Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Jörgen L

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senaste besök

    Aldrig
  1. Jag har lekt med min Access 2000 och definierat användarkonto och lösenord men inte skrivit upp. Nu kan jag inte göra ngt med gamla eller skapa nya databaser. Nyinstallation av hela Office löser inte problemet. Vad göra? Är uppgiften lagrad i Windows-"registret" eftersom uppgiften finns kvar efter nyinstallation av Office?
  2. "Hemmadatorn" levereras med en massa program förinstallerade. Att det fanns en brandvägg installerad begrep inte jag. Jag är ledsen om jag besvärat dig och andra i onödan men jag har i vart fall lärt mig mycket på detta. Knäppt program kan jag tycka där det viktigaste man ahr att göra är att stänga av det...
  3. När jag stängde av min Norton Internet Security så löste sig mitt problem i alla fall.
  4. NU FUNGERAR DET!!!!!! Tack vare länkarna om bland annat TCPP/IP förstod jag att det måste vara något som stör TCP/IP på datorn. Provade att stäna av Norton Internet Security och vips fungerar allt!!! Äntligen. Tack alla som engagerat sig i mitt problem! mvh/ Jörgen Lysholm
  5. NU FUNGERAR DET!!!!!! Tack vare länkarna om bland annat TCPP/IP förstod jag att det måste vara något som stör TCP/IP på datorn. Provade att stäna av Norton Internet Security och vips fungerar allt!!! Äntligen. Tack alla som engagerat sig i mitt problem! mvh/ Jörgen Lysholm
  6. Hur går det? Löstes ditt problem med ngt av de tips du fått. Jag sitter tyvärr fortfarande utan kontakt mellan XP och övriga nätet och inget svar når jag pingar "till mig själv" på den trilskande datorn. Med andra OS har jag aldrig haft ngt problem.
  7. Hej! Jag trodde att Ditt förslag till Per-Olof Holmqvist skulle kunna lösa mitt problem också men det gjorde det tyvärr inte. Jag provade (att aktivera NetBIOS över TCP/IP - Computer Browsern var redan inställd för automatisk start) men mitt problem kvarstår oförändrat. Lösningen kanske bara var aktuell för den som har fasta IP adresser och inte som jag DHCP tilldelade? Förslag hur jag går vidare??
  8. Ditt tips verkade hett. Nu har jag dock provat att inaktivera TCP/IP för 1394 anslutningen och även att helt inaktivera den men, tyvärr tycks mitt problem kvarstå. Enhetshanteraren ger inga signaler om att ngt är fel med själva nätverkskortet.
  9. Jag använde guiden "Konfigurera ett hemmanätverk eller litet kontorsnätverk". Valde sedan "Den här datorn ansluter till Internet genom en annan dator i mitt hemmanätverk eller genom en lokal gateway". I nästa steg både prövat "Avgör anslutning åt mig (rekommenderas)" och det andra alternativet "Jag väljer själv anslutning". I det sneare fallet har jag valt att "avmarkera" 1394 anslutningen" men också prövat att ha den kvar markerad. Jag tror att jag även prövat att i det första steget välja "Den här datorn ansluter direkt till Internet". Hur jag än gör av dess varianter så får jag iunte kontakt med övriga datorer och jag får inget svar om jag pingar till den egna ip-adressen och inte heller till 127.0.0.1
  10. Tyvärr var inte detta lösningen för mig. Denna ruta var redan "okryssad" mvh/ Jörgen L
  11. Jag visste inte att 127.0.0.1 var den egna datorns loopback. På den dator som krånglar kan får jag alltså inte svar varken på 127.0.0.1 och inte på dess DHCP tilldelade IP men internet fungerar. På övriga brukar fungerar allt som det ska.
  12. Hej! Jag har DHCP tilldelad ip. På Windows XP datorn visar ipconfig att jag har IP 192.168.0.109. Om jag kör ping 192.168.0.109 likaväl som ping 127.0.0.1 får jag som svar "Begäran gjorde timeout" (3 ggr) "Skickade 4; Mottagna 0". Om jag däremot på en annan Pc (Windows Me) i samma nätvärk gör ping 192.168.0.150 (dess DHCP tilldelade ip) får jag svar (<32ms) och på den får jag också svar från 127.0.0.1. På båda fungerar alltså Internet. Vad är 127.0.0.1? Vad göra åt mitt problem??
  13. Jag har ett telia ADSL abonemang, Ett Nokia ADSL modem, en bredbandsrouter D-Link DL704 som samtidigt är nätverksnav (switch).
  14. Hej! Jag har samma problem som uppenbart många andra. Har ett tidigare välfungerande hemmanätverk med datorer med WinMe, Win2000 resp Win98. De hittar varandra både med ping och i tex utforskarenm, delar mappar och skrivare utan probem. Nu skaffat en nya Pc. Den nya fina datorn har XP som OS. Jag har kört guiden för hemmanätverk * flera, kollat TCP/IP inställningarna som verkar OK, aktiverat fil och skrivardelning och delat ut några mappar. XP datorn kan pinga till de övriga men de kan inte pinga till den (och föresten så kan den inte pinga till sig själv vilket de andra kan!) och man ser inte de andra datorerna från XP'n och ingen av dem ser den. Alla når utan problem Internet. Blev så glad när jag hittade förslaget att Via "kontrollpanelen- mappalternativ- Visning" kunna kryssa för "Använd förenkald Fildelning" som enligt en insändare skulle lösa problemet men ngt sådant alternativ hittar jag inte på min XP dator. Lösning måste väl finnas?? mvh/ Jörgen Lysholm [inlägget ändrat 2002-06-28 20:38:24 av Jörgen L]
×
×
  • Skapa nytt...