Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

EasyCactus

Medlem
 • Antal inlägg

  20
 • Gick med

 • Senaste besök

Om EasyCactus

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hej, vad bra att du tog upp detta igen, hade glömt bort att följa upp. Tänkte säga att denna tråd kanske kunde arkiveras, om något sådant nu görs på trådar, åtminstone kan jag ge ett svar på vad som var fel. Problemet är nämligen löst helt och hållet! Tipset som Cecilia gav med WiFi Analyzer fungerade perfekt för t.ex. Discord och liknande, aldrig mer störningar där efter den åtgärden. Sedan var det lagg mm i snabba spel... Problemet som jag dragits med under så lång tid låg i musen. Jag har innan nämnt att jag använder trådlös mus och i andra hushåll tycks det fungera men hemma inte. Det visade sig att när usb-receivern sitter i datorn, rakt under hela skrivbordet utan mycket luft någonstans - då når inte signalerna från musen dit tillräckligt bra, därav lagg. Jag kopplade därför in min usb-B skrivarkabel-typ mellan pc och display så jag kunde sätta i usb-receivern i skärmen, den hamnar i samma höjd som musen och inte under skrivbordet, vips problem löst... Jag har en LG 27GL850. Det som gjorde att det tog väldigt lång tid innan jag kom på detta var att musen fungerade ju alltid felfritt när jag inte spelade men fungerade dåligt under spel... har också trådlöst skrivbord, wifi och headset - kanske är det trångt i luftrummet. Har också kört Bredbandskollen några gånger. Får i snitt 280 Mbit/s ner, 320 Mbit/s upp och 2,8-3,0 ms svarstid. Jag är glad att allt fungerar och tack till alla här som hjälpt mig. Mvh
 2. Har nu testat och hållit på i några dagar. Att byta kanal på wifi hjälpte definitivt, aldrig mer har min mikrofon brutits på Discord exempelvis. Däremot är stutter/lag kvar i spel... Även när jag kört med sladd och vi har fiber in i lägenheten. Har alltid varit stabilt innan. Tror därför att det beror på min trådlösa mus och har gjort felsökningar men inte hittat något som hjälpt än. Ska testa några andra trådlösa/trådade möss snart för att få fram ett svar.
 3. Yes! Det var väldigt lätt faktiskt. När man söker på nummerkombinationen i sökfältet och får upp felmeddelandet i webbläsaren klickar man bara på texterna för att förstora och få upp alla rutor och texter och längst ner fanns då en liten text som var i stil med Continue to unsafe eller unreliable site anyways typ. Problem löst. Bara två tre klick på samma sida. Ser att en granne ligger på kanal 1, samma som mig för 2,4GHz-bandet. På mitt 5GHz-band ligger två andra grannar på kanal 44. Kan jag bara ta en kanal jag är ensam om? Finns det något annat jag ska tänka på? Mvh
 4. Jag har laddat ner appen, kul att se. Tänkte logga in på routern för att mixtra lite och kanske ändra kanal eller något men kommer inte in. Får felmeddelande "Anslutningen är inte privat" och "NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID" Är det så att jag inte är admin eller något? Bor i en bostadsrättsförening. Testade olika webbläsare.
 5. Hej igen, har funderat mycket och bra tips. Har inte möjlighet att flytta datorn så har inte testat trådlöst på ett nära avstånd men drog sladd genom hela lägenheten och testade. Funkade utan några som helst problem. Antar att lösningen är att: Köpa en mer lämpad router och ev ett bättre nätverkskort till datorn eller: Dra en gammal hederlig sladd. Fick dock en fundering... Det har trots allt alltid varit väldigt stabilt och fungerat utan bekymmer med denna router i flera år fram till nu under hösten. Det enda som har ändrats är en uppgradering från en väldigt gammal och långsam dator från 2013 till en helt nybyggd dator. Kan felet ligga mer i chassi/nätverkskort/moderkort på datorns sida trots att den är helt ny? Hur som helst, är det något mer jag bör testa? Eller kan jag dra denna slutsats än?
 6. Det ska jag nog kunna göra, återkommer när jag kommer hem igen och kan testa!
 7. Hej @polken och tack för svar. Borde inte vara det som är problemet. Har byggt ihop datorn själv för någon månad sedan och har redan "dammtorkat" den försiktigt ca 5 gånger, den är så fri från damm en dator kan vara. Chassit är ett Jonsbo UMX4 och PCU-kylare Noctua NH-U12S. Håller bra koll på temperaturer genom både Speccy och MSI Afterburners OSD som man kan ha när man kör spel. Processorns temp har aldrig någonsin överstigit 55°C och GPU aldrig gått över 63°C. Har totalt 10 fläktar i systemet och en del PWM-styrda. När jag ansluter till andra nätverk tror jag inte andra förutsättningar ändras... om jag kommer på något skriver jag det i så fall.
 8. Hej Vänder mig hit då jag fick väldigt bra hjälp senast jag hade ett datorrelaterat problem, tack till alla skickliga eforumare Nu har jag nämligen ett till problem och har efter någon månad av instabilt internet fått nog och måste få ett svar på vad som är fel och förhoppningsvis en lösning på problemet. Jag upplever hög svarstid så fort svarstid spelar någon roll, i spelväg använder jag nästan uteslutande 3 program - Discord, Apex Legends och League of Legends. I samtliga program är det något fel med tillfälligt stutter/lagg/frysningar, där hela skärmen fryser i 1/1000dels sekund eller två i Apex & LoL och jag hela tiden vandrar hela vägen upp till 1000ms på Discord oavsett server. Kompisarna klagar på att jag försvinner gång på gång. Vad kan detta bero på? Extra info: Jag har inga som helst problem med detta på andra nätverk, trådlöst som trådat. Hemma kör jag trådlöst då jag ej har möjlighet till sladd. Jag har kört en konstant ping mot en Google-DNS (8.8.8.8) och en mot min egen router (både 192.168.1.1 och 192.68.0.1). Mot Google får jag bara siffror mellan 2-5ms och någon enstaka siffra betydligt högre. Mot min egen router får jag bara "Request timed out". Vet inte om jag gjort rätt. Mitt moderkort är MSI Z390 MEG ACE med inbyggt wifi. Routern hemma heter Technicolor TG799vac Xtream. Ganska liten lägenhet, dock sitter routern ett eller två rum bort. På 5GHz-bandet får jag vanligtvis nästan 300 både upp och ner och på 2,4GHz runt 60/70 upp och ner. Men stundtals om jag lyckas pricka "rätt" när det "laggar/fryser" får jag på 5GHz-bandet mellan 0-1Mbit/s både upp och ner och svarstiden kan vara 20ms eller liknande... För det mesta är hastigheten ändå strax under 300 och trots det förekommer dessa små frysningar och hög ms på Discord. Vet inte om det har någon betydelse (har testat lite och verkar inte som det) men jag har trådlösa hörlurar på 2,4GHz och den boxen sitter precis bredvid min wifi-antenn från moderkortet. Verkar dock inte påverka något när den är av och mitt problem fanns även innan dessa lurar inhandlades. Hmm... PS. Bytte nyss nätverket i datorns nätverksinställningar från "public" till "private" men det gjorde inte mycket... Mvh EasyCactus
 9. @vertpre Ok jag förstår. Tänk att jag missade det. Inser att när man har koll på allt detta kunde detta tagit mindre än en timme ha ha. Jag ska formatera och göra en back up. Tack.
 10. @vertpre @ChristerE @Cecilia Hej igen, jag höll på att börja fixa med datorn i helgen men blev inte av då jag ville invänta ett ESD-armband mm från en kompis, och tänkte därför ta det nu till helgen istället. Men nyss snubblade jag över några artiklar med bra info om just mitt moderkort och märkte att jag missat några inställningar i BIOS... Räckte inte med att bara "byta boot order" utan även byta boot order på ett annat ställe i BIOS där man väljer 1st priority och 2nd priority etc. Jag har alltså fortfarande inte tagit ut någon disk, men efter flera omstarter (för att vara på säkra sidan) startar datorn nu alltid upp från den snabba disken och det står C : på den och "Systemstart, Växlingsfil, Kraschdump, Primär Partition". Allt verkar bra tror jag. Tror ni det är säkert för mig att nu formatera om min långsamma disk (radera allting på den) eller är det några screenshots eller annat ni skulle vilja veta från mig? Bör jag fortfarande ta ut en disk för något slags test? Mvh EasyCactus
 11. Mycket bra info. Läste igenom länken. Körde Macrium reflect's Rescue Media inom Windows PE och det går fortfarande inte att flytta boot order i BIOS men när jag trycker F11 kan jag nu välja att starta från Samsung-disken, då får den enhetsbeteckningen C : och det står "Systemstart, Växlingsfil, Kraschdump, Primär Partition" på den. Startar jag dock om och inte klickar F11 bootar den från den långsammare disken igen som vanligt. Får också upp en boot up menu där jag kan välja Windows 10 eller Macrium Rescue System eller något sådant som tar lång tid. Ska ta bort den, klona om utan Rescue-delen och ta ut disken ur datorn så fort jag får tid.
 12. @vertpre Enda andra inställningen jag hittade som kanske bör ändras. Jag ska testa klona igen.
 13. @vertpre ok tack, kan det vara detta som gick snett? Den har stått så som den står på denna skärmbild.
 14. Om jag ska ta ut den långsammare disken måste grafikkortet också ut, ingen jätteprocess men en del jobb. @vertpre om jag absolut måste gör jag det såklart. Vad säger du?
×
×
 • Skapa nytt...