Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

PatrikP

Medlem
 • Antal inlägg

  7
 • Gick med

 • Senaste besök

Om PatrikP

 • Medlemstitel
  Nykomling

Senaste profilbesöken

148 profilvisningar
 1. Misstänkte att det berodde på ramminnet redan från början innan jag var inne i bios. Hade ingen koll på vad just Ubuntu i förväg krävde, sedan att Mikrosåft också behövde at least 2 GB är i sig kanske inte direkt förvånande. Ut med W10 och in med Ubuntu i stället
 2. Jag har "enablat" det i BIOS. Misstänkte det, men kraven från skolan är "dessvärre" Ubuntu så om det funnits någon version mindre krävande ramminne just i utbildningssyfte hade varit nice. Jag fixar mig en enkortsdator i stället, känns som en enklare lösning än en ny pc Köpte mig en Stream från HP just för att den är snabb i uppstart/avstängning och sedan större filer lägger jag på extern hårddisk/flashminne. Tack för din hjälp i alla fall!
 3. Ja, då fungerar det att komma vidare i installationen, så tack! Däremot är det sjukt trögt och komma vidare installationen, jag tror jag får lägga allt på min externa hårddisk (1TB WD) om nu detta går, och sedan välja mindre minne i inställningarna under installationen. Jag har typ 4 GB ramminne, och 64 GB i datorn i en (HP Stream) men ska endast köra Ubuntu för lite "lek" i skolarbete, samt lite kommandon och lägga till en nätverksskrivare och annat smått och gott så det är inget avancerat i detta skolarbetet.
 4. oops, jag har Windows 10, så jag kom inte så långt...
 5. Det går inte i att "kryssa i rutan" det har jag provat. Det är vid "07:49" som inte OK "lyser" trots att jag ser den jag valt (.ISO filen). Ja, lucky you
 6. Jag har installerat på Virtualbox 6.0.14-13 på min Windows 10 PC. Jag har laddat ner .ISO filen Ubuntu version 19.10-desktop. Jag följde denna Youtube- guide. Jag får inte möjligheten att klicka "ok" och installera Ubuntu, vad missar jag? Har även en extern hårddisk på 1TB om det skulle behövas. Jag är ny på Linux och ska bara "leka lite" och lära mig kommandon för lite skolarbete så jag behöver egentligen inget avancerat. Idag har jag även en enkortsdator med Ubuntu kopplat vid HDMI till min tv, men skulle föredra att använda det på min bärbara PC (HP Stream 64GB) i stället, och misstänker den har för lite minnen, bland annat RAM. Bra att veta kanske: Framöver ska jag även arbeta lite med CUPS och SAMBA samt HTML/CSS samt Wordpress och XAMPP - just för prestandans skull.
×
×
 • Skapa nytt...