Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

PerX

Medlem
 • Antal inlägg

  18
 • Gick med

 • Senaste besök

Om PerX

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Flyfisherman, Phenomen och Cecilia, tack för all vänlig hjälp och tips. Ändring i registret hjälpte inte heller. Just nu känns det som om jag inte kommer längre, har provat det mesta. Jag måste ta mig en rejäl funderare på hur detta skall lösas. Felet kan vara fullständigt ologiskt och långsökt. Jag skall jämföra med min sambos laptop där det fungerar. Vi har samma setup på Comodo och win 10 ver 1903. Försöka att kolla i loggar och/eller någon typ av debug på Timeservicen. Hittar jag lösningen så kommer jag att uppdatera tråden. 😊
 2. DISM redovisar att det inte finns något fel. Alternativa tids synk pgm kan vara en utväg, men jag kan iofs själv ställa om tiden. Samtidigt är det oerhört frustrerande att inte hitta felet och förstå vad som hänt. Går det att se något i windows loggarna ? Jag försökte köra debug på w32time, det finns som option, men det verkar inte vara tillgängligt för w10.
 3. Nu har jag testat med netstat -p UDP och även kollat porten i Comodos killswitch, där portar och processer listas. Jag har testat med både aktiv brandvägg och avstängd brandvägg när jag från inställningar kört tids synk. Jag ser ingen aktivitet på UDP portar via netstat, ingenting syns heller i killswitch's port uppgifter ;
 4. Netstat med parametern -p och angivandet av önskat protokoll gör att det går att kontrollera UDP. Det går tydligen oxå att kolla på en specifik port. Skall testa och kolla vad som händer när jag försöker synka tiden.
 5. När jag kollar på nätet så verkar det som port 123 används för både request och respons. Jag skall kolla upp om netstat avser även UDP. Det jag skulle behöva är ett pgm som kan monitorera en specifik port och skapa loggar, så att jag kan se exakt vad som händer vid en given tidpunkt, kanske finns att ladda ner, skall kolla upp detta. Om jag skall gissa , utan att kunna något om portar etc, så borde port 123 normalt vara stängd och när requesten skickas så öppnar windows porten och sätter porten i lyssna läge tills dess att responsen erhållts eller att en viss tidsgräns nåtts, därefter stängs den igen. Det märkliga är att min sambo har en laptop med windows 10, version 1903 och exakt samma sättningar i Comodo, men där fungerar tid synkroniseringen korrekt. Tveksam till att det är brandväggen som är boven i detta.
 6. Hej, Jag noterar andra märkligheter. När jag själv klickar på inställningar för att synka med tids servern får jag hela tiden synkning misslyckas, likaså via w32time kommandona. Men på inställningarna så redovisas senaste lyckad tid synkning, just då jag själv begärt den. Om synkningen misslyckades och felhanteringen skulle vara konsekvent, så borde inte windows redovisa i efterhand att senaste synkning är lyckad ? Detta är iofs ingen katastrof , jag kan sätta om tiden själv,men jag är lite pedantiskt lagd och vill gärna följa upp fel som inträffar där det tidigare fungerat, det kan tyda på intrång eller annat, när något plötsligt ändras oförklarligt. Dock har jag en NAS (synology) som synkar mot en tids server och här fungerar synkningen helt utan problem. Det som stör mig här är att port 123 tycks vara stängd och att det är därför som requestet timar ur. Jag har för litet kunnande om portar och nätverk för att förstå varför.
 7. Sorry, samma bild över Comodo kom visst med två gånger
 8. Hej, Nu har jag kollat port 123 litet mer noga. Kört : 1) kommandotolken : netstat -a. För att kolla alla öppna portar. Port 123 syns inte där 2) Kollat i Comodo över processer : port 123 ägs av w32time men uppgift om port status saknas och det finns ingen regel aktiverad för den i Comodo : 3) Kört kommandot Test-NetConnection DESKTOP-9BT590A -Port för både port 123 och en port som jag kunde se var öppen och lyssnande ( i 1 ovan). För Port 123 testade jag med brandvägg på och utan brandvägg och resultatet blir att den ä'r stängd : För en port som var öppen får jag : 4) Kontrollerat att windows brandväggen är av aktiverad Om det inte är brandväggen som blockerar porten , vad är det då ? Det kan inte vara brandväggen med ovanstående resultat. Kan jag öppna porten genom ett kommando ? Det jag hittat på nätet verkar bara vara för windows egen brand vägg.
 9. MH_resurrected, tack för tipset. Jag har ställt klockan på en så exakt tid som möjligt och försökt göra en ny synk, men det misslyckades återigen (se ovan). Min dator är ca 2- 3 år gammal, kan moderkortets backup batteri ta slut efter så kort tid ?
 10. I länken står det att man skall sätta ej konfigurerad. Detta värde var redan satt, så jag behövde inte ändra något. Testar vidare med länken från Phenomen.
 11. Efter omstart så är den installerad, skall prova att editera med den enligt länken
 12. Har kört : FOR %F IN ("%SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientTools-Package~*.mum") DO (DISM /Online /NoRestart /Add-Package:"%F")FOR %F IN ("%SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientExtensions-Package~*.mum") DO (DISM /Online /NoRestart /Add-Package:"%F") Men jag får inte den installerad, dock meddelande om att "operation completed succesfully"
 13. När jag läser på nätet, så verkar det som om den filen inte är installerad i windows 10 home, vilket jag har. Jag skall försöka fixa det, det finns tips på nätet,
 14. Uttryckte mig kanske fel, men sist står det click ‘Time Providers’, and then set all the objects in this node to ‘Not Configured’. för en local computer. Men när jag kör kommandot gpedit.msc, så får jag ett felmeddelande : det går inte att hitta filen gpedit.msc . . .
 15. Comodo har blockerat följande : Ska jag köra kommandona som det refereras till i länken ? Dvs reset på local group policy ?
×
×
 • Skapa nytt...