Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

EasyCactus

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Senaste besök

Om EasyCactus

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. @vertpre Ok jag förstår. Tänk att jag missade det. Inser att när man har koll på allt detta kunde detta tagit mindre än en timme ha ha. Jag ska formatera och göra en back up. Tack.
 2. @vertpre @ChristerE @Cecilia Hej igen, jag höll på att börja fixa med datorn i helgen men blev inte av då jag ville invänta ett ESD-armband mm från en kompis, och tänkte därför ta det nu till helgen istället. Men nyss snubblade jag över några artiklar med bra info om just mitt moderkort och märkte att jag missat några inställningar i BIOS... Räckte inte med att bara "byta boot order" utan även byta boot order på ett annat ställe i BIOS där man väljer 1st priority och 2nd priority etc. Jag har alltså fortfarande inte tagit ut någon disk, men efter flera omstarter (för att vara på säkra sidan) startar datorn nu alltid upp från den snabba disken och det står C : på den och "Systemstart, Växlingsfil, Kraschdump, Primär Partition". Allt verkar bra tror jag. Tror ni det är säkert för mig att nu formatera om min långsamma disk (radera allting på den) eller är det några screenshots eller annat ni skulle vilja veta från mig? Bör jag fortfarande ta ut en disk för något slags test? Mvh EasyCactus
 3. Mycket bra info. Läste igenom länken. Körde Macrium reflect's Rescue Media inom Windows PE och det går fortfarande inte att flytta boot order i BIOS men när jag trycker F11 kan jag nu välja att starta från Samsung-disken, då får den enhetsbeteckningen C : och det står "Systemstart, Växlingsfil, Kraschdump, Primär Partition" på den. Startar jag dock om och inte klickar F11 bootar den från den långsammare disken igen som vanligt. Får också upp en boot up menu där jag kan välja Windows 10 eller Macrium Rescue System eller något sådant som tar lång tid. Ska ta bort den, klona om utan Rescue-delen och ta ut disken ur datorn så fort jag får tid.
 4. @vertpre Enda andra inställningen jag hittade som kanske bör ändras. Jag ska testa klona igen.
 5. @vertpre ok tack, kan det vara detta som gick snett? Den har stått så som den står på denna skärmbild.
 6. Om jag ska ta ut den långsammare disken måste grafikkortet också ut, ingen jätteprocess men en del jobb. @vertpre om jag absolut måste gör jag det såklart. Vad säger du?
 7. @vertpre @Cecilia @ChristerE Tack igen, ja först laddade jag hem gratisversionen av EaseUS och försökte men promptade på uppgradering för att kunna klona och testade därefter Free Trial av pro-versionen... Kanske gjorde något fel. Kan öppna datorn och se om jag kan få ut den långsammare M.2-enheten (den långsammare är Crucial och den snabbare Samsung) men tills vidare kan jag visa dessa bilder.
 8. @vertpre @ChristerE Laddade ner Macrium Reflect Free då jag märkte att EaseUS Partition Master inte kunde klona såvida jag inte betalar 40 dollar. Vet inte om jag sköt mig själv i foten och borde köpt det programmet, har nu en till fundering. Kloningen gick bra, inga konstigheter där, den nya snabba disken fick samma namn men blev döpt till E: för tillfället (hette D : innan). När jag dock gick in i BIOS/EUFI för att ändra boot order på diskarna lyckades jag inte. Att bara ändra om dem i ordningen gick inte och datorn sa till mig att välja en valid disk att boota på. Läst manualen för mitt moderkort (MSI MEG Z390 ACE) men blev inte så mycket klokare... Nu när jag har två exakt likadana diskar efter en lyckad kloning, hur ser jag till att Windows bootar från min "nya, snabba" disk? Behöver jag använda BCDBoot eller liknande? /EasyCactus PS. Jag antar att jag inte vågar formatera om den långsammare disken nu direkt och hamna i en situation med en dator som inte vill starta?
 9. Stort tack båda två för svaren. Ska ge mig på det där ikväll eller imorgon förmiddag.
 10. @vertpreFungerar både EaseUS och Minitool för att klona? Bara att välja en av dem? Och du menar att det är C : jag ska formatera om sedan visst
 11. Hej @vertpre och alla andra Vet inte om jag borde göra en ny tråd men tänkte efter att ha läst reglerna att jag kanske kunde fortsätta här. Jag har ett liknande problem och ett antal frågor. Jag har nämligen precis byggt ihop en egen dator som fungerar bra på alla sätt och vis. Det enda problemet som jag märkt nu i efterhand när jag formaterat D : och kollat runt, är att jag har installerat Windows 10 och lagt allt jag än så länge har på datorn - på fel lagringsenhet. De två SSD jag har är båda av M.2-format men där den ena fick den primära heatsink-platsen på moderkortet (som jag också trodde skulle bli C : ) och den andra "plats 2". Dock tyckte inte datorn likadant visade det sig och "plats 0" respektive "plats 1" hamnade tvärtom. Båda diskarna är lika stora på 1TB men den ena är betydligt snabbare, den som jag nu inte använder... Jag skulle därför helt vilja byta standarddisk till den som idag heter D : med Windows och hela paketet. Går jag tillväga på samma sätt som TS då? Eller finns någon fördel med att installera om Windows osv? Jag vill att allt ska vara som vanligt men utnyttja den betydligt snabbare läs/skrivhastigheten på min andra disk och ha den som nr1 där allt lagras tills vidare... Har än så länge heller inte något på datorn som jag behöver spara ner. Tänkte skicka pm till dig @vertpre men vet inte om det går då jag är ny medlem Hjälp tas tacksamt emot. Mvh EasyCactus
×
×
 • Skapa nytt...