Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Automan

Medlem
 • Antal inlägg

  36
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Automan vann dagen: 28 september

Automan hade det mest gillade innehållet!

Om Automan

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

447 profilvisningar
 1. Är det någon skillnad på den version av Windows 10 som det fungerar på och den som det inte fungerar på? T.ex. 64-bit på ena, men 32-bit på den andra?
 2. Om du med Air menar en Macbook Air skulle jag definitivt undvika att köpa en sådan. Verkar som att Apple har svårt för detta med hur man kyler en bärbar dator på effektivt sätt.
 3. Det har jag inte koll på. De gånger jag vill göra något i ImageMagick brukar jag kolla dokumentationen
 4. Det har du helt rätt i, men ibland går det för fort när jag skriver ett svar
 5. Ja, har du inte kunskapen att lösa det själv eller är beroende av program som kostar pengar, då är det du som konsument som ska betala för det. De som har kunskap att lösa ev. problem själv kommer heller inte behöva betala något för det annat än den egna tiden som läggs på detta. Samma sak är det för bilar. De finns de som kan fixa det mesta själv på sin bil och med det behöver de inte betala lika mycket som de som inte kan eller vill göra det själv utan betalar till en verkstad för att de ska göra jobbet.
 6. Det behövs inget GUI. ImageMagick körs från Terminalen. Du sa inget om att ett GUI var nödvändigt 🙂 Ok, jag förstår att GUI är att föredra, men även om ImageMagick kanske inte ser mycket ut då det är Terminalbaserat är det verkligen en swiss army knife för bilder.
 7. Medellön x Antal anställda = Totalsumma 1 Ny medellön x Ny Antal anställda = Totalsumma 2 Skillnaden mellan dessa 2 totalsummor borde bli den lön personen hade som slutade och gjorde att medellönen minskade med 410 kr
 8. Om du har ImageMagick installerat, öppna ett terminalfönster och skriv: convert Då bör du få upp en lista över tillgängliga kommandon. Utöver convert finns det även andra saker, men kolla dokumentationen på hemsidan för att testa själv
 9. Hej! Det beror på vad du har för behov. En Huawei P30 Lite ger överlägset mest för pengarna och i daglig användning lär du inte märka av någon skillnad mot Samsung Galaxy S10. Vad gäller specifikationerna ska du inte titta för mycket på dessa. I de flesta fall är det uppmätta värden, men inget som du ändå kommer märka av vid daglig användning. Min egen uppfattning är att det är väldigt få som verkligen behöver det där extra som finns i en Samsung Galaxy S10. För det stora flertalet är prestandan mer än tillräcklig i en budget mobil framför en premium mobil.
 10. Hej! ImageMagick tror jag kan göra allt det du efterfrågar och förmodligen en hel del mer. Det är en del att läsa in sig på detta program, men det är grymt kraftfullt. Finns dessutom i förrådet vilket gör installationen smidig.
 11. Hej! Som sagt, inställningarna finns i Kontrollpanelen. Se skärmdumpen i mitt tidigare inlägg. Control Panel --> Troubleshooting --> System and Security --> System Maintenance --> Ger dialogruta med Next Eller om du kör Windows 10 på svenska Kontrollpanelen --> Felsökning --> System och Säkerhet --> Systemunderhåll --> Ger dialogruta med Nästa Har inte svenska i mitt Windows 10, så är inte till 100% säker på hur det är skrivet på svenska, men du borde kunna hitta igen det med hjälp av min bild och den som PC för Alla har i sin artikel
 12. Du hittar det i Kontrollpanelen
 13. Hej! Kan inte annat än hålla med dig till 100%. Det är mycket illa agerande av de som kopplar upp sin Windows XP maskin mot nätet och med det utsätter inte bara sig själv utan även för andra av att drabbas av skadlig kod. Att utöver detta även använda sin XP maskin för att logga in på sin Internetbank visar att man har absolut noll koll på detta med säkerhet och vikten av att köra med OS och program som får säkerhetsuppdateringar.
 14. Hej! Även om det fungerar för dig är det inget jag skulle rekommendera att göra. Supporten för Mint 17.x upphörde den 25 april 2019. Varför köra ett OS som inte får uppdateringar och med det utsätta sig för onödliga risker, särskilt som det finns nyare versioner av Mint att ladda ned? Det finns en balansgång mellan säkerhet och användarvänlighet. I den ena ytterligheten skulle endast senaste versionen av webbläsaren tillåtas för inloggning i Internetbanken tillsammansm med senaste utgåvan av aktuellt OS (Windows, Linux, MacOS). Skulle ge hög säkerhet, men inte vara så populärt hos bankkunderna. I den andra ytterligheten skulle allt tillåtas oavsett hur gammalt OS eller webbläsare kunden har. Bekvämt för användaren? Javisst, men inte speciellt säkert. Tycker det är fullt rimligt av en bank att inte tillåta inloggning med ett OS som inte får säkerhetsuppdateringar eller en gammal utdaterad webbläsare. Någonstans måste gränsen dras och att utestänga de som fortfarande kör Windows XP eller Vista ger i mina ögon förtroende för banken och deras säkerhetstänk. Att byta bank för att den ställer krav på att kunderna kör med uppdaterade OS och webbläsare ger inte intryck av att vara ett smart agerande. Vore det inte vettigare att se till att du gör rätt från din sida i första hand och använda uppdaterade OS och webbläsare?
 15. Det är förmodligen inga konstigheter alls. De som har Swedbank gör på samma sätt som de som har andra banker. De loggar in, genomför sina ärenden, loggar ut. Förstår ärligt talat inte varför du dosman klagar över att det inte fungerar. Gör som övriga bankkunder och börja använda ett OS som får säkerhetsuppdateringar samt en modern uppdaterad webbläsare. Nej, Opera 36 som släpptes den 14 mars 2016 räknas inte in i gruppen moderna uppdaterade webbläsare.
×
×
 • Skapa nytt...