Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

djsringup

Medlem
 • Antal inlägg

  37
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Hej Skulle vilja att någon vänlig själ kan skriva hur man löser detta "problemet"... Jag skall göra en databas där man har ett namn och ett födelsedatum och ett fält som skriver ut åldern (i år) automatiskt. (t.ex Lars , 1903-02-14 , 100) Hur gör man formeln för den automatiska uträkningen i tabellen? Hur gör man en sökfunktion sedan för att kunna söka på fältet år, t.ex på alla som är mellan 10-20år? Tack på förhand !
 2. Har nu fått igång VPN anlsutning mellan hemmet och en server på jobbet med pptp. Servern är en win2000server (RAS) Klienten är en Windows XP Pro De kör direkt igenom varsin router med inbyggd brandvägg (har öppnat portarna 1723 och 47). Det fungerar till 90%, kan fortfarande inte bläddra ordentligt i nätverket i t.ex utforskaren men vet att det beor på att jag måste använda WINS eller DNS) status för uppkopplingen : enhetsnamn (WAN miniport (PPTP)) enhetstyp (vpn) servertyp (PPP) transporter (tcp/ip) autenisering (ms chap v2) kryptering (mppe 128) komprimering (mppc) ppp-multilänk-ram (av) Min fråga är nu om den här anslutningen kan anses som säker eller behövs det göras/kompletteras med något? MvH Daniel Johansson Lantech Data & Nätverk
 3. Nu har jag precis fått igåång min VPN-anslutning mellan mitt hem och min arbetsplats efter en del krångel (öppning av portar i brandväggen 1723 & 47). Men nu då? Jag kan inte se andra datorer i nätverket eller enheter. Vad göra? Hemma har jag winXP Pro och på jobbet Windows 200server (RAS)
 4. Körde ett program som skulle uppgradera mitt bios till moderkortet Gigabyte GA-6BXE, det var windows-baserat och gick självmant ut och hämtade ny uppdaterad Bios-version, installerade den och startade sedan om datorn... Nu startar den inte alls längre, svart skärm och kan inte göra någonting! Hur fixar man detta ? Nån som vet?
 5. Nu har jag läst kilometer med text om VPN... Men jag skulle vilja att någon duktig & vänlig själ kan förklara lite mer praktiskt hur det går till att upprätta en förbindelse mellan en WinXP(klient) och en Windows2000server(värd) genom en brandvägg (t.ex Dlink DI804V eller Symantec Firewall/VPN 100) MvH Daniel
 6. Undrar om någon vet varför datorn tar lång tid på sig för att komma in på min andra hårddisk (d:) Det går perfekt till c: men vid åtkomst av d: tar det ibland upp till en minut innan den överhuvudtaget listar mappar och filer (WinXP). Har testat att flytta hårddisken till en annan dator med XP och där går den perfekt, så något är fel i inställningarna på min förmodligen, vad?! MvH Daniel Johansson
 7. Någon som vet om det är möjligt att använda sig av mailmallar i MS Outlook (ej express) ? Har inte fungerat tidigare vad jag vet...
 8. Finns det någon smidigt sätt /program som gör att man kan filtrera bort vissa specifika internet-adresser. Det bästa hade varit att kunna sköta detta redan på servern men jag kan tänka mig att det blir svårt då användarna är kopplade direkt till ADSL-modemet genom en switch, eller?
 9. (Swedish) Hej ! Mitt problem är att jag precis flyttat över en Sony SDT-7000 backupstation som jag idigare använt på en windows 2000 server dator till en winXP pro dator. Enheten hittas automatiskt och får beteckningen "SONY SDT-7000 SCSI Sequential Device" Den fungerar klockrent förutom att den inte kan skriva till mina band varken de som fungerade tidigare eller helt nya, jag har även testat att köra ett rengöringsband,men inget tycks hjälpa, tyvärr ! Var inne på denna sidan , http://sony.storagesupport.com/autoloader/windriver_ddsxp32.htm'>http://sony.storagesupport.com/autoloader/windriver_ddsxp32.htm , och testade WinXP (32bit) drivrutinerna, inte heller det hjälpte... Hjälp mig, snälla... Tacksam för svar ! (english) Hi ! I've just moved my tapebackup (Sony SDT-7000) from a computer with windows 2000 server to a computer with Win XP Pro. The device was autodetected as "SONY SDT-7000 SCSI Sequential Device". The problem is that the drive won't write to any of the medias I insert, not the old ones that worked well before and not even new ones... I've tried to use a cleaning tape but it''s still not working. I tried with new drivers for winXP (32bit) from this site : http://sony.storagesupport.com/autoloader/windriver_ddsxp32.htm What could be wrong, what should I do ?
 10. Någon som vet om Sony SDT-7000 (backup) fungerar med winXP ? Hur jumprar man en backup som är ensamt inkopplat på SCSI-kort?
 11. Skulle vilja få ett tips på en brandvägg man kan använda på en Win2000Server, på arbetsstationerna anväder vi Norton Personal Firewall... Som antivirusskydd kör vi Symantec Antivirus Corporate Edition, finns det någon Norton produkt som är integrerad med denna? Någon som har en bra lösning på att kunna ta backup på arbetsstationernas mailkonton på ett enkelt smidigt & säkert sätt? Alternativet jag har kommit på hitills är att lägga in ett extra mailkonto på server dit man vidarebefordrar all mail man skickar och tar emot på arbetsstationernas konton (känns lite onödigt jobbigt, eller?) Tacksam för svar som är enkla att förstå!
 12. Skulle vilja veta hur man gör för att summera innehållet i en kolumn/rad från en MySQL-databas. T.ex en kolumn i min databas innehåller enbart siffror, jag skulle vilja veta vad summan av alla kolumnerna blir. (Jag förstår PHP när jag läser färdig kod men skriver oftast aldrig någon själv då jag för det mesta jobbar i Macromedia UltraDev) MvH Daniel Johansson Lantech Data & Nätverk daniel.johansson@lantechdata.net www.lantechdata.net
 13. Men det är väl löst om jag har hyrt in mig på webhotell där emailkontona ingår?
 14. Det är inget krav att ha fast IP för att kunna köra mailserver?
 15. Kör windows 2000 server i dagsläget... Finns det någon prisvärd mailserver med bra konfigurationsmöjligheter? (Exchange hade varit bra pga mailserver + delad kalender)
×
×
 • Skapa nytt...