Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

peter.trank

Medlem
 • Antal inlägg

  7
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Hej undrar om någon kan hjälpa mig att reda ut begreppen angående flera WEB SITER på en server. Håller på att ta mcp på IIS:en och har kommit en bit på vägen men kan inte få riktigt klarhet i följande. Har skapat en ny katalog under InetPub\testWeb NTFS: permission read åt IUS_<server>anonymous... I MMC higlight computer:action: new web site I web site description field skrivit: testweb ADVANCED: TCP port 80; All Unassigned; Host Header Name. testweb (ingen DNS ) Skriver i BROWSERN: http//<server>/testweb borde funka lokalt genom NetBios WINS IP port value: 80 Location of testweb e:\InetPub\testweb Home directory: E:\InetPub\testweb Skapat default sida i hemkatalog:(fungerar om jag lägger under wwwroot) Men hur jag än vrider och vänder går det inte att få upp default sidan. Har provat att lägga hemkatalogen under wwwrooten och då hittar Browsern default sidan, men då är det ju en underkatalog till wwwrooten och inte en egen web site. Meningen är väl att man ska kunna ha flera web siter åt olika kunder. Och strukturera dem under egna kataloger\underkataloger var som helst på datorn\nätverk. Tacksam om någon kan förklar det här.
 2. Okej! Jag var inne lite grann på just wins,men då undrar jag. Om det måste finnas en wins tjänst på varje subnät eller räcker det med en på det ena subnätet. Eller kan tjänsten köras på multihome datorn?
 3. Har försökt att lägga till e-mail konto två men Outlook svarar att det inte går att skapa en kopia av brevtjänsten i profilen. JAha och vad gör ja nu då ? SÄg inte att jag skall använda Outlook - Express för den är bättre.Jag måste få igång MS-Outlook.
 4. Mitt problem är att jag har en multihome dator,och clienter från det ena subnätet till det andra kan inte se varandra. Går det att lösa med följande konfiguration. NT-server40 2 nätverkskort w.x.50.1 och w.x.55.1 irq 10 i/O 300 resp 11 320 IP-forward förbockat. dhcp två scope subnäten är ungefär 60m långa med 60 ws på varje. Subnät 1 kan logga på och utnyttja tjänsterna men ej subnät 2 Vad göra för att kunna se varandra? Wins server kanske? flera servar ? Tacksam för svar ?
 5. mitt problem är att jludkontrollen för wave ljud ställe sig på noll varje gång jag loggar ur datorn. Undrar hur man skall gå tillväga för att slippa justera varje gång. Om jag klickar på ljudjusteringen längst ner till höger så kommer play controllen upp och man kan justera upp wave ljudet och så fungerar ljudet till nästa inloggning. tacksam för goda råd . peter.
 6. Föresten så skall det dessutom vara 115200 kbps.Alltså hastigheten mellan modem -dator. För vanliga teleledningar (analoga)gäller upp till 64kbps. Nästa steg är digitalt överförd media (ISDN) finns i flera varianter med hastigheter upp till 128kbps.
 7. Överföringshastigheten gäller mellan modemet och datorn. Då teleledningarna inte klarar mer än 64 bps. /peter
×
×
 • Skapa nytt...