Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mikael Hellquist

Medlem
 • Antal inlägg

  110
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Nu såg jag att en återförsäljare säljer den för 1.449:- inklusive HBH-PV705. [inlägget ändrat 2006-10-04 09:38:53 av Mikael Hellquist]
 2. Jag behöver en ny, enkel telefon. Jag hade tänkt köpa BenQ-Siemens S68 men nu börjar jag tveka med tanke på vad som kanske händer med det företaget. Blev istället sugen på Sony-Ericsson K320i. Är det någon som vet vad den kommer att kosta?
 3. Jag har också en gästbok som är ett färdigt PHP-script. Förut hade jag enorma problem med SPAM men efter lite modifieringar så har jag fått ett (1) sedan november 2004. Jag har inga IP-adresser blockade! Jag är ingen expert på vare sig PHP eller SPAM men jag är rätt säker på att inläggen kommer av robotar. Det första du bör göra är så att gästboken blir svårhittad via sökmotorerna. De färdiga skripten har ofta en footer. Ändra i koden så footer-texten inte står i klartext utan t ex med sånhär kod, vad det nu heter: ä Har du en sån där robots.txt-fil?
 4. Jag hade tänkt köpa ett anti-spamprogram. Jag vet att det finns gratisprogram men jag vill ha ett köpprogram, punkt. Jag har tittat på McAfee, Norton, Panda och F-Secure som alla har helhetslösningar (Internet Security paket). Just nu testkör jag en demoversion av Panda men det verkar inte som om det stoppar ett enda spam-mail!? Någon som använt detta program? Jag vet att jag ställt in rätt, det är ju bara att sätta ett kryss i rutan. Inga andra inställningar är möjliga. Panda fungerar så bra med min dator i övrigt, F-Secure t ex, gjorde datorn totalseg. Någon som kan rekommendera något av ovanstående program? Tusen tack på förhand, Micke
 5. Min rad ser ut såhär: php_value upload_max_filesize 16M Nu såg jag någonstans att det kanske inte fungerar så bra om man kör med Safe Mode = ON, vilket b-one gör. Kan detta vara felet? Går det i så fall att komma runt?
 6. Jag använder b-one för min hemsida och dit har jag lagt upp ett bildgalleri (PHP). Det går att ladda upp annat också till galleriet, t ex filmer eller musik. Dock är gränsen 2 MB (per fil) vilket är lite för lite. Om jag kollar phpinfo så står det: upload_max_filesize 2M. Jag kan givetvis inte ändra php.ini men kan jag inte fixa detta i .htaccess? Jag har provat men får bara Internal Server Error... Antingen gör jag fel eller så går det inte. Om det går, exakt hur ska jag göra?
 7. Hur är det med nätverkskortets inställning på Macen? Jag vet inte om det spelar någon roll men jag tänker på länkhastighet och duplexläge?
 8. Jag har en post-nuke sida. Inte samma sak men den kan du få titta på. Vad har du för frågor?
 9. Har du tittat på en kapitalförsäkring? Jag har en sån för min son. Dom flesta banker har det. Min kapitalförsäkring i Folksam har en garantiavkastning på 3%. Nu såg att att det Anjuna tipsar verkar vara just en sån... [inlägget ändrat 2004-07-08 20:24:23 av Mikael Hellquist]
 10. Har du kollat BIOS? Jag tror du kan stänga av funktionen därifrån, kolla att den är på där.
 11. Min sambo har en Fujitsu Amilo (bärbar) som fryser när den går ner i vänteläge. Det har fungerat förut men inte nu längre. Jag körde en Defragmentering och Felkontroll men jag tror inte ändå inte det spelar någon roll. Det är ju inte som Viloläge som f ö också får datorn att frysa. Eller, det som händer är att datorn säger "Förbereder viloläge/vänteläge" och så står den så hur länge som helst. Jag har kört Windows Update och jag har ominstallerat ACPI-drivisarna. Jag har slagit av och på ACPI i BIOS och jag kan inte hitta att det finns någon BIOS-uppgradering för datorn (fast det kanske finns). Dock tycker jag inte det ska behöva uppgraderas någonting då det har fungerat perfekt förut. Hårddisken är på 18 GB med ca 7 GB ledigt. Den har 256 MB RAM. Finns det något annat man kan göra? Helst vill jag inte ominstallera Windows, måste man inte ominstallera alla program då också?
 12. Jag har Bostream och dom kör också med Speedtouch 510. Jag vet inte var du fått ditt modem ifrån men "factory default" på deras modem är IP 10.0.0.x. Modemet har 10.0.0.138. Testa om det är samma me ditt modem genom att gå till den adressen med webbläsaren.
 13. Vanligtvis brukar man säga att ev förlängning ska vara EFTER modemet, d v s du bör ha en lång nätverkskabel. Modemet och splittern ska sitta vid uttaget. Givetvis KAN det fungera med förlängningskabel men jag rekommenderar att du hellre köper en lång TP-kabel.
 14. Om du inte hittar alla inställningarna i GUI så finns det desto fler i CLI. Hämta manual för detta på länken jag rekommenderade ovan. Annars vill jag envist propsa på att du försöker mitt tips. Det tar troligen totalt max 60 sekunder att fixa. Återställ modemet till vanligt läge genom att köra installations-skivan du fick från Bostream.
×
×
 • Skapa nytt...