 56K Software Fax/Modem 6X DVD ROM etc, etc En annan fråga. Jag har SDRAM 64MB PC100. Vill lägga i mer, finns en plats, och har hittat annons om SDRAM 64MB PC100 för 70 kroner med 64MB. Är det lönt att lägga i 64MB eller behövs det mer?
 12. Har kollat på Gimp och är imponerad! Hämtade hem en svensk version på denna hemsidan, med rubriken: "Introduktion till GIMP Manual för att komma igång med bildredigeringsprogrammet GIMP" http://www.zx.nu/gimp/ En sak jag saknar på Gimp är att det inte går att spara som GIF. Längre ner på denna sidan står det dock att det finns en tilläggsversion att ta hem för LZW (som behövs om du vill spara i GIF and för LZW komprimerade TIFF filer). Som ni ser är adressen: http://www2.arnes.si/~sopjsimo/gimp/ Kollade på det o det verkade vara struligt. Hur gör man för att få den att fungera, dvs spara GIF i GIMP?
 13. Skall göra hemsida med Frontpage och är nybörjare, både design, grafik och hemsida. Har ni tips på program att göra design och grafik till hemsidan? Den skall vara billig (helst gratis)och bra. Har hittat detta programet. Vad säger ni om det? http://www.trellian.com/se/tbf/index.html En kompis till mig har epilesi.Han visade ett par hemsider till några förenigar och några var bra. Se denna sida: http://www.epilepsi.se/two2.htm Där finns länkar till dessa hemsider: http://www.epilepsi-gavle.org/ http://www.epgbg.org/ Vilka program har dom använt?
 14. Tackar, tackar för lite info. Klart att B. Gates har fixat så att man måste använda windows när man skall använda FrontPage, han är ju "lite" egoistisk". Är nybörjare men skall väl försöka kolla lite på Unix.
 15. Vad är skillnaden mellan olika plattformar, Windows, Unix eller Mac? Spelar det någon roll vilken man väljer? Behöver man ha Windows om man skall använda FrontPage? Haisan!
×
×
 • Skapa nytt...