Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

GronK

Medlem
 • Antal inlägg

  340
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Allt postat av GronK

 1. Jag har problem att få gpo att slå igenom Vi har en DC här som är kopplad via VPN till en annan ort men det är lokalt på vår DC som jag skapat gpo:n. Den ska alltså inte beröra andra orter kopplade via våra VPN tunnlar. DC = Windows 2000 server ca 100 Windows XP pro klienter ca 20 Windows 2000 klienter Felet jag får på klienterna är dessa två: 1030: Windows cannot query for the list of Group Policy objects. A message that describes the reason for this was previously logged by the policy engine. 1005: Windows cannot connect to "DC på andra orten" domain. (Server Down). Group Policy processing aborted. Jag vet att jag ska få en time out om den försöker applicera gpo:s över våra VPN tunnlar på grund av ICMP pings (eller något sånt). Men varför försöker den hämta från den andra orten. gpo:n jag vill ska slå igenom finns ju lokalt på vår DC och inget finns mellan vår DC och klienterna. Enda sättet att jag har fått gpo:n att slå igenom är om jag loggar in på DC:n med ett konto som ligger med i en OU med en gpo. Är det någon som känner igen problemet eller kan komma med förslag till en lösning?
 2. GronK

  inner join fel

  Se så äntligen en lösning =) http://www.webforum.nu/showthread.php?s=&threadid=108190&forumid=53
 3. GronK

  inner join fel

  Tyvärr så är det ett webbhotell som har den föråldrade MySql versionen. Någon som vet hur man skrev många till många relationer i Mysql på stenåldern =)
 4. GronK

  inner join fel

  dina misstankar är helt riktiga testade min fråga under MySQL 4.0.18 och det funkade! Finns det något sätt att i mySQL 3.23.58 joina 3 tabeller för att åstakomma en många till många relation?
 5. GronK

  inner join fel

  Tja jag vet inte =) phpMyAdmin 2.3.2 MySQL 3.23.58 om det är så finns det någon annan smart lösning?
 6. GronK

  inner join fel

  Denna funkar i MySQL SELECT * FROM eD_site INNER JOIN eD_usr2site ON eD_site.site_id = eD_usr2site.site_id Men när jag vill göra en join på alla tre tabeller så vill det inte funka. Någon som kan hjälpa mig för jag går bet :
 7. GronK

  inner join fel

  om jag provar denna frågan SELECT site.site_name, usr.usr_name FROM usr INNER JOIN (site INNER JOIN usr2site ON site.site_id = usr2site.site_id) ON usr.usr_id = usr2site.usr_id; i Access på en liknande db struktur som jag har i mySQL så funkar det. detta ska ju bli en många till många relation är det meningen =) --ed_usr---- $usr_id usr_name --ed_usr2site---- usr_id site_id --ed_site---- $site_id site_name
 8. GronK

  inner join fel

  kör denna frågan mot en mySQL databas SELECT eD_usr.*, eD_site .* FROM eD_usr INNER JOIN (eD_site INNER JOIN eD_usr2site ON eD_site.site_id = eD_usr2site.site_id) ON eD_usr.usr_id = eD_usr2site.usr_id WHERE eD_usr.usr_id = 1 ger följande fel You have an error in your SQL syntax near '(eD_site INNER JOIN eD_usr2site ON eD_site.site_id = eD_usr2site.site_id) ON eD_' at line 1 någon som kan berätta vad som är galet?
 9. GronK

  group policy

  Jag skulle vilja göra en group policy på alla användere så att i xp:s ”folder option > Hide extension for known file types” inte blir/är aktiverad. Jag har hittat en referens för group policy men det finns inget sådant. Då fick jag en ide om att göra ett script som ändrar registret vid inloggningen för varje klient så att det inte är aktivt. Problemet är att jag hittar inte nyckeln. Lösning, hjälp på traven någon! Jag kanske är ute och cyklar men det är bara för att jag inte har en jävla aning om vad jag håller på med =)
 10. Alla hjälp sidor och filer jag hitta om c++ säger att detta bode funka. cout << "hej" <<endl; //Funkar inte för mig. std::cout << "hej" << std::endl; //Funkar Varför??? enligt cplusplus.nu borde detta funka #include <iostream> #include <conio> int main() { int tal; tal = 5; cout << tal; getch(); } Felen jag får är <conio>, getch() fins inte. och som innan cout << tal; funkar ej. samma där att om jag lägger till std:: så funkar det. Varför?? Först så trodde jag att det var något fel på Borland C++ så jag instalerade av cplusplus.nu rekomenderade MinGW GCC. Men denna kompilatorn ger samma fel?? Jag är förvirrad =)
 11. GronK

  Deklaration

  int testA; unsigned int testB; Kan någon förklara skilnaden mellan testA och testB.
 12. Jag har 3 datorer. 1.En dator med "windows xp pro" som står kopplad till min tv. Denna vill jag ansluta till! 2.En vanlig dator men "windows xp pro" som jag vill anluta från. 3.en laptop med "windows xp home" Alla datorer är kopplade genom min router. Jag har inga begränsningar i det lokala nätverket. inga brandväggar installerade eller påslagna i windows. fjärrskrivbordet funkar utmärkt både lokalt och skarpt från nätet. Så förutom fjärrhjälpen så funkar mitt nätverk super... så vad kan vara fel?
 13. Har någon fått detta att funka mellan två datorer?? För jag får det INTE... Börjar tvivla att det går Vet någon ett annat program som man kan använda eller hälst hur man får Fjärrhjälpen att funka i wnidows XP. Detta skrev jag innan men fick inte mycket till svar. Antar att ingen får det att funka //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=505879 Tcka Tack / Gronk
 14. GronK

  frame

  Så här fick jag det tillsist att funka! top.frames[frame_name].document.getElementById(player_name).controls.play(); Tack Stefan
 15. GronK

  frame

  No Dice Fler förslag eller var jag skulle kunna hitta svaret??
 16. GronK

  frame

  Jag styr en media spelare genom en frame till en annan på detta sätt top.player.Player1.controls.play(); player = är namnet på min frame där spelaren finns Player1 = är namnet på spelaren Hur kan jag göra detta till en funktion där både spelare och frame namnet skall vara dynamiskt? typ? test(frame_name, player_name){ top.frame_name.player_name.controls.play(); }
 17. Hadde en lysande ide om att styra en av mina datorer med hjälp av fjärrhjälpen. För att kunna ha en dator kopplad till tv:n (lek) =) Jag provar följande Hjälp och Suportcenter > Använd verktyg > Erbjud Fjärrhjälp Sedan skriver jag in dator namnet och får följande fel! "Åtkomsten till den begärda resursen har inaktiverats av administratören" Jag fattar att något skall aktiveras men vad!! OBS.. jag har varit inne i systemegenskaper och aktiverat fjärranvänding för fjärrhjälp!!
 18. Jag har glömt kommandot och jag hittar det inte.
 19. hmmm.. Jag behöver hjälp. Kan någon ge mig en länk där jag kan läsa mer om hur detta funkar. Minnen, bussar och cpu klocka upp bussen till 200??? den går ju i 333.
 20. Jo det är så att jag ska byta allt tillsist men just nu är det smått om slantar.. ...men jag förstår inte riktigt ska jag inte ligga på 400mhz i minnen och cpu? [inlägget ändrat 2003-07-09 21:56:36 av GronK]
 21. Jag tittar lite på ett nytt dator köp och funderar på att bygga den med lite stöd från min gammla. Min gammla burk är en HP Pavilion 8760 och jag ska använda följande från den! AMD 1ghz Athalon GeForce2 MX DVD & CD Brännare Monitor Jag funderar på att köpa Modekort ASUS A7N8X Minne Låda och här kommer mina frågor 1.Någon som ser något fel =) ? 2.Det står att kortet har en max busshastighet 333MHz men stöd för PC3200 400Mhz minnen hur funkar det. Fattar jag fel, har inte busshastigheten att göra med farten mellan cpu:n och minnet? 3.Om/När jag ska köpa en ny cpu vad ska man då välja. Ska jag ha (333 MHz bus) eller (400 MHz bus) på den? 4.Några andra tips eller idéer är mycket välkomna! /GronK
 22. Har en massa problem men jag förklarar först och frågar sedan. Har en gammal dator PentiumII 1?? - 2??mhz Har ingen aning vilket moderkort. När jag försöker starta datorn så får jag ett Långt BEEP och fyra korta till svar. Skärmen är svart! Nu till mina frågor 1. Hur kan jag ta reda på vilket moderkort det är 2. Vad betyder BEEPen? 3. Fins det någon lista för BEEPs eller är det olika för olika moderkort? 4. Tipsa mig gärna om ni tror att det är något speciellt fel! tackar /GronK
 23. hmm det är win98. och jag vill ju inte ha någon Fjärrstyrnings grej med en massa jox. för servern står ansluten till en tv och visar video filer. Det är när detta hänger sig som jag vill boota om datorn med remote!
 24. det är just bara omstart jag vill kunna göra. jag tycker ett det borde bara vara ett litet program som man bara anropar så startar servern om. Vad ska jag söka efter och var? kommandorads verktyg?
 25. Jag måste resa mig från min stol och gå nästan 3 meter för att stänga av eller starta om min server. fins det något sätt(program) så jag genom nätverket kan stata om min server. tackar / GronK
×
×
 • Skapa nytt...