Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

pefra

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Senaste besök

Om pefra

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag har en knapp till nedanstående makro som gör vad den skall. MEN Nu vill jag flytta den knappen till en annan flik som heter sammanställning men ändå få makrot att köra på EURO1. Vad behöver ändras ?. ' EURO1 Makro ' ' Range("AH23").Select Selection.Copy Range("W42").Select Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _ :=False, Transpose:=False Range("W2:Y41").Select Selection.ClearContents Range("AE40:AH40").Select Selection.Copy Range("AE37:AH37").Select Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _ :=False, Transpose:=False Range("A1").Select End Sub
 2. Jag har nu programmerat två lika diagram med två olika sorters koder, den jobbigaste koden är på 192 villkor och omfattar 16 år x 12 månader den andra är en kod i bladet och en kod som en modul. Fungerar kanon.
 3. Färga grafer är en sak. Men mitt problem var att färga grafen efter villkor (är lika med eller mindre än 1000= GRÖN alt. Större än 1000= RÖD) Detta tror jag inte går med ditt förslag på färga grafer, men jag kan ha fel, ska kolla upp det vid tillfälle.
 4. Jag har brytpunkt <=1000 grön >1000 röd Nu är det löst med en lång och en kort programmering.
 5. Ja, miss av mig. Ja, jag har staplat diagram, när jag skriver in 999 på januari 2019 så blir den delen av stapeln grön, när jag skriver in 1999 på februari 2019 så blir den delen röd på samma stapel (stapeln omfattar 2019 Jan-Dec och växlar mellan rött och grönt beroende på värdet, sedan 2020 Jan-Dec etc.etc. Har excel 2007 , din bild föreställer troligtvis ett nyare excel för jag hittar inget sådant i mitt excel. Har löst det med den svåra långa programeringsdelen men borde gå att göra på ett enklare sätt tycker jag. Bifogar bild på hur det ser ut. Önskar också att makroaktiverade filer kan bifogas här.
 6. Bifogar här en fil så är det säkert enklare att förstå vad jag menar och varför. Gick inte att bifoga makroaktiverad excelfil här så det får bli en bild istället. Min fråga: Varför går det inte att utöka ytterligare, borde ju vara kopiera - klistra in och ändra lite på de nya villkoren.
 7. Jag behöver inte formatera om efter varje uppdatering, detta diagram är några år som jag har ändrat lite i nu, så nu önskar jag färg på delar av stapeln, <=1000 grön och >1000 röd. Jag använder vad som för att få det att fungera men känner inte till något annat sätt, hur HTSE fått in sina villkor på färger utan någon kod på delar av stapeln vore intressant att veta. Jag vet att excel sköter i stort sett allt med diagram men jag har inte sett någon inställning för olikfärgade staplar (olika färger på samma stapel) här ovan borde det finnas något som 1=blå, 2=brun, 3=grön, 4=violett eller ?
 8. Tack fungerar med dessa två värden, men eftersom det är fler värden som skall in och som skall färga delar av staplar så behöver denna kod utökas ytterligare, när jag infogar ett tredje villkor så fungerar det inte, trots att jag skriver W6 + parentes där uppe och skriver W6 på villkor tre samt ändrar SeriesCollection till 3. Om du skulle vilja öka på koden två steg till vore jag tacksam, samt om det är något annat som måste göras för varje ökning av villkor. Vad kan denna person ha använt sig av annars i sitt diagram här nedan ? (Du svarade honom 2015) detta är precis som mitt diagram men med andra villkor. Tack för ovärderlig hjälp. Peter"pefra"
 9. pefra

  Hej. Skulle du vilja ge mig VBA koden till ditt staplade diagram, jag får inte min kod att fungera.

  /Peter"pefra"

 10. EXCEL Kan man skriva om VBA så dessa två villkor fungerar i en och samma kod i mitt diagram ? ______________________________________________________________________________ Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) With Blad4.ChartObjects(1).Chart.SeriesCollection(1).Points(1).Interior If Range("W4").Value <= 1000 Then .ColorIndex = 4 ElseIf Range("W4").Value > 1000 Then .ColorIndex = 3 End If End WithEnd Sub ___________________________________________________________________Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) With Blad4.ChartObjects(1).Chart.SeriesCollection(2).Points(1).Interior If Range("W5").Value <= 1000 Then .ColorIndex = 4 ElseIf Range("W5").Value > 1000 Then .ColorIndex = 3 End If End WithEnd Sub ____________________________________________________________________
 11. Gammalt inlägg men möjligt att någon kan ge mig VBA koden till detta staplade diagram, får inte min kod att fungera hur jag än vänder och vrider på koden, jag får bara en del av en stapel att fungera åt gången. Postad 10 juni, 2015 Det jag kan tänka mig är att du skapar en till kolumn i din tabell där du summerar dina värden, inkluderar denna kolumn i din tabell och formaterar denna serie som en linje/punktgraf. Då kan du få denna series värden att ligga på toppen av staplarna. Du kan formatera den på vis att den inte syns om du vill, med diskreta punkter. På exemplet är de synliga för sakens skull.
×
×
 • Skapa nytt...