Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Henrik Jacobsson

Medlem
 • Antal inlägg

  216
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Henrik Jacobsson

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Ort
  Njurunda
 1. jag har installerat Netgear Router/Brandvagg/Gateway WGR614 54MBps med Netgear USB 54Mbps WG111 och smidigare installation var lange sedan jag gjorde.. Installations tips ar att du skaffar USB till de barbara. och de stationara via kabel alt USB .. cirka priser ar USB WG111 - 450kr/st medans WGR614 600kr http://www.netgear.com/products/details/WGR614.php http://www.netgear.com/products/details/WG111.php Inkopsrad ar att satsa pa komponenter som klarar av WPA som sakerhet, men aven att valja 54MBps fart istallet for 108Mbps da jag med manga bekanta har pa stott problem. Som att natet faller ur och andra problem som har med market ifraga att gora. Andra marken ar 3com, SMC, Belkin, D-link, Linksys m.fl
 2. menar du att logga på servern lokalt eller via nätverket ??? om du ska logga på lokalt så har du sänkt säkerheten enormt... men är det via nätverket så bör du lägga till din dator i din domän. så kan du komma åt alla utdelningar osv... om du nu har skapat sådana.
 3. Jag skulle vilja veta vad det är som för att kunna skapa egna .msi paket. För att distrubiera via SUS server t.ex. Vilka verktyg/program behövs osv??? kan man döpa om .exe till .msi utan att göra förändringar? Tacksam för svar!! / Henrik Jacobsson
 4. fråga supporten vart lappen ska sitta så!!! ... det är ju deras uppgift att sätta lappen på plats.
 5. om du kör ICS på din Win XP burk så räcker det med att du kopplar ihop din win98 burk med kabel... PC till PC = korskopplad kabel. PC till PC via Hub/Switch = raka kablar. Win XP har nämligen en egen DHCP server som startas vid aktivering av ICS. den skapar ett 192.168.0.x nät... Så ställ in på Win98 burken att du ska använda DHCP!!! Du ska inte behöva göra några inställningar.
 6. varför inte skaffa en switch, 2st 100meters TP kablar & 2st 10/100Mbps nätverkskort? på så sätt får du en max längd totalt på 200m men samtidigt en överföring som både håller med Fullduplex men även med högre fart.
 7. om du ska kunna komma åt din utdelade skrivare via nätverket så måste användarna ha lösenord.! speciellt om du kör med Win2003 el. XP... svara på detta inlägg om jag har fel ang detta.
 8. vore bra att lite mera kött på bena... nämligen vad har du för Pc konfig.. som CPU, minne, moderkort, osv. En sak är att om du har 2st minnes moduler som är av olika fabrikat alt 1st är trasigt så kan detta hända... men händer detta även efter en ominstallation av Windows ?
 9. det finns en bärbar VCD spelare som funakr bra som även med följer en fjärr dosa.. NAPA någonting heter den.. du kan kolla med denna butik i sundsvall kan ev har den kvar på hyllan,, Shidas Data www.shidas.com 060-12 20 07.
 10. i konfiguration av routern har du då valt copy mac adress till routern??? från din PC prova och se vad som händer efter detta.
 11. Eftersom du tänker bygga en Intel Pentium 4 baserad Pc så behöver du inte alls köpa någon till fläkt om du nu inte ska ev. överklocka... För den boxade CPU fläkten som Intel skickar med är väldigt bra ibland bättre än de fläktar som säljs lösa. Hade det däremot gällt ett AMD bygge så gäller det att köpa på sig en bra fläkt. Detta är vad jag kan konstatera efter ex. antal byggen av både AMD men också Intel CPU baserade system. hoppas det ger dig en liten hint.
 12. //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=353185#353189 kolla även in här
 13. även jag har detta problem, själv löser jag detta problem genom att starta upp min FTP klient idetta fall GlobalScape CuteFTP Pro 2.0 och sedan ta bort alt döpa om filena... Det är lite omständigt men går fortare än att prova detta med preview mm.
 14. Detta brukar ofta hända... Det kan bero på drivrutinerna för nätverkskortet men även på att ibland så klarar inte alla nic modeller att ha autosense men ibland även när man väljer fasta värden som 10 halv duplex, börja där och prova sedan sakta uppåt det tar tid men man kan hitta felet. felet kan uppstå när man kör antingen med korsad kabel eller via hub/switch. Har ingen direkt lösning på detta problem utan antingen byta till andra bättre drivrutiner alt också nya NIC. Varför har du winroute installerat om du nu kör Windows XP ?
 15. vad har du för mail leverantör ? alt som är din ISP om du kör telia, modem, comhem, adsl så kan du välja på SMTP server istället för mail1.telia.com ta mailc.telia.com - c istället för 1:an alltså! fick det tipset igår av telia supporten
×
×
 • Skapa nytt...