Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

FPS

Medlem
 • Antal inlägg

  161
 • Gick med

 • Senaste besök

Om FPS

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Ort
  Stockholm
 1. FPS

  Multiboot

  Hej! Hur ser din bootloader ut? Finns under systemegenskaper, avancerat, start och återställning -inställningar, redigera.
 2. Nu har jag hittat låten efter att den kom upp på sidan. Det var givetvis Don't Stop the Dance med Bryan Ferry. Kom på att det stavas Dressmann förresten. [inlägget ändrat 2006-08-26 16:09:30 av FPS]
 3. Någon som vet vilket låt som spelas i Dressmanreklamen som går just nu?
 4. De jag har är Speed Link Headset 5.1 Medusa SL-8794 (Surround) (USB) som jag köpt på www.webhallen.com. Det var det billigaste stället jag hittade, men då kunde jag också hämta ut dem direkt i butiken. De kostar 749 kr för tillfället, se direktlänk: http://www.webhallen.com/prod.php?id=46388 Tyvärr finns ju inga vettiga detaljer om varan på webhallens sida, men efter lite googlande hittade jag en tysk sida med rikligare information. Har tyvärr inte kvar den länken, men kan försöka leta i fall att du är intresserad. En stor fördel (ur min synvinkel i alla fall) är att i jämförelse med andra 5.1-lurar har dessa ingen extarn låda för ljudkortet och volymkontrollen (som brukar behöva drivas med extern nätadapter). Här drivs allt med strömmen från USB-porten, och ljudkontrollen är integrerad i sladden till lurarna. Mycket smidigare! Jag tycker även att priset är ok för ett par 5.1-lurar. Känner du att du kan punga ut mer pengar har Sennheisers prylar gott rykte. Ang. spelen så har jag inte hunnit testa mikrofonen i något spel än, då jag först idag har fått semester från skolan.
 5. Ok, jag får göra som du säger och lägga en genväg på skrivbordet. Tänkte inte riktigt på det här med analog/digital signal när jag skapade inlägget Tack för all hjälp!
 6. Tack för ditt tips! Men jag antar att det inte går att konfigurera så att jag har ett förstahandsval och ett andrahandsval och att datorn byter själv? Har kollat i mediaplayer, och funnit att den är inställd på Default DirectSound Device. Saken är att jag vill kunna byta mellan hörlurar och högtalare obehindrat, utan att behöva ändra en massa inställningar. Det programmet jag använder mest är mediaplayer, men även ett annat program som inte har dessa ljudinställningar. fler tankar?
 7. I helgen köpte jag ett 5.1 USB-headset till datorn. För er som funderat på att köpa ett par kan jag säga att känslan är otrolig Problemet uppstår när jag inte längre vill lyssna i hörlurarna, utan i mina vanliga högtalare, då får jag inget ljud. jag har testat att stänga av lurarna, och att dra ut usb-kontakten, men enda sättet jag kan få tillbaka ljudet i högtalarna är om jag går in i "Egenskaper för Ljud och ljudenheter" på kontrollpanelen och byter standardenhet för ljuduppspelning. Det går ju, men det är inte så vidare bekvämt. Jag har letat förgäves bland alla inställningar i den medföljande programvaran till lurarna, men inte hittat något. Det vore ju smidigt om datorn kunde byta till en förvald sekundär uppspelningsenhet när den primära avaktiverats. Någon som vet om det går att lösa på ett vettigt sätt? Lurarna är ett par Medusa 5.1 USB Headset, från Speed Link. Finns absolut ingen lösning på problemet tänkte jag bygga en fördelare av ljudsignalen från usb-kontakten, så att jag kan lyssna både i lurarna och i högtalarna samtidigt. då är det bara att stänga av den ljudkälla jag inte använder. någon som vet hur ljudsignaler skickas via usb?
 8. FPS

  Tv-mottagare USB

  ok. stort tack! bara en sista fråga, vad händer när det analoga nätet släcks ner. Är det slutet för USB-sticket ovan?
 9. FPS

  Tv-mottagare USB

  Hmm.. jag tror nog inte att jag fårstått riktigt än. jag sitter precis som Mattias C sa i ett kabelnät och kollar på grundutbudet, så att använda uttrycket "betalar för" i första inlägget kanske känns lite fel. För övrigt bor jag i bostadsrättsförening och behöver aldrig bry mig om en box. Det känns lite som att Mattias C säger att det går, och Monshi att det inte går. Någon som har lust att reda ut begreppen?
 10. FPS

  Tv-mottagare USB

  ok, tack! bara en fråga kvar då
 11. ok.. det låter lite skumt. har du provat att byta kanal, t.ex. om du kör på 802.11 b nu kan du prova att byta tillbaka till 802.11 a?
 12. Står routern på något konstigt ställe, typ bakom en metallkruka eller så? Har du någon annan teknisk pryl i närheten? har en polare vars ip-telefonibox störde ut hans trådlösa nätverk totalt...
 13. FPS

  Tv-mottagare USB

  Jag har tittat lite på den här prylen: http://www.dustin.se/dacsaportal/?ProdID=5010089513 Har bara en liten fråga. Den kan ju ta emot alla gratiskanaler, men vad säger den om jag stoppar in antennkabeln här hemma, kan jag kolla på alla kanaler jag betalar för då eller är den begränsad på något sätt? Vad tycker Radiotjänst om den här lösningen? Om jag bara ser på de fria kanalerna borde det väl inte vara något problem, men om jag nu kan få ut allt jag betalar för hemma är jag väl skyldig att betala licens?
 14. ok, då skippar jag bluetooth'en. få se om jag fattat det hela: det skulle alltså även funka mellan ett pc-card och en usb-adapter? jag ska bara använda den bärbara med trådlöst nätverk ibland, men annars vill jag inte ha ett trådlöst nätverk som "står öppet". därav anledningen till att jag vill ha usb-adapter som bara plockas ut när den inte används.
 15. Jag har nyligen fått en gammal laptop av en kompis och nu skulle jag vilja ansluta den till internet. Trådlöst givetvis. Jag har inget redan befintligt trådlöst nätverk hemma, men en stationär dator utrustad med trådbundet. Skulle det gå att upprätta ett nätverk mellan den stationära och laptopen m.h.a. av bluetooth? Har sett att bl.a. DLink säljer USB-stick för anslutning till andra bluetooth-enheter, men funkar det mellan två datorer? Jag vill inte bara kunna föra över filer mellan datorerna, utan även låta laptopen ta del av den stationäras internetanslutning. Jag är medveten om att bluetooth inte erbjuder särskilt stora överföringsavstånd, men det duger fint för mig ändå!
×
×
 • Skapa nytt...