Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lars G N

Medlem
 • Antal inlägg

  4
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Lars G N

 • Medlemstitel
  Nykomling

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Först försökte jag ordna en virtuell router med hjälp av två olika beskrivningar, ExpressVPN och en annan som jag fann på nätet. Den från ExpressVPN stämde inte alls överens med utseendet på menyerna i min aktuella svenska version av Windows 10 Pro. Den andra beskrivningen stämde bättre in men den visade sig var delvis ofullständig och de menyer som avbildades stämde dåligt med de valmöjligheter jag fick fram. Datorn som är direktansluten till router saknar trådlöst nätverkskort så jag fick stoppa in en Wireless USB-adapter för att försöka åstadkomma en virtuell router. Kanske lyckades mina försök i alla fall? Om så är fallet, varför lyckas jag bara casta skyddat material från skrivbordet men inte via "standardvalet" fliken?
 2. Det finns en enkel lösning på problemet. Om man vid "Casta" väljer "Källor" och där under väljer "Casta skrivbordet" istället för det första valet som är "Casta fliken" så speglas bildskärmens innehåll på TV-skärmen.
 3. Jag tackar för tipsen. Mina tankar gick redan tidigare åt det här hållet och jag har börjat kolla på vad ExpressVPN kan erbjuda. Anvisningarna på engelska till engelsk version av Windows 10, kanske för en tidigare uppdateringsversion, gör att man får pröva sig fram i den aktuella svenska versionen.
 4. Jag har skaffat VPN för att kunna titta på danska TV-program i datorn och det fungerar bra. Men när jag försöker casta till TV:n där jag har en Chromecast v2 så fungerar det bara då det gäller program som är fria att visas utanför Danmark. För övriga program, vilket är det flesta, kommer det ett meddelande på TV-skärmen: "Det uppstod dessvärre en fejl. Kontrollera din router/AccessPoint og din internetforbindelse". Det finns tydligen en spärr utöver IP-adress i "rätt land". Vad kan det vara för spärr, och kan man komma runt problemet på något enkelt sätt?
×
×
 • Skapa nytt...