Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Automan

Medlem
 • Antal inlägg

  42
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Automan vann dagen: 28 september 2019

Automan hade det mest gillade innehållet!

Om Automan

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

836 profilvisningar
 1. Alternativ 3: Installera SSH Server på telefonen Installera FileZilla på datorn Starta SSH Servern på telefonen och ställ in användarnamn, lösenord, port och startkatalog Starta FileZilla och koppla upp mot telefonen Fördelen med denna metod är att du behöver ingen USB sladd och metoden fungerar på Linux, Mac och Windows. Dessutom blir du inte beroende av någon specifik programvara för det märke som telefonen är. Vad som sedan är enklast att använda beror nog på vem man frågar, men för mig personligen tycker jag denna metod är den smidigaste.
 2. Även LibreOffice eller OpenOffice Calc skulle fungera för detta. Tänkte mest om man inte har Excel sedan tidigare finns det ingen anledning att köpa en licens för Excel när samma sak går att göra i LO/OO Calc
 3. Vi fick Start knappen med Windows 95 och något måste MS har gjort rätt eftersom den fortfarande finns kvar, trots MS försök att ta bort den i Windows 8 Det finns dock saker som fortfarande är bättre i Windows 95 än vad det är i Windows 10. Windows 95 har ett konsekvent GUI där gränssnittet är enhetligt och inställningarna finns på ett ställe i form av Kontrollpanelen. Windows 10 däremot har ett inkonsekvent GUI där man blandar skrivbordsgränssnitt med pekskärmsgränssnitt. En annan sak som fortfarande är bättre i Windows 95 är Startmenyn. Tydligen var det någon som tyckte att det var en bra idé att sabba en fullt fungerande startmeny (Som vi hade fram till Windows 7) med en meny som mest är ett hinder för att kunna jobba effektivt.
 4. Ett annat program som också är bra för bilder är FastStone Image Viewer
 5. Jag tror inte E-forum kan hjälpa dig utan du får ta detta med Facebook eller någon diskussionsgrupp där. Varje forum har sina regler och bestämmelse och ev. frågor kring moderering och/eller borttag av inlägg tas lämpligen upp i det forum det berör. Lika lite som att ett Ubuntuforum skulle kunna hjälpa mig om jag hade problem med inlägg på E-forum kan inte E-forum hjälpa dig för att Facebook tar bort dina inlägg.
 6. Dessa mail brukar dyka upp då och då. Bara att radera och inget att bry sig om. Det är dessutom helt meningslöst att göra någon polisanmälan eftersom polisen varken har tid eller resurser att utreda sådana här saker.
 7. Är det någon skillnad på den version av Windows 10 som det fungerar på och den som det inte fungerar på? T.ex. 64-bit på ena, men 32-bit på den andra?
 8. Om du med Air menar en Macbook Air skulle jag definitivt undvika att köpa en sådan. Verkar som att Apple har svårt för detta med hur man kyler en bärbar dator på effektivt sätt.
 9. Det har jag inte koll på. De gånger jag vill göra något i ImageMagick brukar jag kolla dokumentationen
 10. Det har du helt rätt i, men ibland går det för fort när jag skriver ett svar
 11. Ja, har du inte kunskapen att lösa det själv eller är beroende av program som kostar pengar, då är det du som konsument som ska betala för det. De som har kunskap att lösa ev. problem själv kommer heller inte behöva betala något för det annat än den egna tiden som läggs på detta. Samma sak är det för bilar. De finns de som kan fixa det mesta själv på sin bil och med det behöver de inte betala lika mycket som de som inte kan eller vill göra det själv utan betalar till en verkstad för att de ska göra jobbet.
 12. Det behövs inget GUI. ImageMagick körs från Terminalen. Du sa inget om att ett GUI var nödvändigt 🙂 Ok, jag förstår att GUI är att föredra, men även om ImageMagick kanske inte ser mycket ut då det är Terminalbaserat är det verkligen en swiss army knife för bilder.
 13. Medellön x Antal anställda = Totalsumma 1 Ny medellön x Ny Antal anställda = Totalsumma 2 Skillnaden mellan dessa 2 totalsummor borde bli den lön personen hade som slutade och gjorde att medellönen minskade med 410 kr
 14. Om du har ImageMagick installerat, öppna ett terminalfönster och skriv: convert Då bör du få upp en lista över tillgängliga kommandon. Utöver convert finns det även andra saker, men kolla dokumentationen på hemsidan för att testa själv
 15. Hej! Det beror på vad du har för behov. En Huawei P30 Lite ger överlägset mest för pengarna och i daglig användning lär du inte märka av någon skillnad mot Samsung Galaxy S10. Vad gäller specifikationerna ska du inte titta för mycket på dessa. I de flesta fall är det uppmätta värden, men inget som du ändå kommer märka av vid daglig användning. Min egen uppfattning är att det är väldigt få som verkligen behöver det där extra som finns i en Samsung Galaxy S10. För det stora flertalet är prestandan mer än tillräcklig i en budget mobil framför en premium mobil.
×
×
 • Skapa nytt...