Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bosse-i-skogen

Medlem
 • Antal inlägg

  4 336
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  8

Bosse-i-skogen vann dagen: 30 december 2017

Bosse-i-skogen hade det mest gillade innehållet!

Om Bosse-i-skogen

 • Medlemstitel
  Veteran

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://bosses-goa-blogg.blogspot.com/
 • MSN
  bussforare@msn.com

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Höör
 • Intressen
  Tekniska prylar är kul. Allt från bilar till motorcyklar via datorer.
 1. Snarare är det 15 023 kr bättre som jag bara betalde 1 500 kr av. Visserligen 11 000 mil nu mot 7 200 då jag köpte bilen men ändå. Då kopplingen tydligen är en svag punkt på dessa bilar så är det ju bra att ha en ny. Den gamla hade dock ett normalt slitage (och kanske för det är automat där kopplingsslitaget blir minimerat) men var oljeindränkt och därav bytet.
 2. Det är inte alls trist. Bilen är bättre nu än när jag köpte den och det för endast 1 500 kr. Helt nytt kopplingspaket. Jag köper och kör alltid begagnat jag också.
 3. 3 600 mil senare så började kopplingen att slira vid 10 800 mil. Så det blev Peugeot i Hässleholm som fick riva ner och kolla. Jo de gjorde det och fotograferade felet och skickade bilderna till Folksams tekniker. Jodå det var minsann packboxen i växellådan som läckte olja ut på kopplingen. Folksams försäkring stod för reparationen på 15 233 kr. Ny packbox och ett helt nytt kopplingspaket har jag nu. Självrisk på 1 500 kr fick jag betala. Försäkringens maskinskadegaranti gäller 10 år/12 000 mil. 9 år och 10 800 mil hade bilen rullat. Glad att jag verkligen kollade upp vilken försäkring jag skulle välja när jag köpte bilen 8 år gammal för ett år sedan för annars hade jag stått här med en skyhög räkning då andra bolag har max 10 000 mil och ofta bara 8 år. Bilen har en automatiserad manuell växellåda med samma torrkoppling som i en manuellt växlad bil.
 4. Du skriver att ingen bil är rosa. Är det kanske definitionen av rosa som vi tycker är olika? Ser du överhuvudtaget någon skillnad mellan färgen på bilen i de två bilderna? Skillnaden är enorm mellan bilderna. Jag har samma skillnad oavsett vilken skärm jag tittar på och jag har tre telefoner, en platta, tre skärmar till min stationära dator och en 65" tv. Att granarna ser bättre ut på den undre bilden förklaras av att kameran i min mi max 3 är bättre än i min redmi 5 plus.
 5. Hej! Jag tycker att det är märkligt att en Xiaomi Redmi 5 Plus kamera (2 000 kr) inte kan visa rött på rätt sätt när en Xiaomi Mi max 3 kamera (2 300 kr) kan göra just det. Bilen är röd och inte rosa. Jag har fotograferat min hyrbil som är röd med båda telefonerna i autoläge och samma resultat blir det när jag fotograferar min röda Peugeot 107 (som nu står på verkstaden). Rött blir rosa med Redmi 5 Plus. Första bilden är med Redmi 5 Plus och den andra bilden med Mi Max 3 som verkligen visar rätt färg på bilen.
 6. 150 mil och mer där till nu och jag är imponerad över denna lilla bil. 3 cylindrar och 68 hk låter inte mycket men för normal körning så räcker det. 3 000 varv i 110 är inte alls högt med tanke på 998cc, tre cylindrar och 68 hk. Jag kan hålla 130-140 på motorvägen utan några problem om jag vill. Automatlådan tycker jag är helskön. I 130 och det går kraftigt uppför så växlar lådan ner till fyran för att orka hålla 130 även uppför. Jodå bilen pinnar uppför utan problem. Nu kör jag inte så normalt utan håller hastigheterna för det mesta men det går att hålla det "höga tempot i vänsterfilen" på motorvägen även med denna bil. Kör 16 mil varje dag blandat på motorvägen och på 80-vägar och lite i stan. En fantastisk liten bil med låga ägandekostnader. Jag körde Saab 9-5 i många år innan men saknar dem inte alls trots den högre komforten och de mer potenta motorerna med uppåt 240 hk och turbo. Kostnaderna saknar jag absolut inte!
 7. Ett år senare är jag färdigbehandlad. Det kostade totalt ungefär 10 000 kr under denna behandlingstid på ett år. Efter 15 000 kr blev det ju riktigt billigt med enbart 15% av kostnaden. Saknar fyra tänder som jag lät blitt ersätta. Implantat hade det då blivit vilket jag inte är intresserad av. Tandläkaren tyckte inte att jag skulle göra något åt dem heller då de sitter på "bra ställen" om man nu ska vara utan vissa tänder. Nu är jag helt ok vad gäller tänderna. Jag blir kallad om ett år igen. Det behöver ju inte dröja 34 år till nästa gång. Edit: glömde dra av rabatten från 16 000 kr. Ca 10 000 kr kostade det.
 8. En Peugeot 107 auto från 2010. Bra på alla sätt tycker jag nu efter 150 mil av pendlande till jobbet 4 mil bort. Liten men naggande god är mitt betyg. Diggar det lilla formatet och de låga kostnaderna efter att ha kört bensintörstiga gamla Saabar i många år. 7 200 mil och fullservad. Jodå allt fungerar inkl ac:n.
 9. Jag måste slå ett slag för Lenovos plattor. Sitter här sedan igår med en Lenovo Tab4 10 för 1 689 kr från NetOnNet. Jag har absolut inget att klaga på. Inget lagg överhuvudtaget och bra ljud (med tanke på att det är en platta) med stereo och Dolby Atmos. Hårdvaran är oerhört bra. Inga bloatware vad jag kan hitta. 7 000 mAh batteri som "aldrig" verka ta slut. Android 7.1. Jag valde med enbart wifi men den finns även med sim-kortsplats för 500 kr till. Sd-kortplats finns i båda. Ärligt talat så vet jag inte vad man mer kan begära av en platta som normalanvändare som hatar lagg. Spel som candy crush och liknande spel flyter på och de spelen kräver en hel del av hårdvaran för att flyta på utan problem. Har aldrig provat någon av de dyrare 10" plattorna och kan inte heller tänka mig att de på något sätt kan vara snabbare än denna jag skriver på här. https://www.netonnet.se/art/dator/surfplattor/lenovo-tab-4-10wifitb-x304f/248796.8899/
 10. Hej! Sålde min Kawasaki Z 750 LTD -81 igår och idag köpte jag en maxiscooter från 2006 med 1 500 mil på mätaren och ingen är mer nöjd än jag. Automat och bara till att dra iväg på ett bekvämt sätt. Var sannerligen trött på en ordinär motorcykel med allt vad det innebar. Tung med hög tyngdpunkt och jag kände mig aldrig riktigt nöjd med den. Osäkerhet kände jag när jag körde och så ska det inte vara. Nu känns det bara så skönt med en enkel och skön scooter som trots sin ringa motorstorlek toppar ca:125-130 vilket är helt ok för mig.
 11. Som jag trodde. Ännu en sak som helt enkelt inte går att fixa i Win 10. Det är tröttsamt när jag egentligen tycker att Win 10 är bra. Men jag känner mig låst när jag ibland vill använda Win 10 och dess inbyggda funktioner. Många funktioner är strålande men så kommer sådana här hick ups...
 12. Hej! Jag kör senaste Win 10 insider preview. Vid högerklick på t ex en bildfil finns dela att välja. Då kommer man till en ruta med olika win 10 appförslag att dela med. Även dela på Facebook finns som alternativ men då är det via Win 10 Facebookappen. Denna app tycker jag helt enkelt inte om eftersom det inte går att zooma i den utan den är liksom statisk i sitt beteende. Jag vill kunna dela via Facebook på webben i Google Chrome. Går det att ordna detta just via högerklick, dela och rutan som då kommer fram i win 10?
 13. Hej! Jag har satt skärmsläckaren att starta efter 60 min (med en för mig trevlig skärmsläckare) och skärmen att släckas efter 5 timmar. Problemet är att jag vill ha loginskärmen när jag väcker skärmen vilket jag inte klurat ut hur man gör. För att förtydliga så vill jag INTE ha loginskärmen när jag väcker från skärmsläckaren utan enbart vid de tillfällena efter 5 timmar då skärmen slocknat och jag kör igång igen. Jag vet alltså varianten att markera "återvänd till inloggningsskärmen" med skärmsläckaren men det är jag inte intresserad av då jag kanske efter 70 min ska använda datorn igen och då vill jag inte behöva logga in. Hur ställer jag in att återvända till inloggningsskärmen efter att skärmen släckts automatiskt efter vald tid?
 14. Hon köpte denna efter inrådan från mig och är helnöjd. Skulle jag själv behövt en laptop hade mitt val fallit på denna. Snabb och laggar aldrig med de spelen hon spelar. http://www.ghdata.se/products/Datorer/Barbara/Lenovo/80V20005MX-Lenovo-V110-17IKB-80V2---17-3---Core-i5-7200U---8?prodid=3253245&info=2
 15. Hej! Då jag inte har någon speciell koll på datorhårdvara längre så vill jag ha tips! Flickvännen ålderstigna laptop är segare än sirap. Den var typ den billigaste som gick att hitta då och kostade väl typ 3 000 kr. Nu vill hon ha en ny. Kraven är 17'3" skärm (det går inte att förhandla om) och att hon ska kunna spela spelen som finns via Facebook utan lagg. Vissa av spelen laggar något otroligt på datorn hon har nu och fläkten går på högvarv för att hålla den sval. Jag vägrar överhuvudtaget att använda hennes dator på grund av sirapskänslan. Då jag själv precis uppgraderat min stationära dator med ett uppgraderingspaket och SSD-disk så tänker jag att SSD-disk i datorn hon ska ha är ett krav. Hon skickade själv en länk till en dator för 5 500 kr så där ungefär är hon beredd att ligga prismässigt. Denna har jag hittat med SSD-disk på 128 gb: http://www.pricerunner.se/pl/27-3721860/Baerbara-datorer/Lenovo-Ideapad-110-%2880VK003QMX%29-priser
×
×
 • Skapa nytt...