Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Nollan

Medlem
 • Antal inlägg

  12
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Allt postat av Nollan

 1. Dennis Tack för en ännu mer intressant lösning än din förra - nu har jag något att bita i ett tag. Hoppas bara att ursprunglig frågeställare också är lika glad och nöjd som jag. OBS! Jag blev absolut inte ledsen eller så, allt jag säger och upplever här sker med glimten i ögat - det kan du vara helt säker på ;-) Trevlig helg önskar "Nollan"
 2. Dennis: Jättebra med en kortare fomel men om en person är född 46-12-30 ger din formel 56 år redan nu. Kan man på något enkelt sätt ändra så 56 år inte inträffar förrän på själva födelsedagen?? Ingen vill ju bli 1 år äldre i förväg ;-) Jag inser nu att min formel är onödigt lång och krånglig :-( Tack för att du delar med av din omfattande kunskap vad gäller Excel.
 3. Om personnr ser ut så här i cell A1 460112-XXXX och i A2 skriver följande formel: =AVRUNDA.NEDÅT((IDAG()-SAMMANFOGA(EXTEXT(A1;1;2);"-";EXTEXT(A1;3;2);"-";EXTEXT(A1;5;2))*1)/365,25;0) och formaterar som "Allmänt" blir resultatet: 56 Kan detta vara vad du önskar? [inlägget ändrat 2002-08-30 14:36:19 av Kramaren] [inlägget ändrat 2002-08-30 14:46:07 av Kramaren]
 4. Förmodligen har du oavsiktligt kommit åt Scroll Lock-tangenten, som finns längst upp till höger på tangentbordet.
 5. <a href="xlfiler/privatbudget">Hämta</a> Jag har ovanstående kod så det borde vara ok - kanske det hela funkar bättre när det allt ligger utlagt och inte körs från den egna hårddisken. Tack till bägge - det blir poäng. *ler*
 6. Nej, när jag länkar direkt till filen (Excel arbetsbok) så öppnas den istället. Jag vill att dialogrutan "Filhämtning" skall öppnas, så man direkt får möjlighet att välja om man skall öppna filen på plats eller spara ner på den egna hårddisken.
 7. Som novis vad gäller webbdesign försöker jag just nu att göra en webbplats med hjälp av programmet FrontPage 2000. Jag vill skapa en hyperlänk som öppnar dialogrutan "Filhämtning" och ger webbplatsbesökaren möjlighet att ladda ner en fil från webbplatsen. Jag hittar inte inte den här möjligheten i Frontpage. Hur gör jag? Skall jag använda något script eller annat externt hjälpmedel? Tacksam för svar - hoppas ni inte tycker min fråga är allt för banal.
 8. "Bostream en av de billigare" - ??? http://www.bostream.com/page.php?xml=swe/pages/private/pricelist.xml&context=private
 9. Jag har Telia ADSL sedan två år tillbaka. I början var det mycket stora problem med 14 dagar då systemet var helt ur funktion. För detta drog Telia av en månadsavgift (200 kr). Numera är dock min ADSL-anslutning mycket stabil. Vid tester med TpTest-programmet är oftast såväl nerströms- som uppströmshastigheten omkring 485 kbit/s. Vad gäller abonnemangsavgiften på för närvarande 275 kr/mån (gällande gruppanslutningsavtal) tycker jag är helt ok.
 10. Tid (timmar och minuter) i Excel skriver man inte med komma utan det skall vara kolon istället. När du delar tiden med antal samtal och vill ha svaret i enbart minuter så kan man lösa det genom anpassad formatering. Man formaterar mottagande cell enligt följande: [mm] (obs! hakparenteser)
 11. Om jag förstår dig rätt har du redan den totala tiden i timmar och minuter i en cell, t.ex. 5:50 och sedan vill dela detta med t.ex. 5 samtal och får till svar 1:10 Ifall det är 1:10 som du istället vill ha i endast minuter (70 minuter), så räcker det att göra en anpassad formatering av aktuell cell med hakparenteser: [mm]
 12. Skall just nu köpa en ny teve i storlek 14-21 tum. Vad skall jag välja - Sony, Philips osv? Vad innebär zoomläge 16:9 på en standard-tv (4:3). Är det vänster och höger bildkant som beskärs? Vad bör jag beakta vid val av den här typen av teve? Tacksam för goda råd.
×
×
 • Skapa nytt...