Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

matte77

Medlem
  • Antal inlägg

    78
  • Gick med

  • Senaste besök

Allt postat av matte77

  1. Jodå medföjde en skiva, har kollat igenom den men där finns bara installation för win95 o dylikt. har testat att köra lägg till ny maskinvara med skivan i oxå...
  2. Hej farsan har problem på sin dator (en ca 4år gammal stationär byggd av riksdata), det började med att det gamla nätverkskortet la av, ingen kontakt med routern, inte ens lampan på routern eller kortet lös...Har kört ett tag med trådlöst i datorn men farsan vill prompt köra med kabel, så idag köpte han ett belkin nätverkskort. Vi avinstallerade det gamla i enhetshanteraren och stoppade i det nya, enligt instruktionsboken skulle windows upptäcka det automatiskt (kör winxp med alla uppdateringar) men det händer inget alls... Försökte köra "lägg till maskinvara" men där hittar den inget, finns inte med i enhetshanteraren. testade att byta pci plats för o se om det var nåt fel på den men det blev ingen skillnad. Vad kan det vara för fel? Eller är det bara att blåsa rent o hoppas att det funkar efter en ominstallation? Mvh Matte
  3. Visserligen en gammal tråd, men jag har exakt samma problem, nån som har nåt svar nu? EA:s kundtjänst är ju ett skämt...öppet tis o tors mellan 1300-1700... mvh Matte
  4. Hej fått bekräftat att den går varm, sugit så gott det går i fläkt intagen...Skulle verkligen behöva lite hjälp att få isär datorn... Lossat alla skruvar på baksidan men bakstycket sitter fast iallafall...
  5. Har försökt suga rent inloppen i datorn, men tror jag måste in i datorn för att komma åt ordentligt. Nån som plockat isär en inspiron 5100 och kan ge lite tips? Har letat efter en manual som beskriver hur jag får isär datorn. (Till min inspiron 9100 hittade jag en som beskrev nästan i detalj hur jag plockar isär datorn...) Leta på dells hemsida men inte hittat nåt... Tacksam för svar Matte
  6. Hej har en dell inspiron 9100. På den har jag uppdaterat mitt bios. Jag har ingen diskettstation så jag fick göra det i windows genom att spara uppdateringen på skrivbordet och köra denna, datorn startades sen om och bios uppdaterades. Nu när jag försöker slänga ikonen för biosuppdateringen på skivbordet går det ej, står bara att filen används av nåt program... Hur gör jag för att få bort denna? Vill ha ett rent skrivbord.... Mvh Matte
  7. Hej min bror har en dell inspiron 5100 som stänger av sig helt utan förvarning, den blir bara helt svart, inget medelande eller nåt, har testat med batteri inkopplat samt urkopplat (tänkte att det kunde vara nåt fel på strömförsörjningen) men det var ingen skillnad... Datorn är ca 3 år gammal så nån garanti finns inte, köpt begagnad den tidigare ägaren hade slarvat bort windowsskivan som medföljde så det är ett "riktigt" windows som vi hade liggande hemma installerat... Tidigare när datorn har gått har jag tyckt att fläktarna låter lite väl mycket, har då försökt uppgradera BIOS med dom uppdatringar som finns på dells hemsida, men det har inte gått, står bara nåt om att systemet inte stöds. Vad kan det bero på? Finns det några alternativa ställen att ladda ner biosupppdateringar på? Datorn har ingen floppy så man måste väl göra uppdateringen via windows va? Vore tacksam om man kunde få lite förslag hur man skulle gå vidare med felsökningen... Mvh Matte [inlägget ändrat 2005-09-05 14:10:20 av matte77]
  8. Du kan väl placera den var som helst, bara du kommer ihåg var när den frågar om sökväg Mvh Matte
  9. om den inte finns med i enhetshanteraren men ska finnas i datorn måste det ju vara nån drivrutin som saknas...Kör själv med en usb-dongle, till den har jag fått ladda ner drivrutiner från tillvekarens (msi) hemsida (speciella för sp2) sen kör jag med windows egna guide för det... Mvh Matte
  10. Har du kollat i inställningarn på mobilen att den är sökbar? Har en D500 själv, på den fick jag ställa in i instälningarna för bluetooth att den skulle vara sökbar... Mvh Matte
  11. Hej jag har en dlink di624+ trådlös router, som jag stör mig på...Jag har telia bredband 8 Mbit/s hemma. När jag kör tptest med kabel inkopplat direkt från adsl-modemet kommer jag upp i ca 7Mbit/s på nedladdningen både på udp och på tcp. Surfandet flyter på fint o så. Kör jag däremot trådlöst med min dator( en dell inspiron 9100med inbyggt trådlöst kort dell wireless 1450 dual channel) och routern inkopplad så går det segt att surfa o kör jag tptest då så kommer jag bara upp i ca 500kbit/s i nedladdning både på udp o tcp. Har testat att flasha med ny firmware (både nyaste och näst nyaste) med samma resultat. Testat på en annan dator oxå o samma hastighet där...Kör med wep kryptering 128 bitars...Har försökt komma i kontakt med dlinks support men gav upp efter ca 2h i telefonkö (hade annat o göra...) Datorn har win xp sp2 om det har nån betydelse...
  12. Jo lösenordet till routern är ändrat, men törs inte ändra resten nu när det funkar...;-)
  13. ok, håller på o knappa in ip o sånt men vad ska man skriva in som önskad dns-server? har varit inne i komandotolken och kollat ip config, harr fått alla uppgifter förutom det, det enda som står är "anslutningsspecifika DNS-suffix" : bredbandsbolaget.se... Tack för all hjälp, är nybörjare på det här med trådlöst nätverk så... EDIT: hittade det via routerns hemsida, nu verkar det funka! Har testat att starta om nätverkskortet och allt o det verkar funka...Tror jag kör så här n u, så får jag väl investera i ny router när ekonomin tillåter... [inlägget ändrat 2004-10-11 22:24:13 av matte77]
  14. Ok, tack då har jag fått svar på min ena fråga, men det andra problemet kvarstår, testade med datorn igång att dra ur nätverkskabeln kunde då fortsätta surfa trådlöst, testade sen att starta om enbart det trådlösa nätverkskortet, när det startade upp igen kunde det ej uppdatera ip-adressen, jag var ansluten till nätverket hemma, men kunde ej konnecta till internet. Testade sen att koppla in nätverkskabeln och gjorde om samma procedur alltså att starta om det trådlösa nätvekskortet, då funkade allt som det skulle, jag fick ip-adress o allt, funkade hur smidigt som helst. Vet inte om det har nån betydelse, men jag kör med WEP skyddet igång, kör med 128bitars kryptering...har kollat SSID och det är rätt... [inlägget ändrat 2004-10-11 21:02:11 av matte77]
  15. Hej jag har precis köpt ny bärbar dator (dell inpiron 9100) med inbyggt trådlöst nätverk (dell wireless wlan 1450 dualband wlan minipci-card) När jag skall ensluta till min gamla acesspunkt hemma (en d-link DI-614+) så blir det problem, för det första tilldelas jag ingen IP-adress av routern om jag inte har en nätverkskabel ansluten, sen när jag tilldelats Ip-adress för det trådlösa, kan jag rycka ut kabeln och surfa vidare trådlöst, men startar jag om datorn får jag göra om proceduren. Men det andra skumma är att jag bara får hastigheten 11 Mbit/s när jag är ansluten, kortet i datorn stöder upp til 54 Mbit/s och routern upp till 22Mbit/s men ändå får jag bara 11...Begriper mig inte på dessa problem, har heller ingen möjlighet att prova nåt annat trådlöst nätverk så jag vore väldigt tacksam för svar. Har två andra datorer anslutna till nätverket och där funkar det problemfritt, men dom hat båda D-links trådlösa nätverkskort, gjorda för 22Mbit/s... Mvh Matte
  16. Hej jag har en dator med ecs k7s5a moderkort, jag undrar om det är nån som vet hur stor hårddisk man klarar o köra på det moderkortet? Har en 120GB o en 80 GB nu men utrymmet börjar ta slut...Är sugen på o köpa en 250 GB hårddisk, men är osäker om moderkortet klarar en sån...Nån som vet??? Tacksam för svar Mattias
  17. Kolla här http://www.gsmteknik.se
  18. Hej jag undrar om man kan göra nån back-up av sina kontakter i Outlook så man kan spara dom när jag ska blåsa rent windows o installera om det? Typ spara som visitkortsfiler.alltså i vsf format Mvh Matte
  19. Det här verkar ju vara precis vad jag behöver... http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=36&session=19a25f9696fffe29b73f0b30c4c5a8ec känns lite surt att bara beställa för 25 kr... Nån som känner till en bra datorbutik i Kalmar området??? Mvh Matte
  20. Nu när jag kör utan chassifläkten har det tystnat betänkligt, för att kabeln skulle räcka tidigare fick jag dra det genom härvan med IDE-kablar, kan det bli nåt mysko genom det? Finns det såna "förlängingskablar" för strömkabeln till chassifläkten att köpa? irriterande att det saknas typ 1 cm.... Aja kör utan sidopanel nu tills jag får tag på längre kabel eller liknande... Mvh Matte
  21. Har vänt på fläkten nu, men nu räcker inte strömkabeln istället...har letat som en galning men hittar bara ett uttag för chassifläkt, får kanske skaffa förlängningskabel....;-)Aja får fortsätta detektivarbetet... Mvh Matte
  22. Jo men den börjar spraka direkt efter att jag startat datorn, så snabbt borde väl den inte bli varm???? Jo fläkten blåser in luft, men det var så försäljarn sa att det skulle vara, kan ju ioförsig vända på den.... Mvh Matte [inlägget ändrat 2004-01-25 11:40:48 av matte77]
  23. Hej jag har ett mysko fel på min dator. Jag har precis installerat ett nytt grafikkort samt en chassifläkt. Jag lyckades inte få bort frontpanelen så jag satt chassifläkten i bakkant på datorn. Mitt ljud är intregerat på moderkortet. När jag körde igån datorn efter installationen sprakade det en massa i högtalarna, när jag plockar bort sidopanelen på datorn låter det inte. Testade efter ett tag att sätta tillbaka sidopanelen, men då började det spraka igen...Chassifläkten sitter ju i närheten av sidopanelen, kan det bli nåt fel där? Nån som har några ideer???? Tacksam för svar Matte
  24. Tänkte bara säga att det blev ett powercolor 9600 pro 128MB. Köpte det hos mycom för 1280 kr Mvh Matte
  25. Tjena, det var osäker leveranstid på det kortet...:-( Har börjat spanapå lite annat... Tv in är ju inte så jätteviktigt, hittade dessa istället... http://se.pricerunner.com/computing/components/graphics-cards/186999/details samt http://se.pricerunner.com/computing/components/graphics-cards/186993/details Vilket tror ni 9600 med 256 MB eller ett 9800 med 128??? tacksam för svar Mvh Matte
×
×
  • Skapa nytt...